050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Een heerlijke kunstzinnige ontdekkingstocht!

Reisleidster Adriënne:
'In het noorden van Frankrijk, in de minder bekende steden Lille, Roubaix en Lens, vindt u verrassend mooie musea, die wachten om door u ontdekt te worden! Onze uitvalsbasis Lille zal u verbazen. Deze voormalige grauwe industriestad is nu een bruisende artistieke hotspot. Nadat de stad in 2004 tot Culturele Hoofdstad van Europa werd uitgeroepen, is veel van de rijke historische binnenstad in oude luister hersteld. Hier bewondert u in het Lille Métropole Musée d’art moderne een eigenzinnige collectie moderne en hedendaagse kunst. Ook bezichtigt u het schitterende Palais des Beaux Arts de Lille, dat een indrukwekkende collectie 12e- tot en met 20e-eeuwse Franse kunst bezit.

Deze kunstreis start in Roubaix, waar u een bijzonder museum bezoekt. Musée La Piscine is, zoals de naam al doet vermoeden, gevestigd in een oud zwembad, gebouwd in de jaren ’30 van de vorige eeuw in art deco-stijl. Tegenwoordig kunt u in de oude douchecabines en badkamers en rond het vroegere zwembad genieten van een interessante collectie 19e- en 20e-eeuwse kunst met werken van Picasso, Chagall en Rodin. Een mooiere start van deze kunsttrip kunt u zich niet wensen! Ook uw bezoek aan het Musée du Louvre-Lens, dat gebruikmaakt van de onuitputtelijk rijke collectie van het Louvre in Parijs, is een hoogtepunt van deze verrassende kunstreis. In de iconische Galerie du Temps kunt u zo’n 200 kunstwerken van de oudheid tot nu bewonderen. Erg bijzonder! Kortom, op deze ontdekkingstocht is er dus heel veel kunst om van te genieten. Gaat u mee?'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen hotel in Lille
2x ontbijt
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lille Métropole Musée d’art moderne
Palais des Beaux Arts de Lille
Musée de la Piscine in Roubaix
Musée du Louvre-Lens
stadswandeling door Lille
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
Op deze reis bewondert u de mooiste moderne kunst van bijvoorbeeld Rodin, David, Delacroix, Braque en Picasso: een echte ontdekkingstocht!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Bezoek aan het Musée de la Piscine in Roubaix en naar Lille
+ lees meer
Stadswandeling Lille en Palais des Beaux Arts de Lille
+ lees meer
Musée du Louvre-Lens, Lille Métropole Musée d’art moderne en naar huis
+ lees meer
Routekaart Musea Noord-Frankrijk
630 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juli zijn:

• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een geweldige combinatie van verzorgd reizen en culturele uitstapjes.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Deze reis heet niet voor niets "De mooiste musea van Noord Frankrijk". La Piscine in Roubaix in een voormalig zwembad in Art Deco stijl was prachtig. Het Palais des Beaux Arts in Lille is overweldigend wat betreft het grote aanbod in kunstwerken. Vooral de kelder met de voorwerpen uit de Middeleeuwen is indrukwekkend. Het Musée du Louvre Lens is gevestigd in een schitterend modern gebouw van glas en staal. De vaste collectie bevindt zich in één grote lichte ruimte en de objecten gaan van de Oudheid naar de 20e eeuw. Geweldig! En tenslotte het LaM dat gevestigd is in een groot bakstenen gebouw met een beeldentuin eromheen. In de zalen zie je voornamelijk moderne kunst vanaf begin 20e eeuw. Het is een behoorlijk grote collectie.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Aan te bevelen reis! Het is dichtbij, je bent er zo, je bent echt in het buitenland en je bezoekt musea die je zelf niet zo 1, 2, 3 zou uitkiezen (als je al van het bestaan afweet, zoals het LaM).
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Interessante reis. Goede organisatie en een prima chauffeur en reisleidster.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Weer een heerlijke reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Geweldige reis!
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is, wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.