050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Virginia Woolf en haar creatieve vrienden

Reisleider Johan:
‘Het Londense woonhuis van schrijfster Virginia Woolf, haar zus en kunstenaar Vanessa Bell was in 1905 het toneel voor een aantal bijzondere ontmoetingen tussen creatieve geesten. Hier kwamen schrijvers en kunstenaars bij elkaar om ideeën te delen, te filosoferen en kunst te maken. Deze groep werd bekend als de Bloomsbury Group, genoemd naar de wijk in London waar het gezelschap zich gevestigd had. Het bekendste lid van de groep was Virginia Woolf, die met haar boeken, essays en haar denkbeelden over de maatschappij baanbrekend was in haar tijd.

Tijdens deze themareis duikt u in de bijzondere levens en artistieke nalatenschap van de Bloomsbury Group. In Londen wandelt u door de gelijknamige wijk en ziet u het woonhuis, waar de oorsprong van de Bloomsbury Group ligt. In het statige Sissinghurst Castle leert u meer over het leven van de minnares van Virgina Woolf, Vita Sackville-West en wandelt u in de wereldberoemde tuinen die bij het landgoed horen. Charleston Farmhouse was ooit het buitenhuis van Vanessa Bell, de minder bekende zus van Woolf, en een belangrijke ontmoetingsplaats voor de Bloomsbury Group. In Monk’s House, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, is het niet moeilijk u voor te stellen hoe Virginia Woolf aan haar romans werkte.

Het culturele erfgoed van de Bloomsbury Group is rijk en bijzonder, evenals de kleurrijke karakters die het gezelschap vormden. Duikt u mee in de extravagante levens en de artistieke nalatenschap van Virginia Woolf en haar creatieve vrienden?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
overtocht Calais – Dover en vice versa
goed middenklassehotel
5x ontbijt en 5x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bloomsbury-wijk Londen
Sissinghurst Castle
Monk’s House
Arts & Crafts Standen House
Charleston Farmhouse
Berwick Church
Knole House
vrije tijd in gezellig Lewes
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Dit is een unieke reis rond de tumultueuze levens en het cultureel erfgoed van de Bloomsbury Group, en haar voornaamste lid Virginia Woolf.
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Overtocht Calais – Dover
+ lees meer
Stadswandeling literaire wijk Bloomsbury en bezoek Knole House
+ lees meer
Standen House en Vita Sackville-West in Sissinghurst Castle
+ lees meer
Bezoek Bloomsbury-museum in Charleston Farmhouse en muurschilderingen in Berwick Church
+ lees meer
Vrije ochtend in het charmante Lewes en Virginia Woolf in Monk’s House
+ lees meer
Via Dover en Calais naar huis
+ lees meer
Routekaart De Bloomsbury Group
1520 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een andere, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Ik wist eigenlijk niks van de Bloomsbury groep voorafgaand aan deze reis, maar ook zonder deze kennis was het een zeer mooie reis, waar prachtige landhuizen en tuinen bezocht werden. Als je fan bent van Engeland, Britse literatuur en Arts and Crafts dan is dit een zeer geschikte reis!
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 7
Reis is niet alleen geschikt voor liefhebbers van de Bloomsbury group, maar voor iedereen die van Engeland houdt, en meer in het bijzonder van landhuizen en tuinen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.