050 - 3 123 123

Twee mysterieuze eilanden vol karakter

Reisleidster Diane Kuster:
‘Sardinië hoort bij Italië, Corsica bij Frankrijk, maar deze twee heerlijke eilanden in de Middellandse Zee zijn vooral zichzelf. In een ruig landschap met geurige macchia of maquis (dicht struikgewas), spannende kusten, spectaculaire rotsformaties en smalle bergwegen, waar koeien, varkens en geiten op hun gemak overheen kuieren, ontdekt u hun mysterieuze, boeiende geschiedenis.

Op Sardinië verdiept u zich in de fascinerende nuraghe-cultuur met hoge torens van enorme blokken basalt en op Corsica ziet u de geheimzinnige menhirs, stukken graniet waaruit gezichten zijn gehakt. Natuurlijk is er ook aandacht voor de beroemdste zonen van het eiland: Pascal Paoli en Napoleon Bonaparte. En in de charmante, verstrekte stadjes ontdekt u het échte gezicht van Corsica en Sardinië. Verkent u met mij deze boeiende eilanden?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
11x ontbijt, 1x lunch en 11x diner
lunch met schaapherders
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Cagliari en Ajaccio
Bonifacio, Alghero en Corte
Sartène en Bastia
nuraghes en menhirs
museum Sardijnse tradities
muurschilderingen Orgosolo
archeologisch museum Cagliari
opgraving Nora
tempelbron Santa Cristina
Catalaans Alghero
Santissima Trinità di Saccargia
natuurtocht Gallura
Tombe di Giganti
prehistorisch Filitosa
rotsformaties Piana
Reisleidster Diane Kuster
SRC-reisleidster sinds 1996
Favoriete plek: Santissima Trinità di Saccargia
Vanaf de jachthaven van Ajaccio, aan de voet van de citadel, heeft u een fantastisch uitzicht over de stad, de baai en de erachter gelegen bergen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleider Paul den Arend
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Arianne Swier
Reisleidster sinds 2000
Reisleider Steven Bastmeijer
Reisleider sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Olbia
Museum van Sardijnse tradities in Nuoro, Orgosolo en lunch met schaapherders
Wandeling door Cagliari, nationaal archeologisch museum en archeologische vindplaats Nora
Tempelbron van Santa Christina, bezoek Bosa en Alghero
Nuraghe, Santissima Trinità di Saccargia en natuurtocht door de Gallura
Eilanden van de Maddelena archipel en Tombe di Giganti
Overtocht naar Corsica, bezoek aan Bonifacio en optionele boottocht langs de zuidkust
Prachtige rit over de Col de Bavella, Sartène en Filitosa
Door het binnenland naar oude hoofdstad Corte en bezoek aan sfeervol Bastia
Spectaculaire rit langs Scala di Santa Regina, bezoek Porto
Optionele excursie naar UNESCO-natuurreservaat Scandola, wandeling door Ajaccio
Vlucht Ajaccio – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Olbia

We vliegen naar Olbia op Sardinië. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel nabij Orosei gebracht. (ca. 100 km)

dag 2: Nuoro en schaapherders

In Nuoro bezoeken we het museum van Sardijnse tradities. We bewonderen hier een gevarieerde collectie klederdrachten en kunstnijverheid. Vervolgens rijden we naar het dorpje Orgosolo. Hier zijn tientallen politieke muurschilderingen te zien, een traditie die is begonnen in 1960. De onderwerpen beelden de tradities van heel Sardinië en de Barbagia, het bergachtige gebied waarin Osgosolo ligt, uit. We lunchen op deze dag bij schaapherders en genieten van lokale specialiteiten en traditionele muziek. We rijden naar ons hotel in de omgeving van Cagliari, waar we twee nachten verblijven. (ca. 240 km)

dag 3: Cagliari en Nora

We wandelen door het centrum van Cagliari. We bewonderen de Pisaans-romaanse dom. Vervolgens bezoeken we het nationale archeologische museum, dat een overzicht biedt van de prehistorische Nuraghecultuur tot en met de Romeinen. Hierna bezoeken we de interessante archeologische vindplaats Nora, de eerste stad van Sardinië. De opgravingen tonen ons het belang van deze handels- en havenstad in de Romeinse tijd. (ca. 100 km)

dag 4: Santa Cristina, Bosa en Alghero

We laten Zuid-Sardinië achter ons en rijden naar het westen van het eiland, waar vele goed bewaard gebleven nuraghes te vinden zijn. We bekijken de 3.000 jaar oude tempelbron Santa Cristina, een prachtig overblijfsel van de Nuraghecultuur. Hierna bezoeken we het pittoreske Bosa, dat met zijn gekleurde huizen op een levensechte ansichtkaart lijkt! De charmante stad Alghero werd in de 12e eeuw gesticht door Catalaanse kolonisten. De taal en cultuur zijn nog altijd Catalaans. We wandelen door de intieme straatjes en bewonderen de oude vestingmuren. We overnachten in de omgeving van Alghero. (ca. 250 km)

dag 5: Nuraghe, Santissima Trinità di Saccargia en natuurtocht

We bezoeken een van de nuraghes, die over heel Sardinië zijn verspreid. Deze bouwwerken werden tussen 1.500 en 500 v.Chr. gebouwd. Het is niet precies bekend wat hun functie was, maar het is duidelijk dat ze meer waren dan slechts uitkijktorens: sommige bouwsels werden uitgebreid tot ingewikkelde complexen. Ook bekijken we de Santissima Trinità di Saccargia. Dit is een van de mooiste kerken van Sardinië en een prachtig voorbeeld van Pisaans-romaanse architectuur. Na een schitterende rit door de noordelijke provincie Gallura met kurkeiken en granieten bergmassieven komen we aan in Luogosanto, waar we twee nachten verblijven. (ca. 180 km)

dag 6: Maddelena-archipel en Tomba di Giganti

Als de weersomstandigheden het toelaten brengen we een bezoekje aan la Maddelena, een onderdeel van de Maddelena-archipel. De vele rotsen en eilandjes zijn eigenlijk de toppen van een verzonken gebergte tussen Corsica en Sardinië. Hierna rijden we naar de prehistorische Tomba di Giganti, een van de hoogtepunten van onze reis door Sardinië! Dit groepsgraf ligt in Gallura en is een van de meest interessante archeologische plekken van het eiland. (ca. 80 km)

dag 7: Bonifacio

We maken de overtocht naar Corsica. Vanaf het schip genieten we van een fraai uitzicht op Bonifacio, een stad die op een zeventig meter hoog plateau van witte krijtrotsen ligt. We bezoeken het hooggelegen, versterkte centrum. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u een optionele boottocht langs de zuidkust van Corsica maken (kosten niet inbegrepen). We overnachten in de omgeving van Porto-Vecchio. (ca. 85 km)

dag 8: Bergachtig binnenland, Sartène en Filitosa

We maken een tocht door het bergachtige binnenland van Corsica. We rijden over de Col de Bavella, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben op de Aiguilles, dat naalden betekent. Een treffende naam voor deze rotsformaties. Vervolgens bezoeken we Sartène, een typisch Corsicaans stadje in het binnenland. In de 19e eeuw werden hier de beruchte vendetta’s uitgevochten, en dat is nog steeds te zien in de straatjes van de oude stad. De voordeuren van de stevige granieten huizen zitten namelijk ongeveer een meter boven de grond, zodat men bij problemen de ladder snel naar binnen kon trekken en de deur kon barricaderen. Gelukkig gaat het er nu veel gemoedelijker aan toe! We eindigen de dag in Filitosa. Op deze heuvel, die prachtig in de Corsicaanse natuur ligt, zijn resten van prehistorische gebouwen te zien die doen denken aan de nuraghe op Sardinië. Hier vinden we ook de indrukwekkende menhirs, grote rechtopstaande stenen. Om onbekende redenen heeft het volk dat deze stenen plaatste gezichten uit de menhirs gehakt. Ons hotel staat in de omgeving van Propriano. (ca. 180 km)

dag 9: Corte en sfeervol Bastia

Door het mooie binnenland rijden we richting het noorden. Toen de Corsicanen in de 18e eeuw hun onafhankelijkheid uitriepen, was Corte korte tijd hoofdstad van het eiland. De opstand werd bloedig neergeslagen, maar volgens velen is dit nog steeds de meest Corsicaanse stad op Corsica. Na een wandeling door het stadje en tijd voor de lunch gaan we naar Bastia, de hoofdstad van het departement Haute-Corse, waar we overnachten. We bezoeken hier onder andere de pittoreske haven, de Vieux Port, en de 16e-eeuwse Genuese citadel met een prachtig uitzicht over de stad. (ca. 250 km)

dag 10: Scala di Sante Regina en Porto

Wederom maken we een spectaculaire rit door het binnenland. We rijden langs het Scala di Santa Regina, over de Col de Vergio op 1.477 meter hoogte. We dalen af via de Gorges de Spelunca. De uitzichten tijdens deze rit zijn adembenemend! In het mooi gelegen Porto heeft u vrije tijd om door de haven te wandelen en neer te strijken op een van de gezellige terrasjes. We overnachten in de omgeving van Porto. (ca. 150 km)

dag 11: Scandola en Ajaccio

Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u in de ochtend vanuit Porto een optionele boottocht langs de Calanques de Piana naar het natuurreservaat van Scandola maken (kosten niet inbegrepen). Dit natuurreservaat staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de middag gaan we naar Ajaccio, de hoofdstad van Corsica en de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Door de oude binnenstad, met haar wirwar van straatjes, wandelen we langs zijn geboortehuis naar de Place de Gaulle. Hier staat de kleine generaal omringd door zijn vier broers. Vanaf de jachthaven aan de voet van de citadel hebben we een fantastisch uitzicht over de stad, de baai en de erachter gelegen bergen. Na de wandeling heeft u vrije tijd om de stad verder te verkennen. U kunt bijvoorbeeld naar het interessante Musée Fesch gaan. Kardinaal Fesch was een oom van Napoleon en een groot kunstliefhebber. Hij begeleidde zijn ambitieuze neef tijdens zijn campagne in Italië. Veel van de schitterende kunst die hij verzamelde, wordt in dit museum tentoongesteld. Of gaat u op zoek naar souvenirs? De laatste nacht verblijven we in een hotel nabij Ajaccio. (ca. 90 km)

dag 12: Ajaccio – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Ajaccio voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht Bonifacio
Boottocht Bonifacio
Genieten vanaf de zee
Duur: circa 1 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: € 17,50 per persoon
Als de boottijden en de weersomstandigheden het toelaten, kunt u een boottocht maken langs de zuidkust van Corsica. Vanaf de zee heeft u een prachtig uitzicht op het hooggelegen Bonifacio en de spectaculaire rotsformaties. We varen een kleine grot in en genieten van de prachtige groen-blauwe kleur van het zeewater.
Boottocht Scandola
Boottocht Scandola
Varend naar UNESCO-werelderfgoed Scandola
Duur: 3 uur
Minimumaantal deelnemers n.v.t.
Prijs: circa € 35,- per persoon
In de ochtend vaart de boot vanuit Porto de zee op en kunt u mee! U vaart via het pittoreske plaatsje Girolata naar het natuurreservaat van Scandola. Dit natuurreservaat staat sinds 1983 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze boottocht kan alleen uitgevoerd worden bij gunstige weersomstandigheden.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Olbia06:40 - 08:55 uur
Ajaccio - Amsterdam09:15 - 11:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. De meeste hotels liggen aan de kust. De hotel zijn vaak trapsgewijs gebouwd, waardoor er niveauverschil is en u dus trappen moet lopen. Niet in alle hotels is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een tv en een telefoon en beschikken over een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. De meeste hotels beschikken over gratis wifi. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Hotel Maria Rosaria
Hotel Maria Rosaria - Orosei
Het sfeervolle hotelcomplex ligt in het centrum van Orosei, op slecht enkele minuten lopen van de oude kern. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een mooie tuin met ligstoelen en een zwembad (geopend in de zomermaanden).

Bekijk de website van Hotel Maria Rosaria
Hotel Santa Lucia
Hotel Santa Lucia - Capoterra
Het hotel ligt aan de rand van een prachtige lagune. Het strand bevindt zich op een kilometer van het hotel. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een mediterrane tuin met ligstoelen en een mooi buitenzwembad (geopend in de zomermaanden).

Bekijk de website van Hotel Santa Lucia
Hotel Corte Rosada
Hotel Corte Rosada - Alghero
Ongeveer 12 kilometer ten noorden van Alghero ligt hotel Corte Rosada met uitzicht op de baai van Porto Conte en omgeven door dennenbossen. U kunt ontspannen op het privéstrand of bij de twee buitenzwembaden. Ook is er een tennisbaan! Uw kamer is in mediterrane stijl ingericht.

Bekijk de website van Hotel Corte Rosada
Hotel San Trano
Hotel San Trano - Luogosanto
Dit vriendelijke hotel ligt in het kleine dorp Luogosanto, midden in de heuvels die u een prachtig weids uitzicht bieden! Het is een mooie afwisseling tijdens deze reis om ook in het binnenland te slapen in een rustige, groene omgeving op de heuveltop van Monti Juanni. Het hotel heeft gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel San Trano
Hotel Shegara
Hotel Shegara - Porto-Vecchio
Het sfeervolle laagbouwhotel ligt aan de kust op circa 150 van de haven van Porto-Vecchio. Vanaf het grote terras met ligbedden heeft u fantastisch uitzicht op de baai en de voorbijkomende schepen en jachten.

Bekijk de website van Hotel Shegara
Hotel Residence U Livanti - Propriano


Bekijk de website van
Hotel Castellu Rossu
Hotel Castellu Rossu - Lucciana
Het hotel ligt op zo’n 15 kilometer van Bastia en beschikt over een mooie mediterrane tuin en een buitenzwembad met ligstoelen.

Bekijk de website van Hotel Castellu Rossu
Hotel le Mediterranee - Porto
Résidence les Calanques
Hotel Residence les Calanques - Ajaccio
Het hotel ligt prachtig tussen bergen en de Middellandse Zee, die u via trappen na het oversteken van de weg kunt bereiken. Het centrum van Ajaccio ligt op circa 8 kilometer. Vanaf het terras met ligstoelen en het zwembad geniet u van een prachtig uitzicht. Verder beschikt het hotel over een lobby, een restaurant en een wellness- en fitnescentrum (tegen betaling).

Bekijk de website van Résidence Les Calanques

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We hebben genoten van deze cultuurreis. Hoewel het natuurlijk een gemixt beeld is, is in onze herinnering aan Sardinië vooral de schat aan archeologische vondsten blijven hangen, terwijl Corsica in onze herinnering voortleeft door de prachtige, grillige natuur. Maar juist door die aanvulling van de twee eilanden op elkaar is het totaalbeeld grandioos! Dit is een prachtige reis, waar we met veel voldoening op terugkijken! Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Sardinië en Corsica!
Koos Schoonhoven
Reisleider Steven beschikte over zeer veel parate kennis. Programma was zeer gevarieerd, wel wat vol. Kleine groep (20 personen) was erg prettig.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
A.G. de Boer
Een mooie kennismaking met de twee eilanden die rijk zijn aan interessante archeologische vindplaatsen, aardige steden en prachtige, indrukwekkende natuur.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Meneer P.W. Geudeke
We hebben genoten van Steven Bastmeijer en zijn verhalen! Over het algemeen waren de hotels goed. Meer aandacht voor wifi is gewenst.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8/9
J.A. Slappendel
Deze reis is zeker niet goedkoop, maar als je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding dan mag men niet klagen. Het motto is niet voor niets: het kost wat, maar dan heb je ook wat!!
Beoordeling reis: 8/9
Beoordeling reisleider: 9
C. van Dijk
Op beide eilanden was zo veel te zien, ze zijn elk wel een week waard. Elk eiland heeft zijn eigen sfeer.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
W. Dubbink-Kip
Prachtige reis! Twee zulke verschillende eilanden! Persoonlijk vond ik Sardinië mooier dan Corsica, maar dat is smaak. De ligging van sommige hotels met veel trappen is wel wat lastig.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 7Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.