050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Twee mysterieuze eilanden vol karakter

Reisleidster Qurina:
‘Sardinië hoort bij Italië, Corsica bij Frankrijk, maar deze twee heerlijke eilanden in de Middellandse Zee zijn vooral zichzelf. Vele overheersers hebben hun voetafdrukken op de eilanden achtergelaten, maar gelukkig hebben ze hun eigenheid nooit verloren. In een ruig landschap met spannende kusten, spectaculaire rotsformaties en smalle bergwegen, waar varkens en geiten op hun gemak overheen kuieren, ontdekt u hun mysterieuze en boeiende geschiedenis. Achter elke bocht in de weg – en dat zijn er velen – wacht u een nieuwe verrassing!

Ons avontuur start op Sardinië, een paradijs met een overweldigende natuur en betoverende baaien. In dit prachtige decor liggen, zowel aan de kust als in het binnenland, kleurrijke stadjes die verhalen van een lange geschiedenis. Van bandieten en muurschilderingen in Orgosolo en het Spaanse Alghero tot het ‘gelukkige’ Olbia en het kleurrijke Bosa, dat op een levensechte ansichtkaart lijkt: er valt genoeg te ontdekken op Sardinië. Maar wat mij op Sardinië vooral aangrijpt is de indrukwekkende nuraghe-cultuur. De wonderlijke prachtige bouwsels die deze cultuur heeft nagelaten, prikkelt en roept talloze vragen op die niet altijd goed te beantwoorden zijn, maar mij wel stil maken en verwonderen.

Ook het zonovergoten Franse Corsica verrast met pittoreske stadjes als Bastia en Corte en kleurrijke haventjes met uitzicht over de azuurblauwe Middellandse Zee, maar vooral met de mooiste rotsformaties en kloven in het bergachtige binnenland. De ruigheid van het eiland is ongekend. Napoleon zei het al, Corsica herken je aan haar geur, de geur van de maquis, dat woekerende doornachtige struikgewas dat grote delen van het binnenland bedekt. Het past zo goed bij dit betoverend eiland vol geheimen, met kapot geschoten verkeersborden die een verhaal vertellen en met wilde varkens op de weg.

En al deze schoonheid wordt op beide eilanden gecombineerd met een smaakvolle keuken en heerlijke wijnen: het kan niet beter! Ontdekt u met mij het échte gezicht van Corsica en Sardinië?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
11x ontbijt, 1x lunch en 11x diner
lunch met schaapherders
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Cagliari, Alghero en Bosa
Bonifacio, Ajaccio en Corte
Bastia en rotsformaties Piana
nuraghes en menhirs
muurschilderingen Orgosolo
museum Sardijnse tradities
archeologisch museum Cagliari
tempelbron Santa Cristina
Santissima Trinità di Saccargia
natuurtocht Gallura
Tombe di Giganti en en opgraving Nora
SRc-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
In een bergachtige omgeving ligt Orgosolo, waar we bij schaapherders op bezoek gaan. Hier genieten we van een lunch met streekspecialiteiten.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Olbia
Nuoro, Orgosolo en lunch met schaapherders
Cagliari, archeologisch museum en archeologische vindplaats Nora
Tempelbron van Santa Christina, bezoek Bosa en Alghero
Nuraghe, Santissima Trinità di Saccargia en natuurtocht door Gallura
Overtocht naar Corsica, bezoek Bonifacio en optionele boottocht
Corte en bezoek aan sfeervol Bastia
Spectaculaire rit langs Scala di Santa Regina en optionele excursie naar natuurreservaat
Calanques de Piana en Ajaccio
Filitosa en Sartène
Eilanden van de Maddalena-archipel en Tombe di Giganti
Terugvlucht Olbia – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Olbia

We vliegen naar Olbia op Sardinië. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel nabij Orosei gebracht. (ca. 100 km)

dag 2: Nuoro en schaapherders

In Nuoro bezoeken we het museum van Sardijnse tradities. We bewonderen hier een gevarieerde collectie klederdrachten en kunstnijverheid. Vervolgens rijden we naar het dorpje Orgosolo. Hier zijn tientallen politieke muurschilderingen te zien, een traditie die is begonnen in 1960. De onderwerpen beelden de tradities van heel Sardinië en de Barbagia, het bergachtige gebied waarin Orgosolo ligt, uit. We lunchen op deze dag bij schaapherders en genieten van lokale specialiteiten en traditionele muziek. We rijden naar ons hotel in de omgeving van Cagliari, waar we twee nachten verblijven. (ca. 240 km)

dag 3: Cagliari en Nora

We wandelen door het centrum van Cagliari. We bewonderen de Pisaans-romaanse dom. Vervolgens bezoeken we het nationale archeologische museum, dat een overzicht biedt van de prehistorische Nuraghe-cultuur tot en met de Romeinen. Hierna bezoeken we de interessante archeologische vindplaats Nora, de eerste stad van Sardinië. De opgravingen tonen ons het belang van deze handels- en havenstad in de Romeinse tijd. (ca. 100 km)

dag 4: Santa Cristina, Bosa en Alghero

We laten Zuid-Sardinië achter ons en rijden naar het westen van het eiland, waar vele goed bewaard gebleven nuraghes te vinden zijn. We bekijken de 3.000 jaar oude tempelbron Santa Cristina, een prachtig overblijfsel van de Nuraghe-cultuur. Hierna bezoeken we het pittoreske Bosa, dat met zijn gekleurde huizen op een levensechte ansichtkaart lijkt! De charmante stad Alghero werd in de 12e eeuw gesticht door Catalaanse kolonisten. De taal en cultuur zijn nog altijd Catalaans. We wandelen door de intieme straatjes en bewonderen de oude vestingmuren. We overnachten in de omgeving van Alghero. (ca. 250 km)

dag 5: Nuraghe, Santissima Trinità di Saccargia en natuurtocht

We bezoeken een van de nuraghes, die over heel Sardinië zijn verspreid. Deze bouwwerken werden tussen 1.500 en 500 voor Christus gebouwd. Het is niet precies bekend wat hun functie was, maar het is duidelijk dat ze meer waren dan slechts uitkijktorens: sommige bouwsels werden uitgebreid tot ingewikkelde complexen. Ook bekijken we de Santissima Trinità di Saccargia. Dit is een van de mooiste kerken van Sardinië en een prachtig voorbeeld van Pisaans-romaanse architectuur. Na een schitterende rit door de noordelijke provincie Gallura met kurkeiken en granieten bergmassieven komen we aan in de omgeving van Arzachena, waar we overnachten. (ca. 180 km)

dag 6: Bonifacio op Corsica

We maken de overtocht naar Corsica. Vanaf het schip genieten we van een fraai uitzicht op Bonifacio, een stad die op een zeventig meter hoog plateau van witte krijtrotsen ligt. We bezoeken het hooggelegen, versterkte centrum. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u een optionele boottocht langs de zuidkust van Corsica maken (kosten niet inbegrepen). We overnachten in de omgeving van Aléria. (ca. 130 km)

dag 7: Corte en sfeervol Bastia

We rijden naar Corte, gelegen in het mooie binnenland. Toen de Corsicanen in de 18e eeuw hun onafhankelijkheid uitriepen, was Corte korte tijd hoofdstad van het eiland. De opstand werd bloedig neergeslagen, maar volgens velen is dit nog steeds de meest Corsicaanse stad op Corsica. Na een wandeling door het stadje en tijd voor de lunch gaan we naar Bastia, de hoofdstad van het departement Haute-Corse. We bezoeken hier onder andere de pittoreske haven, de Vieux Port, en de 16e-eeuwse Genuese citadel met een prachtig uitzicht over de stad en bijzondere toiletten. We overnachten in de omgeving van Bastia. (ca. 120 km)

dag 8: Scala di Sante Regina en Porto

Wederom maken we een spectaculaire rit door het binnenland. We rijden langs het Scala di Santa Regina, over de Col de Vergio op 1.477 meter hoogte. We dalen af via de Gorges de Spelunca. De uitzichten tijdens deze rit zijn adembenemend! In het mooi gelegen Porto heeft u vrije tijd om langs de haven te wandelen en neer te strijken op een van de gezellige terrasjes. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u een optionele boottocht langs de Calanques de Piana naar het natuurreservaat van Scandola maken (kosten niet inbegrepen). Dit natuurreservaat staat sinds 1983 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We overnachten in de omgeving van Porto. (ca. 150 km)

dag 9: Calanques de Piana en Ajaccio

We rijden langs de prachtige kust de Calanques de Piana naar Ajaccio. Het is zowel de hoofdstad van Corsica als de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Door de oude binnenstad, met haar wirwar van straatjes, wandelen we langs zijn geboortehuis naar de Place de Gaulle. Hier staat de kleine generaal omringd door zijn vier broers. Vanaf de jachthaven aan de voet van de citadel hebben we een fantastisch uitzicht over de stad, de baai en de erachter gelegen bergen. Na de wandeling heeft u vrije tijd om de stad verder te verkennen. U kunt bijvoorbeeld naar het interessante Musée Fesch gaan. Kardinaal Fesch was een oom van Napoleon en een groot kunstliefhebber. Hij begeleidde zijn ambitieuze neef tijdens zijn campagne in Italië. Veel van de schitterende kunst die hij verzamelde, wordt in dit museum tentoongesteld. Of gaat u op zoek naar souvenirs? Vannacht verblijven we in een hotel nabij Ajaccio. (ca. 90 km)

dag 10: Filitosa en Sartène

We brengen een bezoek aan Filitosa en bewonderen de menhirs, bijzondere monolieten uit het tijdperk van de Torreanen, een volk dat hier ooit woonde. We zien mysterieuze standbeelden van menselijke gezichten en wapens. Hierna gaan we naar het sfeervolle stadje Sartène, volgens sommigen 'de meest Corsicaanse stad van Corsica'. Via een mooie route rijden we naar Porto-Vecchio voor de overnachting. (ca. 140 km)

dag 11: Terug naar Sardinië en de Tombe di Giganti

Vroeg in de ochtend nemen we de ferry terug naar Sardinië. Als de weersomstandigheden het toelaten brengen we een bezoekje aan la Maddalena, een onderdeel van de Maddalena-archipel. De vele rotsen en eilandjes zijn eigenlijk de toppen van een verzonken gebergte tussen Corsica en Sardinië. Hierna rijden we naar de prehistorische Tomba di Giganti, een van de hoogtepunten van onze reis door Sardinië! Dit groepsgraf ligt in Gallura en is een van de meest interessante archeologische plekken van het eiland. De laatste nacht verblijven we in de omgeving van Arzachena. (ca. 100 km)

dag 12: Olbia – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Olbia voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht Bonifacio
Boottocht Bonifacio
Genieten vanaf de zee
Duur: circa 1 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: € 17,50 per persoon
U betaalt de excursie ter plaatse!
Als de boottijden en de weersomstandigheden het toelaten, kunt u een boottocht maken langs de zuidkust van Corsica. Vanaf de zee heeft u een prachtig uitzicht op het hooggelegen Bonifacio en de spectaculaire rotsformaties. We varen een kleine grot in en genieten van de prachtige groen-blauwe kleur van het zeewater.
Boottocht Scandola
Boottocht Scandola
Varend naar UNESCO-werelderfgoed Scandola
Duur: 2,5 uur
Minimumaantal deelnemers n.v.t.
Prijs: circa € 45,- per persoon
U betaalt de excursie ter plaatse!
In de ochtend vaart de boot vanuit Porto de zee op en kunt u mee! U vaart naar het natuurreservaat van Scandola. Dit natuurreservaat staat sinds 1983 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze boottocht kan alleen uitgevoerd worden bij gunstige weersomstandigheden.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Olbia06:25 - 08:45 uur
Olbia - Amsterdam08:25 - 10:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. De meeste hotels liggen aan de kust. De hotel zijn vaak trapsgewijs gebouwd, waardoor er niveauverschil is en u dus trappen moet lopen. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Maria Rosaria in Orosei, Italië
Hotel Maria Rosaria - Orosei
Dit sfeervolle hotel is gelegen op 100 meter van het oude stadscentrum van Orosei. De schitterende stranden liggen op korte rijafstand. Het hotel is voorzien van een restaurant, een bar, een mooie tuin met ligstoelen en een zwembad (geopend in de zomermaanden). Er is gratis wifi aanwezig in de gehele accommodatie. Er is geen lift. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Maria Rosaria
Hotel Santa Lucia
Hotel Santa Gilla - Capoterra
Hotel Santa Gilla ligt aan de rand van een prachtige lagune. Het strand bevindt zich op een kilometer van het hotel. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een mediterrane tuin met ligstoelen en een mooi buitenzwembad (geopend in de zomermaanden). Er is geen lift in het hotel. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, een tv, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Santa Lucia
Hotel Rina
Hotel Rina - Alghero
Hotel Rina ligt op 100 meter van witte zandstranden. Het historische centrum van Alghero ligt op 25 minuten wandelafstand. Het hotel beschikt over een restaurant, een terras met panoramisch uitzicht, een bar en een buitenzwembad. Er is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes. De ruime, lichte hotelkamers zijn voorzien van een tegelvloer, grote ramen, een tv, airconditioning en een badkamer voorzien van een douche, een toilet, een bidet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Rina
Hotel Pausania Inn, Italië
Hotel Pausania Inn - Tempio Pausania
Pausania Inn ligt in het groen van Gallura, op 30 kilometer van de witte zandstranden van Noord-Sardinië. Het hotel beschikt over een buitenzwembad en een restaurant. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, verwarming, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Pausania Inn
Hotel Atrachjata, Aléria, Frankrijk
Hotel l'Atrachjata - Aléria
Hôtel Restaurant Atrachjata Aléria is ideaal gelegen in het hart van de Costa Serena, op 45 minuten rijden van Bastia, Corte en Porto-Vecchio. Het hotel beschikt over een restaurant en een terras. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hôtel Restaurant Atrachjata Aléria
Hôtel Spa La Madrague
Hotel Hotel & Spa La Madrague - Lucciana
Hôtel Spa La Madrague ligt op 18 klimeter van Bastia en 37 kilometer van Corte. Het hotel beschikt over een restaurant, een seizoensgebonden buitenbad, een zonneterras, een bar, een wellnessruimte en een tuin. U kunt gebruikmaken van gratis wifi. De kamers van het hotel zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een kluisje en ene badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.Bekijk de website van Hôtel Spa La Madrague
Le Mediterranee in Porto, Frankrijk
Hotel Le Mediterranee - Porto
Dit rustieke hotel is prachtig gelegen aan de golf van Porto. U heeft vanaf uw kamer en vanuit het zwembad een mooi zicht over de zee en het strand. Er is geen lift in het hotel. Vlak bij bevinden zich verschillende terrassen en restaurants. De kamers zijn voorzien van een balkon, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.Bekijk de website van Le Mediterranee
Hotel Sun Beach in Ajaccio, Frankrijk
Hotel Sun Beach - Ajaccio
Hotel Sun Beach ligt in een zonnig en bosrijke omgeving op vijf minuten loopafstand van het strand. Het centrum van Ajaccio ligt op circa 5 kilometer afstand. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een tuin met ligstoelen en een zwembad (geopend in de zomermaanden). De kamers zijn voor zien van een tv, airconditioning, een telefoon, gratis wifi en een badkamer met een douche of een bad en een toilet.

Bekijk de website van hotel Sun Beach
Hotel Maquis et Met, Frankrijk
Hotel Maquis et Mer - Solenzara
Hotel Maquis et Met ligt op slechts 400 meter van het strand en de jachthaven van Solenzara. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een terras. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Maquis et Met

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ook deze reis was weer erg goed georganiseerd. Deskundige reisleiding en een hele prettige ontspannen sfeer.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was erg gezellig. Een goed programma niet te zwaar. Het succes van de reis is ook te danken aan Arianne, deskundig en gezellig en aan de uitstekende rijstijl van ons chauffeur Giacomo.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Tweede keer dat ik een reis had met Arianne. Een enorm vriendelijke, warme persoonlijkheid en zeer kundig. Sardinië en Corsica zijn twee zeer verschillende eilanden, mooi dat deze in één reis te bezoeken zijn.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Lang geleden (circa 20 jaar) toen mijn vrouw ook nog fit genoeg was voor een SRC-reis, hebben we samen met veel genoegen enkele reizen met SRC gemaakt. Mijn vrouw is drie jaar geleden overleden, en nu heb ik het nog eens geprobeerd. Heb dezelfde kwaliteit van toen weer ervaren.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Vol en interessant programma. Heel goed begeleid. Een aanrader!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Dit is een prachtige reis met een hoog cultureel gehalte. Reisleider Steven kon veel achtergrondinformatie vertellen. Hij paste het programma op onderdelen aan, zodat we veel hebben gezien.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
We hebben genoten van deze cultuurreis. Hoewel het natuurlijk een gemixt beeld is, is in onze herinnering aan Sardinië vooral de schat aan archeologische vondsten blijven hangen, terwijl Corsica in onze herinnering voortleeft door de prachtige, grillige natuur. Maar juist door die aanvulling van de twee eilanden op elkaar is het totaalbeeld grandioos! Dit is een prachtige reis, waar we met veel voldoening op terugkijken! Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Sardinië en Corsica!
Reisleider Steven beschikte over zeer veel parate kennis. Programma was zeer gevarieerd, wel wat vol. Kleine groep (20 personen) was erg prettig.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Een mooie kennismaking met de twee eilanden die rijk zijn aan interessante archeologische vindplaatsen, aardige steden en prachtige, indrukwekkende natuur.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
We hebben genoten van Steven en zijn verhalen! Over het algemeen waren de hotels goed. Meer aandacht voor wifi is gewenst.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8/9
Deze reis is zeker niet goedkoop, maar als je kijkt naar de prijs-kwaliteitsverhouding dan mag men niet klagen. Het motto is niet voor niets: het kost wat, maar dan heb je ook wat!!
Beoordeling reis: 8/9
Beoordeling reisleider: 9
Op beide eilanden was zo veel te zien, ze zijn elk wel een week waard. Elk eiland heeft zijn eigen sfeer.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Prachtige reis! Twee zulke verschillende eilanden! Persoonlijk vond ik Sardinië mooier dan Corsica, maar dat is smaak. De ligging van sommige hotels met veel trappen is wel wat lastig.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 7
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien