050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

The sound of the South

Reisleider Johan:
‘Het is alweer een aantal jaren geleden dat SRC deze reis samen met Nederlands grootste muziekkenner Leo Blokhuis ontwikkelde. En elk jaar weer loopt het storm en kan ook Leo niet wachten weer met een nieuwe groep of soms zelfs een oude bekende, “on the road" te gaan. Dwars door de Verenigde Staten nemen we u mee naar de roots van de Amerikaanse muziek. We beginnen dit muzikale avontuur in Chicago, vooral bekend om de elektrische blues, en reizen via de bluegrass van Kentucky naar country-hoofdstad Nashville. Van Nashville gaan we via Muscle Shoals en Tupelo naar ‘Soulsville USA’ Memphis om uiteindelijk de Mississippi-delta in te reizen en uit te komen in de bakermat van jazz en blues: New Orleans.

Op deze reis wordt u ondergedompeld in het rijke verleden van verschillende muzieksoorten. We gaan naar diverse studio’s waar artiesten als Aretha Franklin, Elvis Presley, Hank Williams, Otis Redding en The Rolling Stones hun wereldberoemde songs opnamen. We bezoeken het bluesmuseum in Clarksdale, het bluegrassmuseum in Owensboro en de Country Hall of Fame en de Grand Ole Opry in Nashville. In Memphis gaan we natuurlijk naar de Sun studio en Graceland, en ’s avonds kunt u er zelf op uit: in Chicago wacht Buddy Guy’s Legends, in Memphis BB King’s bluesclub en in New Orleans is er livemuziek op de hoek van elke straat.

Natuurlijk komt de rijke historie van het zuiden ook in andere facetten aan bod: in Memphis bezoeken we de plaats waar in 1968 Martin Luther King werd vermoord en onvermijdelijk verdiepen we ons in de tragische gevolgen die orkaan Katrina voor New Orleans had. Deze reis wordt omlijst met diverse muziekdocumentaires die onderweg in de touringcar worden getoond, en Leo Blokhuis zelf geeft achtergronden en anekdotes bij de muziek middels een aantal speciaal voor deze SRC-reis samengestelde digitale columns en playlists. Uiteindelijk zult u hem ook ontmoeten als hij zich voor een aantal dagen bij uw reisgezelschap voegt. Gaat u mee op deze unieke muziekreis?’

Leo Blokhuis in zijn boek The Sound of the South:
…Ik rijd verder Route 61 af naar het zuiden, door de staat Mississippi naar Louisiana. Dit is dus het land waar de blues ontstond. Hier op de groene velden zongen de tot slaaf gemaakten het leed van het harde werk van zich af. In hun eigen zwarte kerken ontstaat hier de sacrale tegenhanger van de blues, de gospel. Nog verder naar het zuiden, diep in Louisiana en in New Orleans, mengt de muziek uit Afrika zich met de Europese fanfare en ontstaat de jazz. Uit de blues, gospel, jazz en country wordt in het zuiden van de VS rond 1950 de rock-‘n-roll geboren…

Leo Blokhuis is radiomaker, TV-presentator, theaterman, maar bovenal gepassioneerd muziekliefhebber. Een deel van deze route reisde hij al ter voorbereiding op zijn succesvolle soundbook The Sound of the South. Reizen en muziek zijn voor hem onlosmakelijk met elkaar verbonden: ‘Geografie is belangrijk in het begrijpen van muziek. De dingen krijgen letterlijk een plaats en het helpt de verbanden te zien als je de bijbehorende geografie kent.’ Bekijk de website van Leo Blokhuis.

Spotify playlists
Bent u een gebruiker van Spotify? Volg SRC op Spotify en vind playlists (o.a. gemaakt door Leo Blokhuis) die betrekking hebben op de muziekreis USA.

Pluspunten
vluchten met KLM en Delta Airlines
goede toeristenklassehotels
ruimbagage
13x ontbijt
entree architectuurcruise
entree Grand Ole Opry
entree Sun Studio
entree Graceland
ontmoeting met Leo Blokhuis
digitale columns en playlists Leo Blokhuis
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Chess Records in Chicago
Sun Studio in Memphis
Graceland en geboortehuis Elvis
muziektour in Chicago
architectuurcruise in Chicago
Bluegrass Music Museum in Owensboro
Grand Ole Opry in Nashville
RCA Studio B in Nashville
Fame Studio in Muscle Shoals
Muscle Shoals Sound Studios
University of Mississippi
Stax museum in Memphis
National Civil Rights Museum
Delta bluesmuseum
Dockery Plantation
gospel kerkdienst in New Orleans
muziekwandeling in New Orleans
Katrina-tentoonstelling
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Heerlijke reis. De inbreng en aanwezigheid van Leo blijft toch héél bijzonder!
Ontmoet onze beste reisleiders in Amerika
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Suzanne
Reisleidster sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Chicago
Chicago architectuurcruise, muziektour met bezoek Chess Records
Van Chicago naar Owensboro, bezoek aan bluegrassmuseum
Geboortehuis Bill Monroe en doorreis naar Nashville
Backstage tour Grand Ole Opry, bezoek Country Music Hall of Fame en RCA Studio B
Van Nashville naar Tupelo via Muscle Shoals, bezoek Fame Studio
Geboortehuis Elvis Tupelo en naar Memphis via Oxford en bezoek University of Mississippi
Memphis, bezoek Sun Studio, Stax Museum en Graceland
Bezoek Lorraine Motel, sterfplaats Martin Luther King. Van Memphis naar Clarksdale, bezoek bluesmuseum
Van Clarksdale naar Natchez via Cleveland, bezoek Dockery Plantation
Van Natchez naar New Orleans
New Orleans, bijwonen gospel service en bezoek Katrina-tentoonstelling in Louisiana State Museum
Muziekstadswandeling French Quarter
Transfer naar luchthaven en vlucht New Orleans – Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Chicago

We vliegen met KLM naar Chicago, de bakermat van de elektrische Chicago blues en startpunt van Route 66. Na aankomst kunt u de stad vast op eigen gelegenheid verkennen. ’s Avonds wachten de diverse podia op u: wordt het Buddy Guy’s Legends of toch The House of Blues? We verblijven twee nachten in Chicago. (ca. 25 km)

dag 2: Sweet Home Chicago

Chicago is beroemd om haar prachtige architectuur, dus hoe kunnen we onze kennismaking met deze fantastische stad beter starten dan met een architectuurcruise. Vanaf het water genieten we van de wolkenkrabbers die Chicago sinds 1900 sieren. Hierna maken we een muziektour door de stad waarbij we onder andere een bezoek brengen aan 2120 South Michigan Avenue: de voormalige Chess Records Studios. Muddy Waters, Etta James, The Rolling Stones en vele anderen namen hier hun wereldberoemde songs op.

dag 3: Blue Moon of Kentucky

We verlaten The Windy City en reizen zuidwaarts naar: Kentucky, beroemd om de paardenrennen, fried chicken en illegale, moonshine liquor. Maar The Blue Grass State is ook de bakermat van bluegrass muziek, een aan country & western gelieerd genre waarin akoestische snaarinstrumenten als gitaar, viool, banjo, mandoline en contrabas een duidelijke boventoon voeren. In Owensboro, waar wij overnachten, staat het belangrijkste museum dat aan de muziekstroming gewijd is, tevens de Hall of Fame van het genre. (ca. 520 km)

dag 4: Nashville Skyline

We laten Owensboro achter ons maar blijven nog even in bluegrass-sferen als we een bezoekje brengen aan het geboortehuis van de 'father of bluegrass', Bill Monroe. Onze volgende stop is de hoofdstad van de country: Nashville. We verblijven twee nachten in Goodlettsville, een voorstad van Nashville. (ca. 235 km)

dag 5: Down on Music Row

We beginnen de dag met een backstage rondleiding in het gebouw van The Grand Ole Opry, voor velen hét symbool van de countrymuziek. Hierna bezoeken we in downtown Nashville The Country Music Hall Of Fame en RCA Studio B, waar alle groten van het genre hun muziek opnamen. Hank Williams, Waylon Jennings, Loretta Lynn: slechts een kleine greep uit de sterren die hier hun stem toevertrouwden aan het zwarte vinyl. ’s Avonds lonken de beroemde podia als The Bluebird Café. (ca. 40 km)

dag 6: Sweet Home Alabama

Het kleine slaperige Muscle Shoals is wereldberoemd door de opnamestudio’s van Fame en The Muscle Shoals Sound Studios. En route naar Memphis bezoeken we beide studio’s en treden in de voetsporen van onder meer Otis Redding, The Staples en The Rolling Stones, die in The Muscle Shoals Sound Studios twee van hun grootste hits ooit opnamen: Brown Sugar en Wild Horses. Boven de deur van studio Fame staat het: Through these doors walk the finest musicians, songwriters, artists and producers in the world. En over grootheden gesproken: na Muscle Shoals rijden we naar Tupelo waar de wieg van niemand minder dan Elvis heeft gestaan! We overnachten in Tupelo. (ca. 355 km)

dag 7: Mississippi Goddam

We starten de dag met een bezoek aan het geboortehuis van Elvis Presley, voor we doorrijden naar Oxford Mississippi. Het schilderachtige plaatsje telt slechts zo’n 20.000 inwoners maar is wel de vestigingsplaats van de University of Mississippi. Ole Miss, zoals de universiteit ook wel genoemd wordt, was in 1962 het decor van rellen toen James Meredith als eerste zwarte student de segregatie probeerde te breken. We brengen een bezoek aan de campus van de universiteit die overigens ook een van Amerika’s grootste blues archieven herbergt, voor we doorrijden naar Memphis. We verblijven twee nachten in Memphis, op een steenworp afstand van Beale Street. Drinkt u deze avond nog wat in B.B. King’s Blues Club? (ca. 225 km)

dag 8: Memphis Tennessee

Soulsville USA, Memphis: het volgende muzikale hoogtepunt op deze reis. In de Sun studio’s verwonderen we ons erover dat vanuit zo’n kleine ruimte de halve wereld veroverd is. Hier zette Elvis zijn eerste stappen in de muziek, maar namen ook Johnny Cash en Jerry Lee Lewis op. De studio ademt muziekhistorie. Historie treffen we ook in het Stax Museum of American Soul Music, een naam die eigenlijk alles al zegt. In de middag gaan we naar Graceland, het landgoed en de laatste rustplaats van Elvis. We zien het huis zelf, de vliegtuigen van the King en zijn autocollectie, met zijn beroemde roze Cadillac. Toch liever nog wat genieten van downtown Memphis? In Beale Street vindt u ook nog de Memphis Music Hall of Fame en het Rock 'n' Soul Museum. (ca. 30 km)

dag 9: Crossroads

De historie van Amerika’s diepe zuiden is natuurlijk ook nauw verbonden met rassenhaat en segregatie. Vanaf de slavernij loopt via de Civil Rights-beweging een rechtstreekse rode draad naar het heden. En behalve Soulsville USA is Memphis ook de plaats waar Martin Luther King in 1968 zo tragisch aan zijn einde kwam. Voordat we de stad verlaten, bezoeken we het National Civil Rights Museum, gevestigd in het Lorraine Motel: de plek van de aanslag op dominee King. Na dit figuurlijke kruispunt in de Amerikaanse geschiedenis reizen we verder, op weg naar de crossroads van Highways 61 en 49 in Clarksdale. Volgens de legende verkocht Robert Johnson hier zijn ziel aan de duivel in ruil voor zijn virtuositeit op de gitaar. In Clarksdale brengen we een bezoek aan het Delta Blues Museum. (ca. 125 km)

dag 10: Highway 61 revisited

We beginnen de dag met een bezoek aan de Dockery Plantation. Deze katoenplantage wordt alom beschouwd als geboorteplaats van de blues: onder andere Charley Patton, Robert Johnson, Howlin’ Wolf speelden en/of werkten op de plantage. We rijden door naar Natchez, waar we overnachten. (ca. 370 km)

dag 11: Louisiana Bound: van Natchez naar New Orleans

Strategisch gelegen aan de Mississippi groeide Natchez uit tot een van de belangrijkste handelsplaatsen van het zuiden. Suikerriet en katoen brachten over de rug van de vele Afrikaanse tot slaaf gemaakten de blanke plantagehouders een enorme welvaart, die vandaag de dag nog weerspiegeld wordt in de prachtige Antebellum plantershuizen die de stad rijk is. We maken een tour langs een aantal van de huizen voor we doorrijden naar The Big Easy, New Orleans. Op eigen gelegenheid kunt u de stad vast verkennen. Wordt het Bourbon Street, Decatur Street, The Old US Mint waar tegenwoordig het jazzmuseum is gevestigd? Of toch liever de gezellige overdekte French Market? En ’s avonds is er ongetwijfeld weer live muziek. Misschien stuit u nog wel ergens op een second line of slaagt u erin een plekje te bemachtigen in The Preservation Hall. We verblijven de komende drie nachten in New Orleans. (ca. 280 km)

dag 12: City of New Orleans

De zondag is ook voor vele Amerikanen de dag voor kerkbezoek. En wie in de zwarte gemeenschap kerk zegt, zegt direct ook gospel music. Vandaag zijn we te gast in een van de kerken van New Orleans om zelf een gospeldienst mee te maken. Vanzelfsprekend staan we op deze reis ook stil bij de gevolgen van de orkaan Katrina. Toen Katrina de stad trof, stokte de muziek en werd New Orleans het decor van onbeschrijfelijk menselijk leed en verdriet. Tot op de dag van vandaag worden de bewoners geconfronteerd met de gevolgen van Katrina. In het Louisiana State Museum bezoeken we de hieraan gewijde tentoonstelling.

dag 13: Crescent City

De haven van New Orleans is de plaats waar vele tot slaaf gemaakten voet op Amerikaanse bodem zetten. Met hen kwamen de ritmes en muziek uit Afrika. Op Congo Square in de wijk Tremé mochten zij eens per week bij elkaar komen, bijeenkomsten die vooral gebruikt werden om samen te dansen en te musiceren. Wij maken vanuit ons centraal gelegen hotel een bijzondere muzikale stadswandeling. Tremé, French Quarter: uit alle voegen druipt hier de muziek. Jazz, blues, soul, cajun: alles is hier te beluisteren en loopt als een rode draad door de historie van de stad. Wie New Orleans zegt, zegt natuurlijk Louis Armstrong, maar ook Fats Domino, Dr. John, Little Richard, Allen Toussaint en Cosimo Matassa. Een kleine greep slechts uit het onuitputtelijke arsenaal van de rijke muziekhistorie van deze stad.

dag 14: New Orleans – Amsterdam

Vanaf de naar Louis Armstrong vernoemde luchthaven stijgen we op voor onze terugreis naar Nederland. (ca. 25 km)

dag 15: Aankomst op Schiphol

We komen aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Chicago 12:25 - 14:15 uur
New Orleans - Atlanta17:29 - 20:10 uur
Atlanta - Amsterdam22:30 - 12:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hampton Inn & Suites Chicago Downtown in Amerika
Hotel Hampton Inn & Suites Chicago Downtown - Chicago
In het hart van Chicago vindt u het Hampton Inn & Suites Downtown. Metrostation Grand ligt op 200 meter lopen van het hotel en op 700 meter is station State/Lake waar verschillende treinen stoppen, waaronder enkele lijnen van de beroemde “elevated train”. In het hotel is een restaurant en ook in de directe omgeving van het hotel zijn volop horecagelegenheden. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, fitness center, een binnenzwembad en beschikt over een lift. In de airconditioned kamers (25 m²) vindt u een koelkast, koffie- en theefacilteiten en overal is gratis wifi. De badkamers hebben een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van Hampton Inn & Suites Chicago Downtown
Wingfield Inn & Suites, Amerika
Hotel Wingfield Inn & Suites - Owensboro
Dit middenklassehotel ligt aan de rand van Owensboro. Het hotel heeft een 24-uur receptie en beschikt over gratis wifi in alle kamers en een buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een tv, een koelkastje, een magnetron, een koffiezetapparaat en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Wingfield Inn & Suites
Country Inn & Suites in Goodlettsville, Amerika
Hotel Country Inn & Suites - Goodlettsville
Goodlettsville is een voorstadje van Nashville op zo’n 10 minuten rijden van downtown Music City; halverwege ligt The Grand Ole Opry. In Goodlettsville ligt vindt u de Country Inn & Suites by Radisson. In de directe omgeving van het hotel is een aantal (fast food) restaurants. Het hotel heeft een 24-uursreceptie, fitness center, een binnenzwembad en een lift. De comfortabele airconditioned kamers (28 m²) beschikken over een magnetron, koelkast, koffie- theezetfaciliteiten en overal is gratis wifi. De badkamers hebben een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Country Inn & Suites
Hotel Holiday Inn Express and Suites Tupelo, Amerika
Hotel Holiday Inn Express and Suites - Tupelo
Holiday Inn Express and Suites ligt aan de uitvalsweg van Tupelo, op zo’n 3,5 kilometer van Main Street. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een buitenzwembad en in de directe omgeving van het hotel vindt u een aantal restaurants. In het hotel is een lift en er is een 24-uursreceptie. Overal is gratis wifi beschikbaar. De ruime airconditioned kamers zijn voorzien van een tv, een koelkastje, een magnetron en koffie- en theezetfaciliteiten. Elke kamer heeft een badkamer met een douche en een toilet.
Comfort Inn Downtown Memphis, Amerika
Hotel Comfort Inn Memphis Downtown - Memphis
Dit comfortabele middenklassehotel ligt in hartje Memphis. U kunt op alle kamers gratis gebruikmaken van wifi en het hotel beschikt over een buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een tv, een koelkastje, een magnetron, een koffiezetapparaat en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Comfort Inn Downtown Memphis
Hampton Inn Clarksdale, Amerika
Hotel Hampton Inn Clarksdale - Clarksdale
Dit hotel ligt op 1,5 kilometer van Clarksdales blues highlights. Het hotel heeft gratis wifi op alle kamers en beschikt over een fitnessruimte en een buitenzwembad. De niet rokers kamers zijn voorzien van een tv, een koffiezetapparaat en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hampton Inn Clarksdale
Natchez Grand Hotel & Suite, Amerika
Hotel Natchez Grand Hotel - Natchez
Dit klassieke middenklassehotel ligt aan de Mississippi in downtown Natchez. Het hotel heeft gratis wifi op alle kamers en beschikt over een lounge, een fitnessruimte en een klein buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een tv, een koffiezetapparaat en een badkamer met een douche, een toilet, gratis toiletartikelen en een föhn.

Bekijk de website van Natchez Grand Hotel & Suites
Holiday Inn New Orleans, Amerika
Hotel Holiday Inn Downtown Superdome - New Orleans
Het Holiday Inn Downtown Superdome ligt op slechts een paar minuten lopen van het French Quarter. Voor het hotel kunt u ook de Loyola Avenue streetcar naar de Franse wijk nemen. U geniet dan van een prachtige rit over Canal Street. Het hotel heeft gratis wifi op alle kamers en beschikt over een fitnessruimte en verwarmd buitenzwembad op het dak. De kamers zijn voorzien van een privébalkon met een prachtig uitzicht over de skyline van New Orleans, kabel-tv, een koffiezetapparaat, een magnetron en een koelkast.

Bekijk de website van Holiday Inn Downtown Superdome New Orleans

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We zijn terug van de muziekreis Amerika met Leo Blokhuis. We hebben een reis dwars door de Verenigde Staten gemaakt van Chicago tot New Orleans. De iconische plekken van de Amerikaanse muziek, zoals het Memphis van Elvis, de country van Nashville en de blues van de Mississippi, waren echt indrukwekkend. Een reis om nooit te vergeten!
We zijn we weer terug van een prachtige muziekreis van Chicago over Nashville en Memphis naar New Orleans. Country, bluegrass, rock ‘n roll, jazz, dixieland, boogie woogie, maar vooral heel veel blues. Bedankt SRC-Cultuurvakanties, Suzanne Roelofs en Leo Blokhuis. En bedankt alle gezellige reisgenoten.
Fantastische reis, maakt de reisbeschrijving meer dan waar. Muziek, muziek en nog eens (live) muziek!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Geweldige muziekreis, waardoor je een goed inzicht krijgt in de ontwikkeling en invloeden van de Amerikaanse muziek.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Bijzonder attractief en interessant programma zonder 'gaten'! Goede comfortabele en gunstig gelegen hotels! Comfortabel vervoer! Fijne, gevarieerde doch gelijkgestemde en gezellige groep.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het programma was soms iets te overladen, waardoor er geen tijd was voor een koffie(stop) en soms zelfs nauwelijks voor de lunch. Dit vond ik het enige minpuntje. De reis zelf was geweldig, en de optionele excursies (Zydeco in La Fayette en het B.B. King museum in Indiola) ook zeer de moeite waard - alleen het geboortehuis van Bil Monroe was iets teveel van het goede.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
SRC Reizen nogmaals complimenten voor deze muziekreis en zeer veel complimenten voor Suzanne!! Prettige en deskundige begeleiding!
In juni 2014 reisde ik met SRC naar de USA. De groep bestond uit 26 personen van verschillend pluimage. Muziek is de rode draad in het reisgezelschap. Onze reisleider was Noël. Mijn blog geeft een impressie van de reis naar de music roots in de USA.
Zo. Weer thuis. Eigenlijk mooi jetlagvrij door 5 dagen reizen naar het zuiden van de VS gerold. De groep waar ik bij aansloot trekt van Chicago via Nashville en Memphis naar New Orleans, prachtige trip natuurlijk. Ik was er drie dagen bij, om wat verhalen te vertellen enzo. De reis was opgezet door SRC-Cultuurvakanties. Was echt héél leuk om te doen, leuke groep mensen bij elkaar en een reisleider die niet alleen van wanten weet, maar ook nog eens een prachtig mens is. Misschien is dit wel voor herhaling vatbaar… En ondertussen wens ik mijn ex-reisgenoten nog een mooie tijd in Natchez en The Big Easy, New Orleans.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen vooraf in Chicago of achteraf in New Orleans. U verblijft tijdens de verlenging in het eerste, respectievelijk laatste hotel van de rondreis. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Prijzen zijn afhankelijk van de gewenste duur van de verlenging en of u ook een luchthaven transfer wilt. Neemt u voor de mogelijkheden contact op met onze afdeling informatie & reserveringen.

Chicago
Behalve de hoofdstad van de elektrische blues is Chicago is een geweldige architectuurstad! Na de grote brand van 1871 ontstond er een ongekende bouwwoede met opvallende hoogbouw. Niet voor niets is de “Chicago school of architecture” of “first Chicago school”, een stijlvorm die uit deze bouwwoede voortkwam, nog steeds een begrip. Deze bouwgolf zette zich voort in de jaren twintig met prachtige art deco-gebouwen. Na de Tweede Wereldoorlog kwam de “Second Chicago School” op gang, met de Duits-Amerikaanse architect Ludwig Mies van der Rohe als grote aanjager, en ook aan het einde van de 20e eeuw bleef Chicago op architectuurgebied vooruit lopen. Daarnaast vindt u in Chicago de beroemde prairiehuizen van Frank Lloyd Wright zoals het Robie house en zijn vele huizen in Oak Park. Kortom: voor zowel muziek- als architectuurliefhebber is Chicago een must!’

New Orleans
The Big Easy is een langer verblijf meer dan waard. Sluit uw reis af met een paar dagen extra in het bruisende French Quarter. Laat alle indrukken van de afgelopen twee weken nog eens de revue passeren terwijl u slentert langs de Mississippi. Of duik verder in de magie van de stad door een bezoek te brengen aan een van de begraafplaatsen of het voodoomuseum of maak een tripje in “The Streetcar named Desire”. En natuurlijk is er geen ontsnappen aan de muziek. The Spotted Cat, Preservation Hall, Fritzel: ze lokken u elke avond weer met hun swingende klanken!!