050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Vier Kerstmis in het échte Italië!

Reisleidster Florien:
'Kerst is de beste tijd om Napels te bezoeken! Deze weergaloze kleurrijke stad waar altijd iets te beleven valt, laat zich tijdens de kerstdagen van haar beste kant zien. De vele grootse kerststallen, de feestelijke gezelligheid, en de prachtige kerstdecoraties zorgen voor een bijzondere sfeer. De Napolitaanse kerststal is beroemd in heel Italië, en ver daarbuiten!

In de levendige winkelstraat Spaccanapoli en in de Via San Gregorio Armeno ziet u de prachtigste exemplaren, waarin allerlei dagelijkse bezigheden worden uitgebeeld. U kunt bijvoorbeeld de pizzabakker en de schoenmaker aan het werk zien! Wees ook niet verbaasd als u het Italiaanse voetbalteam of spraakmakende politici ontdekt tussen de kleurige lichtjes en ruisende watervallen.

In deze sfeervolle entourage ontdekt u de vele culturele hoogtepunten van Napels, zoals het archeologisch museum met een prachtige collectie beelden en mozaïeken uit de oudheid. U bezoekt Palazzo Capodimonte, een paleis waar u werk van vele Italiaanse schilders kunt bewonderen. Ook maakt u een rit langs de betoverende Amalfikust en in Pompeï waant u zich een ware Romein, lopende door de straten van de oudheid. In Paestum bewondert u in een serene omgeving drie goed bewaard gebleven Griekse tempels: onovertroffen mooi! Kortom, u geniet van veel cultuurschoon en een mediterrane kerst in een van de mooiste streken van Italië. Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
uitstekend centraal hotel in Sorrento
7x ontbijt en 4x diner
kerstdiner op 25 december
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart Napels
opgravingen Pompeï en Herculaneum
tempels en museum Paestum
Sorrento en Salerno aan de Amalfikust
archeologisch museum Napels
paleis van Capodimonte
Via San Gregorio Armeno, de kerststallenstraat
kerststal Gragnano
optionele excursie Capri
SRC-reisleidster Florien
SRC-reisleidster sinds 2015
Vanuit ons uitstekende hotel in het hart van het levendige Sorrento ontdekken we de kersttradities van deze Zuid-Italiaanse streek!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2001
SRC-reisleidster Florien
Reisleidster sinds 2015

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Napels
Levendig Napels: Spaccanapoli en Capodimonte
Rit langs schilderachtige Amalfikust en Salerno
Bezoek aan Pompeï en Herculaneum
Bezoek aan Paestum
Rondrit Napels en kerststal Gragnano
Vrije dag of optionele excursie naar eiland Capri
Archeologisch museum en terugvlucht Napels – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Napels

We vliegen naar Napels. Na aankomst op de luchthaven worden we naar ons hotel gebracht. Ons uitstekende hotel ligt in het hart van Sorrento. U kunt dus gemakkelijk het hotel uit lopen voor een eerste kennismaking met het gezellige en levendige centrum. (ca. 55 km)

dag 2: Spaccanapoli en Capodimonte

Napels bruist en dat doet de stad vooral in de kerstperiode! We wandelen door de levendige winkelstraat Spaccanapoli, waar we talrijke bijzondere Napolitaanse kerststallen zien. Ook komen we langs winkels die allerhande kerstdecoraties verkopen. In de dom San Gennaro maken we kennis met het bloed van deze heilige dat twee maal per jaar op wonderbaarlijke wijze vloeibaar wordt en Napels moet behoeden voor de uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan, de Vesuvius. In de middag bezoeken we in de Napolitaanse wijk Capodimonte het paleis van Capodimonte. U heeft tijd om de schilderijencollectie te bekijken en door het park te dwalen. (ca. 115 km)

dag 3: Amalfikust en Sorrento

De Amalfikust heeft schitterende vergezichten en schilderachtige stadjes. Deze kust wordt dan ook beschouwd als een van de mooiste van Italië. We rijden hier een wonderschone route waarbij we bij helder weer getrakteerd worden op adembenemende uitzichten. In de namiddag kunt u langs de boulevard de bijzondere kerstverlichting in Salerno bewonderen. Elk jaar wordt deze elegante stad rond kerst prachtig versierd met magische lichtjes. Vanavond kunt u op eigen gelegenheid dineren in het levendige centrum van Sorrento, waar zich vele gezellige restaurants bevinden. (ca. 115 km)

dag 4: De opgravingen van Pompeï en Herculaneum

Deze dag staat in het teken van de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Zowel Pompeï als Herculaneum, beiden verwoest door deze natuurramp, zijn een onuitputtelijke bron voor onze kennis van het dagelijkse leven in de oudheid. Nog steeds worden er nieuwe vondsten gedaan en u waant zich in de Romeinse tijd wandelend door de straten, over de stapstenen, langs winkels, bakkers, badhuizen en over het forum. (ca. 90 km)

dag 5: Grieks Paestum

We rijden zuidwaarts naar de opgravingen van Paestum, een stad die in de 6e eeuw voor Christus. door de Grieken werd gesticht. De Grieken noemde de stad Poseidonia, en de Romeinen gaven de kolonie haar huidige naam: Paestum. In een serene omgeving staan drie goed bewaard gebleven Griekse tempels die we uitgebreid bewonderen. Ook bezoeken we het bijbehorende museum waar u versteld zult staan van de hoogstaande kunst der Lucaniërs, een volk dat gedurende de periode van de Etrusken in dit gebied woonde. Het beroemdste stuk van het museum is een tombe, voorzien van een voortreffelijk voorbeeld van Griekse schilderkunst: de beroemde duiker! Vergeet niet de overheerlijke buffelmozzarella te proeven waar dit deel van Italië zo bekend om is. (ca. 200 km)

dag 6: Napels en kerststal Gragnano

We dompelen ons nogmaals onder in de heerlijke chaos van Napels. Tijdens onze wandeling langs monumentale hoogtepunten zien we ook de Galleria Umberto I. Hier kunt u een levensgrote kerstboom bewonderen met 'gelukwensbriefjes', die de Napolitanen er traditiegetrouw op hangen. Ook zien we het Piazza Plebiscito, waar aan de voorzijde van het Palazzo Reale de verschillende beelden ons een overzicht van de Napolitaanse overheersingen geven. Bij het fin de siècle café Gambrinus kunt u genieten van een echte Napolitaanse caffè. Vanmiddag bezoeken we in Gragnano een mooie kerststal. Deze avond genieten we in het hotel van een kerstdiner. (ca. 110 km)

dag 7: Vrije dag of Capri

U heeft een vrije dag. Bij voldoende belangstelling kunt u een excursie maken naar het mooie eiland Capri (kosten niet inbegrepen). Daar maakt u een rondrit en bezoekt u het chique dorp Capri.

dag 8: Archeologisch museum en vlucht Napels – Amsterdam

In de loop van de ochtend rijden we naar Napels en bezoeken we het archeologisch museum. Hier vinden we alle belangrijke vondsten uit Pompeï en Herculaneum: schitterende mozaïeken waarvan het Alexandermozaïek wel de beroemdst is, kleurrijke fresco`s, levensgrote Romeinse beelden en allerhande voorwerpen uit het dagelijks leven van de Romeinen. U zult verrast worden bij de bezichtiging van de bijzondere collectie in het geheime kabinet…. Hierna hebben we nog wat vrije tijd in Napels, waarna we naar de luchthaven worden gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 55 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Eiland Capri
Eiland Capri
Bezoek chic en natuurrijk Capri
Duur: hele dag
Minimaal 20 deelnemers
Kosten: € 75,-
Inclusief Engels- of Nederlandssprekende gids en vervoer hotel – haven en vice versa
Exclusief: entreegelden, circa € 10,- per persoon
Als het weer het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan het prachtige eiland Capri. U wordt van uw hotel naar de haven gebracht, waar u op een draagvleugelboot stapt. Hiermee maakt u de overtocht naar Capri. Op Capri maakt u onder begeleiding van een gids een rondrit over het eiland. Ook kunt u uitgebreid genieten van de prachtige natuur en adembenemende uitzichten. ‘s Middags heeft u de tijd om het chique dorp Capri te verkennen. Aan het einde van de dag vaart u terug naar het vasteland.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels17:10 - 19:35 uur
Napels - Amsterdam20:20 - 23:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Michelangelo in Sorrento, Italië
Hotel Michelangelo - Sorrento
Dit elegante hotel bevindt zich in het centrum van het levendige Sorrento. Toch vindt u in het hotel, dat niet direct aan de straat ligt, een heerlijke rust. Behalve stijl ademt hotel Michelangelo ook geschiedenis uit, de basis werd al gelegd in de 16e eeuw. Het hotel beschikt over een lounge, een bar en een restaurant. In de ochtend biedt het hotel een uitgebreid ontbijtbuffet. U kunt van een drankje genieten bij het zwembad met ligbedden en vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht over zee en de stad! De kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over een tv, gratis wifi, airconditioning, een minibar, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Michelangelo

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik heb erg genoten van deze 8-daagse kerstreis. Alles werd prima georganiseerd door Diane, ook in samenwerking met de chauffeur Luigi. Niets was te veel en er werd, indien nodig, prima geïmproviseerd in het programma. Ik ben heerlijk ontspannen weer thuisgekomen! Dank.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Extra compliment voor reisleidster Diane. Wij wilden gaan wandelen op de vrije dag. Diane heeft spontaan voor een route gezorgd en is met ons (en nog enkele anderen) op pad gegaan. Prachtige dag! Wij kijken terug op een prachtige reis met een aangenaam gezelschap.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien