050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Virginia Woolf en haar creatieve vrienden

Reisleidster Domitilla:
‘Het Londense woonhuis van schrijfster Virginia Woolf, haar zus en kunstenaar Vanessa Bell was in 1905 het toneel voor een aantal bijzondere ontmoetingen tussen creatieve geesten. Hier kwamen schrijvers en kunstenaars bij elkaar om ideeën te delen, te filosoferen en kunst te maken. Deze groep werd bekend als de Bloomsbury Group, genoemd naar de wijk in London waar het gezelschap zich gevestigd had. Het bekendste lid van de groep was Virginia Woolf, die met haar boeken, essays en haar denkbeelden over de maatschappij baanbrekend was in haar tijd.

Tijdens deze nieuwe themareis duikt u in de bijzondere levens en artistieke nalatenschap van de Bloomsbury Group. In Londen wandelt u door de gelijknamige wijk en ziet u het woonhuis, waar de oorsprong van de Bloomsbury Group ligt. In het statige Sissinghurst Castle leert u meer over het leven van de minnares van Virgina Woolf, Vita Sackville-West en wandelt u in de wereldberoemde tuinen die bij het landgoed horen. Charleston Farmhouse was ooit het buitenhuis van Vanessa Bell, de minder bekende zus van Woolf, en een belangrijke ontmoetingsplaats voor de Bloomsbury Group. In Monk’s House, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, is het niet moeilijk u voor te stellen hoe Virginia Woolf aan haar romans werkte.

Het culturele erfgoed van de Bloomsbury Group is rijk en bijzonder, evenals de kleurrijke karakters die het gezelschap vormden. Duikt u mee in de extravagante levens en de artistieke nalatenschap van Virginia Woolf en haar creatieve vrienden?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed middenklassehotel
4x ontbijt en 4x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bloomsbury wijk Londen
Sissinghurst Castle
Monk’s House
Arts & Crafts Standen House
Charleston Farmhouse
Berwick Church
Farleys House & Gallery
Knole House
SRC-reisleidster Domitilla
SRC-reisleidster sinds 2013
Dit is een unieke reis rond de tumultueuze levens en het cultureel erfgoed van de Bloomsbury Group, en haar voornaamste lid Virgina Woolf.
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Londen en stadswandeling literaire wijk Bloomsbury
Standen House en Vita Sackville-West in Sissinghurst Castle
Bezoek Bloomsbury-museum in Charleston Farmhouse en muurschilderingen in Berwick Church
Virginia Woolf in Monk’s House en surrealisme in Farleys House & Gallery
Terugvlucht Londen City – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Londen en literaire wijk Bloomsbury

We vliegen naar Londen. Na aankomst in Londen maken we een wandeling door de wijk Bloomsbury. Dit is de literaire wijk van de stad en er zijn dan ook tal van knusse boekwinkeltjes te vinden. We wandelen langs 46 Gordon Square. Op dit adres ligt de oorsprong van de Bloomsbury Group. Ook zien we de schitterende Saint George Church en het imposante gebouw waarin de British Museum is gehuisvest. Na de wandeling worden we naar ons hotel voor de komende vier nachten in Felbridge gebracht. (ca. 120 km)

dag 2: Standen House en Sissinghurt Castle

Op weg naar Sissinghurt Castle brengen we een bezoek aan Standen House, een parel van de Arts & Crafts. Sissinghurst Castle was lange tijd de residentie van het echtpaar Harold Nicolson en de eigenzinnige schrijfster Vita Sackville-West. Beiden hielden er verschillende buitenechtelijke relaties op na. De meest bekende minnares van Vita Sackville-West is Virgina Woolf. De relatie met Sackville-West zou voor Woolf een belangrijke inspiratie zijn voor haar boek Orlando, waarmee Virginia Woolf haar tijd ver vooruit was. Het echtpaar Nicolson heeft Sissinghurst Castle jarenlang bewoond en de tuinen, die vandaag de dag wereldberoemd zijn, prachtig aangelegd. (ca. 115 km)

dag 3: Charleston Farmhouse en Berwick Church

Het landhuis Charleston was ooit de residentie van kunstenaars Vanessa Bell en Duncan Grant. Tegenwoordig is het een museum dat gewijd is aan de Bloomsbury Group. In het museum zijn talloze schilderijen te bezichtigen die door Virginia Woolf’s zus Vanessa Bell, Duncan Grant en andere leden van de Bloomsbury Group zijn gemaakt. Ook op de muren en deuren zijn verschillende schilderingen te vinden, waardoor het huis een waar kunstwerk is. Na dit bezoek rijden we naar Berwick, waar we in de Saint Michael and All Angels Church schitterende muurschilderingen bewonderen van Duncan Grant, Vanessa Bell en Quentin Bell. (ca. 135 km)

dag 4: Virginia Woolf in Monk’s House en Farleys House & Gallery

In Rodmell bezoeken we Monk’s House, het buitenverblijf van Virgina Woolf en haar man Leonard. Hier schreef Woolf veel van haar gevierde romans. In Monk’s House lijkt de tijd te hebben stilgestaan: het huis staat vol met persoonlijke spullen van het echtpaar en is rijkelijk versierd met schilderijen, muurschilderingen en meubels gemaakt door Vanessa Bell en Duncan Grant. Vanuit Monk’s House wandelde Virgina Woolf naar de rivier de Ouse, waar ze in 1941 een einde maakte aan haar leven. Na ons bezoek aan Monk’s House rijden we naar Farleys House & Gallery, waar we een kijkje nemen in de wereld van het surrealisme. Een wandeling door de schitterende tuinen van Farleys House is zeer de moeite waard! (ca. 120 km)

dag 5: Londen - Amsterdam

We brengen een bezoek aan Knole House, het vermaarde familiehuis van de familie Sackville. Vita Sackwille-West heeft hier haar jeugd doorgebracht. Vervolgens worden we naar de luchthaven van Londen gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 95 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Londen Heathrow13:20 - 13:50 uur
Londen Heathrow - Amsterdam17:10 - 19:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Crown Plaza Felbridge, Gatwick, East Grinstead in Engeland
Hotel Crowne Plaza Felbridge - East Grinstead
In het knusse plaatsje East Grinstead verblijft u in het luxe hotel Crowne Plaza. Het hotel heeft een restaurant met een bar, een volledig uitgeruste spa en een binnenzwembad. Er is geen lift aanwezig in het hotel. De modern ingerichte kamers hebben een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn. Alle kamers zijn voorzien van gratis wifi.

Bekijk de website van Crown Plaza Felbridge-Gatwick

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Reis is niet alleen geschikt voor liefhebbers van de Bloomsbury group, maar voor iedereen die van Engeland houdt, en meer in het bijzonder van landhuizen en tuinen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.