050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Wijnen, kerken en kastelen

Reisleidster Adriënne:
‘Reist u graag met een goed glas wijn en een geurig stukje Franse kaas terug in de tijd? Dan is dit echt een vakantie voor u! Tijdens deze reis neem ik u mee naar prachtige steden en kloosters, waar de glorietijd van het hertogdom Bourgondië lijkt te herleven. In een schitterend heuvelachtig landschap weerspiegelen sobere romaanse abdijkerken, fraaie chateaus en machtige stadspaleizen het rijke verleden van dit vroegere machtscentrum.

In de 14e eeuw stichtten de hertogen van Bourgondië een van de machtigste staten in Europa, die zich op haar hoogtepunt uitstrekte tot Vlaanderen en Holland. Vanaf Filips de Stoute werd het hof ook in cultureel opzicht een machtige patroon. Zij ondersteunde en stimuleerde kunstenaars, als de schilders Rogier van der Weijden en de Gebroeders Van Eyk en de beeldhouwer Claus Sluter, tot het vervaardigen van prachtige kunstwerken. De macht hield alleen niet stand, want na de dood van hertog Karel de Stoute in 1477 viel het rijk uiteen.

Tijdens deze reis kunt u in steden als Dijon, Autun en Beaune vele herinneringen aan dit machtige verleden van de Bourgogne bewonderen. Daarnaast bezoekt u statige basilieken die indrukwekkend opdoemen boven het glooiende groene landschap. In het prachtige klooster van Fontenay ontvouwt het serene kloosterleven van weleer zich voor uw ogen. Natuurlijk komt ook de rijke wijncultuur van deze regio uitgebreid aan bod tijdens een proeverij van heerlijke wijnen. Ga mee en proost in het heden op de rijkdom van het verleden!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
toeristenklassehotel in Dijon
5x ontbijt en 3x diner
wijnproeverij
vrije middag Dijon
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Dijon, Beaune en Autun
Abbaye de Fontenay
abdij en anijssnoepjes in Flavigny-sur-Ozerain
basiliek de la Madeleine in Vézelay
natuurpark Morvan
château van Clos-de-Vougeot
Semur-en-Auxois
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
Proef tijdens deze heerlijke vakantie de verschillende smaken van de Bourgogne!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Noël
Reisleider sinds 2012

Reisprogramma

Busreis naar Dijon
+ lees meer
Stadswandeling Dijon en vrije middag
+ lees meer
Abbaye de Fontenay en Flavigny-sur-Ozerain
+ lees meer
Basiliek de la Madeleine, natuurpark Morvan en Autun
+ lees meer
Beaune en de wijnen van de Bourgogne
+ lees meer
Weer naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Bourgogne
1925 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juli zijn:

• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Bourgondië is een aanrader. Mooi programma samengesteld. Mooie balans tussen de ritten met de bus en de bezoeken aan de bezienswaardigheden.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Als voor de reis het boek ¨de Boergondiers¨ van Bart van Loo word gelezen gaat deze reis nog meer leven.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
De Bourgogne is een prachtig gebied, boordevol geschiedenis van de Galliers tot heden. En de verhalen over de Hertogen van Bourgondie stimuleren om meer te weten te komen van de geschiedenis en het nu in Bourgondie. Onze reis was in October en genoten van de prachtige hersfstkleuren van de Morvan, de wijngebieden en vergezichten met dorpen op heuvels, vaak met een imposante kerk. Maar de Bourgogne is altijd mooi. Dijon was onze boeiende standplaats.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Geweldige reis met veel informatie rond cultuur en geschiedenis door de ervaren reisleidster. Kan boeiden en enthousiast vertellen over de Bourgogne. Verveelt niet. Humor maakt het luchtig. Goed gevarieerd aanbod van dag tot dag.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Ik heb genoten van de verhalen over de beroemde/beruchte hertogen van Bourgondië, zoals Filips de Goede en Jan zonder Vrees, die ik nog vaag kende van geschiedenislessen vroeger. Een lokale gids in Dijon, die ook cabaretier en acteur was, vertelde heel smakelijk over deze figuren. En als je dan hun paleis ziet en hun prachtige praaltombes, komen ze weer tot leven.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Op deze reis weer heel veel geleerd, gezien en genoten.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
De reis is erg geschikt voor reizigers die een korte vakantie willen houden en niet al te ver van huis willen gaan. Het excursieprogramma is gevarieerd en ook tijdens het verblijf is men overdag niet te ver van de standplaats. Mijn persoonlijke ervaring heb ik gedeeld in een uitgebreid verslag. Nieuwsgierig? Lees mijn reisverhaal. Ik kijk terug op een prachtige reis naar de Bourgogne in Frankrijk!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Als je niet goed ter been bent, denk dan nog eens lang na voordat je besluit toch te boeken.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
Zowel reisleider als chauffeur hebben ons een paar fijne dagen bezorgd. Niets dan lof. Het programma was afwisselend en goed verzorgd. We hebben erg genoten.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
De reis Bourgogne was voor mij een weerzien na vele jaren. Een heerlijk stuk Frankrijk, dun bevolkt, prachtige natuur, wel vaak regen. Wij zagen Baselique de la Madelaine in Vézelay, Semur - en- Anxois en Morvas, Abdy de Fontaney, Cistercienserklooster uit 1180, Chateau Clos de Vougeau (ik heb nog een oude wijn liggen uit het Chateau), Hospice de Beaune. Het was voor mij een mooie reis met gelijkgestemde mensen.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.