050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Tussen mythe en werkelijkheid

Reisleidster Astrid:
‘Deze reis voert u langs de mooiste plekken van Griekenland! Laat u betoveren door de imposante landschappen, die als decor dienen voor het al even indrukwekkende cultuurschoon. Denk daarbij aan de orakelplek Delphi, de ruïnestad Mistras, het theater van Epidauros, de zwevende Meteorakloosters en het archeologische museum van Vergina.

Goden-, helden- en heiligenverhalen nemen u mee terug in de tijd. Onderweg passeert u diepe ravijnen, kale bergtoppen, kuddes geiten, vruchtbare valleien en een turkooisblauwe zee. Geniet van verstilde bergdorpjes, vissersbootjes in de havens en zingende cicaden. Ontmoet de Griekse bevolking en laat u meelokken naar een doop- of huwelijksfeest. De zorgzame, levenslustige en charmante Griek zal u gastvrij welkom heten en u bij het afscheid als een oude vriend uitzwaaien. Addio sas, oftewel: tot ziens!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Astrid maakte met haar gasten de reis naar Griekenland en legde de indrukwekkende natuur en cultuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Astrid tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Griekenland!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
14x ontbijt en 14x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Athene en Akropolis
opgraving Delphi en Olympia
zwevende Meteorakloosters
koningsgraven van Vergina
Thessaloniki en Ioannina
schiereiland Lefkas
klooster van Ossios Loukas
Byzantijnse hofstad Mistras
koningsburcht Mycene
theater van Epidauros
Reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 1996
Het museum van Vergina herbergt grootse cultuurschatten. Bewonder de vele tentoongestelde rijkdommen die afkomstig zijn uit een tijdperk van macht en afgunst.
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Thessaloniki en overnachting in de omgeving van Thessaloniki
Verkenning van Thessaloniki
Archeologisch museum van Vergina
Overweldigende Meteorakloosters
Verkenning van Ioannina en naar Lefkas
Vrije dag of cruise langs eilanden van Skorpios
Via Nafpaktos naar Delphi
Bezoek aan het heiligdom van Delphi en Ossios Loukas
Naar de Peloponnesos
Bezoek aan antiek Olympia
Byzantijns Mistras en naar badplaats Tolon
Vrije dag in Tolon
Epidauros, Nauplion en Mycene
Bezoek aan Athene en naar Akropolis
Terugvlucht Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Thessaloniki

We vliegen naar Griekenland. Na aankomst op de luchthaven van Thessaloniki worden we naar het hotel in de omgeving van deze stad gebracht, waar we twee nachten verblijven. Het hotel ligt vlak bij het strand, met uitzicht op de baai van Thessaloniki. Na aankomst kunt u een duik nemen in de zee of een wandeling maken over de boulevard van het kleine plaatsje. (ca. 15 km)

dag 2: Verkenning van Thessaloniki

Thessaloniki werd in 315 voor Christus gesticht door generaal Kassander. De stad is vernoemd naar zijn vrouw, de zus van Alexander de Grote. Na een stadsrondrit bewonderen we in het museum voor Byzantijnse cultuur prachtige iconen uit de 15e tot de 19e eeuw. Ook zien we de beruchte Lefkos Pyrgos, de Witte Toren, en bezichtigen we de kerk van de heilige Demetrios. In de middag heeft u enkele uren ter vrije besteding. Wandelt u naar het Aristotelesplein, waar u kunt neerstrijken op een van de vele terrasjes, of bezoekt u het archeologisch museum? Een aanrader is een bezoekje aan de markthallen van de stad, waar verse streekproducten worden verkocht. Hier kunt u ook heerlijk lunchen! (ca. 20 km)

dag 3: Archeologisch museum van Vergina

In het unieke, schitterend opgezette museum van Vergina bezichtigen we de koningsgraven van Philippus van Macedonië, de vader van Alexander de Grote, en van zijn kleinzoon. De façades van de graftombes zijn werkelijk in prachtige staat bewaard gebleven! U zult versteld staan van de vele tentoongestelde rijkdommen die afkomstig zijn uit een tijdperk waarin macht en afgunst de boventoon voerden. De kroon en de gouden larnax (kleine kist) van Philippus II zijn enkele van de pronkstukken van het museum. Na dit indrukwekkende bezoek rijden we naar ons hotel in Kalambaka. (ca. 250 km)

dag 4: De overweldigende Meteorakloosters

In de laat-Byzantijnse en Turkse periode vormden spelonken in bizar gevormde kiezelrotspartijen rondom Kalambaka een veilig toevluchtsoord voor op de vlucht geslagen monniken. In dit feeërieke landschap werden uiteindelijk 24 orthodoxe kloosters gebouwd op vrijwel onbereikbare plaatsen. Door hun hoge ligging, bovenop de rotsen, lijkt het alsof de kloosters in de lucht zweven. Tegenwoordig zijn de deels nog door monniken en nonnen bewoonde kloosters via trappen te bereiken, zodat we gemakkelijk een aantal kloosters kunnen bezoeken. Na ons bezoek reizen we naar het charmante bergdorpje Metsovo, in het hart van de streek Epirus. We overnachten in deze omgeving. (ca. 70 km)

NB 'Voor een bezoek aan de Meteorakloosters gelden strenge kledingvoorschriften. Heren dienen een lange broek te dragen en dames een lange rok. Er worden bij de kloosters vrijwel geen leenrokken meer verstrekt voor het bezoek aan de kloosters. Indien u als heren een korte broek of als dames een broek of te korte rok draagt en u heeft zelf geen omslagdoek mee, dan wordt u mogelijk geen toegang tot de kloosters verleend.

dag 5: Zilverstad Ioannina en naar Lefkas

We gaan naar de zilverstad Ioannina, ook wel de stad van Ali Pasja genoemd. In de sfeervolle straten van de Turkse wijk zien we sporen van de Turkse overheersing en wandelen we langs piepkleine winkeltjes. Binnen de stadsmuren van de citadel zien we twee moskeeën. U kunt hier rondwandelen en op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Byzantijnse museum, dat een omvangrijke collectie iconen heeft. Een boottochtje over het meer van Ioannina (ook wel het meer van Patmovis genoemd) voert ons vervolgens naar het eiland Nisi, dat enkele bijzondere kloosters en kerkjes heeft. Onderweg naar Lefkas zien we in Arta de beroemde Turkse kamelenbrug over de rivier Arathos. We verblijven twee nachten op het eiland Lefkas, dat door een pontbrug met het vasteland is verbonden. (ca. 270 km)

dag 6: Vrije dag of een cruise langs eilanden van Skorpios

De dag is ter vrije besteding. Gaat u naar het strand? Of gaat u naar het bruisende Lefkada-Stad, waar u heerlijk kunt wandelen langs het haventje en door de hoofdstraat, waar u vele winkels, terrasjes en ijssalons vindt? Er is ook een klein archeologisch museum. Het is ook mogelijk om een optionele cruise langs de eilanden van Skorpios te maken (kosten niet inbegrepen). U vaart dan vanuit Nidri via de grot van Papanikola naar Meganissi. Een heerlijke dag op het water!

NB De prijs en precieze uitvoering van de optionele excursie is afhankelijk van de groepsgrootte en de locatie van het hotel op Lefkas. Samen met de reisleider wordt altijd gekeken naar hoe dit het beste ingevuld kan worden.

dag 7: Naar Delphi

We reizen, deels via een mooie kustroute, richting Delphi. Onderweg maken we een stop in het havenplaatsje Nafpaktos. In de loop van de middag bereiken we ons hotel in Delphi, waar we twee nachten verblijven. Delphi is schitterend gelegen: de uitzichten over het Parnassos-gebergte en de groene valleien vol olijfboomgaarden zijn adembenemend! (ca. 280 km)

dag 8: Heiligdom van Delphi en Ossios Loukas

In de oudheid bezochten mensen uit het gehele Griekse rijk het orakel van Apollo in Delphi. In het orakel huisde de priesteres, die antwoorden van de goden op de belangrijke levensvragen doorgaf aan de pelgrims. We wandelen over het betoverende tempelterrein, dat op een terras tegen de helling van de meer dan 2.400 meter hoge Parnassos-berg ligt. We zien de tempels, de schatkamers en het stadion. In het museum van Delphi bewonderen we mooie vondsten, zoals de archaïsche beelden van Kleobis en Biton, en de beroemde bronzen Wagenmenner. Aansluitend bezoeken we het 11e-eeuwse klooster van Ossios Loukas, dat gebouwd werd om de kluizenaar Lucas te herdenken. Volgens velen is dit het mooiste Byzantijnse klooster van Griekenland. (ca. 80 km)

dag 9: Langs de Golf van Korinthe naar de Peloponnesos

We rijden deels langs de Golf van Korinthe naar de Peloponnesos. Via Diakofton gaan we door de Vouriakos-kloof naar Kalavrita, vanwaar we een indrukwekkend uitzicht hebben. Na deze mooie tocht reizen we richting Olympia voor de overnachting. (ca. 300 km)

dag 10: Antiek Olympia

We bezoeken de restanten van het antieke Olympia, gewijd aan oppergod Zeus en een van de belangrijkste heiligdommen van Griekenland. Hier werden in de oudheid elke vier jaar de Olympische Spelen gehouden. Van heinde en verre stroomden toeschouwers naar het heiligdom van Zeus om vijf dagen lang hun plaatselijke helden tijdens de verschillende wedstrijden aan te moedigen. De spelen waren zo belangrijk dat oorlogen en schermutselingen werden gestaakt zodat iedereen veilig naar Olympia kon reizen. Nog altijd wordt tussen de restanten van het ooit zo machtige heiligdom met zonnespiegels het olympische vuur ontstoken. We bezichtigen het opgravingsterrein, waar we de Heratempel en het stadion zien. Uiteraard gaan we ook naar het bijbehorende museum, waar we onder andere de prachtige sculpturen bewonderen die ooit de frontons van de tempel van Zeus sierden. Ons hotel staat in Pylos. (ca. 130 km)

dag 11: Wonderschone fresco's in Byzantijns Mistras

In de 14e eeuw bouwden Byzantijnse heersers kerken, kloosters en paleizen in Mistras. Van het oude Mistras resten nu nog enkele fraaie kruiskoepelkerkjes met wonderschone fresco’s, een fort en een paleis. Het zijn de stille getuigen van de tijd dat deze Byzantijnse hofstad een centrum van cultuur met ruim 40.000 inwoners was. Na ons bezoek aan een van de kloosters rijden we door Arcadië naar de kust van de Peloponnesos. We verblijven drie nachten in de badplaats Tolon. (ca. 200 km)

dag 12: Vrije dag

De dag is ter vrije besteding. In Tolon kunt u heerlijk ontspannen op het strand of een wandeling door het dorpje maken. Er worden door lokale aanbieders boottochten aangeboden, zoals bijvoorbeeld naar de eilanden Hydra en Spétses, die deel uit maken van de Saronische eilanden. Op het autovrije Hydra heerst een unieke sfeer. In de gezellige haven ziet u prachtig gerestaureerde herenhuizen uit de 18e en 19e eeuw. Op Spétses sieren scooters en paarden met koetsjes het straatbeeld. Op beide eilanden kunt u heerlijk wandelen, en vergeet niet een van de gezellige terrassen op te zoeken voor een lekker kopje koffie of een heerlijke lunch!

NB Na de COVID-crisis is het aanbod van de boottochten veranderd en onzeker geworden. Boten varen vooralsnog minder dan voorheen.

dag 13: Epidauros, Nauplion en Mycene

Het uitgestrekt heiligdom van Asklepios omvatte naast tempels en hospitalen, die gewijd zijn aan de god van de geneeskunde, ook het wereldberoemde theater van Epidauros. Dank zij een uitgekiende akoestiek konden alle 12.000 bezoekers de woorden op het toneel verstaan. Onze volgende stop is het sfeervolle Nauplion, waar we de kolossale Palamidi-vesting bewonderen. In Mycene, een van de oudste nederzettingen van Griekenland, waar ook de burcht van Agamemnon is, bekijken we tot slot de koningsgraven en de beroemde Leeuwenpoort. (ca. 120 km)

dag 14: Rondrit Athene en bezoek aan de Akropolis

Na een stop bij het indrukwekkende kanaal van Korinthe rijden we naar de Griekse hoofdstad. Tijdens een rondrit zien we onder andere het parlementsgebouw en het olympische stadion. Natuurlijk bezichtigen we de Akropolis en zijn bezienswaardigheden, zoals de Propyleeën en het Parthenon. Ook kunt u het nationale archeologische museum bezoeken. We overnachten in het centrum van Athene. (ca. 120 km)

dag 15: Athene – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Athene gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Minicruise Ionische Zee
Cruise Ionische Zee
Vaar langs de eilanden Meganissi en Skorpios
Duur: hele dag
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 70,- per persoon, inclusief lunch en bustransfer


U kunt een cruise maken langs enkele eilanden in de Ionische Zee. In Nidri gaat u aan boord en vaart u via de grot van Papanikola naar het eiland Meganissi. Daar gaat u aan wal voor een bezoek aan het eiland. Voor de lunch bereidt de schipper een heerlijke barbecue op het strand. Geniet van souvlaki, Griekse salade, brood, tzatziki en wijn. U kunt zwemmen in zee en er zijn gratis snorkels te leen. Vervolgens vaart de boot rond het eiland Skorpios; het eiland waar Aristoteles Onassis in 1968 met Jackie Kennedy trouwde. Bij terugkomst in de haven van Nidri reist u met onze eigen touringcar weer terug naar het hotel.

NB
Voor de barbecue is er een 'wet landing' op een kiezelstrand. Waterschoenen zijn dan handig voor wie dat prettig vindt.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Thessaloniki07:00 - 10:50 uur
Athene - Amsterdam11:55 - 14:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Golden Star Resort in Perea, Griekenland
Hotel Golden Star - Perea
Vanuit dit comfortabele en prachtig gelegen boetiekhotel heeft u uitzicht op de baai van Thermaikos. Het hotel ligt aan het strand van Perea, ongeveer 25 kilometer van de stad, en beschikt over een privéstrand met zonnebedjes en parasols, een fitnesscentrum, wellnessfaciliteiten, een restaurant en een bar. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De hotelkamers beschikken over airconditioning, een minibar, een tv, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Ook is er een balkon.

Bekijk de website van Golden Star Resort
Hotel Antoniadis
Hotel Antoniadis - Kalambaka
Dit hotel ligt aan het begin van de hoofdstraat van het bruisende Kalambaka, aan de voet van de legendarische Meteorakloosters. Op het dakterras van het nette hotel bevindt zich een zwembad met een ‘poolbar’, waar u een drankje kunt drinken met uitzicht op feeërieke rotspartijen.

Bekijk de website van Hotel Antoniadis
Hotel Asteri
Hotel Asteri - Metsovo
Het kleinschalige familiehotel Asteri ligt in het pittoreske bergdorp Metsovo en heeft een traditionele bouwstijl en inrichting. Op 250 meter van het hotel bevindt zich het centrale dorpsplein, waar altijd wat te beleven is. Het hotel heeft een gezellig restaurant met terras en een bar. De hotelkamers zijn voorzien vaneen tv, een radio, een minibar, een kledingkast en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Asteri
Hotel Santa Marina in Agios Nikitas, Griekenland
Hotel Santa Marina - Agios Nikitas
Aan het westkust van het eiland Lefkas ligt in het kleine plaatsje Agios Nikitas Hotel Santa Marina. Het hotel ligt tegen de groene heuvels en biedt vanaf het terras een prachtig uitzicht over de Ionische zee. In ongeveer 10 minuten wandelen bent u aan het strand en in de gezellige hoofdstraat van het plaatsje. Het hotel beschikt over een verfrissend zwembad, een bar en gratis wifi in de openbare ruimtes. Er is geen lift aanwezig. De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkastje, een balkon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Santa Marina
Hotel Parnassos
Hotel Parnassos - Delphi
Het hotel ligt aan de hoofdstraat van het charmante Delphi op ongeveer een kwartier wandelen van de archeologische opgraving. Hotel Parnassos heeft een kleine knusse lobby met een open haard en een bar, waar u drankjes en snacks kunt bestellen. In uw hotelkamer vindt u airconditioning, een kluisje, een bureau, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Er liggen gratis toiletartikelen voor uw gebruik.

Bekijk de website van Hotel Parnassos
Amelia Hotel, Griekenland
Hotel Amalia - Olympia
Dit hotel ligt aan de ingang van het oude Olympia. Het hotel beschikt over een grote tuin met olijfbomen, een buitenzwembad, een restaurant, een lounge en een bar. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Amalia Hotel
Hotel Karalis
Hotel Karalis - Pylos
Dit kleinschalige hotel ligt in het plaatsje Pylos, op een steenworp afstand van het centrale plein en de zee. Het terras van het hotel kijkt uit over de prachtige baai van Navarino. In het hotel bevindt zich een heerlijk restaurant met een bar en een een 24-uurs receptie. Uw modern ingerichte hotelkamer heeft een tv, gratis wifi, een minibar en een badkamer met een douche, een toilet en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Hotel Karalis
Hotel Tolo
Hotel Tolo - Tolo
Hotel Tolo ligt direct aan het water en het zandstrand van het kleine kustplaatsje Tolo. Het restaurant van het hotel biedt uitzicht over de Argolische Golf. Na het eten is een wandeling door het geliefde vakantieoord met zijn vele barretjes en tavernes zeker een aanrader! Het hotel beschikt over een lift, twee recepties, een comfortabele lounge en gratis wifi. In de hotelkamer vindt u airconditioning, een tv, een kluisje en een moderne badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Tolo
Hotel Crystal City
Hotel Crystal City - Athene
Het centrum en van Athene en de Akropolis liggen op circa twee kilometer afstand van dit middenklassehotel. Vanaf het dichtstbijzijnde metrostation, dat zich op ongeveer 200 meter van het hotel bevindt, reist u binnen tien minuten naar het stadscentrum. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant en een sfeervol dakterras, waar u onder het genot van een verfrissend drankje kunt genieten van het uitzicht op de Akropolis. De standaardkamers zijn voorzien van een tv, een minibar, een kluisje, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Crystal City

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prachtige reis, voldeed helemaal aan mijn verwachtingen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een zeer afwisselende, indrukwekkende reis met Astrid als fantastische reisleidster. Haar verhalen over de geschiedenis, mythes en sages van Griekenland maakte de reis tot een feest.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We waren nog nooit in Griekenland geweest. Natuurlijk wisten we er al wel het een en ander van en dus waren we vol verwachting. Welnu, die verwachtingen zijn volop waar gemaakt. Deze reis is voor ons een prachtige reis geworden. Niet alleen omdat we zo veel moois hebben gezien - velen ervan waren onvergetelijk zoals het Byzantijns museum in Thessaloniki, de Meteoraklooosters, Mistras, de theaters van Delphi, Olympia en Epidaurus, het klooster van Osios Loukas en natuurlijk als klapstuk de Akropolis - maar ook omdat we een bijzonder goede gids hadden in de persoon van Astrid, die ons er kundig doorheen heeft geleid. Ook was er een mooi evenwicht tussen de Byzantijnse wereld en die van de klassieke oudheid. We voelen ons door deze reis enorm verrijkt en dankbaar. We zijn de zoveelsten in een lange rij van bezoekers en als het aan ons ligt zeker niet de laatsten. Griekenland graag tot ziens!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een prachtige reis door Griekenland. Hoge bergen, meren, een eiland, opgravingen, het was zeer afwisselend en nog mooier dan ik had verwacht. Het enige dat een beetje tegenviel waren een paar hotels onderweg. Ik ben al blij met een goede douche en een goed bed maar dat mankeerde er weleens aan. Vooral een slecht matras is heel vervelend. Soms veel herrie van de airconditioning zodat het raam niet open kon. SRC Reizen zou iets beter kunnen letten op de kwaliteit van de hotels. Reisleidster Astrid was geweldig! Zij weet zoveel van de geschiedenis en de Griekse mythologie, het is echt heerlijk om al die informatie zo aangereikt te krijgen. Ik raad deze reis van harte aan!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Het is een aanrader om de highlights van Griekenland op deze manier te zien en te beleven! Een unieke ervaring!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wij hadden onze kleinzoon op onze reis meegenomen, tussen alle oudere gasten was dat geen probleem.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
De reis heeft geheel aan onze verwachtingen beantwoord. Naast het vaste programma was er genoeg ruimte om ook zelf initiatieven te nemen, bijvoorbeeld zelf een museum uitkiezen om te bezoeken, een stad(je) verkennen, of gewoon uitrusten. We hadden een enthousiaste reisleidster die werkelijk alles wist. Ieder jaartal, ieder verhaal, alles vertelde ze zonder haperen uit haar hoofd. Bovendien kon ze zich uitstekend in het Grieks verstaanbaar maken. Kortom, het was geweldig!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Het was een prachtige reis, mede door een geweldige goede reisleidster.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis, zowel wat cultuur als natuur.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
We vonden dit een schitterende reis, de afwisseling tussen cultuur en natuur was fijn. De hoogtepunten van het vasteland hebben we bezocht en daarnaast ook nog leuke extra dingen. Onze reisleidster Astrid zorgde ervoor dat we in de bus al voorbereid waren op wat we gingen zien en de Griekse mythologie kwam ook aan bod. Kortom, we kijken met heel veel plezier terug op deze reis. Een aanrader. Willem en Anja.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik heb genoten van de reis en alles werd goed geregeld. In de bus genoot ik van de verhalen over Griekse mythologie en andere dingen en we hebben ons dankzij reisleidster Astrid geen dag verveeld. Zij zorgde ervoor dat we een onvergetelijke rondreis in Griekenland maakten, mede dankzij haar enthousiasme en deskundigheid. Een top-reisleidster! De SRC-Griekenlandreis met Astrid is een begrip.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een schitterende reis en heel veel dank voor de professionele begeleiding van reisleidster Astrid.
Astrid is een TOP reisleidster. Buiten haar enthousiasme en kundigheid beschikt ze ook nog over een gezonde dosis humor die zij in haar verhalen verweeft. De buschauffeur Panos reed ons overal veilig en rustig naar toe, een topchauffeur en erg vriendelijk. Mede dankzij Astrid en Panos was de vakantie voor ons onvergetelijk.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We hebben zeer genoten van de verhalen doe onze reisleidster Astrid tijdens de reis in de bus vertelde over de Griekse mythologie. Naast de mooie verhalen heeft ze alles tot in perfectie geregeld, niets is haar teveel en ze is altijd vriendelijk.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8



Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.

Verlengingsmogelijkheden

Deze cultuurvakantie kunt u individueel verlengen, bijvoorbeeld op het eiland Aegina of op het eiland Andros. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Aegina
Iets zuidelijker en op slechts een uur varen van Piraeus, ligt het mooie eiland Aegina, met zijn pijnbomen, intieme strandjes en de beroemde tempel van Aphaia. Aegina heeft een bedrijvige haven met een kleurrijke visserstaferelen. Het heuvelachtige landschap toont drie gezichten: de pijnboombossen in het oosten, de roodgekleurde rotspartijen in het zuiden en het droge landschap in het noorden. Verspreid over het eiland liggen kleine boomgaarden met olijfbomen en pistachebomen, de specialiteiten van het eiland.

Andros
Andros is het meest noordelijke eiland van de Cycladen en ligt op ongeveer twee uur varen van Athene. Naast grillige kustlijnen en spierwitte huisjes ziet u op Andros steile bergketens met beekjes en ravijnen, begroeid met prachtige olijfbomen en fruitbomen. Batsi, een plaats aan de westkust van het eiland, staat bekend om haar gezelligheid. In de vele tavernes kunt u ’s avonds heerlijk eten en in de haven heerst een fijne sfeer.

Danae
Hotel Danae - Aegina
Het charmante hotel ligt aan de kustweg van Aegina, vlak bij de tempel van Apollo en ongeveer 1 kilometer van het centrum van Aegina-Stad. Het dichtstbijzijnde strand bevindt zich op 50 meter. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant, een zwembad met een zonneterras met ligbedden, een ‘pool bar’, waar snacks, drankjes en cocktails verkrijgbaar zijn en een excursiebalie. In het restaurant kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers zijn voorzien van een kluisje, airconditioning, een minibar, gratis wifi en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Alle kamers beschikken over een balkon met uitzicht op de zee of het zwembad.

Bekijk de website van Hotel Danae
Mare e Vista
Hotel Mare e Vista - Andros
Dit kleinschalige, fraai gelegen hotel biedt een prachtig uitzicht over de baai en de haven van Batsi. Het hotel ligt op 200 meter van het strand en op 600 meter van het centrum van Batsi, dat gezellige bars en restaurants heeft. U kunt het strand en het dorp bereiken via een hellende weg of trappen. Het hotel beschikt over een receptie, een lift, een lounge, een bar en een buitenzwembad. De standaardkamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Deze kamers hebben een ‘loftstijl’. De entree en de slaapkamer zijn door 15 treden van elkaar gescheiden. U kunt ook een superiorkamer boeken. De superiorkamer is gelijkvloers. Deze kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een balkon, een kitchenette en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mare e Vista