050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Bewonder het mooiste van Engeland, Schotland en Wales

Reisleidster Léonie:
‘Over Groot-Brittannië kan ik alleen maar in superlatieven praten. Hier vindt u een overdaad aan schoonheid: de meest adembenemende landschappen, de mooiste steden, de schitterendste landhuizen, de grootste kunstcollecties, de imposantste kathedralen en de meest romantische ruïnes. En last but not least: de altijd vriendelijke en behulpzame Britten met hun typische Britse humor. Tijdens deze grote ontdekkingsreis door Engeland, Wales en Schotland maakt u kennis met alle fascinerende aspecten van Groot-Brittannië.

In de traditie van de Grand Tour, uitgevonden door de Engelse adel om hun zonen op het Europese vasteland cultuur en wereldwijsheid bij te brengen, gaat u in een modern rijtuig op rondreis door Groot-Brittannië. U bezoekt legendarische steden als Oxford en Edinburgh, wandelt in het voetspoor van William Shakespeare en Jane Austen in Stratford-upon-Avon en Bath, dwaalt door pittoreske dorpjes als Betws-y-Coed en bewondert de mooiste gotische kathedralen in Salisbury en York. De rijke historie van Groot-Brittannië komt met verhalen tot leven tijdens bezoeken aan Stonehenge, Hadrian’s Wall en de vele prachtige kastelen en landhuizen als Caernarfon Castle en Harewood House.

En waar u ook komt in Engeland, Wales en Schotland, altijd is het landschap overweldigend! Geen dag is hetzelfde: u ontdekt er donkere bossen die zo uit de avonturen van Robin Hood kunnen komen, ziet de groene ‘rolling hills’ met weilanden die door muurtjes gescheiden zijn in de Yorkshire Dales en bewondert het uitzonderlijke natuurschoon van de schilderachtige Cotswolds, het land van ‘The Hobbit’. Het landschap van Schotland doet hier nog een schepje bovenop: woeste (sneeuw)bergen, fjordachtige ‘firths’, spiegelende ‘lochs’, weidse ‘glens’ en de mysterieuze heide- en veenhellingen vormen het betoverende decor van de Schotse Highlands. Spectaculair!

In dit overweldigende, soms woeste, dan weer lieflijke decor geniet u niet alleen van cultuur met een hoofdletter C. Er is ook voldoende tijd voor een lunch met fish & chips, voor een pint of een ‘wee dram’ in een pub of voor thee met wat lekkers in een echte Engelse tea room. Want ook dat is Groot-Brittannië! De Britten zijn trots en zuinig op hun erfgoed, maar daarnaast ook vooruitstrevend, toonaangevend en hip. Deze tegenstelling maakt een bezoek aan Groot-Brittannië fascinerend. Dus pak uw koffers en ga mee, u zult zeker verrast worden tijdens uw vakantie!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede middenklassehotels
13x ontbijt en 9x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Stonehenge en Salisbury
Oxford en Bath
Edinburgh en Glasgow
Stratford-upon-Avon en Cotswolds
Caernarfon Castle en Tintern Abbey
Betws-y-Coed in Snowdonia NP
Hadrian’s Wall
Glencoe en Fort William
Blair Castle en Queen’s View
York en Yorkshire Dales
Harewood House en Harrogate
College in Oxford
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Tijdens verschillende ‘scenic routes’ genieten we volop van de prachtige landschappen in Engeland, Wales en Schotland!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

Via Calais en Dover naar hotel in Reading
+ lees meer
Stonehenge en Salisbury
+ lees meer
Cotswolds en Stratford-upon-Avon
+ lees meer
Bezoek aan Oxford
+ lees meer
Bath en Tintern Abbey
+ lees meer
Caernarfon Castle en Betws-y-Coed in Snowdonia National Park
+ lees meer
Naar Schotland en Hadrian’s Wall
+ lees meer
Naar Edinburgh
+ lees meer
Glencoe, Fort William, Blair Castle en Queen’s View
+ lees meer
Bezoek aan Glasgow met Kelvingrove Museum
+ lees meer
Via Durham naar York
+ lees meer
Harewood House, Yorkshire Dales en kuurstadje Harrogate
+ lees meer
Wandeling York en via Newcastle aan boord van ferry naar IJmuiden
+ lees meer
Aankomst in IJmuiden en via Amsterdam Sloterdijk naar Amersfoort
+ lees meer
Routekaart Grand Tour Groot-Brittannië
4375 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juli zijn:

• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten
Let op: op de terugreis worden Driebergen-Zeist en Breda als uitstapplaatsen niet aangedaan! U kunt in plaats daarvan op station Amsterdam Sloterdijk of station Zwolle uitstappen.

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten
Let op: op de terugreis wordt Breda als uitstapplaats niet aangedaan! U kunt in plaats daarvan op station Amsterdam Sloterdijk of station Amersfoort uitstappen.

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en ferry

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Nachtferry
Tijdens de overtocht Newcastle – IJmuiden verblijft u in een 2-persoonsbuitenhut, die is uitgerust met een badkamer met een douche en een toilet. Als u alleen reist, verblijft u in een 2-persoonshut voor alleen gebruik.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.