050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Verken de majestueuze tuin van Frankrijk

Reisleider Antoon:
‘Al eeuwenlang stroomt de Loire met haar ongetemde wateren langs witte zandbanken en graaft haar bedding in zacht tufkrijtsteen. De overvloedig begroeide wijngaarden op de hellingen, de statige bossen en de plassen verlenen de tuin van Frankrijk een vredige schoonheid en een buitengewone afwisseling in landschappen.

Deze heerlijke vakantie voert u naar de Loire langs de mooiste kastelen van Frankrijk. Iedere keer wordt u verrast door nieuwe aspecten of elementen. En kastelen kijken is natuurlijk ook uitbundig de fantasie op de loop laten gaan: hoe koning Frans I een grote jachtpartij organiseert in Chambord, wat edelen doen om bij de koningin in het gevlei te komen en hoe Leonardo da Vinci in Amboise prachtige mechanieken uitvindt voor diezelfde Frans I.

In het Château van Chenonceau, in de kamer van Diana van Potiers, staat zelfs nog het grote hemelbed van de koninklijke concubine, bekleed met wit en kersenrood damast. Bij kastelen horen ook zorgvuldig aangelegde tuinen, waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. U zult zich tijdens deze historierijke kunstreis ongetwijfeld kasteelheer of jonkvrouw wanen!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Blois
6x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Château de Chambord
Château de Chenonceau
Château d’Amboise
renaissancekasteel d’Azay-le-Rideau
renaissancekasteel Villandry
Château de Cheverny
kasteel van Blois
Da Vinci’s Manoir du Clos Lucé
ommuurd kasteelpark Chambord
SRC-reisleider Antoon
SRC-reisleider sinds 2002
Vanuit ons hotel in Blois bezoeken we de mooiste kastelen en tuinen van de Loirevallei.
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006

Reisprogramma

Vanuit Nederland naar aan de Loire gelegen Blois
+ lees meer
Chambord, het ultieme Loirekasteel, en bezoek aan Château de Cheverny, het kasteel van Kuifje
+ lees meer
Château d’Amboise en Leonardo da Vinci in Manoir du Clos Lucé
+ lees meer
Château de Chenonceau en Château Chaumont-sur-Loire
+ lees meer
Château d’Azay-le-Rideau en de renaissancetuinen van kasteel Villandry
+ lees meer
Kasteel van Blois en vrije middag
+ lees meer
Vanuit Blois naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Kastelen langs de Loire - FRBE21
1780 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in augustus zijn:

• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een ontspannen reis langs prachtige kastelen vol historie met mooie, bloeiende tuinen! Een groot voordeel is dat je nooit lang in de bus hoeft te zitten voordat je een kasteel kan bezoeken. Je hebt veel tijd om alles zelf te bezoeken en aan het einde van de middag ben je weer terug in het het comfortabele hotel in Blois om vervolgens een restaurant in de buurt of binnenstad (steil naar beneden lopen!) op te zoeken voor het avondeten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een goed georganiseerde reis. goed hotel. voldoende tijd voor bezienswaardigheden. genoeg vrije tijd.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mooie reis met prima excursie pakket. Leuk dat hotel in de stad Blois staat. Ook het zelf kunnen kiezen van een restaurant stel ik erg op prijs. Bijzondere betrokkenheid van zowel de reisleider Antoon als chauffeur Jelle. Voor wie geinteresseerd is in geschiedenis en mooie kastelen en tuinen is dit een ideale reis.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een prachtig en afwisselend programma. Het zat goed in elkaar.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.