050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Beleef het meest bijzondere paasfeest ter wereld!

Reisleidster Christine:
‘Ongetwijfeld de mooiste tijd én mijn favoriete moment om Antigua in Guatemala te bezoeken is tijdens ‘Semana Santa’, de heilige week voor Pasen. Het is de week waarin de belangrijkste gebeurtenissen van het leven van Christus worden herdacht. Een religieuze traditie die de Spanjaarden vanuit Sevilla met zich meebrachten en die tot op de dag van vandaag door de lokale inwoners bijzonder intens wordt beleefd. Indrukwekkende processies trekken door de kleurrijke straatjes en in de kerken vinden speciale waken plaats.

De heilige waken in de kerken beginnen op de eerste vrijdag van het vasten. Bijbelse taferelen worden voor het altaar nagebootst en omgeven met prachtige tapijten. De belangrijkste processies zijn op Palmzondag, Witte Donderdag, met het hoogtepunt op Goede Vrijdag. Zogenaamde ‘andas’, enorme, loodzware bewerkte houten platforms met beelden van Christus en Maria, worden dan door de straten gedragen. Zowel door mannen, vrouwen en kinderen, in het zwart of paars gekleed. Zij worden begeleid door mannen verkleed als Romeinse soldaten, wierookdragers en muzikanten.

Voordat de processie voorbijkomt, beginnen de inwoners van Antigua ijverig aan hun ‘alfombras’: tapijten met figuren van gekleurd zagemeel, bloemen en fruit. De tapijten zijn een waar spektakel voor het oog, maar nadat de processie voorbij is getrokken, is er niets meer van over. Urenlang werk om in enkele minuten vernield te worden door de dragers van de houten platforms. Het zijn onvergetelijke taferelen, waar ik graag samen met u getuige van ben!

Maar deze reis is niet alleen bijzonder omdat we het bijzonderste Paasfeest ter wereld beleven. We bezoeken in Mexico en Guatemala de mooiste Maya-tempelcomplexen, ontdekken kleurrijke stadjes, wandelen door de dampende jungle en zien vanaf een van de mooiste kratermeren ter wereld imposante vulkanen het landschap domineren. In Mexico bewonderen we Yaxchilán, een van de meest afgezonderde Maya-tempelcomplexen van het land, waar het nog niet wemelt van de toeristen. En in Guatemala bezoeken we bij het ochtendgloren het werelderfgoed van Tikal, terwijl we de oude Mayastad zien én horen ontwaken. Graag verwelkom ik u in maart om deze bijzondere reis samen te maken!’

Pluspunten
vluchten KLM
ruimbagage
middenklassehotels
13x ontbijt en 7x diner
boottochten Rio Dulce en Lago de Atitlán
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
diverse paasprocessies in Antigua
wereldwonder Chichén Itzá
Mayasteden Palenque en Uxmal in Mexico
verscholen ruïnes Yaxchilán
koloniaal Merida en Campeche
Tikal in Guatemala bij ochtendgloren
Rio Dulce en Lago de Atitlán
gezellig Flores en Panajachel
markt Chichicastenango
SRC-reisleidster Christine
SRC-reisleidster sinds 2009
Ongetwijfeld de mooiste tijd om het kleurrijke Antigua in Guatemala te bezoeken is tijdens Semana Santa, de Heilige Week voor Pasen.
Ontmoet onze beste reisleiders in Mexico
SRC-reisleidster Ellen
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Christine
Reisleidster sinds 2009

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Cancún en transfer naar hotel
+ lees meer
Bezoek aan nieuwe wereldwonder Chichén Itzá
+ lees meer
Piramides van Uxmal en naar Campeche
+ lees meer
In de mystieke jungle verscholen Mayastad Palenque
+ lees meer
Met een bootje naar de ruïnes van Yaxchilán
+ lees meer
Naar Guatemala en naar hotel in Flores
+ lees meer
De ruïnes van Tikal en naar Rio Dulce
+ lees meer
Boottocht over Rio Dulce en vrije middag
+ lees meer
Naar Antigua
+ lees meer
Witte Donderdag: Antigua en vrije middag
+ lees meer
Goede Vrijdag-processies in Antigua
+ lees meer
Boottocht Lago de Atitlán
+ lees meer
Markt van Chichicastenango en naar Antigua
+ lees meer
Vlucht Guatemala-Stad – Atlanta – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart Semana Santa in Guatemala en Mexico
2420 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Cancun10:05 - 15:10 uur
Guatamala City - Atlanta12:50 - 18:35 uur
Atlanta - Amsterdam22:30 - 13:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.