050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Lieflijk en idyllisch

Reisleidster Claudia:
‘Een reis door het vriendelijk glooiende landschap van Zuid-Engeland, is als een dwaaltocht door de geschiedenis. U ontmoet koningen en koninginnen, dwaalt door mooie landhuizen en lieflijke middeleeuwse dorpjes, ontdekt de grillige Jurassic Coast en staat oog in oog met de halfwilde pony’s in Dartmoor.

Tijdens deze cultuurvakantie neem ik u mee naar de universiteitsstad Oxford, waar we een van de colleges van de vermaarde Oxford University bezoeken. Hier ziet u nog studenten in de officiële academische kledij: de zwarte toga die kenmerkend is voor het traditionele Britse universiteitsleven. In het prachtige Kingston Lacy waant u zich in lang vervlogen tijden en tijdens het bezoek aan de voormalige koninklijke residentie Hampton Court Palace vertel ik u uitgebreid over de beruchte Tudors.

Vanuit Bournemouth maakt u de oversteek naar het eiland Wight, waar u het vroegere zomerverblijf van koningin Victoria bezoekt. Het uitzicht op de schitterende kalksteenrotsen is indrukwekkend. Deze reis biedt u een prachtige afwisseling tussen de natuur van de Cotswolds en de spectaculaire Jurassic Coast en bruisende steden als Winchester en Oxford. Na een dag vol indrukken kunt u bijkomen onder genot van a cup of tea of a pint! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotels
7x (Engels) ontbijt en 7x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Winchester, Oxford en Exeter
college Oxford University
Cotswolds en Dartmoor N.P.
Bourton-on-the-Water
Weymouth aan Jurassic Coast
landhuis Kingston Lacy
Isle of Wight
Osbourne House
Hampton Court Palace
optionele wandeling naar klooster St Cross
SRC-reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
Een rondleiding door het prestigieuze Christ Church College in Oxford is een unieke ervaring!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Londen
Universiteitsstad Oxford en Christ Church College
De schilderachtige Cotswolds
Exeter en Dartmoor
Jurassic Coast en Kingston Lacy
Isle of Wight en Osbourne house
Winchester
Hampton Court Palace en terugvlucht Londen - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Londen

We vliegen naar Londen. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar het hotel in de omgeving van Reading, waar we twee nachten verblijven. (ca. 65 km)

dag 2: Stadswandeling Universiteitsstad Oxford

We rijden naar de beroemde universiteitsstad Oxford, city of dreaming spires. We maken een uitgebreide stadswandeling door het historische centrum en bezoeken het Christ Church College, in de volksmond beter bekend als The House. Tijdens een rondleiding door het statige college, proeven we van de typisch Britse academische sfeer. Vanaf de top van de Carfax Tower hebben we een prachtig uitzicht op de wereldberoemde universiteit van Oxford. (ca. 190 km)

NB
In verband met sluitingsdata voor bezoekers van het Christ Church College kan het voorkomen dat er een bezoek wordt gebracht aan een van de andere prestigieuze colleges die onderdeel zijn van de Oxford University. De sluitingsdata worden in de loop van 2022 bekend gemaakt door de universiteit.

dag 3: De schilderachtige Cotswolds en Bourton-on-the-Water

We maken een rondrit door de Cotswolds, een streek van uitzonderlijke schoonheid. Hier vond de Engelse schrijver Tolkien inspiratie voor The Shire, het land van de Hobbits, uit zijn wereldberoemde trilogie The Lord of the Rings. We bezoeken Bourton-on-the-Water, dat vanwege de bruggetjes over de rivier de Windrush ook wel bekendstaat als het Venetië van de Cotswolds. Via het dorpje Fairford, waar we een korte stop maken bij Saint Mary’s Church om de schitterende glas-in-loodramen te bewonderen, rijden we naar Cirencester. In dit knusse stadje zien we de imposante kathedraal op het marktplein en de pastelkleurige huisjes. We reizen verder naar het zuiden. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in Devon. (ca. 355 km)

dag 4: Exeter en nationaal park Dartmoor

In het gezellige Exeter brengen we een bezoek aan de in harmonieuze gotische stijl opgetrokken Saint Peter’s Cathedral. Het waaiergewelf is werkelijk bijzonder fraai. We vervolgen onze reis naar het uitgestrekte nationaal park Dartmoor, dat van een adembenemende schoonheid is. Karakteristiek voor dit woeste natuurgebied zijn de halfwilde pony’s die hier leven. We maken een tocht door het park en verkennen het sfeervolle plaatsje Moretonhampstead. (ca. 110 km)

dag 5: Jurassic Coast en Kingston Lacy

We rijden langs de grillige zuidkust, de spectaculaire Jurassic Coast. Via de gezellige badplaatsen West Bay en Weymouth reizen we naar Kingston Lacy. Dit majestueuze 17e-eeuwse landhuis doet denken aan een Italiaans paleis. De familie Ralph-Bankes heeft Kingston Lacy bijna 300 jaar bewoond en in de loop van de tijd tal van culturele schatten verzameld, zoals schilderijen van Rubens en Van Dijck. Na ons gezamenlijk bezoek heeft u ook de gelegenheid de prachtige bijbehorende tuinen van Kingston Lacy te bezichtigen. Het hotel voor de komende twee nachten staat in Bournemouth. (ca. 185 km)

dag 6: Isle of Wight en Osbourne House

Op een half uur varen van de kust van Engeland ligt het Isle of Wight. Het eiland met de glooiende heuvels en imposante witte kalksteenkliffen heeft een opvallend afwisselend landschap. We bezoeken de favoriete zomerresidentie van koningin Victoria, Osborne House, waar u op eigen gelegenheid kunt lunchen. Ook maken we een rit langs de prachtige kustlijn, waarbij we door pittoreske plaatsjes als Godshill en Shanklin komen. (ca. 110 km)

dag 7: Bezoek aan bruisend Winchester

In de ochtend gaan we naar het bruisende Winchester, de oude hoofdstad van Engeland. Tijdens een wandeling zien we onder andere de watermolen en bezoeken we de imposante Winchester Cathedral, de laatste rustplaats van schrijfster Jane Austen. De middag is ter vrije besteding. Struint u door de gezellige middeleeuwse straatjes? Of strijkt u neer in een van de vele tea rooms voor een onvervalste Britse high tea? Liefhebbers kunnen met de reisleider een wandeling maken naar het 12-eeuwse kloostercomplex Hospital of St Cross. Laat de drukte van de stad achter en wandel door de natuur langs de rivier Itchen naar het kloostercomplex (kosten voor bezoek aan het complex niet inbegrepen). De laatste overnachting is in Basingstoke. (ca. 100 km)

dag 8: Tudors in Hampton Court Palace

Voordat we naar de luchthaven van Londen gaan voor de terugvlucht naar Amsterdam, brengen we een bezoek aan het vermaarde Hampton Court Palace. Dit paleis aan de Theems was ooit een van de residenties van de Engelse koninklijke familie. Hendrik VIII liet het paleis ooit verbouwen naar de smaak van zijn tweede echtgenote Anna Boleijn. Tijdens ons bezoek duiken we in de rijke geschiedenis van de Tudors. (ca. 90 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Londen Heathrow15:55 - 16:15 uur
Londen Heathrow - Amsterdam17:10 - 19:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Holiday Inn Reading
Hotel Holiday Inn Reading South - Reading
Het Holiday Inn hotel ligt op bijna 5 kilometer van het centrum van Reading en heeft een moderne inrichting. Dit rookvrije hotel is van alle gemakken voorzien. Na aankomst kunt u heerlijk ontspannen in dit hotel. Geniet u van het binnenzwembad of neemt u liever een drankje in de gezellige bar? Dineren is mogelijk in het restaurant. Op de hotelkamer zijn koffie- en theefaciliteiten, gratis wifi en een tv aanwezig. De badkamer beschikt over een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Holiday Inn Reading South
Best Western Passage
Hotel Passage House - Devon
Aan de rand van het centrum van Newton Abbot, gelegen aan de oever van de rivier de Teign vindt u het Passage House Hotel. Vanuit de knusse brasserie van het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de riviermonding. Het hotel beschikt over een binnenzwembad. De hotelkamers zijn ingericht met een tv, gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een douche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Best Western Passage House Hotel
Hotel Suncliff, Groot-Brittannië
Hotel Suncliff - Bournemouth
The Suncliff Hotel ligt aan de kust met uitzicht op de baai van Bournemouth. Op ongeveer 5 minuten lopen vindt u het 11 kilometer lange zandstrand. Het is een traditioneel Engels hotel met bars, een restaurant, 24-uur roomservice en gratis wifi. De accommodatie beschikt over een recreatiecomplex met verwarmd binnenzwembad, een kleine fitnessruimte, een sauna en een spa. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een douche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van The Suncliff Hotel
Holiday Inn Bastingstoke
Hotel Holiday Inn Basingstoke - Basingstoke
Het Holiday Inn hotel ligt in het graafschap Hampshire, op 1.6 kilometer van het centrum van Basingstoke. Dit moderne hotel beschikt over een restaurant. De hotelkamers zijn voorzien van gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche eneen toilet.

Bekijk de website van Holiday Inn Basingstoke

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reis naar Zuid-Engeland heb ik ervaren als een ontdekking. Zoveel cultuur, kunst, geschiedenis en natuur in één reis: dat overtreffen is niet of nauwelijks mogelijk. De historische grootheid van Great Britain heb ik deze reis mogen ervaren. Maar ook de godsdienstoorlogen in dit gebied, als gevolg van het breken met Rome, waren door de daaropvolgende beeldenstorm zichtbaar geworden. Kortom een echte aanrader voor geïnteresseerden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een fijne reis met een zeer gevarieerd gezelschap. Het klikte wonderwel. Goede sfeer in de groep. Veel gezien en interessante verhalen van de gids. Mijn volgende reis is zeker weer mer SRC!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een prima reis door dit gedeelte van Engeland. En wat heeft de reisleider Astrid zich geweldig ingelezen en voorbereid. Haar enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat wij vol met beelden en verhalen weer voldaan thuis gekomen zijn en nog met plezier terugdenken een deze fijne week.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 8
De reis naar Zuid-Engeland heb ik ervaren als een ontdekking. Zoveel cultuur, kunst, geschiedenis en natuur in één, dat overtreffen niet of nauwelijks mogelijk is. De historische grootheid van Great Britain heb ik deze reis mogen ervaren. Maar ook de godsdienstoorlogen in dit gebied als gevolg van het breken met Rome waren door de daaropvolgende beeldenstorm zichtbaar geworden. Kortom, een echte aanrader voor geïnteresseerden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Weer een uitstekende reis van SRC. De kennis van de reisleider en zijn enthousiasme was zeker een toegevoegde waarde voor deze reis.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Persoonlijk zal ik iedereen aanraden om deze cultuurreis naar Zuid-Engeland bij SRC te boeken. Kleine groepen, deskundige begeleiding, enthousiaste medereizigers, een afwisselend landschap en een goed gevuld en gevarieerd dagprogramma. Ik heb mij geen moment verveeld. Enthousiast? Bekijk mijn reisverhaal over Zuid-Engeland!
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol