050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Grensoverschrijdende cultuur en historie

Reisleider Johan:
‘In het noordoosten van Frankrijk ligt de Elzas, een ‘grenzeloos’ gebied, dat regelmatig van nationaliteit veranderde. Nu eens was het in Franse handen, dan behoorde het weer toe aan het Duitse rijk. Eeuwenlang streed men om deze vruchtbare streek en even zolang werden er strategische verdedigingswerken gebouwd. Die stoere middeleeuwse burchten zijn nu romantische ruïnes of werden op een bijzondere manier herbouwd, zoals we zullen zien bij ons bezoek aan Haut-Koenigsbourg.

Zodra we de Elzas, of de Alsace zoals de Fransen zeggen, binnenrijden merkt u het: men spreekt Frans, maar veel plaatsnamen en lokale gerechten geven u het gevoel dat u in Duitsland bent. Franse charme wordt hier dan ook overal gecombineerd met Duitse Gemütlichkeit. Vanuit het historische stadje Colmar maken we verschillende excursies om deze fascinerende wijnstreek vol knusse vakwerkstadjes beter te leren kennen. Zo ziet u de schitterende kathedraal van Straatsburg, misschien wel de mooiste gotische kathedraal van Frankrijk en geniet u van het Duitse Freiburg, de hoofdstad van het Zwarte Woud. Over de wijn zelf leren we meer als we een dag lang de historische Route des Vin d’Alsace volgen, een dag die we natúúrlijk afsluiten met een proeverij. In onze thuisbasis Colmar hebben zowel Duitsland als Frankrijk hun sporen achtergelaten, waardoor de stad een bijzondere sfeer heeft. Ga mee en laat u verrassen!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal middenklassehotel in Colmar
6x ontbijt en 3x diner
wijnproeverij in Eguisheim
boottochtje in Colmar
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Colmar en Straatsburg
Freiburg en Neuf-Brisach
Riquewihr en Eguisheim
Route des Vins d’Alsace
Haut-Koenigsbourg
Musée des Beaux-Arts in Straatsburg
kathedraal in Straatsburg
Augustinenmuseum in Freiburg
Musée Bartholdi in Colmar
Domaine Paul Schneider
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Tijdens onze verkenning van La Route des Vins d’Alsace proeven we de verrukkelijke Elzaswijnen bij Domaine Paul Schneider!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Naar Colmar in Frankrijk
+ lees meer
Kennismaking met Straatsburg en bezoek aan het Musée des Beaux-Arts
+ lees meer
Kennismaking Colmar, bezoek Musée Bartholdi en boottochtje over de grachten
+ lees meer
Haut-Koenigsbourg, La Route des Vins d’Alsace en een wijnproeverij
+ lees meer
Vestingstad Neuf-Brisach en verkenning van Freiburg
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart De romantische Elzas
1650 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juli en augustus zijn:

• Zwolle | vertrek 08.00 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Arnhem Centraal | vertrek 09.00 uur Station NS
Sonsbeekzijde bij Internationale Flixbus Stop (Amsterdamseweg)
• Venlo | vertrek 10.15 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juni zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Venlo | vertrek 10.15 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.