050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Paasprocessies in het passievolle zuiden van Spanje

Reisleider Luis:
‘Semana Santa betekent Goede Week en wordt in Spanje in de week voor Pasen gevierd. Zowel jong als oud, religieus en niet-religieus, neemt deel aan dit grootse evenement, dat in het teken staat van de boetedoening. Het is een religieuze gebeurtenis, maar tegelijkertijd een groot feest dat buiten op straat wordt gevierd. Het ruikt er dan naar wierook, kaarsen en sinaasappelbloesem.

Katholieke broederschappen, hermandades, dragen grote constructies met heiligenbeelden door de vaak smalle en volgepakte straten. Elke broederschap heeft zijn eigen processie, waarbij ze hun eigen heilige eren. De beelden zijn veelal eeuwenoude kunstwerken, onder andere gemaakt door de grootste 17e-eeuwse Spaanse kunstenaars. De baren wegen honderden kilo’s en worden urenlang door de broeders op hun nek gedragen. Hun kleding bestaat uit mantels, hoge puntmutsen, zogenaamde capirotes, speciale sandalen, maar soms lopen ze ook blootsvoets. Ze dragen duizenden grote kaarsen met zich mee en het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door blaas- en slaginstrumenten. De beelden zijn prachtig uitgedost en dansen vaak op de maat van de muziek. De meeste paasprocessies beginnen aan het einde van de middag en duren tot 2 of 3 uur ’s nachts, en soms zelfs later.

De Maria- en Christusbeelden die tijdens de processies worden meegedragen, staan overdag in de kerken tentoongesteld. In Sevilla bezoeken we onder andere de Macarenakerk, dat het thuis is van de meest bekende broederschap, de Hermandad de la Esperanza Macarena. Naast de kerken en de tientallen processies die we door de straten zien trekken, bezoeken we ook de belangrijkste bezienswaardigheden van Andalusië, zoals Real Alcázar in Sevilla, het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba. Kortom, een bijzondere reis om mee te maken! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels in Mijas, Sevilla en Granada
7x ontbijt en 3x diner
entreegeld Alhambra
audiosysteem
lokale gids in Alhambra
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
diverse paasprocessies
trommelaars van Baena
Sevilla, Córdoba en Granada
Alhama de Granada en Ronda
Alhambra in Granada
Mezquita in Córdoba
Real Alcázar in Sevilla
kathedraal van Sevilla
grafkapel Katholieke Koningen
kathedraal van Granada
jachthaven van Marbella
SRC-reisleider Luis
SRC-reisleider sinds 1994
De processies van de Goede Week zijn elke keer weer indrukwekkend: beelden zijn prachtig uitgedost en ‘dansen’ vaak op de maat van de muziek...
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Málaga, overnachting in Mijas
+ lees meer
Jachthaven Marbella, pittoresk Ronda en genieten van de eerste paasprocessies in Sevilla
+ lees meer
Wandeling in Sevilla met bezoek aan paleis Real Alcázar, Barrio de Santa Cruz en kathedraal, ’s avonds bijwonen paasprocessies
+ lees meer
Bezoek Macarena-basiliek, park María Luisa en vrije tijd, ’s avonds bijwonen paasprocessies
+ lees meer
Bezoek aan de Mezquita in Córdoba, via de Trommelaars van Baena naar Moors Granada
+ lees meer
Bezoek Alhambra en de wijk Albaicín, ’s avonds bijwonen paasprocessies
+ lees meer
Het Moorse plaatsje Alhama de Granada en vrije middag in Granada
+ lees meer
Verkenning Málaga met vrije tijd en terugvlucht Málaga – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Semana Santa in Andalusië
1055 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Flamenco Granada, Spanje
Flamenco in Granada
Voel de passie van Andalusië
Duur: circa 1½ uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: circa € 32,- per persoon, inclusief de bustransfer en een drankje
In Granada kunt u een flamenco-optreden bijwonen. Flamenco is niet gewoon een dans, maar een krachtige artistieke uitdrukking van levensvreugde en -verdriet. Het is een puur Andalusische kunstvorm, die oorspronkelijk door zigeuners werd uitgevoerd. Er bestaan vele stijlen ‘cante’, liederen, in verschillende delen van Andalusië. De choreografie ligt niet vast. De dansers improviseren op basispassen en volgen het ritme van de gitaar en hun gevoel.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Malaga16:15 - 19:15 uur
Malaga - Amsterdam20:05 - 23:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Semana Santa is een bijzondere ervaring. De processies, de mensenmassa's, de muziek, het is bijna een beetje verslavend. In totaal heb ik wel 12 processies gezien, en elke keer ontdekte ik weer nieuwe aspecten.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Het was een bijzondere ervaring om de Semana Santa temidden van de Spanjaarden te mogen beleven. Indrukwekkend de lange optochten volgens vast stramien met prachtig versierde ‘pasos’ (baar met Jezus of de Madonna) getild door tientallen dragers, lange rijen boetelingen en een muziekcorps met snerpende muziek en trommels. Aan het eind van de optocht altijd de man met een laddertje om de gedoofde kaarsen weer aan te steken. Na afloop stuiven de Spanjaarden (inclusief kinderwagens) druk pratend alle kanten op om ofwel te gaan eten (wat ze altijd lijken te doen) of om naar de volgende processie te gaan kijken. Onze reisleider Luis wist enorm veel te vertellen (in perfect Nederlands) tijdens de excursies en ook leuke en interessante details te geven over de Spaanse geschiedenis, het dagelijks leven of bijzondere plekjes in de steden. Chauffeurs waren top, hotels prima, prettige reisgenoten, kortom een fantastische reis.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Interessante reis. Zeer goede reisleiding en gids voor het bezoek aan Alhambra in Granada.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Extra compliment voor reisleider Toine, zeer breed georiënteerd! Fijn dat de hotels in de nabijheid van het centrum lagen. Wel jammer dat door de paasfeestelijkheden veel winkels dicht waren.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Ik kwam voor de processies en die heb ik in ruime mate kunnen zien. Wel jammer dat voor het nevenprogramma, zoals de Alhambra, nu wat minder tijd is. Er was nu geen tijd om te dwalen…
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Goed verzorgde en mooie reis! De semana santa voegde veel positiefs toe! Denk dat ik hiermee ook het gevoel van mijn medereizigers vertolk.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten in Málaga. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Málaga
Er is veel te doen in het prachtige Málaga! Met zijn ligging aan de Middellandse Zee is het een heerlijk vakantieparadijs om culturele uitstapjes af te wisselen met een dagje aan het strand. Ook in Málaga ziet u de erfenis van de Moren. De stad heeft een groot aantal monumenten, musea en gebouwen.

Hotel Maestranza
Hotel Maestranza - Malaga
Dit prettige middenklassehotel (4-sterren) ligt in het centrum van Málaga, op een perfecte locatie. Op 100 meter afstand van het hotel ligt het strand van Malagueta met haar brede wandel- en fietsboulevard. Het historische centrum van de stad en het Picassomuseum liggen op slechts 10 minuten wandelen. Schuin tegenover het hotel bevindt zich de geheel vernieuwde haven van Málaga met een gezellige boulevard, restaurants, winkels én Centre Pompidou – de eerste buitenlandse dependance van het bekende museum uit Frankrijk. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een bar/lounge en een spa met een sauna, een hot tub en een Turks stoombad. Wifi is gratis beschikbaar in de gemeenschappelijke ruimtes. De kamers zijn stijlvol en warm ingericht in de stijl van Pablo Picasso, de beroemde schilder uit Málaga. De kamers zijn voorzien van een minibar, een tv, een kluisje en een badkamer met een föhn.

Bekijk de website van Hotel Maestranza