050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Een heerlijke kunstzinnige ontdekkingstocht!

Reisleidster Jessy:
'In het noorden van Frankrijk, in de minder bekende steden Lille, Roubaix en Lens, vindt u verrassend mooie musea, die wachten om door u ontdekt te worden! Onze uitvalsbasis Lille zal u verbazen. Deze voormalige grauwe industriestad is nu een bruisende artistieke hotspot. Nadat de stad in 2004 tot Culturele Hoofdstad van Europa werd uitgeroepen, is veel van de rijke historische binnenstad in oude luister hersteld. Hier bewondert u in het Lille Métropole Musée d’art moderne een eigenzinnige collectie moderne en hedendaagse kunst. Ook bezichtigt u het schitterende Palais des Beaux Arts de Lille, dat een indrukwekkende collectie 12e- tot en met 20e-eeuwse Franse kunst bezit.

Deze kunstreis start in Roubaix, waar u een bijzonder museum bezoekt. Musée La Piscine is, zoals de naam al doet vermoeden, gevestigd in een oud zwembad, gebouwd in de jaren ’30 van de vorige eeuw in art deco-stijl. Tegenwoordig kunt u in de oude douchecabines en badkamers en rond het vroegere zwembad genieten van een interessante collectie 19e- en 20e-eeuwse kunst met werken van Picasso, Chagall en Rodin. Een mooiere start van deze kunsttrip kunt u zich niet wensen! Ook uw bezoek aan het Musée du Louvre-Lens, dat gebruikmaakt van de onuitputtelijk rijke collectie van het Louvre in Parijs, is een hoogtepunt van deze verrassende kunstreis. In de iconische Galerie du Temps kunt u zo’n 200 kunstwerken van de oudheid tot nu bewonderen. Erg bijzonder! Kortom, op deze ontdekkingstocht is er dus heel veel kunst om van te genieten. Gaat u mee?'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen hotel in Lille
2x ontbijt
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lille Métropole Musée d’art moderne
Palais des Beaux Arts de Lille
Musée de la Piscine in Roubaix
Musée du Louvre-Lens
stadswandeling door Lille
SRC-reisleidster Jessy
SRC-reisleidster sinds 2017
Op deze reis bewondert u de mooiste moderne kunst van bijvoorbeeld Rodin, David, Delacroix, Braque en Picasso: een echt ontdekkingstocht!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleider Noël
Reisleider sinds 2012

De reis in het kort

Bezoek aan het Musée de la Piscine in Roubaix en naar Lille
Musée du Louvre-Lens, stadswandeling Lille en Palais des Beaux Arts de Lille
Lille Métropole Musée d’art moderne en naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Musée de la Piscine in Roubaix

We rijden naar Roubaix en bezoeken het mooie Musée de la Piscine de Roubaix. Het in 2018 gerenoveerde museum herbergt een interessante collectie 19e- en 20e-eeuwse kunst. Het prachtige art-decogebouw, dat vroeger het gemeentelijke zwembad was, bevat werk van verschillende kunstdisciplines. Deze werken, die zijn geïntegreerd in de voormalige badruimtes, zijn op een magische manier weergegeven en op een chronologische en thematische wijze opgesteld. Vervolgens gaan we naar ons hotel in Lille. (ca. 280 km)

dag 2: Musée du Louvre-Lens en stadswandeling Lille

We bezoeken het vrij nieuwe Musée du Louvre-Lens, dat gebruikmaakt van de indrukwekkende collectie van het Louvre in Parijs. Het museum is ontworpen door een Japans architectenbureau en is gebouwd als een groot paleis van glas en staal. Na het bezoek rijden we terug naar Lille. We maken een stadswandeling en gaan naar het Palais des Beaux Arts, een van de grootste musea in Frankrijk. Het museum is zowel van buiten als van binnen absoluut de moeite van een bezoek waard! De collectie omvat een periode van ruim 800 jaar, met veel werk van bekende kunstenaars zoals David, Delacroix en Courbet. (ca. 80 km)

dag 3: Lille Métropole Musée d'art moderne, d'art contemporain et d'art brut

Het Lille Métropole Musée d'art moderne, d'art contemporain et d'art brut, kortweg LaM, bevat een collectie moderne kunst uit de eerste helft van de 20e eeuw, een verzameling hedendaagse kunst en de grootste verzameling art brut, kunst uit de jaren '70 van de vorig eeuw, van Europa. Na een vier jaar durende verbouwing heeft het museum in 2010 zijn deuren weer geopend, zodat u kunt genieten van prachtige kunst van bijvoorbeeld Van Dongen, Braque en Picasso. Vergeet ook vooral niet om een wandeling in het prachtige bijbehorende beeldenpark te maken! Aan het einde van de middag rijden we terug naar Nederland. (ca. 270 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Tijdens de reis met vertrek op 12 mei 2023 verblijft u in Hotel Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi en tijdens de reizen met vertrek op 16 juni, 25 augustus en 13 oktober 2023 verblijft u in Hotel Novotel Lille Centre Gares. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ibis Styles
Hotel Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi - Lille
Het kleurrijke driesterrenhotel Ibis Styles Lille Centre ligt op 10 minuten wandelen van het oude centrum van Lille en het Grand Palais. Het rookvrije hotel beschikt over een ontbijtruimte, een bar, een lift en gratis wifi. De nette kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche, een toilet, verzorgingsproducten en een föhn. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer of een 2-persoonskamer voor alleengebruik.

Bekijk de website van Hotel Ibis Styles Lille Centre Gare Beffroi
Hotel Centre Gare Lille
Hotel Novotel Lille Centre Gares - Lille
Het moderne toeristenklassehotel Novotel Lille Centre Gares ligt in het centrum van Lille. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en een toilet, föhn en verzorgingsartikelen. Als u alleen reist dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.

Bekijk de website van Novotel Lille Centre Gares

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, gratis draadloos internet in het gehele hotel, een kluisje, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De comfort kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Interessante reis. Goede organisatie en een prima chauffeur en reisleidster.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Weer een heerlijke reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Geweldige reis!
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is, wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien