050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Wedergeboorte van een binnenstad

Reisleider Jaap:
‘De transformatie van de Hamburgse binnenstad geldt als een van de opwindendste stadsvernieuwingsprojecten wereldwijd. Hoewel kostbaar en soms omstreden is het resultaat prachtig, moeten ook de grootste kritikasters van toen inmiddels erkennen. De meeste Hamburgers hebben de binnenstad echt in hun hart gesloten. Het stadshart is een boeiend mix geworden van prachtig geconserveerde, begin 20e-eeuwse architectuur en spannende moderne nieuwbouw. Soms zien we die mix zelfs binnen een en hetzelfde gebouw. Bekendste voorbeeld daarvan is natuurlijk de inmiddels wereldberoemde Elbphilharmonie, waar bovenop een oud cacao-, thee- en tabakspakhuis een glazen opbouw van 20 verdiepingen werd geplaatst.

Tijdens een boottocht voelt u de bruisende activiteit die een wereldhaven met zich meebrengt. U ziet de oude en nieuwe architectuur vanaf het water, een bijzonder perspectief. En Hamburg is nog lang niet uitontwikkeld! Ook de stadsvernieuwing van de toekomst komt aan bod op deze kunsttrip. U bewondert de oude stadsdelen Speicherstadt en Kontorhausviertel, deels inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, tijdens een verkenning met een lokale gids. Natuurlijk eindigt deze stadswandeling in Hafencity bij de Elbphilharmonie. Kortom, een veelzijdige kunst-stedentrip naar een prachtige Noord-Duitse Hanzestad, waarvoor ik u natuurlijk van harte uitnodig!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
uitstekend middenklassehotel
3x ontbijt en 1x diner
vervoer in Hamburg met OV
architectuurboottocht met lokale gids
wandeling UNESCO-wijken met lokale gids
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Hafencity en Elbphilharmonie
UNESCO-wijk Speicherstadt
UNESCO-wijk Kontorhausviertel
baksteenbouw Altona
Reeperbahn en St.Pauli
de Oude Elbetunnel
SRC-reisleider Jaap
SRC-reisleider sinds 2019
Hamburg koos er nadrukkelijk voor een brug te slaan van het historische Speicherstadt en Kontorhausviertel naar de hedendaagse bouwkunst in het aangrenzende Hafencity.
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019
SRC-reisleidster Suzanne
Reisleidster sinds 2004

De reis in het kort

Naar Hamburg en kennismakingstour langs hedendaagse architectuur
Boottocht en wandeling Speicherstadt, Kontorhausviertel en Hafencity
Altona, St.Pauli en de Oude Elbetunnel
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Hanzestad Hamburg

Vanaf onze opstapplaatsen Zwolle en Groningen rijden we naar Hamburg. Tijdens een stadsrondrit door deze metropool aan de Elbe ontdekken we de bijzondere ligging van Hamburg aan en in het water. Men beweert dat deze stad meer bruggen heeft dan Amsterdam en Venetië bij elkaar! We zien onder andere de ‘dansende torens’ aan het begin van de Reeperbahn, het als trap gebouwde Dockland, het Unilever-Haus met de ernaastliggende Marco Polo Tower en het Sumatrakontor, ontworpen door de Nederlander Erick van Egeraat. Het is fascinerend te zien hoe dit moderne kantoorgebouw in harmonie is met de oude gebouwen van Kontorhausviertel elders in de stad. (ca. 410 km)

dag 2: Werelderfgoed en stadsvernieuwing

Aan het eind van de 19e eeuw besloot de vrijhaven Hamburg dat het capaciteit nodig had voor opslag van tolvrije goederen en begon het met de bouw van pakhuizen in Speicherstadt. Die bouw liep door tot in de jaren 20 van de vorige eeuw en kende een uitbreiding in het Kontorhausviertel: een administratieve wijk waarin al die goederen bureaucratisch verwerkt moesten worden. Hoewel de prachtige gebouwen in donkerrood en bruin baksteen misschien wat minder luchtig aandoen dan hun modernistische tijdgenoten van bijvoorbeeld het Bauhaus, zien we hier veel terug van de toentertijd heersende idealen en technieken. Gelukkig bleef veel van het oude behouden toen Hamburg ervoor koos nadrukkelijk een brug te slaan van Speicherstadt en Kontorhausviertel naar de hedendaagse bouwkunst in het aangrenzende Hafencity. Wij beginnen de dag met een bijzonder perspectief vanaf het water als we een boottocht maken door de bruisende wereldhaven. We zien Speicherstadt vanaf het water evenals de moderne architectuur van Hafencity. In de middag maken we met een lokale gids een uitgebreide stadswandeling door de stadsdelen Speicherstadt, Kontorhausviertel en Hafencity.

dag 3: Altona en St.Pauli

De Elbe is duidelijk de levensader van Hamburg, maar ook van het ooit onafhankelijke Altona, een bloeiende visserplaats die zelfs lang onder Deens gezag viel. In de volksmond is de naam Altona ook een verbastering van het door Hamburgse kooplieden geuite “all zu nah”. Dit laat zich vrij vertalen als “veel te dichtbij”, wat natuurlijk verwijst naar de moeizame relatie van Altona met grote buur Hamburg. Het plaatsje kenmerkt zich door veel groen en prachtige bakstenen gebouwen waarvan vele de monumentstatus hebben. Wij maken een korte tour door de wijk en eindigen in het, naast Altona gelegen, roemruchte St.Pauli. Dit stadsdeel dankt zijn rauwe reputatie aan de Reeperbahn en de naar de wijk genoemde voetbalclub, een van de bekendste Traditionsvereine in Duitsland. En historisch ook niet onbelangrijk: het geldt ook als het startpunt van de carrière van de Beatles. Wij wandelen door St.Pauli langs het Beatlesplein richting de rivier om uit te komen bij de Oude Elbetunnel. Dit toenmalige wonder der techniek werd in 1911 geopend en geldt nu ook als een van de architectonische hoogtepunten van Hamburg. We bekijken het indrukwekkende trappenhuis en de imposante liften en lopen natuurlijk een stukje van de 426 meter lange tunnel. De middag is vrij te besteden. Probeert u zich in te schrijven voor een rondleiding in de Elbphilharmonie? Of flaneert u liever langs de in 2019 geopende Niederhafenpromenade, alweer zo’n prachtig stukje stadsvernieuwing.

dag 4: Terug naar huis

De vroege vogels kunnen op deze ochtend terugkeren naar St.Pauli waar tussen 05.00 uur en 09.30 uur de traditionele vismarkt wordt gehouden. Aan het eind van de ochtend aanvaarden we de thuisreis waar we, verrijkt met vele indrukken van Hamburg, in de loop van de middag aankomen. (ca. 410 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Elbphilharmonie in Hamburg, Duitsland
Bezoek Elbphilharmonie
Rondleidingen met een gids
De Elbphilharmonie organiseert zelf rondleidingen met een gids door het gebouw rond de thema’s muziek en architectuur. Deze rondleidingen zijn echter niet te boeken door (reis)organisaties, maar slechts voorbehouden aan individuele bezoekers. Wij adviseren u om, als u een rondleiding wilt maken door het gebouw na te gaan of er op de vrije middag van dag 3 een rondleiding is en deze vooraf te boeken. Natuurlijk wil uw reisleider ter plekke ook nog behulpzaam zijn bij het kijken wat mogelijk is, maar een eventuele tour zit dan misschien al vol. Meer informatie vindt u op de website van de Elbphilharmonie.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Zwolle | vertrek 08.30 uur Station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubec
Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ibis Styles Hamburg-Barmbek
Hotel Ibis Styles Hamburg-Barmbek - Hamburg
Hotel Ibis Styles Hamburg-Barmbek ligt in Hamburg, op ongeveer 5 kilometer afstand van het centraal station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een fitnesscentrum, gratis wifi en een lift. Alle kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning en een badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ibis Styles Hamburg-Barmbek

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes - Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes is gevestigd in de voormalige burgemeesterswoning, op slechts 250 meter van het station en op loopafstand van het historische centrum van Zwolle. Tegen betaling kunt u parkeren op het terrein van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een eigen restaurant, restaurant W. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een zithoek, een tv, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, badproducten en een föhn.

Bekijk de website van Bilderberg Grand Hotel Wientjes
Martini Hotel in Groningen, Nederland
Hotel Martini - Groningen
Het Martini Hotel is gevestigd in een monumentaal pand in het gezellige centrum van Groningen, op zo'n 10 minuten lopen van het treinstation. Tegen betaling kunt u gebruikmaken van parkeergelegenheid op het terrein. Op loopafstand vindt u het Groninger Museum en de Martinitoren, maar ook verschillende winkels en restaurants. Voor een maaltijd kunt u tevens terecht in het sfeervolle restaurant van het hotel, WEEVA. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. Uw hotelkamer is voorzien van een een bureau, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Martini Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien