050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

The sound of the South

Reisleider Johan:
‘Het is alweer een aantal jaren geleden dat SRC deze reis samen met Nederlands grootste muziekkenner Leo Blokhuis ontwikkelde. En elk jaar weer loopt het storm en kan ook Leo niet wachten weer met een nieuwe groep of soms zelfs een oude bekende, “on the road" te gaan. Dwars door de Verenigde Staten nemen we u mee naar de roots van de Amerikaanse muziek. We beginnen dit muzikale avontuur in Chicago, vooral bekend om de elektrische blues, en reizen via de bluegrass van Kentucky naar country-hoofdstad Nashville. Van Nashville gaan we via Muscle Shoals en Tupelo naar ‘Soulsville USA’ Memphis om uiteindelijk de Mississippi-delta in te reizen en uit te komen in de bakermat van jazz en blues: New Orleans.

Op deze reis wordt u ondergedompeld in het rijke verleden van verschillende muzieksoorten. We gaan naar diverse studio’s waar artiesten als Aretha Franklin, Elvis Presley, Hank Williams, Otis Redding en The Rolling Stones hun wereldberoemde songs opnamen. We bezoeken het bluesmuseum in Clarksdale, het bluegrassmuseum in Owensboro en de Country Hall of Fame en de Grand Ole Opry in Nashville. In Memphis gaan we natuurlijk naar de Sun studio en Graceland, en ’s avonds kunt u er zelf op uit: in Chicago wacht Buddy Guy’s Legends, in Memphis BB King’s bluesclub en in New Orleans is er livemuziek op de hoek van elke straat.

Natuurlijk komt de rijke historie van het zuiden ook in andere facetten aan bod: in Memphis bezoeken we de plaats waar in 1968 Martin Luther King werd vermoord en onvermijdelijk verdiepen we ons in de tragische gevolgen die orkaan Katrina voor New Orleans had. Deze reis wordt omlijst met diverse muziekdocumentaires die onderweg in de touringcar worden getoond, en Leo Blokhuis zelf geeft achtergronden en anekdotes bij de muziek middels een aantal speciaal voor deze SRC-reis samengestelde digitale columns en playlists. Uiteindelijk zult u hem ook ontmoeten als hij zich voor een aantal dagen bij uw reisgezelschap voegt. Gaat u mee op deze unieke muziekreis?’

Leo Blokhuis in zijn boek The Sound of the South:
…Ik rijd verder Route 61 af naar het zuiden, door de staat Mississippi naar Louisiana. Dit is dus het land waar de blues ontstond. Hier op de groene velden zongen de tot slaaf gemaakten het leed van het harde werk van zich af. In hun eigen zwarte kerken ontstaat hier de sacrale tegenhanger van de blues, de gospel. Nog verder naar het zuiden, diep in Louisiana en in New Orleans, mengt de muziek uit Afrika zich met de Europese fanfare en ontstaat de jazz. Uit de blues, gospel, jazz en country wordt in het zuiden van de VS rond 1950 de rock-‘n-roll geboren…

Leo Blokhuis is radiomaker, TV-presentator, theaterman, maar bovenal gepassioneerd muziekliefhebber. Een deel van deze route reisde hij al ter voorbereiding op zijn succesvolle soundbook The Sound of the South. Reizen en muziek zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden: ‘Geografie is belangrijk in het begrijpen van muziek. De dingen krijgen letterlijk een plaats en het helpt de verbanden te zien als je de bijbehorende geografie kent.’ Bekijk de website van Leo Blokhuis.

Spotify playlists
Bent u een gebruiker van Spotify? Volg SRC op Spotify en vind playlists (o.a. gemaakt door Leo Blokhuis) die betrekking hebben op de muziekreis USA.

Pluspunten
vluchten met KLM en Delta Airlines
goede toeristenklassehotels
ruimbagage
13x ontbijt
entree architectuurcruise
entree Grand Ole Opry
entree Sun Studio
entree Graceland
ontmoeting met Leo Blokhuis
digitale columns en playlists Leo Blokhuis
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Chess Records in Chicago
Sun Studio in Memphis
Graceland en geboortehuis Elvis
muziektour in Chicago
architectuurcruise in Chicago
Bluegrass Music Museum in Owensboro
Grand Ole Opry in Nashville
RCA Studio B in Nashville
Fame Studio in Muscle Shoals
Muscle Shoals Sound Studios
University of Mississippi
Stax museum in Memphis
National Civil Rights Museum
Delta bluesmuseum
Dockery Plantation
gospel kerkdienst in New Orleans
muziekwandeling in New Orleans
Katrina-tentoonstelling
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Heerlijke reis. De inbreng en aanwezigheid van Leo blijft toch héél bijzonder!
Ontmoet onze beste reisleiders in Amerika
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Suzanne
Reisleidster sinds 2004

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Chicago
+ lees meer
Chicago architectuurcruise, muziektour met bezoek Chess Records
+ lees meer
Van Chicago naar Owensboro, bezoek aan bluegrassmuseum
+ lees meer
Geboortehuis Bill Monroe en doorreis naar Nashville
+ lees meer
Backstage tour Grand Ole Opry, bezoek Country Music Hall of Fame en RCA Studio B
+ lees meer
Van Nashville naar Tupelo via Muscle Shoals, bezoek Fame Studio
+ lees meer
Geboortehuis Elvis Tupelo en naar Memphis via Oxford en bezoek University of Mississippi
+ lees meer
Memphis, bezoek Sun Studio, Stax Museum en Graceland
+ lees meer
Bezoek Lorraine Motel, sterfplaats Martin Luther King. Van Memphis naar Clarksdale, bezoek bluesmuseum
+ lees meer
Van Clarksdale naar Natchez via Cleveland, bezoek Dockery Plantation
+ lees meer
Van Natchez naar New Orleans
+ lees meer
New Orleans, bijwonen gospel service en bezoek Katrina-tentoonstelling in Louisiana State Museum
+ lees meer
Muziekstadswandeling French Quarter
+ lees meer
Transfer naar luchthaven en vlucht New Orleans – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart Muziekreis Amerika met Leo Blokhuis
2230 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Chicago 12:35 - 14:20 uur
New Orleans - Atlanta18:00 - 20:31 uur
Atlanta - Amsterdam22:30 - 13:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

We zijn terug van de muziekreis Amerika met Leo Blokhuis. We hebben een reis dwars door de Verenigde Staten gemaakt van Chicago tot New Orleans. De iconische plekken van de Amerikaanse muziek, zoals het Memphis van Elvis, de country van Nashville en de blues van de Mississippi, waren echt indrukwekkend. Een reis om nooit te vergeten!
We zijn we weer terug van een prachtige muziekreis van Chicago over Nashville en Memphis naar New Orleans. Country, bluegrass, rock ‘n roll, jazz, dixieland, boogie woogie, maar vooral heel veel blues. Bedankt SRC-Cultuurvakanties, Suzanne Roelofs en Leo Blokhuis. En bedankt alle gezellige reisgenoten.
Fantastische reis, maakt de reisbeschrijving meer dan waar. Muziek, muziek en nog eens (live) muziek!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Geweldige muziekreis, waardoor je een goed inzicht krijgt in de ontwikkeling en invloeden van de Amerikaanse muziek.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Bijzonder attractief en interessant programma zonder 'gaten'! Goede comfortabele en gunstig gelegen hotels! Comfortabel vervoer! Fijne, gevarieerde doch gelijkgestemde en gezellige groep.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het programma was soms iets te overladen, waardoor er geen tijd was voor een koffie(stop) en soms zelfs nauwelijks voor de lunch. Dit vond ik het enige minpuntje. De reis zelf was geweldig, en de optionele excursies (Zydeco in La Fayette en het B.B. King museum in Indiola) ook zeer de moeite waard - alleen het geboortehuis van Bil Monroe was iets teveel van het goede.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
SRC Reizen nogmaals complimenten voor deze muziekreis en zeer veel complimenten voor Suzanne!! Prettige en deskundige begeleiding!
In juni 2014 reisde ik met SRC naar de USA. De groep bestond uit 26 personen van verschillend pluimage. Muziek is de rode draad in het reisgezelschap. Onze reisleider was Noël. Mijn blog geeft een impressie van de reis naar de music roots in de USA.
Zo. Weer thuis. Eigenlijk mooi jetlagvrij door 5 dagen reizen naar het zuiden van de VS gerold. De groep waar ik bij aansloot trekt van Chicago via Nashville en Memphis naar New Orleans, prachtige trip natuurlijk. Ik was er drie dagen bij, om wat verhalen te vertellen enzo. De reis was opgezet door SRC-Cultuurvakanties. Was echt héél leuk om te doen, leuke groep mensen bij elkaar en een reisleider die niet alleen van wanten weet, maar ook nog eens een prachtig mens is. Misschien is dit wel voor herhaling vatbaar… En ondertussen wens ik mijn ex-reisgenoten nog een mooie tijd in Natchez en The Big Easy, New Orleans.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen vooraf in Chicago of achteraf in New Orleans. U verblijft tijdens de verlenging in het eerste, respectievelijk laatste hotel van de rondreis. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Prijzen zijn afhankelijk van de gewenste duur van de verlenging en of u ook een luchthaven transfer wilt. Neemt u voor de mogelijkheden contact op met onze afdeling informatie & reserveringen.

Chicago
Behalve de hoofdstad van de elektrische blues is Chicago is een geweldige architectuurstad! Na de grote brand van 1871 ontstond er een ongekende bouwwoede met opvallende hoogbouw. Niet voor niets is de “Chicago school of architecture” of “first Chicago school”, een stijlvorm die uit deze bouwwoede voortkwam, nog steeds een begrip. Deze bouwgolf zette zich voort in de jaren twintig met prachtige art deco-gebouwen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de “Second Chicago School” op gang, met de Duits-Amerikaanse architect Ludwig Mies van der Rohe als grote aanjager, en ook aan het einde van de 20e eeuw bleef Chicago op architectuurgebied vooruit lopen. Daarnaast vindt u in Chicago de beroemde prairiehuizen van Frank Lloyd Wright zoals het Robie house en zijn vele huizen in Oak Park. Kortom: voor zowel muziek- als architectuurliefhebber is Chicago een must!’

New Orleans
The Big Easy is een langer verblijf meer dan waard. Sluit uw reis af met een paar dagen extra in het bruisende French Quarter. Laat alle indrukken van de afgelopen twee weken nog eens de revue passeren terwijl u slentert langs de Mississippi. Of duik verder in de magie van de stad door een bezoek te brengen aan een van de begraafplaatsen of het voodoomuseum of maak een tripje in “The Streetcar named Desire”. En natuurlijk is er geen ontsnappen aan de muziek. The Spotted Cat, Preservation Hall, Fritzel: ze lokken u elke avond weer met hun swingende klanken!!