050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kunst, architectuur en industrieel erfgoed in het hart van Engeland

Reisleidster Adriënne:
‘Een reis naar Manchester en Liverpool is een reis terug in de tijd naar de 19e eeuw en de industriële revolutie. Uitvinder van de stoomlocomotief Stephenson ontwierp en bouwde ’s werelds eerste intercity spoorlijn tussen de op-een-na grootste haven van het land, Liverpool, en de snelst groeiende industriestad Manchester. De locomotieven van Stephenson waren exponenten van grootscheepse toepassing van machines op stoom- en waterkracht, machines die met name in de Engelse textielindustrie volop gebruikt werden. Spin- en weefmachines met illustere namen als Spinning Jenny bezorgden het Verenigd Koninkrijk een leidende positie in de industriële wereld. In de haven van Liverpool kwam de Indiase en Amerikaanse katoen aan wal om op de beurs ter plekke als ruwe grondstof verhandeld te worden. In de vele cotton mills van Manchester en het achterland van die stad werd de katoen verwerkt om vervolgens als textiel afgezet te worden op de lokale cotton exchange.

Veel gebouwen uit die tijd bepalen nog steeds het aangezicht van Liverpool en Manchester en wachten om door ons bewonderd te worden. Vanuit ons centrale hotel in Manchester wandelen we naar de wijk Ancoats. Ooit was deze wijk het centrum van de katoenindustrie met een hoge concentratie fabrieken en deplorabele arbeidershuisvesting, maar nu is het, zoals op meer plaatsen in de wereld, een zéér gewilde plek om te wonen. We lopen ook langs het Castlefield Canal Basin, zien de oude katoenbeurs en bezoeken het Science and Industry Museum, gevestigd in het oude stationsgebouw van Stephensons spoorlijn. Hier zien we hoe de moderne architectuur fraai gecombineerd wordt met het oude industriële erfgoed.

Via het pittoreske Peak District rijden we naar Cromford, waar de oude fabrieken scherp contrasteren met het prachtige landschap langs de Derwent rivier. In Chatsworth House veroorloven we ons een uitstapje naar een ander tijdvak van de geschiedenis en wanen we ons kort lady and lord of the manor als we ons begeven tussen de pracht en praal van de Engelse adel. In Wakefield bewonderen we de kunst en moderne architectuur van The Hepworth Wakefield Gallery, voor we onze reis afronden aan de Merseyside in Liverpool. Hier zien we de wereldberoemde rivierfaçade met onder andere the Royal Liver Building. Aan de overkant van de rivier horen we het verhaal van Port Sunlight, een van de eerste vormen van sociale woningbouw voor de arbeiders van de Lever Brothers-zeepfabrieken en eveneens aan de rivier maken we kennis met de eigentijdse kunst van Antony Gormley.

Twee bruisende steden, de prachtige natuur van het Peak District en de Derwent Valley, indrukwekkend industrieel erfgoed en als kers op de taart een paar schitterende kunstmusea. Hoeveel argumenten heeft u nog nodig om u bij me aan te sluiten op deze prachtige reis naar het hart van Engeland?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede centrale middenklassehotels
6x ontbijt en 2x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
industrieel erfgoed Manchester
industrieel erfgoed Liverpool
The Hepworth Wakefield Gallery
Science and Industry Museum
The Walker Art Gallery
Port Sunlight en Lady Lever Art Gallery
Chatsworth House
The Peak District en Derwent Valley
Cromford Mills
Salts Mills in Saltaire
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
Vanuit twee goede centraal gelegen hotels verkennen we het industriële erfgoed van Manchester en Liverpool!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

Eerste kennismaking met Manchester, bezoek Science and Industry Museum
+ lees meer
Architectuur en erfgoed in Manchester met onder meer de Cotton Mills in de wijk Ancoats en Castlefield Canal Basin
+ lees meer
The Hepworth Wakefield Gallery en Victoriaans modeldorp Saltaire
+ lees meer
The Peak District en Derwent Valley met Cromford Mills en Chatsworth House
+ lees meer
Kunst en erfgoed bij kennismaking Liverpool
+ lees meer
Port Sunlight en vrije tijd
+ lees meer
Terugvlucht Manchester – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Manchester en Liverpool
605 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Manchester10:05 - 10:25 uur
Manchester - Amsterdam19:35 - 21:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.