050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Bewonder het mooiste van Engeland, Schotland en Wales

Reisleidster Léonie:
‘Over Groot-Brittannië kan ik alleen maar in superlatieven praten. Hier vindt u een overdaad aan schoonheid: de meest adembenemende landschappen, de mooiste steden, de schitterendste landhuizen, de grootste kunstcollecties, de imposantste kathedralen en de meest romantische ruïnes. En last but not least: de altijd vriendelijke en behulpzame Britten met hun typische Britse humor. Tijdens deze grote ontdekkingsreis door Engeland, Wales en Schotland maakt u kennis met alle fascinerende aspecten van Groot-Brittannië.

In de traditie van de Grand Tour, uitgevonden door de Engelse adel om hun zonen op het Europese vasteland cultuur en wereldwijsheid bij te brengen, gaat u in een modern rijtuig op rondreis door Groot-Brittannië. U bezoekt legendarische steden als Oxford en Edinburgh, wandelt in het voetspoor van William Shakespeare en Jane Austen in Stratford-upon-Avon en Bath, dwaalt door pittoreske dorpjes als Bourton-on-the Water en Betws-y-Coed en bewondert de mooist gotische kathedralen in Salisbury, York en Winchester. De rijke historie van Groot-Brittannië komt met verhalen tot leven tijdens bezoeken aan Stonehenge, Hadrian’s Wall en de vele prachtige kastelen en landhuizen als Caernarfon Castle en Harewood House.

En waar u ook komt in Engeland, Wales en Schotland, altijd is het landschap overweldigend! Geen dag is hetzelfde: u ontdekt er donkere bossen die zo uit de avonturen van Robin Hood kunnen komen, ziet de groene ‘rolling hills’ met weilanden die met muurtjes gescheiden zijn in de Yorkshire Dales en bewondert het uitzonderlijke natuurschoon van de schilderachtige Cotswolds, het land van ‘The Hobbit’. Het landschap van Schotland doet hier nog een schepje bovenop: woeste (sneeuw)bergen, fjordachtige ‘firths’, spiegelende ‘lochs’, weidse ‘glens’ en de mysterieuze heide- en veenhellingen vormen het betoverende decor van de Schotse Highlands. Spectaculair!

In dit overweldigende, soms woeste dan weer lieflijke, decor geniet u niet alleen van cultuur met een hoofdletter C. Er is ook voldoende tijd voor een lunch met fish & chips, voor een pint of een ‘wee dram’ in een pub of voor thee met wat lekkers in een echte Engelse tea room. Want ook dat is Groot-Brittannië! De Britten zijn trots en zuinig op hun erfgoed, maar daarnaast ook vooruitstrevend, toonaangevend en hip. Deze tegenstelling maakt een bezoek aan Groot-Brittannië fascinerend. Dus pak uw koffers en ga mee, u zult zeker verrast worden tijdens uw vakantie!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
treinretour Reading - Oxford
goede middenklassehotels
13x ontbijt en 5x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Stonehenge, Salisbury en Winchester
Stratford-upon-Avon, Oxford en Bath
Edinburgh en Glasgow
Bourton-on-the-Water en Cotswolds
Caernarfon Castle en Tintern Abbey
Betws-y-Coed in Snowdonia NP
Hadrian’s Wall en Moffat
Loch Lomond en de Trossachs
Glencoe en Fort William
Blair Castle en Queen’s View
York en Yorkshire Dales
Harewood House en Harrogate
Christ Church College in Oxford
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Tijdens verschillende ‘scenic routes’ genieten we volop van de prachtige landschappen in Engeland, Wales en Schotland!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Via Calais en Dover naar hotel in Reading
Stonehenge, Salisbury en Winchester
Cotswolds, Bourton-on-the-Water en Stratford-upon-Avon
Met de trein naar Oxford
Bath en Tintern Abbey
Caernarfon Castle en Betws-y-Coed in Snowdonia National Park
Hadrian’s Wall en de Schotse tartan in Moffat
Naar Edinburgh
Loch Lomond in de Trossachs National Park en Glasgow
Glencoe, Fort William, Blair Castle en Queen’s View
Via Durham naar York
Harewood House, Yorkshire Dales en kuurstadje Harrogate
Via Newcastle aan boord van ferry naar IJmuiden
Aankomst in IJmuiden en via Amsterdam Sloterdijk naar Amersfoort

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Groot-Brittannië

Vanuit Amersfoort rijden we via Breda naar Calais voor de oversteek naar Groot-Brittannië. In 90 minuten varen we naar het zuiden van Engeland. We rijden door naar ons hotel in Reading, waar we vier nachten verblijven. We dineren vanavond in het hotel. (ca. 590 km)

dag 2: Tempels en kathedralen

Al eeuwenlang roept het beroemde Stonehenge vragen op. Was het een tempel van de Romeinen of van de druïden of was het een duizenden jaren oud observatorium? En hoe zijn de soms wel 30 ton wegende steenblokken daar terechtgekomen? De neolithische steencirkel blijft vooralsnog een mysterie… Op deze ochtend kunt u zelf uw mening over dit fenomeen vormen wanneer we deze magnifieke werelderfgoedsite bewonderen. Vervolgens rijden we naar Salisbury, waar we te voet de mooie historische binnenstad verkennen. Aan het einde van de winkelstraat High Street wandelen we door de stadspoort naar de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad: de 13e-eeuwse kathedraal met de hoogste kerktoren van Engeland! In de kerk bevindt zicht ook een van de vier originele manuscripten van de Magna Charta, het beroemdste document uit de Britse constitutionele geschiedenis. We eindigen de dag in het bruisende Winchester, de oude hoofdstad van Engeland. Tijdens een wandeling zien we onder andere de watermolen en bezoeken we de imposante Winchester Cathedral, de laatste rustplaats van schrijfster Jane Austen. (ca. 205 km)

dag 3: Bourton-on-the-Water en Stratford-upon-Avon

We verkennen deze ochtend de Cotswolds, een streek van uitzonderlijke schoonheid. Hier vond de Engelse schrijver Tolkien inspiratie voor The Shire, het land van de Hobbits, uit zijn wereldberoemde trilogie The Lord of the Rings. Onderweg bezoeken we Bourton-on-the-Water, dat vanwege de bruggetjes over de rivier de Windrush ook wel bekendstaat als het Venetië van de Cotswolds. Te voet verkennen we het pittoreske dorpje, waar de met bloemen getooide huizen opgetrokken in de gele kalksteen die karakteristiek is voor de Cotswolds, uitnodigen voor een fotomoment. We vervolgen onze weg naar Stratford-upon-Avon, een charmante stadje idyllisch gelegen in het landelijk Warwickshire aan de rivier de Avon. Van het theater tot de 16e-eeuwse gebouwen: Stratford-upon-Avon is ondergedompeld in de historie van haar beroemdste inwoner, William Shakespeare. We bezoeken zijn geboortehuis, dat nu een klein museum is en zien zijn graf in de kerk van de Heilige Drie-eenheid. Na wat vrije tijd in de gezellige straatjes van Stratford, waar u vast een tea room vindt voor thee met wat lekkers, keren we terug naar ons hotel. (ca. 260 km)

dag 4: Literair Oxford

Met de trein reizen we in een klein half uur naar de beroemde universiteitsstad Oxford, de ‘city of dreaming spires’. Na aankomst maken we een uitgebreide stadswandeling door het stijlvolle historische centrum. Hier zien we onder andere de beroemde pub The Eagle and Child, waar het informele literaire genootschap de Inklings elke dinsdagavond bijeenkwam. Tot deze groep schrijvers, die van literatuur hielden en die het schrijven van fantasy aanmoedigden, behoorden onder andere J.R.R. Tolkien en C.S. Lewis. Natuurlijk brengen we ook een bezoek aan het befaamde Christ Church College. In de middag heeft u tijd om het gezellige Oxford verder te verkennen. Bezoekt u de wonderlijke Alice’s Shop uit het verhaal ‘Through the Looking Glass’ van Lewis Carroll, gaat u naar het Museum of Oxford, waar Alice Liddell door middel van de tentoongestelde memorabilia verder tot leven komt of dwaalt u langs de boekenkasten van The Bodleian Library? Voor het beste uitzicht over de wereldberoemde universiteitsstad gaat u naar de top van de 12e-eeuwse Carfax Tower. Aan het einde van de middag keert de reisleider met de trein terug naar Reading. Als u wilt kunt u langer in het prachtige Oxford blijven. De laatste trein terug gaat rond 23.00 uur. Vanaf het station in Reading wandelt u in ongeveer tien minuten naar het hotel. Het diner is op deze avond niet inbegrepen. U kunt op eigen gelegenheid in Reading of Oxford een hapje eten. (ca. 80 km)

dag 5: Elegant Bath en fotogeniek Wales

Het prachtige Bath staat in zijn geheel op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Van de badhuizen uit de Romeinse tijd tot aan gebouwen in de Georgian stijl: overal voelt u het rijke verleden van deze elegante badplaats. Jane Austen genoot van het drukke sociale leven in dit bruisende kuuroord voor de gegoede burgerij en deed hier inspiratie op voor haar sprankelende romans. Tijdens onze kennismaking bewonderen we The Royal Crescent, een van de mooiste straten van het Verenigd Koningrijk, en zien we de sierlijke panden van The Circus. Ook wandelen we langs de Avon. In de loop van de middag verruilen we Engeland voor Wales. We rijden een prachtige route noordwaarts richting Chester dwars door het land van legenden... Onderweg stoppen we bij de betoverend mooie Tintern Abbey aan de oevers van de rivier de Wye. Bijna 500 jaar geleden werd deze cisterciënzerabdij - met de ontbinding van alle kloosterordes door de Britse koning Hendrik VIII - verlaten. De dakloze ruïne is al sinds de 18e eeuw een inspiratiebron voor tal van kunstenaars, waaronder de schilder William Turner. We vervolgen onze weg door de prachtige natuur van Wales. Aan het begin van de avond komen we aan in ons hotel in Chester, waar we twee nachten verblijven. (ca. 430 km)

dag 6: Caernarfon Castle en Betws-y-Coed

Door het prachtige noorden van de Wales, deels langs de kust rijden we naar Caernarfon. Al ruim 700 jaar houdt hier aan de oevers van de rivier de Seiont een indrukwekkend paleis-fort de wacht. Caernarfon Castle is een van de grootste gebouwen uit de middeleeuwen. Koning Edward I bouwde het kasteel na een bittere oorlog met de Welshe prinsen. De immense gekanteelde muren en torens en de ontmoedigende King's Gate waren ontworpen om aanvallen te weerstaan en om de macht van de Engelsen uit te stralen. Maar ze herinneren ook aan de Welshe mythe van Macsen Wledig, die droomde van een groot fort aan de monding van een rivier - 'het mooiste dat de mens ooit heeft gezien'. Sinds 1911 vindt in dit kasteel de inhuldiging van de Prins van Wales plaats, de eerstgeboren zoon van iedere Britse koning of koningin. We bezoeken het indrukwekkende kasteel uitgebreid, waar diverse tentoonstellingen meer licht schijnen op de geschiedenis van het gebouw en de prinsen van Wales. Hierna maken we een prachtige rit door het bergachtige Snowdonia National Park, een epische landschap vol diepe valleien en grillige rotsen. Volgens de legende zou koning Arthur hier de afschrikwekkende reus Rhitta hebben verslagen. Natuurlijk stoppen we in Betws-y-Coed, prachtig gelegen in een dichtbeboste vallei omgeven door hoge bergtoppen. Dit charmante ‘Alpendorp’ aan de rivier de Llugwy trekt al sinds de 19e eeuw reizigers uit alle windstreken aan. Ze bewonderen de fraaie ruisende watervallen zoals de Swallow Falls en starten hier hun wandeltochten door de omringende bergen. Na wat vrije tijd in dit heerlijke dorpje met zijn karakteristieke stenen huizen keren we terug naar Chester, waar u tijd heeft om de middeleeuwse winkelgalerijen, de Rows, te bewonderen. U kunt op deze avond op eigen gelegenheid in Chester dineren. (ca. 250 km)

dag 7: Hadrian’s Wall en de Schotse tartan

We laten Wales achter ons en rijden noordwaarts richting Schotland. Ten oosten van Carlisle bezoeken we de restanten van Hadrian’s Wall, de beroemde Romeinse verdedigingsmuur van keizer Hadrianus die van kust tot kust Brittannia moest beschermen tegen invallen vanuit het noorden. De 117 kilometer lange stenen muur van ongeveer 3 meter dik vormde tot het einde van de 4e eeuw de noordelijke grens van het Romeinse Rijk en werd het symbool van de Romeinse macht in dit deel van het rijk. We bezoeken het Romeinse fort van Birdoswald, onderdeel van de verdedigingsconstructie, en bewonderen hier een van de langste nog bewaard gebleven stukken van de muur. Zover het oog reikt ziet u dit staaltje Romeins vakmanschap in het prachtige landschap liggen. Drie kilometer ten noorden van Hadrian’s Wall rijden we de Lowlands binnen, een prachtige glooiende streek in het zuiden van Schotland. Onze volgende stop is in Moffat. Uit deze regio is de wollen stof met de ruitmotieven afkomstig, tartan genaamd, die voor de beroemde Schotse kilt werd gebruikt. Aan het einde van de middag bereiken we ons hotel in Perth, waar we vier nachten verblijven. (ca. 515 km)

dag 8: Middeleeuws Edinburgh

Met een lokale touringcar rijden we naar de Schotse hoofdstad Edinburgh, dat vanwege zijn culturele rijkdom ook wel het Athene van het noorden wordt genoemd. Tijdens een stadswandeling zien we het imposante Palace of Holyroodhouse, de residentie van de Britse koningin in Schotland. De legendarische Bonnie Prince Charlie heeft het paleis in de 18e eeuw veelvuldig bezocht. Aan de Royal Mile bekijken we St Giles’ Cathedral, een van de oudste gebouwen van Edinburgh waarvan sommige delen uit de 12e eeuw stammen. Hier begon met een preek van John Knox in Schotland de reformatie. De middag is ter vrije besteding. Vlak bij de gezellige winkelstraat Princess Street vindt u het National Scottish Museum, dat absoluut een bezoek waard is. Of bekijkt u toch liever de Schotse kroonjuwelen in Edinburgh Castle? Aan het historische Grass Market vindt u bekende pubs als The Last Drop, waar u terecht kunt voor een typische lunch van fish en chips of een lekker pint! Wandelt u daarna langs het standbeeld van Greyfriars Bobby? Dit standbeeld werd geplaatst ter ere van het beroemdste hondje van Schotland, dat na de dood van zijn baasje 14 jaar over zijn graf waakte. Aan het einde van de middag rijden we terug naar Perth. Het diner is op deze avond niet inbegrepen. Als u wilt kunt u langer in het gezellige Edinburgh blijven en op eigen gelegenheid met de trein terug naar Perth reizen. De laatste trein terug vertrekt rond 22.30 uur. (ca. 140 km)

dag 9: Loch Lomond en Glasgow

In de ochtend genieten we volop van de prachtige Schotse Highlands. We volgen een werkelijk schilderachtige route door The Trossachs National Park naar een van de meest iconische plekjes van Schotland: Loch Lomond. Onderweg genieten we van de glooiende heuvels, de charmante dorpjes en de verschillende kleine lochs (meren) die in het gebied liggen. De weg voert ons langs de ‘the bonnie bonnie banks’ (de prachtige oevers) van het grootste meer van Groot-Brittannië. Bij Inveruglas stoppen we om de schoonheid van Loch Lomond in ons op te nemen. We bezoeken de acht meter hoge, piramidevormige ‘An Ceann Mòr’. U kunt naar de top van dit bijzondere uitzichtpunt klimmen, zitten en genieten van het prachtige verhoogde uitzicht op Loch Lomond en de omliggende bergen. Spectaculair! De middag brengen we door in Glasgow, de stad van architect Charles Rennie Mackintosh. Deze Victoriaanse stad is de grootste stad van Schotland en is totaal anders dan het middeleeuwse Edinburgh, maar daarom niet minder fascinerend! Een rondrit voert ons langs de hoogtepunten van Glasgow. We zien onder andere het Clyde Auditorium, het Schotse broertje van het Sydney Opera House. Aan de rivier de Clyde zien we ook het markante Glasgow Science Centre. Hierna heeft u tijd om de stad zelf verder te verkennen. Brengt u een bezoek aan Princes Square? In dit winkelcentrum vindt u niet alleen luxe winkels, maar ook het art nouveau-gebouw zelf is zeer de moeite waard. In de prachtige Willow Tea Rooms kunt in stijl genieten van een kopje thee. Aan het einde van de middag keren we terug naar Perth. Het diner is op deze avond niet inbegrepen. (ca. 270 km)

Tip Wilt u langer genieten van Glasgow? U kunt ook op eigen gelegenheid met de trein terugkeren naar het hotel. U reist in ruim een uur terug naar Perth.

dag 10: Glencoe, Fort William, Blair Castle en Queen’s View

Het robuuste landschap van de Highlands vormt ook op deze dag het spectaculaire decor van ons programma. Via het zacht kabbelende water van Loch Earn en de hoge top van Ben More rijden we naar de dramatische schoonheid van Glencoe, letterlijk tranendal. In deze zeldzaam mooie vallei, die werd gevormd door enorme gletsjers, werden in 1692 38 leden van de MacDonald-clan afgeslacht door een regiment soldaten. Een tragedie die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Via de oevers van Loch Linnhe: de langste zee-inham van Schotland bereiken we Fort William. We wandelen door het kuststadje en zien de ruïnes van het 13e-eeuwse kasteel Inverlochy en de Sint Andrewskerk, ook wel bekend als koningin van de Hooglandkerken. Na wat vrije tijd in de gezellige High Street voor de lunch vervolgen we onze weg naar Blair Castle: de oude zetel van de hertogen en graven van Atholl en de thuisbasis van Europa’s laatste overgebleven privéleger, de Atholl Highlanders. We bezoeken de prachtige kamers van dit witte kasteel, waar de Schotse geschiedenis van Mary Queen of Scots en Bonnie Prince Charlie tot leven komt. Hierna kunt u op eigen gelegenheid dwalen door de fraaie ommuurde tuin. Natuurlijk brengen we ook een bezoek het schitterende Queen’s Viewpoint, een iconisch uitzicht op Loch Tummel. Toen koningin Victoria in 1866 een bezoek bracht, nam ze aan dat dit weidse uitzicht naar haar vernoemd was - maar ze had het mis. Waarschijnlijk is het uitzicht vernoemd is naar koningin Isabella, de eerste vrouw van Robert the Bruce. (ca. 350 km)

dag 11: Via Durham naar York

We verlaten Schotland en gaan naar Durham, een van de mooiste plaatsen van Noord-Engeland. We wandelen door het historisch centrum en bewonderen de prachtige 11e-eeuwse kathedraal. Samen met Durham Castle en de tussenliggende gebouwen maakt de kathedraal deel uit van UNESCO's werelderfgoed. Denkt u bij de stadswandeling, "hé die prachtige oude gebouwen en kleine straatjes komen me bekend voor!" Dat kan zeker, Durham wordt namelijk regelmatig gebruikt als decor voor kostuumdrama’s als Downton Abbey en Victoria en de kathedraal fungeerde als stand-in voor de tovenaarsschool Hogwarts in de Harry Potter-films. Na de lunch vervolgen we onze route naar York, waar we twee nachten verblijven. (ca. 425 km)

dag 12: Harewood House en Harrogate

Op deze ochtend dompelen we ons in Harewood House onder in de levensstijl van de Britse adel. De eerste baron van Harewood, Edwin Lascelles, liet het landhuis in 1759 bouwen met het fortuin dat hij vergaard had in de suiker- en slavenhandel. Hij wilde alleen het beste van het beste en huurde de beroemde architecten John Carr en Robert Adam in om het huis te bouwen en in te richten, terwijl de visionaire landschapsarchitect Lancelot ‘Capability’ Brown de tuin onderhanden nam. Het resultaat mag er zijn en tijdens ons bezoek genieten we van de prachtig ingerichte zalen en kamers. Vergeet tussen alle overdaad niet naar de schilderijen en familieportretten te kijken, hier hangen ware meesterwerken tussen van Titiaan, Tinteretto, Turner en Picasso! Na dit bijzondere bezoek maken we een prachtige rondrit door de Yorkshire Dales. We genieten van het karakteristieke Noord-Engelse landschap met vaak relatief smalle wegen, frequent geflankeerd door stenen muurtjes en heuvelachtige velden met schapen. Komt het u bekend voor? Dit zijn de betoverende landschappen die u in de jaren ’80 en recent weer langs ziet komen in de televisieserie rond dierenarts James Herriott. Onze volgende stop is het Victoriaanse kuurstadje Harrogate, in 2013 uitgeroepen tot een van de meest romantische plaatsen ter wereld. We wandelen door de prachtige openbare Valley Gardens en het stijlvolle Montpellier Quarter met winkels, cafés en restaurants. In de namiddag keren we terug naar York waar we een wandeling maken. Het diner is op deze avond niet inbegrepen; een mooie gelegenheid om een van de vele eetgelegenheden in York te ontdekken. (ca. 130 km)

dag 13: Via Newcastle aan boord van ferry naar IJmuiden

Op deze ochtend kunt u op uw gemak nog door het middeleeuwse centrum van York dwalen op zoek naar de laatste typische Engelse souvenirs. Na deze rustige ochtend rijden we naar Newcastle waar we aan het einde van de middag aan boord gaan van de ferry die ons naar IJmuiden brengt. We overnachten op de ferry. (ca. 633 km)

dag 14: Naar huis

In de ochtend zetten we weer voet aan wal in Nederland. De touringcar brengt ons terug naar de uitstapplaatsen bij de stations van Amsterdam Sloterdijk en Amersfoort. (ca. 85 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Let op: op de terugreis wordt Breda als uitstapplaats niet aangedaan! U kunt in plaats van Breda op station Amsterdam Sloterdijk uitstappen.

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en ferry

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Nachtferry
Tijdens de overtocht Newcastle – IJmuiden verblijft u in een 2-persoonsbuitenhut, die is uitgerust met een badkamer met een douche en een toilet. Als u alleen reist, verblijft u in een 2-persoonshut voor alleen gebruik.

Penta Hotel Reading, Groot-Brittannië
Hotel Penta Reading - Reading
De historische markt- en universiteitsstad Reading ligt zo’n 65 kilometer ten westen van Londen en 40 kilometer ten zuiden van Oxford. In het centrum van Reading vindt u het Pentahotel met een 24-uurs receptie, een lift, een fitnessruimte, een bar en een restaurant. In de directe omgeving van het hotel zijn diverse horecagelegenheden en winkels. Op 750 meter lopen van het hotel is het treinstation, waarvandaan u een rechtstreekse verbinding met zowel Oxford als Londen heeft. De ruime (25 m²) airconditioned kamers beschikken over een badkamer met een douche en een toilet. In het hele hotel is gratis wifi.

Bekijk de website van Penta Hotel Reading
Best Western hotel The Queen at Chester, Engeland
Hotel The Queen at Chester - Chester
Tegenover het station van Chester vindt u hotel The Queen at Chester. Geopend in 1860 ten behoeve van de 1e klasse treinpassagiers bood het hotel onder andere onderdak aan Charles Dickens. In het hotel is een restaurant en een bar en ook in de directe omgeving kunt u terecht voor een hapje en een drankje. Het hotel beschikt verder over een 24-uurs receptie, een lift en een fitnessruimte. Een wandelingetje van 1.300 meter brengt u in het hart van de knusse vestingstad. De kamers in The Queen hebben gratis wifi en een badkamer met een douche of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Best Western hotel The Queen at Chester
Salutation Hotel, Perth, Groot-Brittannië
Hotel Salutation Perth - Perth
Om de hoek van de kade langs de rivier de Tay in het Schotse Perth ontvangt het Salutation hotel al sinds 1699 haar gasten. Daarmee is het een van de oudste geregistreerde hotels in Schotland. Het centrum van de stad is op zo’n 200 meter afstand, maar in de directe omgeving van het hotel vindt u al volop restaurants, bars en winkels. Het hotel zelf beschikt ook over twee restaurants, een bar, een lift en een 24-uursreceptie. Op 900 meter van het hotel is het treinstation, vanwaar u een directe verbinding heeft met zowel Glasgow als Edinburgh. De kamers in het hotel hebben koffie- en theezetfaciliteiten, gratis wifi en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Salutation Hotel
York Marriot Hotel
Hotel Marriott York - York
Het uitstekende York Marriott Hotel ligt in een prachtige omgeving uitkijkend over de renbaan aan de rand van York. Het recreatiecentrum van het Marriot biedt onder andere een verwarmd zwembad, spafaciliteiten en een tennisbaan. Het restaurant 'Cast Iron Bar & Grill' serveert internationale gerechten in een stijlvolle omgeving. Het hotel beschikt over een lift. Alle ruime kamers van dit viersterrenhotel zijn voorzien van een flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn. Sommige kamers hebben een balkon en bieden prachtig uitzicht op het parklandschap en de renbaan. In de openbare ruimtes kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van York Marriott Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, gratis draadloos internet in het gehele hotel, een kluisje, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De deluxe kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.