050 - 3 123 123

Vier Kerstmis in het échte Italië!

Reisleidster Diane Kuster:
'Kerst is de beste tijd om Napels te bezoeken! Deze weergaloze kleurrijke stad waar altijd iets te beleven valt, laat zich tijdens de kerstdagen van haar beste kant zien. De vele grootse kerststallen, de feestelijke gezelligheid, en de prachtige kerstdecoraties zorgen voor een bijzondere sfeer. De Napolitaanse kerststal is beroemd in heel Italië, en ver daarbuiten!

In de levendige winkelstraat Spaccanapoli en in de dom San Gennaro ziet u de prachtigste exemplaren, waarin allerlei dagelijkse bezigheden worden uitgebeeld. U kunt bijvoorbeeld de pizzabakker en de schoenmaker aan het werk zien! Wees ook niet verbaasd als u het Italiaanse voetbalteam ontdekt tussen de kleurige lichtjes en ruisende watervallen.

In deze sfeervolle entourage ontdekt u de vele culturele hoogtepunten van Napels zoals de Galleria Umberto I en het Palazzo Plebiscito. Ook maakt u een rit langs de prachtige Amalfikust en ziet u de herinneringen aan de uitbarsting van de Vesuvius in Pompeï. In Paestum bewondert u in een serene omgeving drie goed bewaard gebleven Griekse tempels: echt prachtig! Kortom, u geniet van veel cultuurschoon en een mediterrane kerst in een van de mooiste streken van Italië. Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel
7x ontbijt, 1x lunch en 7x diner
kerstdiner op 24 december
kerstlunch op 25 december
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart Napels
opgravingen Pompeï
tempels en museum Paestum
tocht langs de Amalfikust
archeologisch museum Napels
paleis van Capodimonte
kerststal San Gennaro-dom
kerststal Gragnano
optionele excursie Capri
Reisleidster Diane Kuster
SRC-reisleidster sinds 1999
Favoriete plek: kerststal San Gennaro-dom
Wist u dat de Napolitaanse kerststal beroemd is in heel Italië, en ver daarbuiten? Het hele jaar door kunt u in Napels figuren voor uw kerststal kopen: van de drie koningen tot Maradonna!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Paul den Arend
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Arianne Swier
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Steven Bastmeijer
Reisleider sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Napels
Levendig Napels: Spaccanapoli en Capodimonte
Bezoek aan Paestum
Bezoek aan Pompeï en archeologisch museum Napels
Rondrit Napels en kerststal Gragnano
Vrije dag of optionele excursie naar eiland Capri
Rit langs schilderachtige Amalfikust
Vlucht Napels – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Napels

We vliegen naar Napels. Na aankomst op de luchthaven worden we naar ons hotel in Vico Equense op het Sorrentijnse schiereiland gebracht. (ca. 45 km)

dag 2: Spaccanapoli en Capodimonte

Napels bruist, en dat doet de stad vooral in de kerstperiode! We wandelen door de levendige winkelstraat Spaccanapoli, waar we talrijke bijzondere Napolitaanse kerststallen zien. Ook komen we langs winkels die allerhande kerstdecoraties verkopen. In de San Gennaro-dom zien we een van de vele kerststallen. In de middag bezoeken we in de Napolitaanse wijk Capodimonte het paleis van Capodimonte. U heeft tijd om de schilderijencollectie te bekijken en door het park te dwalen. (ca. 100 km)

dag 3: Grieks Paestum

We rijden zuidwaarts naar de opgravingen van Paestum, een stad die in de 6e eeuw v.Chr. door de Grieken werd gesticht. De Grieken noemde de stad Poseidonia, en de Romeinen gaven de kolonie haar huidige naam: Paestum. In een serene omgeving staan drie goed bewaard gebleven Griekse tempels die we uitgebreid bewonderen. Ook bezoeken we het bijbehorende museum. (ca. 200 km)

dag 4: Pompeï en archeologisch museum Napels

Pompeï werd in 79 n.Chr. bedolven onder een metersdikke laag as en puimsteen bij een uitbarsting van de Vesuvius. Hier wandelen we over Romeinse straten en wegen en zien we de overblijfselen van villa’s, badhuizen en winkels. Na ons bezoek aan de indrukwekkende opgravingen gaan we naar Napels. In het archeologische museum zien we prachtige mozaïeken en wandschilderingen die in Pompeï en Herculaneum gevonden zijn. Deze avond genieten we in het hotel van een kerstdiner. (ca. 100 km)

dag 5: Napels en kerststal Gragnano

Voor de laatste keer gaan we naar Napels, waar we een rondrit maken. Ook wandelen we langs monumentale hoogtepunten als de Galleria Umberto I en het Palazzo Plebiscito. SRC Reizen trakteert u op deze feestdag op een heerlijke kerstlunch in Gragnano, de stad van de pasta. In Gragnano bezoeken we ook een mooie kerststal. (ca. 100 km)

dag 6: Vrije dag of Capri

U heeft een vrije dag. Bij voldoende belangstelling kunt u een excursie maken naar het mooie eiland Capri (kosten niet inbegrepen). Daar maakt u een rondrit en bezoekt u het chique dorp Capri.

dag 7: Amalfikust en Sorrento

De Amalfikust heeft schitterende vergezichten en schilderachtige stadjes. Deze kust wordt dan ook gezien als de mooiste van Italië. We rijden hier een wonderschone route waarbij we getrakteerd worden op adembenemende uitzichten. Ook bezoeken we het gezellige Sorrento. De kerstperiode is een bijzondere tijd om deze prachtig gelegen stad te bewonderen. (ca. 80 km)

dag 8: Napels – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Napels gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 45 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Eiland Capri
Eiland Capri
Bezoek chic en natuurrijk Capri
Duur: hele dag
Minimaal 20 deelnemers
Kosten: € 75,-
Inclusief Engels- of Nederlandssprekende gids en vervoer hotel – haven en vice versa
Exclusief: entreegelden, circa € 10,- per persoon
Als het weer het toelaat, kunt u een bezoek brengen aan het prachtige eiland Capri. U wordt van uw hotel naar de haven gebracht, waar u op een draagvleugelboot stapt. Hiermee maakt u de overtocht naar Capri. Op Capri maakt u onder begeleiding van een gids een rondrit over het eiland. Ook kunt u uitgebreid genieten van de prachtige natuur en adembenemende uitzichten. ‘s Middags heeft u de tijd om het chique dorp Capri te verkennen. Aan het einde van de dag vaart u terug naar het vasteland.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Napels07:20 - 09:45 uur
Napels - Amsterdam10:30 - 13:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Mary
Hotel Mary - Vico Equense
Het goede toeristenklassehotel Mary ligt in Vico Equense, een gezellig plaatsje op het Sorrentijnse schiereiland. Vanuit het hotel, dat aan de kust ligt, heeft u een prachtig uitzicht over zee. Hotel Mary heeft een receptie, een lift, een bar en een panoramisch restaurant. U kunt in het hele hotel tegen betaling gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of een ouche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mary

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik heb erg genoten van deze 8-daagse kerstreis. Alles werd prima georganiseerd door Diane, ook in samenwerking met de chauffeur Luigi. Niets was te veel en er werd, indien nodig, prima geïmproviseerd in het programma. Ik ben heerlijk ontspannen weer thuisgekomen! Dank.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
C. v.d. Werf
Extra compliment voor reisleidster Diane. Wij wilden gaan wandelen op de vrije dag. Diane heeft spontaan voor een route gezorgd en is met ons (en nog enkele anderen) op pad gegaan. Prachtige dag! Wij kijken terug op een prachtige reis met een aangenaam gezelschap.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Els 't Lam
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!