050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sierlijke spitsbogen en kleurrijke glasvensters

Reisleidster Wendy:
‘Rond 1100 veranderde er iets fundamenteels in de bouw van Franse kerken: de zware donkere romaanse kerk werd omgebouwd naar een licht en sierlijke gotisch godshuis. Met behulp van spitsbogen, kruisribgewelven en steunberen werden grote, lichte en ruimtelijke kerken gebouwd die door gebrandschilderde ramen hemels verlicht werd. In krap 150 jaar verrees in elke stad van naam in het Île-de-France een nieuwe kathedraal in de stijl van de gotiek. Na de eerste vernieuwingen in Saint-Denis onder aanvoering van abt Suger volgden de andere belangrijke steden in de streek. Al snel werd het een wedstrijd wie de hoogste kathedraal kon bouwen. Om vervolgens de gebouwen steeds meer te versieren met beeldhouwwerk en glas-in-lood vensters, die een stevig onderdeel werden in de verkondiging van het christelijke geloof.

De betoverende kerken die u vol verwondering laten genieten van deze middeleeuwse kunst hebben de tand des tijds goed doorstaan en wachten om door u bezocht te worden. Tijdens deze kunstreis bewondert u de mooiste gotische kerken in Noord-Frankrijk. Zo krijgt u een prachtig overzicht van de robuuste architectuur van de middeleeuwen tot het begin van de verfijnde bouwwerken uit de vroege-renaissance. U bekijkt de Notre-Dame d'Amiens, een van de laatste kathedralen die werd gebouwd, ziet de meest ambitieuze gotische kathedraal in Beauvais en geniet van de fraaie voorgevel van de kathedraal van Rouen, die Monet veelvuldig op het doek vastlegde. In Parijs brengt u natuurlijk een bezoek aan de grafkerk van Saint-Denis, daar waar de gotiek begon, en ook het prachtige Sainte-Chapelle, die in de gotiek geen gelijke kent, gaat u bewonderen. In Reims ziet u de lachende engel, die de koningen verwelkomde in de kroningskerk van Frankrijk. Deze gotische kerkentocht sluit u af met een bezoek aan de kathedraal van Laon, de enige die op initiatief van de burgerij is gebouwd.

Naast al deze kerkenpracht is er ook voldoende tijd om te genieten van het goede Franse leven. Slenter door de middeleeuwse met vakwerkhuizen getooide straatjes van Rouen, drink een glas champagne in het gezellige Reims en wandel in Parijs langs de Seine of door de gezellige wijk Marais. Gaat u mee op deze bijzondere reis langs de wereldberoemde hoogtepunten van de gotiek? U zult vol verwondering genieten!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede toeristenklassehotels
5x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
kathedralen Amiens, Rouen en Beauvais
Sainte-Chapelle in Parijs
kathedralen Chartres, Laon en Reims
kathedraal van Saint-Denis
Notre-Dame in Parijs (buitenzijde)
Musée Cluny in Parijs
Cathédrale de Lumière in Rouen
SRC -reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
Deze onderdompeling in de gotiek neemt u mee naar de acht mooiste gotische kerken en kapellen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013

Reisprogramma

De kathedraal van Amiens
+ lees meer
Stadsverkenning Rouen met Jeanne d’Arc en de kathedraal
+ lees meer
Kathedralen van Chartes en Saint-Denis
+ lees meer
Sainte-Chapelle en Musée Cluny in Parijs
+ lees meer
De kathedralen van Beauvais en Reims
+ lees meer
De kathedraal van Laon en naar huis
+ lees meer
Routekaart Gotiek in Frankrijk
1475 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juli zijn:

• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in september zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

De reis met vertrek in juli verblijft in Rouen in het hotel Notre Dame en in Parijs in hotel Magellan. De reis met vertrek in september verblijft in Rouen in hotel De Dieppe en in Parijs in Ibis Paris 17 Clichy-Batignolles. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.