050 - 3 123 123

Rijke motieven, mythische wezens en een lijnenspel vol beweging

Reisleidster Domitilla:
‘In het najaar van 2018 bracht een beroemde Zweedse modeketen een nieuwe collectie uit met stoffen geïnspireerd op de typisch Britse ontwerpen van William Morris. Pasteltinten, rijke bloem- en bladmotieven, mythische wezens en een lijnenspel vol beweging sieren de nieuwe kledinglijn. En niet alleen een kledinglijn, talloze tekenboeken, behangpatronen en stoffen zijn nog altijd geïnspireerd op zijn werk. William Morris kon nooit vermoed hebben dat zijn ontwerpen ruim 100 jaar na dato nog zo populair zouden zijn.

Morris, oorspronkelijk als architect opgeleid, was een van de drijvende krachten van de Arts & Crafts Movement. Deze beweging ontstond vanuit een romantisch socialisme: de industriële revolutie had de middeleeuwse ambachtskunst verdreven. Onder het motto, de kunstenaar moet ambachtsman worden en de ambachtsman kunstenaar, werd gemechaniseerde productie afgewezen en de herleving van het ambacht gepromoot. Deze tegenreactie werd Arts & Crafts (kunst en ambacht) genoemd. Belangrijke kenmerken in de nieuwe stijl waren het eenvoudige ontwerp en simpele, lineaire vormen geïnspireerd op natuurlijk vormen als planten en dieren en later op beweging en mythische wezens.

Tijdens deze nieuwe kunstreis dompelt u zich onder in de Arts & Crafts-beweging én in het leven van de belangrijkste kunstenaars William Morris en John Ruskin. Onze kennismaking met deze kunststijl start direct in Londen, waar u in het beroemde V&A Museum toegepaste kunst kunt bewonderen. Daarnaast bezoekt u hier het iconische Red House, het woonhuis van William Morris, en de William Morris Gallery. In het elegante marktstadje Chipping Campden ziet u de werkplaats van het Guild of Handicrafts, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. In de Cotswolds bezoekt u het zomerhuis van William Morris, en het landhuis Rodmarton Manor, het ultieme voorbeeld van de Arts en Crafts-stijl. Via de heidevelden van het Peak District, waar u met een gids een wandeling maakt, komt u in het mooie Lake District. Hier ziet u in Blackwell House nog veel van het oorspronkelijke Arts & Crafts meubilair. Kortom, deze prachtige kunstreis laat u het mooiste van Engeland en van de Arts & Crafts zien. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotels
6x ontbijt en 5x diner
wandeling Peak District met deskundige gids
boottocht Coniston Water
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Victoria & Albert Museum in Londen
William Morris Gallery
Peak District & Lake District
Silversmiths Guild of Handicrafts
Kelmscott Manor
Red House in Bexleyheath
Court Barn Museum
Rodmarton Manor
Ruskins Brantwood House
Coniston Water in het Lake District
Blackwell House
SRC-reisleidster Domitilla
SRC-reisleidster sinds 2013
Deze prachtige kunstreis laat u het mooiste van Engeland en van de Arts & Crafts zien!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Amsterdam – Londen en Victoria & Albert Museum
Red House in Bexleyheath en William Morris Gallery
Court Barn Museum en Silversmiths Guild of Handicrafts
Kelmscott Manor en Rodmarton Manor
Wandeling Peak District en naar het noorden
Steam Yacht Gondola, Brantwood House en het Blackwell House
Terugvlucht Leeds – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Londen en Victoria & Albert Museum

We vliegen naar Groot-Brittannië. Na aankomst op de luchthaven van Londen brengen we een bezoek aan het gerenommeerde Victoria & Albert Museum in de Britse hoofdstad. Dit museum is een van de meest toonaangevende kunst- en designmusea ter wereld. Het museum huisvest een grote collectie toegepaste kunst met onder andere textiel en sierraden, maar ook meubels, foto’s, glaswerk en andere objecten. Hier bewonderen we de kunst van de Arts & Crafts Movement. Indien de tijd het toelaat, maken we een korte stadsrondrit door het bruisende Londen. Ons hotel voor de komende nacht staat in Londen. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. (ca. 40 km)

dag 2: Red House en William Morris Gallery

We rijden naar de Londense wijk Bexleyheath, waar het iconische Red House te vinden is. Dit was het woonhuis van William Morris en zijn vrouw Janey. Architect Philip Webb, ook wel de vader van de architectuur binnen de Arts & Crafts-beweging genoemd, hielp Morris bij het ontwerp van het huis. In de wijk Walthamstow bezoeken we de William Morris Gallery. De collectie van deze galerie geeft een inkijkje in het leven en werk van Morris, maar laat ook zijn maatschappelijke betrokkenheid en politieke aspiraties zien. De galerie ligt op een prachtig landgoed, waar u heerlijk kunt wandelen. De komende nacht verblijven we in Reading. (ca. 130 km)

dag 3: Court Barn Museum en Silversmiths Guild of Handicrafts

Het elegante marktstadje Chipping Campden werd vroeg in de 20e eeuw bekend als centrum voor de Arts en Crafts-beweging in de Cotwolds. Dit had het te danken aan het feit dat de Engelse architect en designer Charles Robert Ashbee hier zijn Guild of Handicrafts opende in de oude zijdefabriek. Het gilde was gespecialiseerd in het vervaardigen van sierraden en metaalbewerking. Na Ashbee vestigden ook andere grote namen uit de Arts en Crafts beweging zich in Chipping Campden, zoals etser F.L. Griggs die Dover’s House bouwde en schrijver Massingham. We bezoeken het Guild of Handicrafts, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan! In het kleine Court Barn Museum zien we een mooie collectie van werken van kunstenaars uit de regio. Via Broadway Tower rijden we naar ons hotel voor de komende twee nachten in Gloucester. (ca. 160 km)

dag 4: Kelmscott Manor en Rodmarton Manor

In de Cotswolds, vlak bij de rivier de Thames, bezoeken we het zomerhuis van William Morris en zijn familie: Kelmscott Manor. Het idyllische landhuis met de tuinen en verschillende schuren in een schitterende omgeving waren een grote inspiratiebron voor Morris. In het huis zien we de creatieve en fascinerende nalatenschap van de bewoners die er de afgelopen eeuwen hebben gewoond en gewerkt. Na dit bezoek gaan we naar Rodmarton Manor. Dit landhuis is het ultieme voorbeeld van de Arts en Crafts-stijl. Het huis is gebouwd met materialen uit de omgeving en het interieur is volledig met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden. (ca. 130 km)

dag 5: Wandeling Peak District en naar het noorden

Vandaag staat een lange maar mooie reisdag op het programma. Onderweg naar het noorden van Engeland maken we een stop in het Peak District, dat een van de meest ruige landschappen van het land bezit. Hier wisselen heidevlaktes, glooiende heuvels en rotsformaties elkaar af. Onder begeleiding van en deskundige gids maken we een wandeling in deze schitterende omgeving. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in Harrogate. (ca. 350 km)

dag 6: Steam Yacht Gondola en het Blackwell House

We rijden naar het Lake District. Hier maken we met een Victoriaanse stoomgondel een boottocht over Coniston Water. Groene bergtoppen domineren het schitterende uitzicht vanaf de boot. Een bijzondere manier om van het indrukwekkende Lake District te genieten! We meren aan bij Brantwood House, waar we ons onderdompelen in het leven van John Ruskin, die als schrijver, dichter maar ook als criticus zeer invloedrijk was in het Arts & Crafts-tijdperk. Vervolgens bezoeken we Blackwell House, ook wel het Arts & Crafts House genoemd, dat is ontworpen door architect Baillie Scott. Blackwell is een schitterend voorbeeld van de Arts & Crafts en in het huis kunnen we nog veel van het oorspronkelijke meubilair zien. (ca. 285 km)

dag 7: Leeds – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Leeds gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Londen Heathrow10:15 - 10:45 uur
Leeds - Amsterdam10:20 - 12:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Alle hotels beschikken over wifi, een enkele keer moet u voor gebruik ervan betalen. De meeste hotels beschikken over koffie- en theefaciliteiten op de kamer. Hieronder vindt u een selectie van de hotels die op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen.

Ibis Hotel Londen Excel Docklands in London, Groot-Brittannië
Hotel Ibis Londen Excel Docklands - Londen
Dit moderne hotel ligt aan de Royal Victoris Dock. Op steenworpafstand van het hotel kunt u het openbaar vervoer nemen naar de binnenstad, waar u binnen een half uurtje naar toe reist. In het hotel kunt u heerlijk dineren en er is een gezellige bar.

Bekijk de website van Ibis hotel Londen Excel Docklands
Holiday Inn Reading
Hotel Holiday Inn Reading South - Reading
Het Holiday Inn hotel heeft een moderne inrichting. Het hotel is van alle gemakken voorzien. Na aankomst kunt u heerlijk ontspannen in dit hotel. Geniet u van het binnenzwembad, of een neemt u liever een drankje in de gezellige bar?

Bekijk de website van Holiday Inn Reading South
Holiday Inn Gloucester in Gloucester,  Groot-Brittannië
Hotel Holiday Inn Gloucester - Gloucester
Het Holiday Inn hotel in Gloucester is van alle gemakken voorzien: u kunt hier genieten van het heerlijke binnenzwembad en verschillende wellness faciliteiten. Er is een knusse brasserie waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje.

Bekijk de website van Holiday Inn Gloucester
The Majestic Hotel in Harrogate, Groot-Brittannië
The Majestic Hotel - Harrogate
Het hotel is gehuisvest in een schitterend Victoriaans gebouw maar van alle moderne gemakken voorzien. De omringende tuinen zijn prachtig aangelegd en lenen zich prima voor een heerlijke wandeling. Ook is er een heerlijk binnenzwembad en een spa.

Bekijk de website van The Majestic Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!