050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Wijnen, kerken en kastelen

Reisleidster Adriënne:
‘Reist u graag met een goed glas wijn en een geurig stukje Franse kaas terug in de tijd? Dan is dit echt een vakantie voor u! Tijdens deze reis neem ik u mee naar prachtige steden en kloosters, waar de glorietijd van het hertogdom Bourgondië lijkt te herleven. In een schitterend heuvelachtig landschap weerspiegelen sobere romaanse abdijkerken, fraaie chateaus en machtige stadspaleizen het rijke verleden van dit vroegere machtscentrum.

In de 14e eeuw stichtten de hertogen van Bourgondië een van de machtigste staten in Europa, die zich op haar hoogtepunt uitstrekte tot Vlaanderen en Holland. Vanaf Filips de Stoute werd het hof ook in cultureel opzicht een machtige patroon. Zij ondersteunde en stimuleerde kunstenaars, als de schilders Rogier van der Weijden en de Gebroeders Van Eyk en de beeldhouwer Claus Sluter, tot het vervaardigen van prachtige kunstwerken. De macht hield alleen niet stand, want na de dood van hertog Karel de Stoute in 1477 viel het rijk uiteen.

Tijdens deze reis kunt u in steden als Dijon, Autun en Beaune vele herinneringen aan dit machtige verleden van de Bourgogne bewonderen. Daarnaast bezoekt u statige basilieken die indrukwekkend opdoemen boven het glooiende groene landschap. In het prachtige klooster van Fontenay ontvouwt het serene kloosterleven van weleer zich voor uw ogen. Natuurlijk komt ook de rijke wijncultuur van deze regio uitgebreid aan bod tijdens een proeverij van heerlijke wijnen. Ga mee en proost in het heden op de rijkdom van het verleden!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
toeristenklassehotel in Dijon
5x ontbijt en 3x diner
wijnproeverij
vrije middag Dijon
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Dijon, Beaune en Autun
Abbaye de Fontenay
abdij en anijssnoepjes in Flavigny-sur-Ozerain
basiliek de la Madeleine in Vézelay
natuurpark Morvan
château van Clos-de-Vougeot
Semur-en-Auxois
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
Proef tijdens deze heerlijke vakantie de verschillende smaken van de Bourgogne!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Noël
Reisleider sinds 2012

De reis in het kort

Busreis naar Dijon
Stadswandeling Dijon en vrije middag
Abbaye de Fontenay en Flavigny-sur-Ozerain
Basiliek de la Madeleine, natuurpark Morvan en Autun
Beaune en de wijnen van de Bourgogne
Weer naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Dijon

Via de opstapplaatsen Amersfoort en Breda rijden we naar ons hotel in Dijon, waar we de gehele reis verblijven. Bij aankomst staat er een diner voor ons klaar in het hotel. (ca. 630 km)

dag 2: Stadswandeling Dijon en vrije middag

Dijon werd in de 10e eeuw de hoofdstad van het hertogdom Bourgondië. Op het hoogtepunt strekte het rijk zich uit tot ons huidige Noord-Holland! Tijdens een stadswandeling door het oude centrum zien we de sporen van dit roemruchte verleden. In de Rue Verrerie, een straatje in de oude koopmanswijk, bewonderen we vele middeleeuwse vakwerkhuizen. Ook verschillende hôtels particulier van rijke inwoners van Dijon vragen onze aandacht. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid verder genieten van Dijon. In het prachtige Palais des Ducs is het Musée des Beaux Arts gevestigd. Ook zijn het Musée Archéologique, het Musée de la Vie Bourguignonne en het Musée Rude absolute aanraders!

dag 3: Abbaye de Fontenay en Flavigny-sur-Ozerain

Via het pittoreske vestingstadje Semur-en-Auxois rijden we naar de Abbaye de Fontenay. Dit is de oudste én een van de fraaiste cisterciënzerkloosters in heel Europa! De abdij werd in 1118 gesticht door de heilige Bernardus en is een afspiegeling van de geest van de kloosterorde. De sobere romaanse kerk, de fraaie kloostergangen en het eenvoudige kapittelhuis in vroeg-gotische stijl geven een prachtig beeld van het leven in een middeleeuws klooster. In de middag bezoeken we Flavigny-sur-Ozerain, een van de mooiste dorpjes van Frankrijk! Dit schilderachtige dorp is hoog op een heuvel gebouwd en was met zijn geschiedenis van meer dan 2.000 jaar het ideale decor voor de film Chocolat. We bezoeken de oude abdij en natuurlijk krijgt u ook de gelegenheid om de in Frankrijk beroemde anijssnoepjes Anis de Flavigny te proeven, want die worden hier gemaakt. Het diner is vanavond inbegrepen. (ca. 200 km)

dag 4: Basilique de la Madeleine, terug via natuurpark Morvan en Autun

We bezoeken de magnifieke basilique de la Madelaine in Vézelay. De basiliek kreeg bekendheid door de vermeende aanwezigheid van relikwieën van Maria Magdalena, waardoor het een geliefd pelgrimsdoel werd. De abdij was ook een belangrijk ontmoetingspunt voor bedevaartgangers op weg naar Santiago de Compostela in Spanje. Net als de middeleeuwse pelgrims wandelen we door de steile straatjes omhoog naar de prachtige romaanse kloosterkerk. Hierna rijden we door het schilderachtige landschap van het natuurpark Morvan terug naar Dijon. In Autun, een van de oudste Bourgondische steden, stoppen we voor een korte stadswandeling. Naast de 12e-eeuwse kathedraal bewonderen we ook de overblijfselen van een theater die herinneren aan de Romeinse oorsprong van deze stad. (ca. 290 km)

dag 5: Beaune en de wijnen van de Bourgogne

We brengen een bezoek aan het fameuze Bourgondische château van Clos-de-Vougeot. In deze sfeervolle entourage krijgen we een goed beeld van het proces dat uiteindelijk leidt tot de fijnste grand crus van Frankrijk. Hierna rijden we door de wijnvelden naar Beaune, het wijncentrum van de Côte d’Or. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is het Hôtel Dieu, een schitterend 15e-eeuws gebouw, dat meer dan 500 jaar diende als hospitaal. Tot slot proeven we de beroemde Bourgogne-wijnen tijdens een wijnproeverij. We sluiten deze dag af met een gezamenlijk diner. (ca. 175 km)

dag 6: Terugreis naar Nederland

We verlaten Dijon en rijden via België terug naar Nederland. (ca. 630 km)

NB In Frankrijk wordt op 1 mei de Dag van de Arbeid gevierd. Houd er rekening mee dat musea op deze dag gesloten zijn, waardoor programmaonderdelen in een andere volgorde kunnen worden uitgevoerd of zelfs komen te vervallen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ibis Dijon Gare in Dijon, Frankrijk
Hotel Ibis Dijon Gare - Dijon
Dit comfortabele rookvrije hotel bevindt zich op een paar honderd meter van het historische centrum van Dijon. Na een inspannende dag kunt u genieten van een diner in het restaurant. In de bar kunt u de heerlijke wijnen uit Bourgondië proeven. De kamers, vanaf 17 vierkante meter, beschikken over airconditioning en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Ibis Dijon Gare

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De comfort kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Bourgondië is een aanrader. Mooi programma samengesteld. Mooie balans tussen de ritten met de bus en de bezoeken aan de bezienswaardigheden.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
De Bourgogne is een prachtig gebied, boordevol geschiedenis van de Galliers tot heden. En de verhalen over de Hertogen van Bourgondie stimuleren om meer te weten te komen van de geschiedenis en het nu in Bourgondie. Onze reis was in October en genoten van de prachtige hersfstkleuren van de Morvan, de wijngebieden en vergezichten met dorpen op heuvels, vaak met een imposante kerk. Maar de Bourgogne is altijd mooi. Dijon was onze boeiende standplaats.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Geweldige reis met veel informatie rond cultuur en geschiedenis door de ervaren reisleidster. Kan boeiden en enthousiast vertellen over de Bourgogne. Verveelt niet. Humor maakt het luchtig. Goed gevarieerd aanbod van dag tot dag.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Ik heb genoten van de verhalen over de beroemde/beruchte hertogen van Bourgondië, zoals Filips de Goede en Jan zonder Vrees, die ik nog vaag kende van geschiedenislessen vroeger. Een lokale gids in Dijon, die ook cabaretier en acteur was, vertelde heel smakelijk over deze figuren. En als je dan hun paleis ziet en hun prachtige praaltombes, komen ze weer tot leven.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Op deze reis weer heel veel geleerd, gezien en genoten.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
De reis is erg geschikt voor reizigers die een korte vakantie willen houden en niet al te ver van huis willen gaan. Het excursieprogramma is gevarieerd en ook tijdens het verblijf is men overdag niet te ver van de standplaats. Mijn persoonlijke ervaring heb ik gedeeld in een uitgebreid verslag. Nieuwsgierig? Lees mijn reisverhaal. Ik kijk terug op een prachtige reis naar de Bourgogne in Frankrijk!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Als je niet goed ter been bent, denk dan nog eens lang na voordat je besluit toch te boeken.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
Zowel reisleider als chauffeur hebben ons een paar fijne dagen bezorgd. Niets dan lof. Het programma was afwisselend en goed verzorgd. We hebben erg genoten.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
De reis Bourgogne was voor mij een weerzien na vele jaren. Een heerlijk stuk Frankrijk, dun bevolkt, prachtige natuur, wel vaak regen. Wij zagen Baselique de la Madelaine in Vézelay, Semur - en- Anxois en Morvas, Abdy de Fontaney, Cistercienserklooster uit 1180, Chateau Clos de Vougeau (ik heb nog een oude wijn liggen uit het Chateau), Hospice de Beaune. Het was voor mij een mooie reis met gelijkgestemde mensen.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien