U bent hier: Home | Spanje | Tenerife

Het groene hart van de Canarische eilanden

Reisleidster Qurina Dijkstra:
'Dat er al vóór onze jaartelling mensen in kleine bootjes vanaf de kust van Afrika de oceaan op voeren en op dit eiland terechtkwamen, is heel bijzonder. Dat ze er vervolgens bleven, is heel begrijpelijk. Tenerife is namelijk een prachtig groen, bergachtig eiland met vruchtbare vulkanische grond.

Het hele jaar kunt u hier genieten van aangename lentetemperaturen. De Spanjaarden veroverden het eiland rond 1500, waardoor u in de stadjes wordt verrast door mooie koloniale paleizen en kerkjes. Maar ook de oorspronkelijke bevolking, de Guanchen, heeft haar sporen op het eiland achtergelaten. U kunt deze erfenis bewonderen in Candelaria en Güímar.

Behalve de charmante bergdorpjes, waar u stuit op oude kapelletjes en kleine musea, ontdekt u uiteraard ook de hoofdstad Santa Cruz, een moderne stad met een authentiek historisch centrum. Aan cultuur is dus geen gebrek, maar de natuur laat zich ook niet onbetuigd: op Tenerife is de Pico del Teide alom aanwezig! De glorieuze vulkaan, die met eeuwige sneeuw is bedekt, torent boven alles en iedereen uit. Het omliggende natuurgebied, waarin u een prachtige wandeling maakt, ademt de rust uit die kenmerkend is voor het hele eiland. Ontdekt u met mij het groene hart van de Canarische Eilanden?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel
7x ontbijt en 7x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
hoofdstad Santa Cruz
Garachico en La Laguna
Zwarte Madonna Candelaria
wandeling Caldera
La Orotava
Icod de los Vinos
Parque Nacional del Teide
tuin Puerto de la Cruz
vrije dag
Reisleidster Qurina Dijkstra
SRC-reisleidster sinds 2011
Favoriete plek: Icod de los Vinos
Koloniale stadjes, charmante bergdorpjes, de mooiste natuur en dat alles in aangename lentetemperaturen: Tenerife heeft het! Ontdekt u met mij het groene hart van de Canarische Eilanden?
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Joen Verbeeck
Reisleider sinds 1995
Reisleidster Marlies Korthof
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Martine Delver
Reisleidster sinds 1999

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Tenerife
Garachico, Icod de Los Vinos en botanische tuin Puerto de La Cruz
Verkenning Parque Nacional del Teide
Santa Cruz de Tenerife en Candelaria
Wandeling Caldera en La Orotava
Vrije dag
La Laguna en bergachtig Tenerife
Vrije tijd en terugvlucht naar Nederland
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Tenerife

Transfer naar ons hotel aan de rand van Puerto de la Cruz. (ca. 90 km)

dag 2: Garachico, Icod de los Vinos en botanische tuin

Garachico, aan de noordwestkust van Tenerife, werd in de 16e eeuw door Genuese kooplieden gesticht. Ooit was dit de belangrijkste haven van het eiland, totdat de uitbarsting van de Volcán Negro in 1706 een einde maakte aan die bloeitijd. De historische huizen en gebouwen vormen hierdoor wel een zeldzame architectonische en stedenbouwkundige eenheid. In Icod de los Vinos, een stadje dat midden in een vruchtbare wijnstreek ligt, zien we op het Plaza de la Iglesia de meer dan 500 jaar oude drakenbloedboom: hét symbool van het eiland. Ook bezoeken we een museum met religieuze kunst. Terug in Puerto de la Cruz wandelen we door een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In deze weelderige tuin groeien meer dan duizend planten- en boomsoorten van de Canarische Eilanden en uit andere delen van de wereld. (ca. 70 km)

dag 3: Parque Nacional del Teide

Via een mooie route rijden we naar het Parque Nacional del Teide, dat rondom de alom aanwezige vulkaan met dezelfde naam ligt. Dit gebied kreeg in 1954 een beschermde status en is sindsdien een van de grootste nationale parken van Spanje. Op veel plekken steken de kraterwanden wel 700 meter boven de kraterbodem uit! Onderweg stoppen we regelmatig om vanaf verschillende uitzichtpunten te genieten van de omgeving. (ca. 130 km)

dag 4: Santa Cruz en Candelaria

Santa Cruz de Tenerife dankt haar naam aan het Heilige Kruis van de conquistadores. Sinds 1723 is de stad het bestuurlijke centrum van Tenerife. We wandelen door het historische centrum, waar we de S.Franciscokerk uit 1680 en het museum van de schone kunsten bezoeken. Het topstuk van dit museum is de geboortetriptiek van Pieter Coecke van Aelst, die rond 1500 is gemaakt. Hierna gaan we naar Candelaria, waar we het belangrijkste heiligdom van de archipel bezichtigen: de Zwarte Madonna. Volgens de legende vonden twee vissers van een Guanchenstam, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, in 1390 een wonderbaarlijk beeld dat op het strand was aangespoeld. De Guanchen plaatsten het beeld als religieus voorwerp in een van de grotten. (ca. 120 km)

dag 5: Wandeling Caldera en La Orotava

In het Parque Nacional del Teide maken we vanuit Caldera een wandeling van ongeveer 2 uur door een bosrijke omgeving. Af en toe hebben we een prachtig uitzicht op de vulkaan Pico del Teide. Vervolgens gaan we naar La Orotava, een van de best bewaard gebleven stadjes van Tenerife. De steile smalle kasseienstraatjes en de mooie 17e- en 18e-eeuwse huizen geven het stadje een schilderachtige uitstraling. We wandelen door de oude stadskern en bezichtigen de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. De muziek van Mozart, die hier bijna de hele dag te beluisteren is, maakt het magnifieke interieur nog indrukwekkender. Na dit bezoek wandelen we naar het plein, waar we het neoclassicistische stadhuis bewonderen. (ca. 40 km)

dag 6: Vrije dag

Op deze vrije dag kunt u ontspannen bij het hotel of er zelf op uit gaan. Wist u bijvoorbeeld dat er in Güímar 6 piramides staan? Deze piramides zijn mogelijk door de Guanchen gebruikt als zonnetempel. Voor dierenliefhebbers is het dierenpark Loro Parque een aanrader. Of bezoekt u het kleine interessante archeologisch museum in Puerto de la Cruz? Er zijn genoeg mogelijkheden voor deze heerlijke vrije dag!

dag 7: La Laguna en bergachtig Tenerife

La Laguna is de op een na grootste stad van Tenerife. In het oude centrum staan fraaie huizen met houten balkons en rijkversierde portalen met familiewapens, zoals de 16e-eeuwse huizen Casa del Corregidor en Casa de la Alhóndiga. In het historische museum van Tenerife krijgen we een goed beeld van de geschiedenis van het eiland van de periode van de Spaanse verovering rond 1500 tot en met de 20e eeuw. ’s Middags rijden we door de overweldigende natuur van de berggebieden terug naar ons hotel. (ca. 100 km)

dag 8: Tenerife – Amsterdam

Indien het vluchtschema het toelaat kunt u vandaag nog heerlijk genieten van vrije tijd, voordat we naar de luchthaven gaan voor de terugvlucht. (ca. 90 km)

dag 9: Aankomst in Nederland

Net na middernacht komen we aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Tenerife14:10 - 17:50 uur
Tenerife - Amsterdam18:50 - 00:20 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Puerto Palace Puerto de la Cruz
Hotel Puerto Palace - Puerto de la Cruz
Dit hotel ligt aan de rand van het charmante Puerto de la Cruz. In circa 15 minuten wandelt u naar het strand. Het hotel beschikt over een restaurant, een lift en een buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een tv, kluisje (tegen betaling), airconditioning en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Het kan voorkomen dat we gebruik maken van een ander, gelijkwaardig hotel.

Bekijk de website van Hotel Puerto Palace

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Goede combi tussen fascinerende natuur en een vleugje cultuur met mooi weer op korte vliegafstand. Aangenaam maar niet echt verrassend wat betreft de cultuur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Meneer R. van Hooff uit Amsterdam
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.