050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Idyllisch en koninklijk

Reisleidster Astrid:
‘Een reis door het vriendelijk glooiende landschap van Zuid-Engeland is als een dwaaltocht door de geschiedenis. U ontmoet koningen en koninginnen, wandelt door mooie landhuizen en lieflijke middeleeuwse dorpjes, ontdekt de grillige Jurassic Coast en staat oog in oog met de halfwilde pony’s in Dartmoor.

Tijdens deze cultuurvakantie neem ik u mee naar de universiteitsstad Oxford, waar we een van de colleges van de vermaarde Oxford University bezoeken. Hier ziet u nog studenten in de officiële academische kledij: de zwarte toga die kenmerkend is voor het traditionele Britse universiteitsleven. In het prachtige Kingston Lacy waant u zich in lang vervlogen tijden en tijdens het bezoek aan de voormalige koninklijke residentie Hampton Court Palace vertel ik u uitgebreid over de beruchte Tudors.

Vanuit Bournemouth maakt u de oversteek naar het Isle of Wight, waar u het vroegere zomerverblijf van koningin Victoria bezoekt. Het uitzicht op de schitterende kalksteenrotsen is indrukwekkend. Deze reis biedt u een prachtige afwisseling tussen de natuur van Dartmoor National Park en de spectaculaire Jurassic Coast en bruisende steden als Bath, Winchester en Oxford. Na een dag vol indrukken kunt u bijkomen onder genot van a cup of tea of a pint! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotels
7x (Engels) ontbijt en 7x diner
wandeling Dartmoor NP met lokale gids
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Winchester, Oxford en Exeter
elegant Bath
Magdalen College
nationaal park Dartmoor
Weymouth aan Jurassic Coast
landhuis Kingston Lacy
Isle of Wight
Osbourne House
Hampton Court Palace
optionele wandeling naar klooster St Cross
Reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 1996
Een rondleiding door een van de prestigieuze colleges in Oxford is een unieke ervaring!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-Reisleidster Myriam
Reisleidster sinds 2000
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Londen
+ lees meer
Universiteitsstad Oxford en rondleiding door het statige Magdalen College
+ lees meer
Stadswandeling door de elegante stad Bath met Bath Abbey, het Romeinse badhuis en The Royal Crescent
+ lees meer
Exeter en Dartmoor
+ lees meer
Jurassic Coast en Kingston Lacy
+ lees meer
Isle of Wight en Osbourne house
+ lees meer
Winchester
+ lees meer
Hampton Court Palace en terugvlucht Londen - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Zuid-Engeland
1205 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Londen Heathrow15:55 - 16:15 uur
Londen Heathrow - Amsterdam17:10 - 19:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Het was een topreis, intens genoten van de Engelse sfeer en bevolking. Excursieprogramma was reden om deze reis te boeken vanwege Oxford, de kathedralen, paleizen/tuinen en het stukje natuurschoon. Het is helemaal waargemaakt, vooral mede door onze reisleidster Astrid, die ons ook vermaakte met haar prachtige verhalen over de Engelse geschiedenis.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Een prachtige reis waarin we ontzettend veel van de geschiedenis van Engeland in het algemeen en van het koningshuis in het bijzonder gezien hebben.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
De reis naar Zuid-Engeland heb ik ervaren als een ontdekking. Zoveel cultuur, kunst, geschiedenis en natuur in één reis: dat overtreffen is niet of nauwelijks mogelijk. De historische grootheid van Great Britain heb ik deze reis mogen ervaren. Maar ook de godsdienstoorlogen in dit gebied, als gevolg van het breken met Rome, waren door de daaropvolgende beeldenstorm zichtbaar geworden. Kortom een echte aanrader voor geïnteresseerden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een fijne reis met een zeer gevarieerd gezelschap. Het klikte wonderwel. Goede sfeer in de groep. Veel gezien en interessante verhalen van de gids. Mijn volgende reis is zeker weer mer SRC!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een prima reis door dit gedeelte van Engeland. En wat heeft de reisleider Astrid zich geweldig ingelezen en voorbereid. Haar enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat wij vol met beelden en verhalen weer voldaan thuis gekomen zijn en nog met plezier terugdenken een deze fijne week.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 8
De reis naar Zuid-Engeland heb ik ervaren als een ontdekking. Zoveel cultuur, kunst, geschiedenis en natuur in één, dat overtreffen niet of nauwelijks mogelijk is. De historische grootheid van Great Britain heb ik deze reis mogen ervaren. Maar ook de godsdienstoorlogen in dit gebied als gevolg van het breken met Rome waren door de daaropvolgende beeldenstorm zichtbaar geworden. Kortom, een echte aanrader voor geïnteresseerden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Weer een uitstekende reis van SRC. De kennis van de reisleider en zijn enthousiasme was zeker een toegevoegde waarde voor deze reis.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Persoonlijk zal ik iedereen aanraden om deze cultuurreis naar Zuid-Engeland bij SRC te boeken. Kleine groepen, deskundige begeleiding, enthousiaste medereizigers, een afwisselend landschap en een goed gevuld en gevarieerd dagprogramma. Ik heb mij geen moment verveeld. Enthousiast? Bekijk mijn reisverhaal over Zuid-Engeland!
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.