050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Spanje | Aangenaam Tenerife

Het groene hart van de Canarische eilanden

Reisleider Joen:
'Dat er al vóór onze jaartelling mensen in kleine bootjes vanaf de kust van Afrika de oceaan op voeren en op dit eiland terechtkwamen, is heel bijzonder. Dat ze er vervolgens bleven, is heel begrijpelijk. Tenerife is namelijk een prachtig groen, bergachtig eiland met vruchtbare vulkanische grond en het hele jaar door aangename lentetemperaturen!

De Spanjaarden veroverden het eiland rond 1500, waardoor u in de stadjes wordt verrast door mooie koloniale paleizen en kerkjes. Maar ook de oorspronkelijke bevolking, de Guanchen, heeft haar sporen op het eiland achtergelaten. U kunt deze erfenis bewonderen in Candelaria en Güímar. Behalve de charmante bergdorpjes, waar u stuit op oude kapelletjes en kleine musea, ontdekt u uiteraard ook de hoofdstad Santa Cruz, een moderne stad met een authentiek historisch centrum.

Aan cultuur is dus geen gebrek, en ook de natuur laat zich niet onbetuigd: op Tenerife is de Pico del Teide alom aanwezig! De glorieuze vulkaan, die met eeuwige sneeuw is bedekt, torent boven alles en iedereen uit. Het omliggende natuurgebied, waarin u een prachtige wandeling maakt, ademt de rust uit die kenmerkend is voor het hele eiland. Tenerife heeft dus alles voor een heerlijke vakantie! Ontdekt u met mij het groene hart van de Canarische Eilanden?’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Qurina maakte met haar gasten de reis over Tenerife en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Qurina tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Tenerife!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel
7x ontbijt en 7x diner
wandeling in Parque Nacional del Teide
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Santa Cruz de Tenerife
Garachico en La Laguna
Zwarte Madonna Candelaria
La Orotava
Icod de los Vinos
Parque Nacional del Teide
tuin Puerto de la Cruz
SRC-reisleider Joen
SRC-reisleider sinds 1995
Heerlijk dat alles geregeld is: van de diners tot de wandelingen bij de Teide-vulkaan en het bezoek aan onbekende plaatsen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Tenerife
+ lees meer
Garachico, Icod de Los Vinos en botanische tuin Puerto de La Cruz
+ lees meer
Verkenning Parque Nacional del Teide
+ lees meer
Santa Cruz de Tenerife en Candelaria
+ lees meer
Wandeling Caldera en La Orotava
+ lees meer
Vrije dag
+ lees meer
La Laguna en bergachtig Tenerife
+ lees meer
Terugvlucht naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Tenerife
640 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Tenerife14:20 - 18:05 uur
Tenerife - Amsterdam18:55 - 00:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Dit is een bijzonder mooie reis waarbij heel andere aspecten van Tenerife aan de orde komen dan zon, zee en strand. Hoewel het programma behoorlijk vol is, is er toch zeker ook gelegenheid voor rust mede doordat je de hele tijd in hetzelfde (uitstekende) hotel verblijft.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Tenerife, een prachtig eiland. De mooie natuur, dorpjes en steden. En dan ook nog geweldig weer in januari maken dat wij volop genoten hebben. Weer veel geleerd over het eiland en de bevolking. Het hotel was mooi en rustig gelegen aan zee.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis naar Tenerife was heerlijk. Relaxed vakantie vieren op een mooi eiland. Onder begeleidding van reisleider Ronald, in samenwerking met de lokale gids Elisabeth, heb ik veel moois van het eiland gezien, prachtige wandelingen gemaakt door koloniale binnensteden en genoten van de natuur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Met een afwisselend programma en toch een relaxte week een verrijkte blik op Tenerife gekregen!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reisleider: een boeiende verteller, met veel kennis van zaken. Betrokken met de mensen, zeker als er een probleem opgelost moest worden. Er was een goede afwisseling van cultuur en natuur. Alleen cultuur zou toch voor ons te vermoeiend geweest zijn! Het hotel was erg groot, maar het personeel was vriendelijk. De leiding in de eetzaal herkende je al gauw als lid van de groep van Joen. Joen die ook uitbundig werd begroet door het personeel! De Spaanse gids was innemend. Het was zoeken voor Joen wat haar aandeel kon zijn in de excursie. Hij gaf haar regelmatig een kans om ook interessante feiten te vertellen. Ze sprak wel snel, zodat voor ons toch veel van haar verhaal verloren ging. Ik begrijp dat een Spaanse gids verplicht aanwezig moet zijn, terwijl je dat eigenlijk niet nodig vindt. Er was een grote verscheidenheid aan voedsel bij de maaltijden. Dat was leuk; je bedacht elke dag waar je op dat moment zin in had!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Tenerife is een prachtig eiland met een overvloed aan natuur. Cultureel is Tenerife wat minder spannend maar dat is geen groot gemis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 7
Goede combi tussen fascinerende natuur en een vleugje cultuur met mooi weer op korte vliegafstand. Aangenaam maar niet echt verrassend wat betreft de cultuur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.