050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Oorspronkelijk en indrukwekkend

Reisleider Frits:
‘Idyllische baaien, rijzende bergen, kleurrijke tempels en mystieke graftombes: Vietnam en Cambodja zijn een lust voor het oog! U ziet Franse balkonnetjes in Hanoi, volgestouwde brommertjes in de straten van het vroegere Saigon, buffels in de frisgroene rijstvelden en de oranje gewaden van de boeddhistische monniken bij Angkor Wat. Uw camera maakt overuren! Maar bovenal ontdekt u de zeer boeiende geschiedenis van deze twee landen. Het verre verleden heeft prachtige pagodes, complexen en paleizen achtergelaten, terwijl het prille verleden de nog altijd helende wonden van oorlogen toont.

Dit is dan ook een reis vol contrasten: het oude Hué en het moderne Ho Chi Minh-Stad, de rustgevende rijstvelden en de altijd levendige Mekong-delta, de geschiedenis van de Angkors en de stille getuigen van het regime van Pol Pot. U kijkt uw ogen uit op de authentieke markt van Binh Tay en geniet van de rust van het platteland tijdens een fietstocht rond Hoi An. Ook voor uw smaakpapillen is deze reis een feestje met talloze heerlijke maaltijden. De lunch in de restaurantschool bij Angkor Wat is een van mijn persoonlijke favorieten. Het is prachtig om te zien hoe de scholieren hun best doen om het hun gasten naar de zin te maken. En hun eten is voortreffelijk! Sowieso zal de hartelijke bevolking van beide landen uw hart stelen.

Een absoluut hoogtepunt van ons verblijf in Vietnam is de volledig verzorgde minicruise door Halong Bay. Met haar drakenrotsen, is dit gebied een waar natuurwonder met bijna tweeduizend eilandjes. Vanaf het dek van het prachtige schip droomt u weg bij de mooiste vergezichten. Dit is echt een sprookje! We reizen in Vietnam van noord naar zuid, waarbij we de grootste afstanden met twee binnenlandse vluchten afleggen. Hierdoor hebben we alle tijd om op onze gemak te genieten van het dagelijkse leven in Vietnam. De grens tussen Vietnam en Cambodja passeren we tijdens een boottocht, een van de vele tochten over het water die we deze reis maken. Kortom, dit is een afwisselende maar bovenal ook comfortabele reis die u echt het mooiste van Vietnam en Cambodja laat zien. Mag ik u binnenkort verwelkomen?’

Gratis drinkwater in de touringcar
In de touringcar in Vietnam en Cambodja zijn 19-liter flessen met mineraalwater aanwezig. U kunt uw eigen waterfles gedurende de gehele reis gratis vullen. Zo beschikt u altijd en gemakkelijk over voldoende drinkwater en reduceren we samen het gebruik van het aantal plastic wegwerpflessen.

Pluspunten
vluchten Singapore Airlines
2 binnenlandse vluchten
ruimbagage
boot van Vietnam naar Cambodja
middenklassehotels
overnachting op schip Halong Bay
17x ontbijt, 1x brunch, 6x lunch en 12x diner
gratis schoon drinkwater in touringcar
fietstocht Hoi An
diverse boottochten
voorstelling waterpoppenspel
audiosysteem
gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Hanoi en Ho Chi Minh-Stad
Angkor Wat en Angkor Thom
eilanden van Halong Bay
Hoi An en keizerlijke citadel Hué
Cu Chi-tunnels (Vietcong)
Parfumrivier
drijvende markt Mekong-delta
Chammuseum in Danang
Phnom Penh en Killing Fields
nationale museum van Cambodja
SRC-reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
Onze minicruise door het eilandenrijk van Halong Bay is een bijzondere en unieke ervaring! Vanaf het dek geniet u van de mooiste vergezichten.
Ontmoet onze beste reisleiders in Vietnam
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Thomas
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Singapore – Hanoi
+ lees meer
Aankomst en stadswandeling door Hanoi
+ lees meer
Stadstour Hanoi: de Literatuurtempel, het kunstmuseum en voorstelling van waterpoppentheater
+ lees meer
Verkenning van Halong Bay tijdens een boottocht. Lunch, diner én overnachting aan boord
+ lees meer
Ontwaken en brunchen op het water van Halong Bay en vlucht Hanoi – Hué
+ lees meer
Verkenning Hué: keizerlijke citadel, Thien Mu-pagode en boottocht over Parfumrivier
+ lees meer
Keizerlijke tombe van Tu Duc, naar Danang met Chammuseum, overnachting Hoi An
+ lees meer
Stadswandeling oude centrum van Hoi An en vrije tijd
+ lees meer
Fietstocht bij Hoi An en vrije strandmiddag
+ lees meer
Vlucht Danang – Ho Chi Minh-Stad en rondrit door het vroegere Saigon
+ lees meer
Bezoek aan Cao Dai-tempel en de Cu Chi-tunnels
+ lees meer
Boottocht door de Mekong-delta en naar Cantho
+ lees meer
Boottocht over de drijvende markt en naar Chau Doc
+ lees meer
Varen van Chau Doc naar Phnom Penh in Cambodja en bezoek nationale museum
+ lees meer
Bezoek paleis en Zilveren Pagode in Phnom Penh en de Killing Fields
+ lees meer
Cambodjaans plattelandsleven onderweg naar Siem Reap
+ lees meer
Tempelcomplex Angkor Wat met lunch in restaurantschool
+ lees meer
Angkor Thom en Ta Prohm
+ lees meer
Terugvlucht Siem Reap – Singapore – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst op Schiphol
+ lees meer
Routekaart Vietnam en Cambodja
1690 KM

Vluchtschema
Singapore Airlines

Amsterdam - Singapore10:25 - 05:55 uur
Singapore - Hanoi09:15 - 11:30 uur
Siem Reap - Singapore10:40 - 14:15 uur
Singapore - Amsterdam23:55 - 06:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een prachtige reis om deze twee landen te teren kennen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Alles perfect georganiseerd, geweldige reisleider, geen moeite teveel, supermooie landen, geweldige vriendelijke mensen, totaal veilig gevoeld de hele reis.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Deskundig Nederlands begeleiding in een ander land , met een andere cultuur, is essentieel om een land te doorgronden. Dat bood Frits, onze SRC-gids de hele reis.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Alles was prima geregeld en goede hotels met prima service. Als alleen reizende kreeg ik prachtige kamers toegewezen. Frits is een prima en zeer ervaren reisleider die veel informatie geeft en dat gedoceerd doet. Hield iedereen goed in de gaten en bood hulp waar nodig. Hij beschouwt Vietnam en Cambodja als zijn 2e thuis en dat klonk door in zijn verhalen. Ik heb veel geleerd over de geschiedenis en het oorlogsverleden van beide landen. Erg interessant.
Advies: Boek deze reis!
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Uitmuntende reisleider. Boottochten en fietsen boden welkome afwisseling.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
U vermeldt dat er gebruik gemaakt wordt van middenklasse hotels, ik denk dat dat in deze reis niet het geval was. De hotels waren zeer luxe, wat ons betreft had het best een stapje minder gemogen.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Deze reis zou ik zeker iedereen aanbevelen. Het is een prachtige reis met veel afwisseling. Met name de uitleg door de reisleider was uitstekend!
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Het was een fantastische reis! Wat hebben we veel gezien en gedaan en wat hebben we genoten. Verrijkend in alle opzichten en onze reisleider heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Hij wist zó veel te vertellen.. Omdat hij al jaren in Vietnam en Cambodja komt natuurlijk maar ook omdat hij zelf erg gepassioneerd is en geïnteresseerd in de cultuur en het dagelijks leven daar. Voor ons was het verder een zorgeloze reis omdat alles heel goed geregeld was. Van de koffers tot en met de fooien.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
SRC Reizen zijn niet goedkoop, maar bieden wel iets meer. O.a. zeer goede reisleiders en betere hotels. De inbreng van Frits bracht veel meerwaarde aan de reis door de extra informatie die hij gaf, maar ook door zijn ervaring als reisleider in Vietnam en Cambodja.
Het was een heerlijke reis: de diversiteit in de cultuur en het leven van de bevolking daar omheen zijn verrassend! Nieuwsgierig? Bekijk mijn fotoalbum op Facebook! Mijn foto’s geven u een prachtig sfeerbeeld van deze twee indrukwekkende landen in Zuidoost-Azië.
Zeer goed georganiseerde reis, gezien variatie en comfort. We troffen in Frits beslist de ideale reisleider: behulpzaam, betrouwbaar, veel inside-informatie, hield rekening met groep en individuen. Professioneel en toch persoonlijk betrokken. Reizen met Frits is beslist een plus.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Gewoon in één woord een geweldige reis! Voordeel was dat we allemaal dezelfde interesse hadden en ook de leeftijdsgroep beviel mij zeer goed. Een geweldige reisleider met veel interesse en aandacht voor de medereizigers.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.