Vier Kerstmis in het échte Italië!

Reisleidster Marjorie van Beekum:
'Kerst is de beste tijd om Napels te bezoeken! Deze weergaloze stad bruist dan van de feestelijke gezelligheid, en de kerstdecoraties zorgen voor een bijzondere sfeer. De Napolitaanse kerststal is beroemd in heel Italië, en ver daarbuiten!

In de levendige winkelstraat Spaccanapoli en in de dom San Gennaro ziet u de prachtigste exemplaren, waarin allerlei dagelijkse bezigheden worden uitgebeeld. U kunt bijvoorbeeld de pizzabakker en de schoenmaker aan het werk zien! Wees ook niet verbaasd als u het Italiaanse voetbalteam ontdekt tussen de kleurige lichtjes en ruisende watervallen.

In deze sfeervolle entourage ontdekt u de vele culturele hoogtepunten van Napels. Ook maakt u een rit langs de prachtige Amalfikust en ziet u de herinneringen aan de uitbarsting van de Vesuvius in Pompeï. Geniet van een mediterrane kerst in een van de mooiste gebieden van Italië! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel
7x ontbijt en 7x diner
kerstdiner op eerste kerstdag
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart Napels
bezoek Pompeï
tempels en museum Paestum
tocht langs Amalfikust
archeologisch museum Napels
Grieks Paestum
paleis van Capodimonte
kerststal San Gennaro-dom
optionele excursie Capri
Vesuvius of Herculaneum
Reisleidster Marjorie van Beekum
SRC-reisleidster sinds 2013
Favoriete plek: kerststal San Gennaro-dom
Wist u dat de Napolitaanse kerststal beroemd is in heel Italië, en ver daarbuiten? Het hele jaar door kunt u in Napels figuren voor uw kerststal kopen: van de drie koningen tot Maradonna!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleider Paul den Arend
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
Reisleider Steven Bastmeijer
Reisleider sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Napels
Levendig Napels: Spaccanapoli en Capodimonte
Bezoek aan Paestum
Vesuvius of Herculaneum en rondrit Napels
Bezoek aan Pompeï en archeologisch museum Napels
Vrije dag of optionele excursie naar eiland Capri
Rit langs schilderachtige Amalfikust
Vlucht Napels – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht Amsterdam – Napels

Na aankomst in Napels worden we naar ons hotel in Vico Equense gebracht. (ca. 45 km)

dag 2: Spaccanapoli en Capodimonte

Napels bruist, en dat doet de stad vooral in de kerstperiode! We wandelen door de levendige winkelstraat Spaccanapoli, waar we talrijke bijzondere Napolitaanse kerststallen zien. Ook komen we langs winkels die allerhande kerstdecoraties verkopen. In de San Gennaro-dom zien we een van de vele kerststallen. ’s Middags bezoeken we in de Napolitaanse wijk Capodimonte het paleis van Capodimonte. U heeft tijd om de schilderijencollectie te bekijken en door het park te dwalen. (ca. 100 km)

dag 3: Grieks Paestum

Paestum werd in de 6e eeuw v.Chr. door de Grieken gesticht. De Grieken noemde de stad Poseidonia, en de Romeinen gaven de kolonie haar huidige naam: Paestum. In een serene omgeving staan drie goed bewaard gebleven Griekse tempels. We bezoeken ook het bijbehorende museum. (ca. 200 km)

dag 4: Vesuvius of Herculaneum en Napels

Als het weer het toelaat, bestijgen we de Vesuvius. Het laatste stuk leggen we wandelend af. We lopen in circa 40 minuten omhoog naar de kraterrand. Hier hebben we een spectaculair uitzicht! Als deze excursie niet door kan gaan, bezoeken we de opgraving van Herculaneum. In de middag maken we een rondrit door Napels. Ook wandelen we langs monumentale hoogtepunten als de Galleria Umberto I en het Palazzo Plebiscito. (ca. 100 km)

dag 5: Pompeï en archeologisch museum

Pompeï werd in 79 n.Chr. bedolven onder een metersdikke laag as en puimsteen bij een uitbarsting van de Vesuvius. Na ons bezoek aan de indrukwekkende opgravingen gaan we voor de laatste keer naar Napels. In het archeologische museum zien we prachtige mozaïeken en wandschilderingen uit Pompeï en Herculaneum. (ca. 100 km)

dag 6: Vrije dag of Capri

U heeft een vrije dag. Bij voldoende belangstelling kunt u een excursie maken naar het mooie eiland Capri (kosten niet inbegrepen). Daar maakt u een rondrit en bezoekt u het chique dorp Capri. Deze avond genieten we in het hotel van een kerstdiner.

dag 7: Amalfikust en Sorrento

De Amalfikust heeft schitterende vergezichten en schilderachtige stadjes. Deze kust wordt dan ook gezien als de mooiste van Italië. We rijden hier een mooie route met adembenemende uitzichten. Ook bezoeken we het gezellige Sorrento. De kerstperiode is een bijzondere tijd om deze prachtig gelegen stad te bewonderen. (ca. 80 km)

dag 8: Napels – Amsterdam

We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 45 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Eiland Capri
Eiland Capri
Bezoek chic en natuurrijk Capri
Duur: hele dag
Minimaal 20 deelnemers
Prijs: € 75,-, inclusief Engels- of Nederlandssprekende gids en vervoer hotel – haven en vice versa
Exclusief: entreegelden, circa € 10,- per persoon
Als het weer het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan het prachtige eiland Capri. U wordt van uw hotel naar de haven gebracht, waar u op een draagvleugelboot stapt. Hiermee maakt u de overtocht naar Capri. Op Capri maakt u onder begeleiding van een gids een rondrit over het eiland. Ook kunt u uitgebreid genieten van de prachtige natuur en adembenemende uitzichten. ‘s Middags heeft u de tijd om het chique dorp Capri te verkennen. Aan het einde van de dag vaart u terug naar het vasteland.

Vluchtschema Transavia

Amsterdam – Napels 07.10 – 09.35 uur
Napels – Amsterdam 15.05 – 17.50 uur
transavia.png

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Napels12:45 - 15:05 uur
Napels - Amsterdam15:05 - 17:50 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Mary
Hotel Mary - Vico Equense
Het goede toeristenklassehotel Mary ligt in Vico Equense, een gezellig plaatsje op het Sorrentijnse schiereiland. Vanuit het hotel, dat aan de kust ligt, heeft u een prachtig uitzicht over zee. Hotel Mary heeft een receptie, een lift, een bar en een panoramisch restaurant. U kunt in het hele hotel tegen betaling gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of een ouche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mary

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik heb erg genoten van deze 8-daagse kerstreis. Alles werd prima georganiseerd door Diane, ook in samenwerking met de chauffeur Luigi. Niets was te veel en er werd, indien nodig, prima geïmproviseerd in het programma. Ik ben heerlijk ontspannen weer thuisgekomen! Dank.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
C. v.d. Werf
Extra compliment voor reisleidster Diane. Wij wilden gaan wandelen op de vrije dag. Diane heeft spontaan voor een route gezorgd en is met ons (en nog enkele anderen) op pad gegaan. Prachtige dag! Wij kijken terug op een prachtige reis met een aangenaam gezelschap.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Els 't Lam
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.