050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Amerika | New York

Kunst en architectuur in The Big Apple

Reisleider Johan:
‘Ik ben in de ban van New York! Mag ik u kennis laten maken met deze levendige stad van indrukwekkende skyscrapers, kleurrijke straatkunst, fantastische kunstmusea en soul food? Ik sta te trappelen om verrassende anekdotes en ontroerende verhalen over de geschiedenis, kunst en de inwoners met u te delen! The City of Superlatives, een van New Yorks vele bijnamen, typeert het huidige New York het meest. De mooiste wolkenkrabbers, het leukste stadspark en de beste musea maken een bezoek aan de stad tot een feest.

Tijdens meerdere stadswandelingen, in steeds weer een ander deel van Manhattan, maakt u kennis met bekende en minder bekende bezienswaardigheden, en ziet u het échte New York. Plekken als Ellis Island, Ground Zero en Harlem hebben een bewogen geschiedenis. Maar u gaat ook naar buurten die enorm in opkomst zijn, zoals de Hudson Yards, waar het unieke bouwwerk The Vessel opvalt. Hier bezoekt u het waanzinnige Whitney Museum met werken van toonaangevende 20e-eeuwse Amerikaanse kunstenaars. En u wandelt over de High Line, een bijzonder stadspark ingericht op een oude spoorbrug. New York is zo verrassend anders! Gaat u mee voor een bezoek aan deze overweldigende stad?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM/Delta Airlines of United Airlines
ruimbagage
toeristenklassehotel in Manhattan
5x ontbijt
vrije tijd
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Ellis Island en Vrijheidsbeeld
Lower Manhattan en Harlem
Hudson Yards en Whitney Museum
Rockefeller Center en Chrysler Building
Ground Zero en High Line
Chelsea en de Meatpacking District
Financial District
SoHo en Greenwich Village
Midtown en Central Park
SRC-reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
In de Hudson Yards verwonderen we ons over unieke bouwwerken en natuurlijk bezoeken we het waanzinnige Whitney Museum!
Ontmoet onze beste reisleiders in Amerika
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Vlucht naar New York en transfer naar centraal gelegen hotel in Manhattan
+ lees meer
Ellis Island, bestuurlijke centrum en Ground Zero
+ lees meer
Fifth Avenue, de omgeving van Central Park en gaat u naar het MoMa?
+ lees meer
Wijken SoHo en Greenwich Village, vrije middag en optioneel bezoek aan Harlem
+ lees meer
Hudson Yards, Meatpacking District, de High Line en een bezoek aan het Whitney Museum
+ lees meer
Grand Central Station en Chrysler Building, terugvlucht New York – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart New York
50 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - New York JF Kennedy13:25 - 15:25 uur
New York JF Kennedy - Amsterdam16:50 - 06:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

NY is een fantastische stad. Er is voor iedereen iets te zien. De één wil staan op het platvorm van The Edge, de ander gaat op in het MoMa. Knap om dat allemaal te regisseren!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Alles perfect georganiseerd, complimenten voor Saskia als reisleidster qua flexibiliteit in het programma door weersomstandigheden of nationale feestdag. Door de gedetailleerde dagindeling zoveel mogelijk kunnen zien en zeer veel interessante informatie gehad. Helaas kon de optionele excursie naar Harlem niet doorgaan maar verder alles kunnen zien.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
New York is echt een aanrader. Alles wat op mijn lijstje stond heb ik gezien en veel meer.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel met twee nachten verlengen in het hotel waar u tijdens de reis ook verblijft. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en inclusief transfer naar de luchthaven.

New York
New York is een stad die eigenlijk verder geen introductie nodig heeft. Tijdens de reis maakt u kennis met een groot deel van Manhattan, bezoekt u Ellis Island en ziet u natuurlijk het beroemde Vrijheidsbeeld. Maar de stad heeft zo veel meer te bieden. Een langer verblijf is dan ook zeker een aanrader! Tijdens de verlenging kunt u datgene doen, waar u tijdens de reis nog niet aan toe bent gekomen. Rondom Central Park bevinden zich veel wereldberoemde en toonaangevende musea, zoals het Metropolitan Museum of Art, het American Museum of Natural History en het Guggenheim Museum. Maar ook de prachtige Frick Collection is het bekijken meer dan waard! Deze grote kunstverzameling bevat onder andere 17e-eeuwse schilderkunst van Frans Hals, Rembrandt en Vermeer. Ook kunt u een fiets huren in Central Park of een musical bijwonen op Broadway. Daarnaast zijn de winkelmogelijkheden eindeloos. Kortom: een langer verblijf is zeker aan te raden!