050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Italië | Kerst in Rome

Vier de kerstdagen met de Romeinen!

Reisleidster Jessy:
'Kerst in de Eeuwige Stad is een belevenis! Dat moet u eigenlijk een keer meegemaakt hebben. In de gezellige decembermaand zijn de prachtige winkelstraten in het oude centrum feestelijk verlicht en de huizen en gebouwen versierd met de mooiste kerstdecoraties. Bij de beroemde Spaanse Trappen, naast het Colosseum en op het Piazza Venezia staan rijkversierde kerstbomen en in alle kerken ziet u kleurrijke kerststallen in alle denkbare formaten. De grootste en beroemdste 'presepe' bewondert u op het Sint Pieterplein aan de voet van de obelisk naast een reusachtige kerstboom.

Op het Piazza Navona, rond Bernini’s Vierstromenfontein, struint u over een gezellige kerstmarkt met kraampjes vol flikkerende kerstversiering en specialiteiten van het seizoen. Een oude traditie schrijft voor dat iedere Romein jaarlijks minstens één versiering voor de kerstboom koopt op deze kerstmarkt. Een mooie traditie die u als toerist natuurlijk ook kunt volgen! Op kerstavond kunt u net als veel inwoners van de stad de nachtmis bijwonen in een van de vele kerken die de stad rijk is. En op eerste kerstdag maakt u op het plein voor de Sint Pieter het 'urbi et orbi' van de paus: een bijzondere ervaring!

In deze bijzondere tijd van het jaar ontdekt u natuurlijk ook de rijke geschiedenis die overal in de Eeuwige Stad terug te vinden is: van herinneringen aan Romeinse keizers en katholieke heiligen tot de prachtige palazzi uit de 16e eeuw en de mooiste barokke fonteinen. In Rome komt u ogen te kort! En naast alle pracht en praal kan ook de inwendige mens genieten in de Italiaanse hoofdstad. Een flinterdunne Romeinse pizza of een heerlijke pasta al dente met een glas vino bianco is altijd een traktatie! Ontdekt u mij de sfeervolle kerstcharme van de prachtige wereldstad Rome!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotel in Rome
4x ontbijt
kerstdiner op eerste kerstdag
entreegeld Vaticaanse musea
entreegeld Galleria Borghese
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
vele wijken van Rome
Sint Pieter en klassiek Rome
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
urbi et orbi op Sint Pieterplein
Sint Jan van Lateranen
nachtmis
Galleria Borghese
Tibereiland en Trastevere
SRC-reisleidster Jessy
SRC-reisleidster sinds 2017
Rome is een heerlijke stad, maar tijdens de feestelijke kerstdagen straalt de Eeuwige Stad in al haar glorie! Dat moet u echt een keer meegemaakt hebben!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2008
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rome
Vaticaanstad en Sint Jan van Lateranen
Galleria Borghese, stadswandeling en nachtmis
Urbi et orbi en klassiek Rome
Vrije tijd en terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rome

We vliegen comfortabel naar de Italiaanse hoofdstad. Na aankomst op de luchthaven van Rome worden we naar ons hotel gebracht. (ca 60 km)

dag 2: Vaticaanstad en Sint Jan van Lateranen

Een bezoek aan de Sint Pieter, waar de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini te bewonderen zijn, is een hoogtepunt van uw bezoek aan Rome! Natuurlijk gaan we ook naar de Vaticaanse musea en de wereldberoemde Sixtijnse kapel. Michelangelo heeft vele jaren gewerkt om het plafond van kleurrijke fresco’s te voorzien. ’s Middags bezoeken we de pauselijke basiliek Sint Jan van Lateranen. Via de kerk Quattro Coronati, die de oudste romaanse klokkentoren van Rome en prachtige middeleeuwse fresco’s heeft, komen we aan bij de kerk van San Clemente. In deze kerk gaan we ondergronds: we dalen af naar de Romeinse tijd en krijgen zo een goed beeld van de vele lagen waarop Rome is gebouwd.

dag 3: Galleria Borghese, stadwandeling en een nachtmis

In de Galleria Borghese maken we kennis met grote kunstenaars, zoals Caravaggio en Bernini. Hun werk is in een unieke verzameling bijeengebracht door kardinaal Scipione Borghese. We wandelen door het schitterende park Villa Borghese richting de chique, altijd levendige Spaanse Trappen. Via de klaterende Trevifontein lopen we naar het Pantheon, dat beroemd is om zijn eenvoudige schoonheid en unieke architectuur. Ook genieten we tijdens onze wandeling van de schoonheid van het Piazza Navona en het Campo de’ Fiori. In het oude getto zien we de verfijnde schildpaddenfontein. Via de oudste brug van Rome, de Pons Fabricius, komen we aan op het Tibereiland. Als u wilt, kunt u ’s avonds een nachtmis bijwonen in een van de vele mooie kerken die de stad rijk is. U maakt samen met de Romeinen deze mis mee: een bijzondere ervaring!

dag 4: Urbi et orbi en klassiek Rome

’s Ochtends kunt u op het Sint Pieterplein het ‘urbi et orbi’ meemaken, de zegen die de paus ten overstaan van duizenden gelovigen voor de stad en de wereld uitspreekt. ’s Middags maken we te voet kennis met het klassieke Rome. We wandelen langs het Colosseum en het Forum Romanum. Het opgravingsterrein van het Forum is op deze dag gesloten, maar van bovenaf hebben we een prachtig overzicht over de opgravingen. Zo krijgen we een uitstekende indruk van het Rome in de oudheid. ‘s Avonds genieten we van een kerstdiner in ons hotel.

dag 5: Vrije tijd en terugvlucht

Vanochtend heeft u de tijd om uw laatste inkopen te doen of een museum te bezoeken. Mogelijk voeren we vandaag een programma-onderdeel van een van de andere dagen uit. Met de terugvlucht naar Amsterdam komt een eind aan onze mooie kerstreis. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Rome 09:55 - 12:10 uur
Rome - Amsterdam17:15 - 19:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Domus Sessoriana, Italië
Hotel Domus Sessoriana - Rome
Het historische Domus Sessoriana is gevestigd in een oud klooster in Rome en ligt naast de Kerk van het Heilig Kruis. Het hotel ligt vlakbij de ruïnes van oude tempels en amfitheaters en biedt uitzicht op de groentetuinen van de Cisterciënzer monniken. Voor het hotel stopt een tram, en op 10 minuten loopafstand bevindt zich een metrohalte. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over aircondotioning, een tv en een minibar. In de gezellige omgeving van het hotel bevinden zich enkele restaurants, waar u ’s avonds op eigen gelegenheid kunt genieten van een diner.

Bekijk de website van Hotel Domus Sessoriana

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reis hebben wij als geweldig goed ervaren. Zeer kundige en behulpzame reisleider. Hij gaf veel informatie, zowel feiten als achtergrondverhalen. Hij was zeer goed op de hoogte van de locatie en de mogelijkheden aldaar en nam de groep mee naar verrassende bezienswaardigheden. Het was voor ons de derde keer dat wij in Rome waren en tot onze verrassing hebben wij veel nieuwe dingen gezien en gehoord.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr W. Broess
Dankzij supergids Leny Boerstra een goede indruk van het prachtige Rome gekregen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
E.C. Doesburg
Zeer kundige reisleidster Leny, onze complimenten over haar kennis van de geschiedenis van Rome.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
W.Roose en R. Heydens
We hebben vijf dagen genoten! Wat voor ons de eerste kennismaking was met Rome en het functioneren in een georganiseerde groep!! Het succes is 90% te danken aan Leny: de vakbekwaamheid, kennis van de stad en cultuur en de inschatting en omgang met de groep was geweldig!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
F.D.M. Aarts
Een flink compliment voor reisleidster Leny, zij maakte met haar kennis en kunde deze reis tot een succes!! Top!!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
W.Roose en R. Heydens
Het gebruik van het audiosysteem is als zeer gewenst en uitstekend bevallen. Het geeft vrijheid. Kortom, het was een fantastische reis met een zeer deskundige en aangename reisleider.
Beoordeling reisleider: 9+
Beoordeling reis: 9+Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.