050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Geniet van art nouveau en hedendaagse kunst

Reisleider Stephan:
'Veel mensen rijden en route naar het zuiden Metz, Nancy en Straatsburg snel voorbij, en dat is echt zonde! Want in deze Noord-Franse steden ontdekt u een overdaad aan kunst! Deze heerlijke "cultuurboost" toont u de mooiste hedendaagse kunst en prachtigste art nouveau. Uw onderdompeling start in Metz, waar u het in 2010 geopende Centre Pompidou bezoekt. Dit museum heeft een gevarieerd tentoonstellingsbeleid, waarbij het beste van de eigen collectie hedendaagse kunst wordt afgewisseld met het mooiste van uitleen. Uiteraard bezoekt u ook de kathedraal van Saint-Étienne met schitterende kleurrijke glasvensters van Marc Chagall.

Nancy, onze uitvalsbasis tijdens deze reis, is de Franse hoofdstad van de art nouveau. Onder aanvoering van Emile Gallé, een bekende glaskunstenaar, keramist en meubelontwerper, ontstond in hier rond de vorige eeuwwisseling een heel eigen variant van de art nouveau. De naam van deze stroming, École de Nancy, was afgeleid van de art nouveauschool die Gallé in 1901 oprichtte. Gallé zag hierbij de terugkeer naar de natuur als belangrijkste inspiratiebron voor de kunst. De stijl van Gallé en zijn volgelingen was populair en al snel streefde Nancy Parijs voorbij als centrum van de art nouveau. Tijdens de wandeling door Nancy en uw bezoek aan het musée de l’École de Nancy kunt u de prachtigste voorbeelden van deze stijl bewonderen.

Tot slot reist u naar de hoofdstad van de Elzas: Straatsburg. Aan de oevers van de rivier de Ill vergaapt u zich aan de collecties van een van de mooiste musea voor moderne en hedendaagse kunst, het Musée d'Art Moderne et Contemporain Strasbourg. Natuurlijk wandelt u ook door het oude centrum waar u die voor de Elzas kenmerkende mix tussen Franse en Duitse bouwstijlen ziet. Dus wacht niet langer en laat u verrassen én inspireren tijdens deze prachtige kunsttrip naar het noordoosten van Frankrijk!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen middenklassehotel
4x ontbijt
vrije middag Nancy
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Villa Majorelle in Nancy
Centre Pompidou in Metz
museum MAMCS in Straatsburg
Musée de l’École de Nancy
glasvensters Chagall in Metz
art nouveau in Nancy
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Vergaap u in bijzondere musea aan de mooiste collecties voor moderne en hedendaagse kunst!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
Reisleider Frans
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Op weg naar Nancy
Bezoek Centre Pompidou en kathedraal van Saint-Étienne en stadswandeling Metz
Art nouveau-wandeling Nancy, bezoek Musée de l’École de Nancy en vrije tijd
Musée d'Art Moderne et Contemporain Strasbourg, stadswandeling Straatsburg en vrije tijd
Terugreis naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Frankrijk

We rijden naar het Franse Nancy, waar we deze reis verblijven. Het hotel bevindt zich zo centraal dat u gemakkelijk het centrum in wandelt. Hier zijn veel eetgelegenheden. Ook in het hotel zelf kunt u op doordeweekse dagen dineren. Tevens voorziet de reisleider u graag van tips om gezellig samen of op eigen gelegenheid te eten. (ca. 460 km)

dag 2: Centre Pompidou en kathedraal van Saint-Étienne in Metz

In Metz brengen we een bezoek aan het Centre Pompidou, een monumentaal en modern bouwwerk van imponerende schoonheid! We genieten hier van de prachtige kunst. Door de Quartier Impérial, de keizerswijk waar statige gebouwen uit het fin de siècle staan, wandelen we naar het middeleeuwse Place Saint-Louis met zijn sobere uitstraling en mooie galerijen. Daarna zetten we onze ontdekkingstocht door het historische en charmante centrum van deze stad aan de Moezel voort. Zo bewonderen we in de kathedraal van Saint-Étienne de prachtige glasvensters van Marc Chagall. Ook zien we de 4e-eeuwse Saint-Pierre-aux-Nonnains. (ca. 120 km)

dag 3: Art nouveau in Nancy

Deze dag staat geheel in het teken van de art nouveau in Nancy. Tijdens onze stadswandeling zien we beroemde gebouwen zoals de Villa Majorelle, het eerste art nouveauhuis van de stad. Louis Majorelle liet in 1898 het ontwerp van zijn huis over aan architect Henri Sauvage, die de woning een bijzondere uitstraling heeft gegeven. Natuurlijk bezoeken we het Musée de l’École de Nancy, waar we de unieke collectie van glas, keramiek, meubels en kunstnijverheidsproducten bewonderen. De middag is vrij. Gaat u naar het musée des Beaux-Arts, waar de prachtige art nouveau-glascollectie van de gebroeders Daum te zien is, of kiest u voor een van de vele terrasjes of charmante bistro's?

dag 4: Modern Straatsburg

Deze dag gaan we naar Straatsburg! Hier bezoeken we het MAMCS: het Musée d'Art Moderne et Contemporain Strasbourg. Dit museum voor moderne en hedendaagse kunst behoort tot een van de mooiste musea in zijn genre. Het museum beschikt over een ruime collectie kunst van 1870 tot heden, waaronder werken van grootheden als Wasily Kandinsky en Jean Arp. Hierna gaan we naar het oude centrum van deze hoofdstad van de Elzas, waar we een mengeling van Duitse en Franse bouwstijlen zien. We wandelen door de gezellige wijk La petit France, de oude leerlooiersbuurt. Ook zien we de gotische kathedraal, die tot de grootste en beroemdste kathedralen van Frankrijk behoort. De rest van de middag kunt u naar eigen wens invullen. Bezoekt u het Musée des Beaux-Arts, of geniet u aan de oevers van de rivier de Ill? Natuurlijk kunt u deze dag ook op eigen gelegenheid in Nancy doorbrengen! (ca. 320 km)

dag 5: Terug naar Nederland

Er is een einde gekomen aan onze onderdompeling in de kunst. We reizen terug naar Nederland. (ca. 460 km)

NB In verband met de openingstijden van musea kan het programma van dag 2 en 4 omgedraaid worden.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Nancy Mercure Centre Gare, Frankrijk
Hotel Mercure Nancy Centre Gare - Nancy
Dit hotel ligt tegenover het treinstation in het centrum van Nancy. De accommodatie ligt op loopafstand van de historische wijk met één van de mooiste pleinen van de stad: Place Stanislas. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een fitnesscentrum. In het gehele hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi. De rookvrije kamers van 21 vierkante meter of meer beschikken over airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een douche, een toilet, toiletartikelen en een föhn. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.Bekijk de website van Hotel Mercure Nancy Centre Gare

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De comfort kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

In vijf dagen tijd bezochten we twee kathedralen, drie musea, een unieke uitgaansgelegenheid uit het begin van de vorige eeuw en een directiehuis met 27 bijzondere glas-in-loodramen. Ik was al meerdere malen in Metz, Nancy en Straatsburg geweest, maar ik heb zoveel nieuws gezien en geleerd. Ik werd met de minuut enthousiaster! Lees mijn reisverhaal voor mijn ervaringen over deze reis.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Mooi en gevarieerd reis. Hele goede mix van een stedentrip en schone kunst en voldoende vrije tijd om zelf e.e.a. te bezoeken en te ontdekken. Centraal gelegen topklasse hotel. Zeer goede, ervaren en enthousiaste reisleidster. Ik heb genoten!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het voordeel van een groepsreis met SRC is dat je veel ziet en hoort in een korte tijd en dat de hele logistiek goed georganiseerd is. Wat dat betreft hoef je zelf niets te regelen. Je kunt dus al je energie stoppen in het genieten van al het moois dat er te zien is. Het enige waar je zelf voor moet zorgen is dat je fysiek en mentaal in een goede conditie bent en dat je goed klok kunt kijken!!

We boften dat het een betrekkelijk kleine groep was (22 personen). Erg prettig vonden wij het dat er geen verplicht diner in het hotel waar we verbleven aan vast zat. Het hotel in Nancy was prima gesitueerd vlakbij het centrum. Er waren daar genoeg eetgelegenheden. Wel leuk dat er de mogelijkheid was om de laatste avond met de hele groep samen te eten in het prachtige restaurant ‘Excelsior’.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Reisleider Bart weet inhoudelijk zeer veel te vertellen over het bezochte land en de steden, geschiedenis en kunst en doet dat op een rustige en inspirerende manier. Het programma was niet overladen vol en voldoende afwisselend, met veel vrije tijd om zelf te besteden. Ook prettig dat het dit keer alleen logies en ontbijt was in het hotel, zodat we 's avonds vrij waren om ons eigen restaurant te kiezen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
We hebben al diverse kunst- en cultuurreizen met SRC gemaakt en we bewaren er de beste herinneringen aan. Kunsttrips zijn er wel meer, maar die van SRC hebben wat ons betreft een prima prijs/kwaliteit verhouding. Ook zijn we fan van de gidsen. Met sommigen zijn we al vaker op stap geweest.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Compacte reis, waarin heel veel werd gezien en geleerd over de drie steden in de Elzas. Extra excursies interessant en de reisleider was geen moeite te veel.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Leuke reis, in korte tijd veel cultuur gesnoven. Mooie wandelingen langs art nouveau-gebouwen, -huizen en pleinen. Prima reisleider
Beoordeling reis: 7
Beoordeling reis: 10
Goede reis met een goed hotel en reisleider. Ook de chauffeur Pieter niet te vergeten. De excursies prima, veel opgestoken. Voor herhaling vatbaar.

Het hotel was prima met een uitstekend ontbijt. Alles was er, je kon het zo gek niet bedenken of het was er.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Veel gezien en gedaan in alle 3 de bezochte steden. Heel plezierig dat dit vanuit 1 locatie gebeurt.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Een heel goede kunstreis. Heb heel veel gezien. Door de vele stadswandelingen wel heel vermoeiend. Ik vind deze korte kunstreizen heel leuk. In vrij korte tijd zie je heel veel.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Deze reis is een echte aanrader; prima deskundige en aimabele reisleider Noel, prima hotel in Nancy. Centrum is dichtbij.Veel gezien met bijzondere gids in Strassburg. Je moet wel goed kunnen lopen en er niet tegenop zien om 's ochtends 1x om 5.30 uur op te staan. Vermoeiend maar zeer voldaan ! In het hotel was een prima, zeer uitgebreid, ontbijt!! Diner hebben wij niet genomen, zoveel horeca in de buurt.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Deze vijfdaagse reis naar Nancy Metz en Strazbourg is voor mij, mede dankzij de voortreffelijke en plezierige reisbegeleiding en het heerlijke weer, een ware belevenis geweest!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik heb me geen minuut verveeld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Mooie reis en een enthousiaste zeer ervaren en deskundige reisleidster.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Voor mij was het programma te vol. Het vroege opstaan, het snelle heerlijke ontbijt en op tijd weer in de bus zitten, brak me op... Dit voelde voor mij niet als vakantie! Het kan zijn, dat mijn conditie ook niet optimaal was.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik was voor de 1e keer met touringcar op reis: viel me 200% mee: goede en ook nog gezellige chauf en comfortabele bus
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Wij hadden een goed gezelschap...geïnteresseerd in kunst en geschiedenis...er werd door onze reisleider ook veel wetenswaardigheden verteld over Frankrijk...dat is toegevoegde waarde.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Mooie reis en een enthousiaste zeer ervaren en deskundige reisleidster
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien