050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Wedergeboorte van een binnenstad

Reisleider Stephan:
‘De transformatie van de Hamburgse binnenstad geldt als een van de opwindendste stadsvernieuwingsprojecten wereldwijd. Hoewel kostbaar en soms omstreden is het resultaat prachtig, moeten ook de grootste criticasters van toen inmiddels erkennen. De meeste Hamburgers hebben de binnenstad echt in hun hart gesloten. Het stadshart is een boeiende mix geworden van prachtig geconserveerde, begin 20e-eeuwse architectuur en spannende moderne nieuwbouw. Soms zien we die mix zelfs binnen een en hetzelfde gebouw. Bekendste voorbeeld daarvan is natuurlijk de inmiddels wereldberoemde Elbphilharmonie, waar bovenop een oud cacao-, thee- en tabakspakhuis een glazen opbouw van 20 verdiepingen werd geplaatst.

Tijdens een boottocht voelt u de bruisende activiteit die een wereldhaven met zich meebrengt. U ziet de oude en nieuwe architectuur vanaf het water, een bijzonder perspectief. En Hamburg is nog lang niet uitontwikkeld! Ook de stadsvernieuwing van de toekomst komt aan bod op deze kunsttrip. U bewondert de oude stadsdelen Speicherstadt en Kontorhausviertel, deels inmiddels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, tijdens een verkenning met een lokale gids. Natuurlijk eindigt deze stadswandeling in Hafencity bij de Elbphilharmonie. Kortom, een veelzijdige kunst-stedentrip naar een prachtige Noord-Duitse Hanzestad, waarvoor ik u natuurlijk van harte uitnodig!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
uitstekend middenklassehotel
3x ontbijt en 1x diner
vervoer in Hamburg met OV
architectuurboottocht met lokale gids
wandeling UNESCO-wijken met lokale gids
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Hafencity en Elbphilharmonie
UNESCO-wijk Speicherstadt
UNESCO-wijk Kontorhausviertel
baksteenbouw Altona
Reeperbahn en St.Pauli
de Oude Elbetunnel
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Hamburg koos er nadrukkelijk voor een brug te slaan van het historische Speicherstadt en Kontorhausviertel naar de hedendaagse bouwkunst in het aangrenzende Hafencity.
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019
SRC-reisleidster Suzanne
Reisleidster sinds 2004

Reisprogramma

Naar Hamburg en kennismakingstour langs hedendaagse architectuur
+ lees meer
Boottocht en wandeling Speicherstadt, Kontorhausviertel en Hafencity
+ lees meer
Altona, St.Pauli en de Oude Elbetunnel
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Architectuur in Hamburg
820 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Elbphilharmonie in Hamburg, Duitsland
Bezoek Elbphilharmonie
Rondleidingen met een gids
De Elbphilharmonie organiseert zelf rondleidingen met een gids door het gebouw rond de thema’s muziek en architectuur. Deze rondleidingen zijn echter niet te boeken door (reis)organisaties, maar slechts voorbehouden aan individuele bezoekers. Wij adviseren u om, als u een rondleiding wilt maken door het gebouw na te gaan of er op de vrije middag van dag 3 een rondleiding is en deze vooraf te boeken. Natuurlijk wil uw reisleider ter plekke ook nog behulpzaam zijn bij het kijken wat mogelijk is, maar een eventuele tour zit dan misschien al vol. Meer informatie vindt u op de website van de Elbphilharmonie.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Zwolle | vertrek 08.30 uur Station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Flixbus voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.