050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Vier Kerstmis in het échte Italië!

Reisleidster Florien:
'Kerst is de beste tijd om Napels te bezoeken! Deze weergaloze kleurrijke stad waar altijd iets te beleven valt, laat zich tijdens de kerstdagen van haar beste kant zien. De vele grootse kerststallen, de feestelijke gezelligheid, en de prachtige kerstdecoraties zorgen voor een bijzondere sfeer. De Napolitaanse kerststal is beroemd in heel Italië, en ver daarbuiten!

In de levendige winkelstraat Spaccanapoli en in de Via San Gregorio Armeno ziet u de prachtigste exemplaren, waarin allerlei dagelijkse bezigheden worden uitgebeeld. U kunt bijvoorbeeld de pizzabakker en de schoenmaker aan het werk zien! Wees ook niet verbaasd als u het Italiaanse voetbalteam of spraakmakende politici ontdekt tussen de kleurige lichtjes en ruisende watervallen.

In deze sfeervolle entourage ontdekt u de vele culturele hoogtepunten van Napels, zoals het archeologisch museum met een prachtige collectie beelden en mozaïeken uit de oudheid. U bezoekt Palazzo Capodimonte, een paleis waar u werk van vele Italiaanse schilders kunt bewonderen. Ook maakt u een rit langs de betoverende Amalfikust en in Pompeï waant u zich een ware Romein, lopende door de straten van de oudheid. In Paestum bewondert u in een serene omgeving drie goed bewaard gebleven Griekse tempels: onovertroffen mooi! Kortom, u geniet van veel cultuurschoon en een mediterrane kerst in een van de mooiste streken van Italië. Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
uitstekend centraal hotel in Sorrento
7x ontbijt en 4x diner
kerstdiner op 25 december
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart Napels
opgravingen Pompeï en Herculaneum
tempels en museum Paestum
Sorrento en Salerno aan de Amalfikust
archeologisch museum Napels
paleis van Capodimonte
Via San Gregorio Armeno, de kerststallenstraat
kerststal Gragnano
optionele excursie Capri
SRC-reisleidster Florien
SRC-reisleidster sinds 2015
Vanuit ons uitstekende hotel in het hart van het levendige Sorrento ontdekken we de kersttradities van deze Zuid-Italiaanse streek!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2001
SRC-reisleidster Florien
Reisleidster sinds 2015

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Napels
+ lees meer
Levendig Napels: Spaccanapoli en Capodimonte
+ lees meer
Rit langs schilderachtige Amalfikust en Salerno
+ lees meer
Bezoek aan Pompeï en Herculaneum
+ lees meer
Bezoek aan Paestum
+ lees meer
Rondrit Napels en kerststal Gragnano
+ lees meer
Vrije dag of optionele excursie naar eiland Capri
+ lees meer
Archeologisch museum en terugvlucht Napels – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Napels en Sorrento
740 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Eiland Capri
Eiland Capri
Bezoek chic en natuurrijk Capri
Duur: hele dag
Minimaal 20 deelnemers
Kosten: € 75,-
Inclusief Engels- of Nederlandssprekende gids en vervoer hotel – haven en vice versa
Exclusief: entreegelden, circa € 10,- per persoon
Als het weer het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan het prachtige eiland Capri. U wordt van uw hotel naar de haven gebracht, waar u op een draagvleugelboot stapt. Hiermee maakt u de overtocht naar Capri. Op Capri maakt u onder begeleiding van een gids een rondrit over het eiland. Ook kunt u uitgebreid genieten van de prachtige natuur en adembenemende uitzichten. ‘s Middags heeft u de tijd om het chique dorp Capri te verkennen. Aan het einde van de dag vaart u terug naar het vasteland.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels17:10 - 19:35 uur
Napels - Amsterdam20:20 - 23:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Ik heb erg genoten van deze 8-daagse kerstreis. Alles werd prima georganiseerd door Diane, ook in samenwerking met de chauffeur Luigi. Niets was te veel en er werd, indien nodig, prima geïmproviseerd in het programma. Ik ben heerlijk ontspannen weer thuisgekomen! Dank.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Extra compliment voor reisleidster Diane. Wij wilden gaan wandelen op de vrije dag. Diane heeft spontaan voor een route gezorgd en is met ons (en nog enkele anderen) op pad gegaan. Prachtige dag! Wij kijken terug op een prachtige reis met een aangenaam gezelschap.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Fijne reis. Goede indruk gekregen van Pompeï, Herculaneum en Paestum. En ook van de diverse bezochte plaatsen als Napels, Amalfi en Salerno.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.