050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Verken de majestueuze tuin van Frankrijk

Reisleider Antoon:
‘Al eeuwenlang stroomt de Loire met haar ongetemde wateren langs witte zandbanken en graaft haar bedding in zacht tufkrijtsteen. De overvloedig begroeide wijngaarden op de hellingen, de statige bossen en de plassen verlenen de tuin van Frankrijk een vredige schoonheid en een buitengewone afwisseling in landschappen.

Deze heerlijke vakantie voert u naar de Loire langs de mooiste kastelen van Frankrijk. Iedere keer wordt u verrast door nieuwe aspecten of elementen. En kastelen kijken is natuurlijk ook uitbundig de fantasie op de loop laten gaan: hoe koning Frans I een grote jachtpartij organiseert in Chambord, wat edelen doen om bij de koningin in het gevlei te komen en hoe Leonardo da Vinci in Amboise prachtige mechanieken uitvindt voor diezelfde Frans I.

In het Château van Chenonceau, in de kamer van Diana van Potiers, staat zelfs nog het grote hemelbed van de koninklijke concubine, bekleed met wit en kersenrood damast. Bij kastelen horen ook zorgvuldig aangelegde tuinen, waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. U zult zich tijdens deze historierijke kunstreis ongetwijfeld kasteelheer of jonkvrouw wanen!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Blois
6x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Château de Chambord
Château de Chenonceau
Château d’Amboise
renaissancekasteel d’Azay-le-Rideau
renaissancekasteel Villandry
Château de Cheverny
kasteel van Blois
Da Vinci’s Manoir du Clos Lucé
ommuurd kasteelpark Chambord
SRC-reisleider Antoon
SRC-reisleider sinds 2002
Vanuit ons hotel in Blois bezoeken we de mooiste kastelen en tuinen van de Loirevallei.
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006

De reis in het kort

Vanuit Nederland naar aan de Loire gelegen Blois
Chambord, het ultieme Loirekasteel, en bezoek aan Château de Cheverny, het kasteel van Kuifje
Château d’Amboise en Leonardo da Vinci in Manoir du Clos Lucé
Château de Chenonceau en Château Chaumont-sur-Loire
Château d’Azay-le-Rideau en de renaissancetuinen van kasteel Villandry
Kasteel van Blois en vrije middag
Vanuit Blois naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Blois in Frankrijk

Vanuit onze opstapplaatsen rijden we via België naar Frankrijk. Vroeg in de avond komen we aan in ons hotel in Blois, waar we deze reis verblijven. (ca. 680 km)

dag 2: Chambord en het kasteel van Kuifje

Château de Chambord is het beroemdste en grootste Loirekasteel. Dit geesteskind van koning Frans I was bedoeld als een koninklijk jachtslot en is gesitueerd in een schitterend en uitgestrekt park: het grootste ommuurde park van Europa. Het is met recht koninklijk te noemen! In omvang (440 kamers!) en grandeur verbleken andere kastelen, wellicht ook die niet aan de Loire staan, bij dit overweldigende bouwwerk. Fameus is de dubbele trap, die mogelijk is gebaseerd op een ontwerp van Leonardo da Vinci. De tuinen zijn recent gerenoveerd en ongeveer zoals ze waren in de tijd van Lodewijk XIV. In de middag rijden we naar Château de Cheverny, dat model heeft gestaan voor kasteel Molensloot uit de stripboeken over Kuifje. Het is dan ook niet vreemd dat in het kasteel een permanente tentoonstelling is over deze stripheld. Het kasteel is in de 17e eeuw gebouwd voor luitenant-generaal Henri Hurault en na al die jaren nog steeds in het bezit van de familie. De barokke, volstrekt symmetrische gevel is indrukwekkend, net als het goed bewaard gebleven meubilair. Tamelijk uniek is de uit 1850 daterende kennel met meer dan 100 jachthonden. Door het Fôret de Russy rijden we terug naar ons hotel in Blois. (ca. 50 km)

dag 3: Amboise en de laatste jaren van Da Vinci

Deze hele dag brengen we door in het prachtig aan de Loire gelegen Amboise. Dit stadje doet enigszins Italiaans aan, wat niet vreemd is, want er wordt wel gesteld dat hier de Franse renaissance is begonnen. Eerst bezoeken we het Château d’Amboise. Hiervandaan hebben we een prachtig uitzicht over de rivier en het groene landschap van de Loirestreek. Het kasteel dateert uit de tijd van Karel VIII, die na een veldtocht tegen de stad Napels Italiaanse kunstenaars mee naar Frankrijk nam, die hij vervolgens liet werken aan onder andere dit schitterende kasteel. Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid in Amboise is Manoir du Clos Lucé, dat wereldberoemd is door één van zijn voormalige bewoners, Leonardo da Vinci. Hij heeft hier de laatste jaren van zijn leven gewoond en gewerkt. We bezoeken dit huis, dat nu een museum is over het leven en werk van deze homo universalis. (ca. 75 km)

dag 4: Een kasteel als cadeau van de koning

Kastelen krijgen als cadeau? Koning Hendrik II van Frankrijk was zo in zijn nopjes met zijn minnares Diana van Poitiers dat hij haar bij tijd en wijle een kasteel als geschenk gaf. Het beroemdste cadeautje is Château de Chenonceau, dat wel de koningin der kastelen wordt genoemd. De geschiedenis van dit kasteel leest als een ware roman, met in de hoofdrollen de reeds genoemde Diana en de echtgenote van de koning. Toen Diana het kasteel cadeau kreeg van Hendrik II was het overigens niet meer dan een landelijk kasteeltje, maar al snel veranderde zij dit in een paleisje van koninklijke allure. Het kasteel, dat met zijn voeten in de rivier de Cher staat, werd via een brug voorzien van twee boven elkaar geplaatste galerijen, verbonden met de andere oever. Diana ontving in het kasteel met zeer grote regelmaat de koning en zijn gevolg. Na de dood van Hendrik nam zijn echtgenote Catherine de Medici echter wraak. Ze eiste dat Diana Chenonceau aan haar overdroeg en wijdde op haar beurt vervolgens al haar tijd en energie aan het verfraaien van haar nieuwe onderkomen. Tijdens ons bezoek genieten we van de vertrekken die prachtig zijn versierd met plafondschilderingen en met Delfts Blauw betegelde vloeren. Daarna is het tijd voor een ander bijzonder kasteel, Château Chaumont-sur-Loire. Nota bene het kasteel dat Catherine de Medici aan Diana schonk om het verlies van Chenonceau te compenseren. Dit even robuuste als sierlijke kasteel ligt hoog boven het stadje en de Loire. Het is ieder jaar het toneel van het fameuze internationale tuinenfestival. Het spreekt dan ook voor zich dat we niet alleen het prachtig ingerichte kasteel bezoeken, maar ons ook onderdompelen in de tuin- en landschapsarchitectuur. (ca. 95 km)

dag 5: Renaissancekastelen en -tuinen

Het prachtige Château d’Azay-le-Rideau is een van de eerste renaissancekastelen in Frankrijk. De sierlijke vorm van het kasteel en de rijk versierde gevels worden weerspiegeld in het rustige water van de voormalige middeleeuwse slotgracht. De onbekende architect heeft gotische elementen gecombineerd met elegante renaissanceversieringen, waarbij het rechte trappenhuis in het oog springt. We bekijken een aantal vertrekken, waaronder de portretgalerij. We blijven in dezelfde tijdgeest als we naar kasteel Villandry gaan. Op basis van 16e-eeuwse ontwerpen bewonderen we hier prachtig gereconstrueerde renaissancetuinen. Ook als u geen groene vingers heeft, zult u beslist onder de indruk zijn van deze fantastische tuinen. De meest interessante is wel de jardin potager, ofwel de moestuin. (ca. 200 km)

dag 6: Kasteel van Blois en vrije middag

Door de middeleeuwse straatjes van Blois wandelen we naar het kasteel. Dit midden in de stad gelegen bouwwerk toont een bijzondere mix van stijlen: van gotiek en renaissance tot classicistisch. Het achthoekige trappenhuis met zijn rijkversierde gewelf is een absolute blikvanger. Het is een waardige afsluiting van de kasteelbezoeken tijdens deze reis. Hierna heeft u vrije tijd en kunt u de gezellige stad verder op eigen gelegenheid ontdekken. Gaat u shoppen of maakt u een mooie wandeling langs de Loire?

dag 7: Naar huis

We vertrekken naar Nederland, waar u naar uw uitstapplaats wordt gebracht. (ca. 680 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Novotel Blois in Blois, Frankrijk
Hotel Novotel Blois Centre Val de Loire - Blois
Hotel Novotel Blois ligt op loopafstand van het centrum van Blois. In het hotel is een lift, een restaurant, een bar, een terras en een buitenzwembad aanwezig. De kamers beschikken over thee- en koffiefaciliteiten, airconditioning en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Novotel Blois centre Val de Loire Blois

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, gratis draadloos internet in het gehele hotel, een kluisje, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De comfort kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een ontspannen reis langs prachtige kastelen vol historie met mooie, bloeiende tuinen! Een groot voordeel is dat je nooit lang in de bus hoeft te zitten voordat je een kasteel kan bezoeken. Je hebt veel tijd om alles zelf te bezoeken en aan het einde van de middag ben je weer terug in het het comfortabele hotel in Blois om vervolgens een restaurant in de buurt of binnenstad (steil naar beneden lopen!) op te zoeken voor het avondeten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een goed georganiseerde reis. goed hotel. voldoende tijd voor bezienswaardigheden. genoeg vrije tijd.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mooie reis met prima excursie pakket. Leuk dat hotel in de stad Blois staat. Ook het zelf kunnen kiezen van een restaurant stel ik erg op prijs. Bijzondere betrokkenheid van zowel de reisleider Antoon als chauffeur Jelle. Voor wie geinteresseerd is in geschiedenis en mooie kastelen en tuinen is dit een ideale reis.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een prachtig en afwisselend programma. Het zat goed in elkaar.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien