050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Tussen mythe en werkelijkheid

Reisleidster Astrid:
‘Deze reis voert u langs de mooiste plekken van Griekenland! Laat u betoveren door de imposante landschappen, die als decor dienen voor het al even indrukwekkende cultuurschoon. Denk daarbij aan de orakelplek Delphi, de ruïnestad Mistras, het theater van Epidauros, de zwevende Meteorakloosters en het archeologische museum van Vergina.

Goden-, helden- en heiligenverhalen nemen u mee terug in de tijd. Onderweg passeert u diepe ravijnen, kale bergtoppen, kuddes geiten, vruchtbare valleien en een turkooisblauwe zee. Geniet van verstilde bergdorpjes, vissersbootjes in de havens en zingende cicaden. Ontmoet de Griekse bevolking en laat u meelokken naar een doop- of huwelijksfeest. De zorgzame, levenslustige en charmante Griek zal u gastvrij welkom heten en u bij het afscheid als een oude vriend uitzwaaien. Addio sas, oftewel: tot ziens!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Astrid maakte met haar gasten de reis naar Griekenland en legde de indrukwekkende natuur en cultuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Astrid tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Griekenland!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
14x ontbijt en 14x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Athene en Akropolis
opgraving Delphi en Olympia
zwevende Meteorakloosters
koningsgraven van Vergina
Thessaloniki en Ioannina
schiereiland Lefkas
klooster van Ossios Loukas
Byzantijnse hofstad Mistras
koningsburcht Mycene
theater van Epidauros
Reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 1996
Het museum van Vergina herbergt grootse cultuurschatten. Bewonder de vele tentoongestelde rijkdommen die afkomstig zijn uit een tijdperk van macht en afgunst.
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Thessaloniki en overnachting in de omgeving van Thessaloniki
+ lees meer
Verkenning van Thessaloniki
+ lees meer
Archeologisch museum van Vergina
+ lees meer
Overweldigende Meteorakloosters
+ lees meer
Verkenning van Ioannina en naar Lefkas
+ lees meer
Vrije dag of cruise langs eilanden van Skorpios
+ lees meer
Via Nafpaktos naar Delphi
+ lees meer
Bezoek aan het heiligdom van Delphi en Ossios Loukas
+ lees meer
Naar de Peloponnesos
+ lees meer
Bezoek aan antiek Olympia
+ lees meer
Byzantijns Mistras en naar badplaats Tolon
+ lees meer
Vrije dag in Tolon
+ lees meer
Epidauros, Nauplion en Mycene
+ lees meer
Bezoek aan Athene en naar Akropolis
+ lees meer
Terugvlucht Athene – Eindhoven/Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Griekenland
1885 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Minicruise Ionische Zee
Cruise Ionische Zee
Vaar langs de eilanden Meganissi en Skorpios
Duur: hele dag
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 80,- per persoon, inclusief lunch en bustransfer


U kunt een cruise maken langs enkele eilanden in de Ionische Zee. In Nidri gaat u aan boord en vaart u via de grot van Papanikola naar het eiland Meganissi. Daar gaat u aan wal voor een bezoek aan het eiland. Voor de lunch bereidt de schipper een heerlijke barbecue op het strand. Geniet van souvlaki, Griekse salade, brood, tzatziki en wijn. U kunt zwemmen in zee en er zijn gratis snorkels te leen. Vervolgens vaart de boot rond het eiland Skorpios; het eiland waar Aristoteles Onassis in 1968 met Jackie Kennedy trouwde. Bij terugkomst in de haven van Nidri reist u met onze eigen touringcar weer terug naar het hotel.

NB
Voor de barbecue is er een 'wet landing' op een kiezelstrand. Waterschoenen zijn dan handig voor wie dat prettig vindt.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Thessaloniki07:00 - 10:50 uur
Athene - Amsterdam11:55 - 14:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Prachtige reis, voldeed helemaal aan mijn verwachtingen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een zeer afwisselende, indrukwekkende reis met Astrid als fantastische reisleidster. Haar verhalen over de geschiedenis, mythes en sages van Griekenland maakte de reis tot een feest.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We waren nog nooit in Griekenland geweest. Natuurlijk wisten we er al wel het een en ander van en dus waren we vol verwachting. Welnu, die verwachtingen zijn volop waar gemaakt. Deze reis is voor ons een prachtige reis geworden. Niet alleen omdat we zo veel moois hebben gezien - velen ervan waren onvergetelijk zoals het Byzantijns museum in Thessaloniki, de Meteoraklooosters, Mistras, de theaters van Delphi, Olympia en Epidaurus, het klooster van Osios Loukas en natuurlijk als klapstuk de Akropolis - maar ook omdat we een bijzonder goede gids hadden in de persoon van Astrid, die ons er kundig doorheen heeft geleid. Ook was er een mooi evenwicht tussen de Byzantijnse wereld en die van de klassieke oudheid. We voelen ons door deze reis enorm verrijkt en dankbaar. We zijn de zoveelsten in een lange rij van bezoekers en als het aan ons ligt zeker niet de laatsten. Griekenland graag tot ziens!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een prachtige reis door Griekenland. Hoge bergen, meren, een eiland, opgravingen, het was zeer afwisselend en nog mooier dan ik had verwacht. Het enige dat een beetje tegenviel waren een paar hotels onderweg. Ik ben al blij met een goede douche en een goed bed maar dat mankeerde er weleens aan. Vooral een slecht matras is heel vervelend. Soms veel herrie van de airconditioning zodat het raam niet open kon. SRC Reizen zou iets beter kunnen letten op de kwaliteit van de hotels. Reisleidster Astrid was geweldig! Zij weet zoveel van de geschiedenis en de Griekse mythologie, het is echt heerlijk om al die informatie zo aangereikt te krijgen. Ik raad deze reis van harte aan!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Het is een aanrader om de highlights van Griekenland op deze manier te zien en te beleven! Een unieke ervaring!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wij hadden onze kleinzoon op onze reis meegenomen, tussen alle oudere gasten was dat geen probleem.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
De reis heeft geheel aan onze verwachtingen beantwoord. Naast het vaste programma was er genoeg ruimte om ook zelf initiatieven te nemen, bijvoorbeeld zelf een museum uitkiezen om te bezoeken, een stad(je) verkennen, of gewoon uitrusten. We hadden een enthousiaste reisleidster die werkelijk alles wist. Ieder jaartal, ieder verhaal, alles vertelde ze zonder haperen uit haar hoofd. Bovendien kon ze zich uitstekend in het Grieks verstaanbaar maken. Kortom, het was geweldig!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Het was een prachtige reis, mede door een geweldige goede reisleidster.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis, zowel wat cultuur als natuur.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
We vonden dit een schitterende reis, de afwisseling tussen cultuur en natuur was fijn. De hoogtepunten van het vasteland hebben we bezocht en daarnaast ook nog leuke extra dingen. Onze reisleidster Astrid zorgde ervoor dat we in de bus al voorbereid waren op wat we gingen zien en de Griekse mythologie kwam ook aan bod. Kortom, we kijken met heel veel plezier terug op deze reis. Een aanrader. Willem en Anja.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik heb genoten van de reis en alles werd goed geregeld. In de bus genoot ik van de verhalen over Griekse mythologie en andere dingen en we hebben ons dankzij reisleidster Astrid geen dag verveeld. Zij zorgde ervoor dat we een onvergetelijke rondreis in Griekenland maakten, mede dankzij haar enthousiasme en deskundigheid. Een top-reisleidster! De SRC-Griekenlandreis met Astrid is een begrip.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een schitterende reis en heel veel dank voor de professionele begeleiding van reisleidster Astrid.
Astrid is een TOP reisleidster. Buiten haar enthousiasme en kundigheid beschikt ze ook nog over een gezonde dosis humor die zij in haar verhalen verweeft. De buschauffeur Panos reed ons overal veilig en rustig naar toe, een topchauffeur en erg vriendelijk. Mede dankzij Astrid en Panos was de vakantie voor ons onvergetelijk.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We hebben zeer genoten van de verhalen doe onze reisleidster Astrid tijdens de reis in de bus vertelde over de Griekse mythologie. Naast de mooie verhalen heeft ze alles tot in perfectie geregeld, niets is haar teveel en ze is altijd vriendelijk.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze cultuurvakantie kunt u individueel verlengen, bijvoorbeeld op het eiland Aegina of op het eiland Andros. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Aegina
Iets zuidelijker en op slechts een uur varen van Piraeus, ligt het mooie eiland Aegina, met zijn pijnbomen, intieme strandjes en de beroemde tempel van Aphaia. Aegina heeft een bedrijvige haven met een kleurrijke visserstaferelen. Het heuvelachtige landschap toont drie gezichten: de pijnboombossen in het oosten, de roodgekleurde rotspartijen in het zuiden en het droge landschap in het noorden. Verspreid over het eiland liggen kleine boomgaarden met olijfbomen en pistachebomen, de specialiteiten van het eiland.

Andros
Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen en ligt op ongeveer twee uur varen van Athene. Naast grillige kustlijnen en spierwitte huisjes ziet u op Andros steile bergketens met beekjes en ravijnen, begroeid met prachtige olijfbomen en fruitbomen. Batsi, een plaats aan de westkust van het eiland, staat bekend om haar gezelligheid. In de vele tavernes kunt u ’s avonds heerlijk eten en in de haven heerst een fijne sfeer.

Danae
Hotel Danae - Aegina
Het charmante hotel ligt aan de kustweg van Aegina, vlak bij de tempel van Apollo en ongeveer 1 kilometer van het centrum van Aegina-Stad. Het dichtstbijzijnde strand bevindt zich op 50 meter. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een zwembad met een zonneterras met ligbedden, een ‘pool bar’, waar snacks, drankjes en cocktails verkrijgbaar zijn en een excursiebalie. In het restaurant kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers zijn voorzien van een kluisje, airconditioning, een minibar, gratis wifi en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Alle kamers beschikken over een balkon met uitzicht op de zee of het zwembad.

Bekijk de website van Hotel Danae
Mare e Vista
Hotel Mare e Vista - Andros
Dit kleinschalige, fraai gelegen hotel biedt een prachtig uitzicht over de baai en de haven van Batsi. Het hotel ligt op 200 meter van het strand en op 600 meter van het centrum van Batsi, dat gezellige bars en restaurants heeft. U kunt het strand en het dorp bereiken via een hellende weg of trappen. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, een lounge, een bar en een buitenzwembad. De standaardkamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Deze kamers hebben een ‘loftstijl’. De entree en de slaapkamer zijn door 15 treden van elkaar gescheiden. U kunt ook een superiorkamer boeken. De superiorkamer is gelijkvloers. Deze kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon, een kitchenette en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mare e Vista