050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Rijke motieven, mythische wezens en een lijnenspel vol beweging

Reisleider Johan:
‘Pasteltinten, rijke bloem- en bladmotieven, mythische wezens en een lijnenspel vol beweging typeren het werk van de Britse ontwerper William Morris. Talloze tekenboeken, behangpatronen en stoffen zijn nog altijd geïnspireerd op zijn werk. William Morris kon nooit vermoed hebben dat zijn ontwerpen ruim 100 jaar na dato nog zo populair zouden zijn.

Morris, oorspronkelijk als architect opgeleid, was een van de drijvende krachten van de Arts & Crafts-beweging. Deze beweging ontstond vanuit een romantisch socialisme: de industriële revolutie had de middeleeuwse ambachtskunst verdreven. Onder het motto, de kunstenaar moet ambachtsman worden en de ambachtsman kunstenaar, werd gemechaniseerde productie afgewezen en de herleving van het ambacht gepromoot. Deze tegenreactie werd Arts & Crafts (kunst en ambacht) genoemd. Belangrijke kenmerken in de nieuwe stijl waren het eenvoudige ontwerp en simpele, lineaire vormen geïnspireerd op natuurlijk vormen als planten en dieren en later op beweging en mythische wezens.

Tijdens deze unieke kunstreis dompelt u zich onder in de Arts & Crafts-beweging én in het leven van de belangrijkste kunstenaars William Morris en John Ruskin. Onze kennismaking met deze kunststijl start direct in Londen, waar u in het beroemde V&A Museum toegepaste kunst kunt bewonderen. Daarnaast bezoekt u hier het iconische Red House, het woonhuis van William Morris, en de William Morris Gallery. In het elegante marktstadje Chipping Campden ziet u de werkplaats van het Guild of Handicrafts, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. In de Cotswolds bezoekt u het landhuis Rodmarton Manor, het ultieme voorbeeld van de Arts en Crafts-stijl. Via de heidevelden van het Peak District komt u in het mooie Lake District. Hier ziet u in Blackwell House nog veel van het oorspronkelijke Arts & Crafts meubilair. Kortom, deze prachtige kunstreis laat u het mooiste van Engeland en van de Arts & Crafts zien. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotels
6x ontbijt en 5x diner
boottocht Coniston Water
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Victoria & Albert Museum in Londen
William Morris Gallery
Peak District & Lake District
Kelmscott Manor
Silversmiths Guild of Handicrafts
Red House in Bexleyheath
Court Barn Museum
Rodmarton Manor
Ruskins Brantwood House
Coniston Water in het Lake District
Blackwell House
Cirencester en kuurstadje Harrogate
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Deze prachtige kunstreis laat u het mooiste van Engeland en van de Arts & Crafts zien!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Amsterdam – Londen en Victoria & Albert Museum
Red House en William Morris Gallery
Rodmarton Manor, Court Barn Museum en Silversmiths Guild of Handicrafts
Charmante stadje Cirencester en Kelmscott Manor
Via het Peak District naar het kuurstadje Harrogate
Steam Yacht Gondola, Brantwood House en het Blackwell House
Terugvlucht Leeds – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Londen en Victoria & Albert Museum

We vliegen naar Groot-Brittannië. Na aankomst op de luchthaven van Londen gaan we naar het gerenommeerde Victoria & Albert Museum in de Britse hoofdstad. Dit museum is een van de meest toonaangevende kunst- en designmusea ter wereld. Het museum huisvest een grote collectie toegepaste kunst met onder andere textiel en sieraden, maar ook meubels, foto’s, glaswerk en andere objecten. Hier bewonderen we de kunst van de Arts & Crafts Movement. Ons hotel voor de komende nacht staat in Londen. U kunt deze avond op eigen gelegenheid een hapje gaan eten in de stad. (ca. 40 km)

dag 2: Red House en William Morris Gallery

We rijden naar de Londense wijk Bexleyheath, waar het iconische Red House te vinden is. Dit was het woonhuis van William Morris en zijn vrouw Janey. Architect Philip Webb, ook wel de vader van de architectuur binnen de Arts & Crafts-beweging genoemd, hielp Morris bij het ontwerp van het huis. In de wijk Walthamstow gaan we naar de William Morris Gallery. De collectie van deze galerie geeft een inkijkje in het leven en werk van Morris, maar laat ook zijn maatschappelijke betrokkenheid en politieke aspiraties zien. De galerie ligt op een prachtig landgoed, waar u heerlijk kunt wandelen. De komende nacht verblijven we in Reading. (ca. 140 km)

dag 3: Rodmarton, Court Barn Museum en Silversmiths Guild of Handicrafts

Het landhuis Rodmarton Manor is het ultieme voorbeeld van de Arts en Crafts-stijl. Het huis is gebouwd met materialen uit de omgeving en het interieur is volledig met de hand gemaakt door plaatselijke ambachtslieden. De bijbehorende tuinen. vorig jaar nog geroemd in BBC's Gardeners' World, zijn ook een lust voor het oog! Vervolgens gaan we naar het elegante marktstadje Chipping Campden. Dit stadje werd vroeg in de 20e eeuw bekend als centrum voor de Arts en Crafts-beweging in de Cotswolds, doordat de Engelse architect en designer Charles Robert Ashbee hier zijn Guild of Handicrafts opende in de oude zijdefabriek. Het gilde was gespecialiseerd in het vervaardigen van sieraden en metaalbewerking. Na Ashbee vestigden ook andere grote namen uit de Arts en Crafts-beweging zich in Chipping Campden, zoals etser F.L. Griggs die Dover’s House bouwde en schrijver Massingham. We bezoeken het Guild of Handicrafts, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan! In het kleine Court Barn Museum zien we een mooie collectie van werken van kunstenaars uit de regio. Via Broadway Tower rijden we naar ons hotel voor de komende nacht in Gloucester. (ca. 210 km)

dag 4: Cotswoldsstadje Cirencester en Kelmscott Manor

In Cirencester, dat ook wel de hoofdstad van de Cotswolds wordt genoemd, maken we tijdens een korte wandeling kennis met de rijke Romeinse historie van het stadje. Ook zien we de middeleeuwse Saint John the Baptist: deze imposante kerk is een van de oudste kerken uit de regio. Vervolgens rijden we naar Kelmscott Manor, het zomerverblijf van William Morris en zijn 'heaven on earth'. We bekijken het landhuis en de bijbehorende gebouwen, die in volledige harmonie met haar landelijke omgeving gebouwd zijn. We bewonderen de iconische collectie van William Morris en ontdekken, wanneer we door de betoverende tuin wandelen, waarom dit verblijf in de Cotswolds zo'n inspiratiebron voor hem en zijn familie was. De komende nacht verblijven we in Derby. (ca. 230 km)

dag 5: Peak District en naar kuurstadje Harrogate

Onderweg naar Harrogate in het noorden van Engeland rijden we door het schitterende Peak District. Dit nationale park bezit een van de meest ruige landschappen van het land: hier wisselen heidevlaktes, glooiende heuvels en rotsformaties elkaar af. Na een bezoek aan het plaatsje Bakewell rijden we verder naar het knusse Harrogate, waar ons hotel voor de komende twee nachten staat. Na aankomst kunt u genieten van wat vrije tijd. Bezoekt u een van de de gezellige tearooms voor een kopje Engelse thee? (ca. 200 km)

dag 6: Steam Yacht Gondola en het Blackwell House

We rijden naar het Lake District. Hier maken we met een Victoriaanse stoomgondel een boottocht over Coniston Water. Groene bergtoppen domineren het schitterende uitzicht vanaf de boot. Een bijzondere manier om van het indrukwekkende Lake District te genieten! We meren aan bij Brantwood House, waar we ons onderdompelen in het leven van John Ruskin, die als schrijver, dichter maar ook als criticus zeer invloedrijk was in het Arts en Crafts-tijdperk. Vervolgens bezoeken we Blackwell House, ook wel het Arts en Crafts House genoemd, dat is ontworpen door architect Baillie Scott. Blackwell is een schitterend voorbeeld van de Arts en Crafts en in het huis kunnen we nog veel van het oorspronkelijke meubilair zien. (ca. 285 km)

dag 7: Leeds – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Leeds gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Londen Heathrow10:15 - 10:45 uur
Leeds - Amsterdam10:00 - 12:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ibis Hotel Londen Excel Docklands in London, Groot-Brittannië
Hotel Ibis Londen Excel Docklands - Londen
Dit moderne hotel ligt aan de Royal Victoria Dock en beschikt over een restaurant, een bar en wifi. Openbaar vervoer naar de binnenstad ligt op een steenworp afstand. Binnen een half uur reist u met de metro naar een aantal belangrijke bezienswaardigheden in London. In het hotel kunt u heerlijk dineren en er is een gezellige bar. De kamers beschikken over een tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Ibis hotel Londen Excel Docklands
Holiday Inn Reading
Hotel Holiday Inn Reading South - Reading
Het Holiday Inn hotel ligt op bijna 5 kilometer van het centrum van Reading en heeft een moderne inrichting. Dit rookvrije hotel is van alle gemakken voorzien. Na aankomst kunt u heerlijk ontspannen in dit hotel. Geniet u van het binnenzwembad of neemt u liever een drankje in de gezellige bar? Dineren is mogelijk in het restaurant. Op de hotelkamer zijn koffie- en theefaciliteiten, gratis wifi en een tv aanwezig. De badkamer beschikt over een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Holiday Inn Reading South
Holiday Inn Gloucester in Gloucester,  Groot-Brittannië
Hotel Holiday Inn Gloucester - Gloucester
Dit Holiday Inn hotel, gelegen op ongeveer 4 kilometer van de binnenstad van Gloucester, is van vele gemakken voorzien zoals een restaurant, een bar en gratis wifi. Tevens kunt u genieten van het heerlijke binnenzwembad. De comfortable kamers beschikken over een tv, gratis koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Holiday Inn Gloucester
Hotel Jurys Inn Derby, Groot-Brittannië
Hotel Leonardo Derby - Derby
Op loopafstand van het gezellige centrum van Derby ligt het Leonardo Hotel. Het hotel beschikt over gratis wifi, een lift, een koffiebar, een restaurant en een gezellige bar, waar u terecht kunt voor een lekkere cocktail. Op uw stijlvol ingerichte kamer vindt u koffie- en theefaciliteiten, een tv en een badkamer met een bad, een douche en een toilet.

Bekijk de website van Jurys Inn Derby
Hotel Holiday Inn Derby Riverlights, Groot-Brittannië
Hotel Holiday Inn Derby Riverlights - Derby
Holiday Inn Derby Riverlights ligt in het centrum van Derby. Winkels, restaurants en het treinstation van Derby Midland liggen op 10 minuten lopen. Het hotel is voorzien van een restaurant, een bar, een fitnesscentrum en een 24-uursreceptie. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie en er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje en een eigen badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Holiday Inn Derby Riverlights
The Majestic Hotel in Harrogate, Groot-Brittannië
Hotel DoubleTree by Hilton Harrogate Majestic - Harrogate
Dit schitterende Victoriaanse gebouw uit 1889 ligt in het centrum van Harrogate en is voorzien van alle moderne gemakken, zoals een restaurant, een gezellige bar, een heerlijk binnenzwembad en een fitnesscentrum. Het hotel is omringd door prachtig aangelegde tuinen, die zich prima lenen voor een heerlijke wandeling. De stijlvol ingerichte kamers beschikken over een tv, gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hilton Harrogate Majestic Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Arts & Crafts is een unieke reis vanwege het bijzondere thema en de begeleiding erbij door een deskundige, enthousiaste en ervaren reisleider.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Boven verwachting geslaagde reis. Zeer inspirerend. Domitilla zorgt daarbij door haar deskundigheid voor een onvergetelijke ervaring.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Als je echt iets over de Arts and Crafts beweging wilt weten en de voorbeelden daarvan, dus de landhuizen, wilt bezoeken, ga dan mee.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 9
Voor mij is de reis een negen waard. Op het vervoer en de chauffeur geen enkele aanmerking; voelde vertrouwd en veilig. De hotels waren prima met als uitblinker The Majestic Hotel in Harrogate.
Een prachtige reis langs de grondlegging van de toegepaste kunsten in de 19e eeuw. Prachtige resultaten gezien als gevolg van de herwaardering van het handwerk, ambacht en vakmanschap. Ook de veelzijdigheid was indrukwekkend.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 9
Ik wil alleen even melden dat ik het zeer waardeerde dat onze reisleider zich zo goed had voorbereid op alles wat we gingen zien. Dit heeft veel toegevoegde waarde. Fijne en zeer interessante reis. Goede afwisseling per dag. Wel een tip voor de invulling van dag 5: geen wandeling inplannen. Onderweg even tijd voor een kopje koffie (eventueel in een wegrestaurant), wat (meer) tijd in het leuke plaatsje Bakewell, en tijdig naar het mooie plaatsje Harrogate. Boottochtje met Steam Yacht Gondola op dag 6 was een leuke ervaring.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien