050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Twee mysterieuze eilanden vol karakter

Reisleidster Qurina:
‘Sardinië hoort bij Italië, Corsica bij Frankrijk, maar deze twee heerlijke eilanden in de Middellandse Zee zijn vooral zichzelf. Vele overheersers hebben hun voetafdrukken op de eilanden achtergelaten, maar gelukkig hebben ze hun eigenheid nooit verloren. In een ruig landschap met spannende kusten, spectaculaire rotsformaties en smalle bergwegen, waar varkens en geiten op hun gemak overheen kuieren, ontdekt u hun mysterieuze en boeiende geschiedenis. Achter elke bocht in de weg – en dat zijn er velen – wacht u een nieuwe verrassing!

Ons avontuur start op Sardinië, een paradijs met een overweldigende natuur en betoverende baaien. In dit prachtige decor liggen, zowel aan de kust als in het binnenland, kleurrijke stadjes die verhalen van een lange geschiedenis. Van bandieten en muurschilderingen in Orgosolo en het Spaanse Alghero tot het ‘gelukkige’ Olbia en het kleurrijke Bosa, dat op een levensechte ansichtkaart lijkt: er valt genoeg te ontdekken op Sardinië. Maar wat mij op Sardinië vooral aangrijpt is de indrukwekkende nuraghe-cultuur. De wonderlijke prachtige bouwsels die deze cultuur heeft nagelaten, prikkelt en roept talloze vragen op die niet altijd goed te beantwoorden zijn, maar mij wel stil maken en verwonderen.

Ook het zonovergoten Franse Corsica verrast met pittoreske stadjes als Bastia en Corte en kleurrijke haventjes met uitzicht over de azuurblauwe Middellandse Zee, maar vooral met de mooiste rotsformaties en kloven in het bergachtige binnenland. De ruigheid van het eiland is ongekend. Napoleon zei het al, Corsica herken je aan haar geur, de geur van de maquis, dat woekerende doornachtige struikgewas dat grote delen van het binnenland bedekt. Het past zo goed bij dit betoverend eiland vol geheimen, met kapot geschoten verkeersborden die een verhaal vertellen en met wilde varkens op de weg.

En al deze schoonheid wordt op beide eilanden gecombineerd met een smaakvolle keuken en heerlijke wijnen: het kan niet beter! Ontdekt u met mij het échte gezicht van Corsica en Sardinië?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
11x ontbijt, 1x lunch en 11x diner
lunch met schaapherders
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Cagliari, Alghero en Bosa
Bonifacio, Ajaccio en Corte
Bastia en rotsformaties Piana
nuraghes en menhirs
muurschilderingen Orgosolo
museum Sardijnse tradities
archeologisch museum Cagliari
tempelbron Santa Cristina
Santissima Trinità di Saccargia
natuurtocht Gallura
Tombe di Giganti en en opgraving Nora
SRc-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
In een bergachtige omgeving ligt Orgosolo, waar we bij schaapherders op bezoek gaan. Hier genieten we van een lunch met streekspecialiteiten.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Olbia
+ lees meer
Nuoro, Orgosolo en lunch met schaapherders
+ lees meer
Cagliari, archeologisch museum en archeologische vindplaats Nora
+ lees meer
Tempelbron van Santa Christina, bezoek Bosa en Alghero
+ lees meer
Nuraghe, Santissima Trinità di Saccargia en natuurtocht door Gallura
+ lees meer
Overtocht naar Corsica, bezoek Bonifacio en optionele boottocht
+ lees meer
Corte en bezoek aan sfeervol Bastia
+ lees meer
Spectaculaire rit langs Scala di Santa Regina en optionele excursie naar natuurreservaat
+ lees meer
Calanques de Piana en Ajaccio
+ lees meer
Filitosa en Sartène
+ lees meer
Eilanden van de Maddalena-archipel en Tombe di Giganti
+ lees meer
Terugvlucht Olbia – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Sardinië en Corsica
1650 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Boottocht Bonifacio
Boottocht Bonifacio
Genieten vanaf de zee
Duur: circa 1 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: € 17,50 per persoon
U betaalt de excursie ter plaatse!
Als de boottijden en de weersomstandigheden het toelaten, kunt u een boottocht maken langs de zuidkust van Corsica. Vanaf de zee heeft u een prachtig uitzicht op het hooggelegen Bonifacio en de spectaculaire rotsformaties. We varen een kleine grot in en genieten van de prachtige groen-blauwe kleur van het zeewater.
Boottocht Scandola
Boottocht Scandola
Varend naar UNESCO-werelderfgoed Scandola
Duur: 2,5 uur
Minimumaantal deelnemers n.v.t.
Prijs: circa € 45,- per persoon
U betaalt de excursie ter plaatse!
In de ochtend vaart de boot vanuit Porto de zee op en kunt u mee! U vaart naar het natuurreservaat van Scandola. Dit natuurreservaat staat sinds 1983 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze boottocht kan alleen uitgevoerd worden bij gunstige weersomstandigheden.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Olbia06:15 - 08:35 uur
Olbia - Amsterdam08:20 - 10:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. De meeste hotels liggen aan de kust. De hotel zijn vaak trapsgewijs gebouwd, waardoor er niveauverschil is en u dus trappen moet lopen. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Het was wat mij betreft de perfecte volgorde van de eilanden: eerst het lieflijke Sardinië en daarna het ruige Corsica.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
We hebben genoten van deze cultuurreis. Hoewel het natuurlijk een gemixt beeld is, is in onze herinnering aan Sardinië vooral de schat aan archeologische vondsten blijven hangen, terwijl Corsica in onze herinnering voortleeft door de prachtige, grillige natuur. Maar juist door die aanvulling van de twee eilanden op elkaar is het totaalbeeld grandioos! Dit is een prachtige reis, waar we met veel voldoening op terugkijken! Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Sardinië en Corsica!
Lang geleden (circa 20 jaar) toen mijn vrouw ook nog fit genoeg was voor een SRC-reis, hebben we samen met veel genoegen enkele reizen met SRC gemaakt. Mijn vrouw is drie jaar geleden overleden, en nu heb ik het nog eens geprobeerd. Heb dezelfde kwaliteit van toen weer ervaren.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Tweede keer dat ik een reis had met Arianne. Een enorm vriendelijke, warme persoonlijkheid en zeer kundig. Sardinië en Corsica zijn twee zeer verschillende eilanden, mooi dat deze in één reis te bezoeken zijn.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Het was erg gezellig. Een goed programma niet te zwaar. Het succes van de reis is ook te danken aan Arianne, deskundig en gezellig en aan de uitstekende rijstijl van ons chauffeur Giacomo.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ook deze reis was weer erg goed georganiseerd. Deskundige reisleiding en een hele prettige ontspannen sfeer.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Een mooie kennismaking met de twee eilanden die rijk zijn aan interessante archeologische vindplaatsen, aardige steden en prachtige, indrukwekkende natuur.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Deze reis is zeker niet goedkoop, maar als je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding dan mag men niet klagen. Het motto is niet voor niets: het kost wat, maar dan heb je ook wat!!
Beoordeling reis: 8/9
Beoordeling reisleider: 9
Op beide eilanden was zo veel te zien, ze zijn elk wel een week waard. Elk eiland heeft zijn eigen sfeer.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Prachtige reis! Twee zulke verschillende eilanden! Persoonlijk vond ik Sardinië mooier dan Corsica, maar dat is smaak. De ligging van sommige hotels met veel trappen is wel wat lastig.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 7
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.