050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Kerst in Rome

Vier Kerstmis met de Romeinen!

Reisleider Dirk:
‘Kerstmis in de Eeuwige Stad is een ware belevenis! In de gezellige decembermaand zijn de prachtige winkelstraten in het historische centrum feestelijk verlicht en de gebouwen versierd met de mooiste kerstdecoraties. Bij de beroemde Spaanse Trappen en naast het Colosseum staan rijkversierde kerstbomen en in alle kerken ziet u kleurrijke kerststallen met niet alleen de geboorte van Christus, maar vaak ook allerlei scènes uit het dagelijks leven. De grootste en beroemdste “presepe” bewondert u op het Sint Pieterplein, aan de voet van de obelisk, naast een reusachtige kerstboom.

Op Piazza Navona, rond Bernini’s Vierstromenfontein, struint u over een gezellige kerstmarkt met kraampjes vol twinkelende kerstversiering en specialiteiten van het seizoen. Op kerstavond kunt u net als de Romeinen de nachtmis bijwonen in een van de vele kerken die de stad rijk is. En op eerste kerstdag maakt u op het plein voor de Sint Pieter het “urbi et orbi” van de paus mee: een bijzondere ervaring.

Tijdens deze bijzondere kerstreis maakt u natuurlijk ook kennis met de rijke geschiedenis van de stad. Herinneringen aan Romeinse keizers en katholieke heiligen zijn terug te vinden in de verschillende musea, gehuisvest in schitterende paleizen. U komt ogen te kort in Rome! En naast alle pracht en praal kan ook de inwendige mens genieten van de eenvoudige, maar heerlijke Romeinse keuken. Wat denkt u van een flinterdunne Romeinse pizza, een pasta al dente of kiest u voor een heerlijke saltimbocca vergezeld van een glas frascati-wijn. Kerst in Rome is een heerlijke belevenis! Mag ik u verwelkomen?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotel in Rome
5x ontbijt, 1x lunch en 1x diner
kerstlunch op eerste kerstdag
diverse wandelingen Rome
entreegeld en reservering Vaticaanse musea
entreegeld en reservering Palazzo Barberini
e-book 100 tips voor Rome
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
urbi et orbi op Sint Pieterplein
Sint Pieter en Pantheon
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Spaanse Trappen en Trevifontein
kerstmarkt op Piazza Navona
Palazzo Massimo en Palazzo Barberini
Palazzo Doria Pamphilj
lichtjesfestival Trame di Luce
Santa Maria Maggiore
nachtmis op kerstavond
Reisleider Dirk
SRC-reisleider sinds 2009
Tijdens de feestelijke kerstdagen straalt Rome in al haar glorie! U geniet van de kerstsfeer en bezoekt de mooiste musea in deze Eeuwige Stad.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
SRC-reisleider Reinoud
Reisleider sinds 2005

Reisprogramma

Vlucht Rotterdam – Rome
+ lees meer
Palazzo Barberini, stadswandeling en lichtjesfestival in de botanische tuin
+ lees meer
Vaticaanse musea, de Sint Pieter en een vrije middag
+ lees meer
Palazzo Massimo, Santa Maria Maggiore en Palazzo Doria Pamphilj
+ lees meer
Urbi et orbi, kerstlunch en klassiek Rome
+ lees meer
Terugvlucht Rome – Rotterdam
+ lees meer
Routekaart Kerst in Rome
80 KM

Vluchtschema
Transavia

Rotterdam - Rome Fiumicino16:30 - 18:40 uur
Rome Fiumicino - Rotterdam10:15 - 12:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.