050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Geniet van art nouveau en hedendaagse kunst

Reisleider Stephan:
'Veel mensen rijden en route naar het zuiden Metz, Nancy en Straatsburg snel voorbij, en dat is echt zonde! Want in deze Noord-Franse steden ontdekt u een overdaad aan kunst! Deze heerlijke "cultuurboost" toont u de mooiste hedendaagse kunst en prachtigste art nouveau. Uw onderdompeling start in Metz, waar u het in 2010 geopende Centre Pompidou bezoekt. Dit museum heeft een gevarieerd tentoonstellingsbeleid, waarbij het beste van de eigen collectie hedendaagse kunst wordt afgewisseld met het mooiste van uitleen. Uiteraard bezoekt u ook de kathedraal van Saint-Étienne met schitterende kleurrijke glasvensters van Marc Chagall.

Nancy, onze uitvalsbasis tijdens deze reis, is de Franse hoofdstad van de art nouveau. Onder aanvoering van Emile Gallé, een bekende glaskunstenaar, keramist en meubelontwerper, ontstond in hier rond de vorige eeuwwisseling een heel eigen variant van de art nouveau. De naam van deze stroming, École de Nancy, was afgeleid van de art nouveauschool die Gallé in 1901 oprichtte. Gallé zag hierbij de terugkeer naar de natuur als belangrijkste inspiratiebron voor de kunst. De stijl van Gallé en zijn volgelingen was populair en al snel streefde Nancy Parijs voorbij als centrum van de art nouveau. Tijdens de wandeling door Nancy en uw bezoek aan het musée de l’École de Nancy kunt u de prachtigste voorbeelden van deze stijl bewonderen.

Tot slot reist u naar de hoofdstad van de Elzas: Straatsburg. Aan de oevers van de rivier de Ill vergaapt u zich aan de collecties van een van de mooiste musea voor moderne en hedendaagse kunst, het Musée d'Art Moderne et Contemporain Strasbourg. Natuurlijk wandelt u ook door het oude centrum waar u die voor de Elzas kenmerkende mix tussen Franse en Duitse bouwstijlen ziet. Dus wacht niet langer en laat u verrassen én inspireren tijdens deze prachtige kunsttrip naar het noordoosten van Frankrijk!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen middenklassehotel
4x ontbijt
vrije middag Nancy
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Villa Majorelle in Nancy
Centre Pompidou in Metz
museum MAMCS in Straatsburg
Musée de l’École de Nancy
glasvensters Chagall in Metz
art nouveau in Nancy
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Vergaap u in bijzondere musea aan de mooiste collecties voor moderne en hedendaagse kunst!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-Reisleidster Myriam
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
Reisleider Frans
Reisleider sinds 2019
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Op weg naar Nancy
+ lees meer
Bezoek Centre Pompidou en kathedraal van Saint-Étienne en stadswandeling Metz
+ lees meer
Art nouveau-wandeling Nancy, bezoek Musée de l’École de Nancy en vrije tijd
+ lees meer
Musée d'Art Moderne et Contemporain Strasbourg, stadswandeling Straatsburg en vrije tijd
+ lees meer
Terugreis naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Metz, Nancy en Straatsburg
1360 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juli en augustus zijn:

• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

In vijf dagen tijd bezochten we twee kathedralen, drie musea, een unieke uitgaansgelegenheid uit het begin van de vorige eeuw en een directiehuis met 27 bijzondere glas-in-loodramen. Ik was al meerdere malen in Metz, Nancy en Straatsburg geweest, maar ik heb zoveel nieuws gezien en geleerd. Ik werd met de minuut enthousiaster! Lees mijn reisverhaal voor mijn ervaringen over deze reis.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Mooi en gevarieerd reis. Hele goede mix van een stedentrip en schone kunst en voldoende vrije tijd om zelf e.e.a. te bezoeken en te ontdekken. Centraal gelegen topklasse hotel. Zeer goede, ervaren en enthousiaste reisleidster. Ik heb genoten!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het voordeel van een groepsreis met SRC is dat je veel ziet en hoort in een korte tijd en dat de hele logistiek goed georganiseerd is. Wat dat betreft hoef je zelf niets te regelen. Je kunt dus al je energie stoppen in het genieten van al het moois dat er te zien is. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is dat je fysiek en mentaal in een goede conditie bent en dat je goed klok kunt kijken!!

We boften dat het een betrekkelijk kleine groep was (22 personen). Erg prettig vonden wij het dat er geen verplicht diner in het hotel waar we verbleven aan vast zat. Het hotel in Nancy was prima gesitueerd vlakbij het centrum. Er waren daar genoeg eetgelegenheden. Wel leuk dat er de mogelijkheid was om de laatste avond met de hele groep samen te eten in het prachtige restaurant ‘Excelsior’.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Reisleider Bart weet inhoudelijk zeer veel te vertellen over het bezochte land en de steden, geschiedenis en kunst en doet dat op een rustige en inspirerende manier. Het programma was niet overladen vol en voldoende afwisselend, met veel vrije tijd om zelf te besteden. Ook prettig dat het dit keer alleen logies en ontbijt was in het hotel, zodat we 's avonds vrij waren om ons eigen restaurant te kiezen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
We hebben al diverse kunst- en cultuurreizen met SRC gemaakt en we bewaren er de beste herinneringen aan. Kunsttrips zijn er wel meer, maar die van SRC hebben wat ons betreft een prima prijs/kwaliteit verhouding. Ook zijn we fan van de gidsen. Met sommigen zijn we al vaker op stap geweest.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Compacte reis, waarin heel veel werd gezien en geleerd over de drie steden in de Elzas. Extra excursies interessant en de reisleider was geen moeite te veel.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Leuke reis, in korte tijd veel cultuur gesnoven. Mooie wandelingen langs art nouveau-gebouwen, -huizen en pleinen. Prima reisleider
Beoordeling reis: 7
Beoordeling reis: 10
Goede reis met een goed hotel en reisleider. Ook de chauffeur Pieter niet te vergeten. De excursies prima, veel opgestoken. Voor herhaling vatbaar.

Het hotel was prima met een uitstekend ontbijt. Alles was er, je kon het zo gek niet bedenken of het was er.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Veel gezien en gedaan in alle 3 de bezochte steden. Heel plezierig dat dit vanuit 1 locatie gebeurt.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Een heel goede kunstreis. Heb heel veel gezien. Door de vele stadswandelingen wel heel vermoeiend. Ik vind deze korte kunstreizen heel leuk. In vrij korte tijd zie je heel veel.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Deze reis is een echte aanrader; prima deskundige en aimabele reisleider Noel, prima hotel in Nancy. Centrum is dichtbij.Veel gezien met bijzondere gids in Strassburg. Je moet wel goed kunnen lopen en er niet tegenop zien om 's ochtends 1x om 5.30 uur op te staan. Vermoeiend maar zeer voldaan ! In het hotel was een prima, zeer uitgebreid, ontbijt!! Diner hebben wij niet genomen, zoveel horeca in de buurt.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Deze vijfdaagse reis naar Nancy Metz en Strazbourg is voor mij, mede dankzij de voortreffelijke en plezierige reisbegeleiding en het heerlijke weer, een ware belevenis geweest!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik heb me geen minuut verveeld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Mooie reis en een enthousiaste zeer ervaren en deskundige reisleidster.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Voor mij was het programma te vol. Het vroege opstaan, het snelle heerlijke ontbijt en op tijd weer in de bus zitten, brak me op... Dit voelde voor mij niet als vakantie! Het kan zijn, dat mijn conditie ook niet optimaal was.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik was voor de 1e keer met touringcar op reis: viel me 200% mee: goede en ook nog gezellige chauf en comfortabele bus
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Wij hadden een goed gezelschap...geïnteresseerd in kunst en geschiedenis...er werd door onze reisleider ook veel wetenswaardigheden verteld over Frankrijk...dat is toegevoegde waarde.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Mooie reis en een enthousiaste zeer ervaren en deskundige reisleidster
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.