050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

In het voetspoor van William Shakespeare, Charles Dickens en Jane Austen

Reisleidster Astrid:
‘De Engelse literatuur heeft ons dankzij beroemde auteurs als William Shakespeare, Charles Dickens, Jane Austen en Lewis Carroll vele prachtige meesterwerken nagelaten, die tot op de dag van vandaag een inspiratiebron zijn voor films, toneelstukken en andere bewerkingen. Wie kent niet beroemde hoofrolspelers als Macbeth, Oliver Twist, Mister Darcy en Alice Liddell of bekende frases als to be or not to be….

Deze themareis is een heerlijke kennismaking met de bekendste Engelse schrijvers en hun werken. Uiteraard bezoekt u het charmante Stratford-upon-Avon, waar de grootste Engelse schrijver aller tijden, William Shakespeare is geboren. U ziet zijn geboortehuis en graf en wandelt net als de jonge William naar de schilderachtige cottage van Anne Hathaway. Ook in Londen ontmoet u Shakespeare, wanneer u het beroemde ronde Globe Theatre bezoekt en in de British Library Shakespeare’s First Folio bewondert. In de Engelse hoofdstad maakt u tevens kennis met Charles Dickens, in het aan hem gewijde museum dat gevestigd is in zijn enige overgebleven Londense woonhuis.

In de glooiende groene heuvels van Zuid-Engeland wandelt u in de voetsporen van een van Engelands intelligentste en grappigste auteurs. U ontdekt de inspiratiebronnen voor Jane Austen’s eindeloos boeiende, humoristische romans in bijvoorbeeld Steventon, Southampton en Winchester, waar zij met haar familie woonde. In de elegante badplaats Bath wordt het leven van de Engelse upperclass in de Regency-tijd, die Austen zo haarscherp beschreef, bijna voelbaar. Natuurlijk gaat u ook naar de beroemde universiteitsstad Oxford en ziet u het wondermooie landschap van de Cotswolds dat Tolkien inspireerde voor het land van de Hobbits. Deze reis is een fantastische onderdompeling in de Engelse literatuur!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede middenklassehotels
centrale hotels in Londen, Winchester en Stratford
7x ontbijt en 5x diner
rondleiding en entree The Globe Theatre
bezoek en entree Oxford College
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Londen, Bath en Oxford
Stratford-upon-Avon en Winchester
The Cotswolds en Hampshire
Winchester Cathedral
British Library in Londen
Charles Dickens Museum in Londen
The Globe Theatre in Londen
Hampton Court Palace
Jane Austen Centre in Bath
Jane Austen’s House Museum
Anne Hathaway’s Cottage
SRC-reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 1996
De rondleiding in The Globe Theatre in Londen maakt deze literatuureis compleet!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013

Reisprogramma

Via Calais en Dover naar ons hotel in het centrum van Londen
+ lees meer
Literair Londen met British Library, Charles Dickens Museum en Hampton Court
+ lees meer
Rondleiding in The Globe Theatre en naar Winchester
+ lees meer
Jane Austen in Hampshire: Steventon en Chawton
+ lees meer
Jane Austen in Bath en via de Cotswolds naar Stratford-upon-Avon
+ lees meer
Shakespeare in Stratford-upon-Avon en bezoek Anne Hathaway’s Cottage
+ lees meer
Kennismaking met Oxford, overnachting in Basildon
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Hoogtepunten van de Engelse literatuur
1770 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Royal Shakespeare Theatre in Stratford-upon-Avon, Engeland
The Royal Shakespeare Theatre
Genieten van een avondje theater
Duur: 2 tot 3 uur
Prijs vanaf £ 16,-
In het centrum van Stratford-upon-Avon staat aan de rivier het in 2010 heropende Royal Shakespeare Theatre. Het theater is eigendom van The Royal Shakespeare Company dat zich richt op de werken van dichter en toneelschrijver William Shakespeare. Elke avond kunt u in het theater genieten van een prachtige voorstelling, zowel werk van Shakespeare in een eigentijds jasje als meer commerciëlere voorstellingen. Mocht u geïnteresseerd zijn om een voorstelling in het Royal Shakespeare Theatre bij te wonen, dan raden wij u aan van tevoren een reservering te maken via de officiële website van het Royal Shakespeare Theatre. Kijk hier ook voor het actuele programma.

Let op, wij adviseren u dringend om de voorstelling pas te boeken wanneer de vertrekdatum waarvoor u boekt vertrekgarantie heeft. U vindt deze informatie onder het tabblad 'data en prijzen'. Zo kunnen teleurstellingen en kosten voorkomen worden wanneer u een voorstelling geboekt heeft en de reis niet doorgaat. SRC Reizen is in dit geval niet aansprakelijk voor de kosten van tickets.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

En zeer afwisselende en interessante reis waarin niet alleen de Engelse literatuur aan bod komt maar ook geschiedenis, architectuur en kunst. Je komt in de sfeer van Shakespeare, Jane Austen en andere schrijvers, en wij hadden nog een extraatje, de Bloomsbury Group. Een aanzet om je er verder in te verdiepen en thuis verder over te gaan lezen. Echt een SRC-waardige reis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.