050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Spanje | Aangenaam Tenerife

Het groene hart van de Canarische eilanden

Reisleider Joen:
'Dat er al vóór onze jaartelling mensen in kleine bootjes vanaf de kust van Afrika de oceaan op voeren en op dit eiland terechtkwamen, is heel bijzonder. Dat ze er vervolgens bleven, is heel begrijpelijk. Tenerife is namelijk een prachtig groen, bergachtig eiland met vruchtbare vulkanische grond en het hele jaar door aangename lentetemperaturen!

De Spanjaarden veroverden het eiland rond 1500, waardoor u in de stadjes wordt verrast door mooie koloniale paleizen en kerkjes. Maar ook de oorspronkelijke bevolking, de Guanchen, heeft haar sporen op het eiland achtergelaten. U kunt deze erfenis bewonderen in Candelaria en Güímar. Behalve de charmante bergdorpjes, waar u stuit op oude kapelletjes en kleine musea, ontdekt u uiteraard ook de hoofdstad Santa Cruz, een moderne stad met een authentiek historisch centrum.

Aan cultuur is dus geen gebrek, en ook de natuur laat zich niet onbetuigd: op Tenerife is de Pico del Teide alom aanwezig! De glorieuze vulkaan, die met eeuwige sneeuw is bedekt, torent boven alles en iedereen uit. Het omliggende natuurgebied, waarin u een prachtige wandeling maakt, ademt de rust uit die kenmerkend is voor het hele eiland. Tenerife heeft dus alles voor een heerlijke vakantie! Ontdekt u met mij het groene hart van de Canarische Eilanden?’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Qurina maakte met haar gasten de reis over Tenerife en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Qurina tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Tenerife!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel
7x ontbijt en 7x diner
wandeling in Parque Nacional del Teide
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Santa Cruz de Tenerife
Garachico en La Laguna
Zwarte Madonna Candelaria
La Orotava
Icod de los Vinos
Parque Nacional del Teide
tuin Puerto de la Cruz
SRC-reisleider Joen
SRC-reisleider sinds 1995
Heerlijk dat alles geregeld is: van de diners tot de wandelingen bij de Teide-vulkaan en het bezoek aan onbekende plaatsen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Tenerife
Garachico, Icod de Los Vinos en botanische tuin Puerto de La Cruz
Verkenning Parque Nacional del Teide
Santa Cruz de Tenerife en Candelaria
Wandeling Caldera en La Orotava
Vrije dag
La Laguna en bergachtig Tenerife
Terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Tenerife

We vliegen naar Tenerife. Na aankomst op de luchthaven worden we naar ons hotel in Puerto de la Cruz gebracht. (ca. 90 km)

dag 2: Garachico, Icod de los Vinos en botanische tuin

Garachico, aan de noordwestkust van Tenerife, werd in de 16e eeuw door Genuese kooplieden gesticht. Ooit was dit de belangrijkste haven van het eiland, totdat de uitbarsting van de Volcán Negro in 1706 een einde maakte aan die bloeitijd. De historische huizen en gebouwen vormen hierdoor wel een zeldzame architectonische en stedenbouwkundige eenheid. In Icod de los Vinos, een stadje dat midden in een vruchtbare wijnstreek ligt, zien we op het Plaza de la Iglesia de meer dan 500 jaar oude drakenbloedboom: hét symbool van het eiland. Ook bezoeken we een museum met religieuze kunst. Terug in Puerto de la Cruz wandelen we door een van de oudste botanische tuinen ter wereld. In deze weelderige tuin groeien meer dan duizend planten- en boomsoorten van de Canarische Eilanden en uit andere delen van de wereld. (ca. 70 km)

dag 3: Parque Nacional del Teide

Via een mooie route rijden we naar het Parque Nacional del Teide, dat rondom de alom aanwezige vulkaan met dezelfde naam ligt. Dit gebied kreeg in 1954 een beschermde status en is sindsdien een van de grootste nationale parken van Spanje. Op veel plekken steken de kraterwanden wel 700 meter boven de kraterbodem uit! Onderweg stoppen we regelmatig om vanaf verschillende uitzichtpunten te genieten van de omgeving. (ca. 130 km)

dag 4: Santa Cruz en Candelaria

Santa Cruz de Tenerife dankt haar naam aan het Heilige Kruis van de conquistadores. Sinds 1723 is de stad het bestuurlijke centrum van Tenerife. We wandelen door het historische centrum, waar we de San Franciscokerk uit 1680 en het museum van de schone kunsten bezoeken. Het topstuk van dit museum is de geboortetriptiek van Pieter Coecke van Aelst, die rond 1500 is gemaakt. Hierna gaan we naar Candelaria, waar we het belangrijkste heiligdom van de archipel bezichtigen: de Zwarte Madonna. Volgens de legende vonden twee vissers van een Guanchenstam, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, in 1390 een wonderbaarlijk beeld dat op het strand was aangespoeld. De Guanchen plaatsten het beeld als religieus voorwerp in een van de grotten. (ca. 120 km)

dag 5: Wandeling Caldera en La Orotava

In het Parque Nacional del Teide maken we vanuit Caldera een wandeling van ongeveer 2 uur door een bosrijke omgeving. Af en toe hebben we een prachtig uitzicht op de vulkaan Pico del Teide. Vervolgens gaan we naar La Orotava, een van de best bewaard gebleven stadjes van Tenerife. De steile smalle kasseienstraatjes en de mooie 17e- en 18e-eeuwse huizen geven het stadje een schilderachtige uitstraling. We wandelen door de oude stadskern en bezichtigen de kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. De muziek van Mozart, die hier bijna de hele dag te beluisteren is, maakt het magnifieke interieur nog indrukwekkender. Na dit bezoek wandelen we naar het plein, waar we het neoclassicistische stadhuis bewonderen. (ca. 40 km)

dag 6: Vrije dag

Op deze vrije dag kunt u ontspannen bij het hotel of er zelf op uit gaan. Wist u bijvoorbeeld dat er in Güímar zes piramides staan? Deze piramides zijn mogelijk door de Guanchen gebruikt als zonnetempel. Of bezoekt u het kleine interessante archeologisch museum in Puerto de la Cruz? Er zijn genoeg mogelijkheden voor deze heerlijke vrije dag!

dag 7: La Laguna en bergachtig Tenerife

La Laguna is de op een na grootste stad van Tenerife. In het oude centrum staan fraaie huizen met houten balkons en rijkversierde portalen met familiewapens, zoals de 16e-eeuwse huizen Casa del Corregidor en Casa de la Alhóndiga. In het historische museum van Tenerife krijgen we een goed beeld van de geschiedenis van het eiland van de periode van de Spaanse verovering rond 1500 tot en met de 20e eeuw. In de middag rijden we door de overweldigende natuur van de berggebieden terug naar ons hotel. (ca. 100 km)

dag 8: Tenerife – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 90 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Tenerife14:20 - 18:05 uur
Tenerife - Amsterdam18:55 - 00:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Precise Resort Tenerife
Hotel Precise Tenerife - Puerto de la Cruz
Precise Resort Tenerife ligt direct aan de Atlantische Oceaan. Het hotel ligt 650 meter van Loro Parque en circa 3 kilometer van het centrum van Puerto de la Cruz. In de enorme subtropische tuin van het hotel bevinden zich een zwembad, een midgetgolfbaan en een tennisbaan. Het hotel beschikt over gratis wifi, een receptie, en een lift. Zowel de bar als het restaurant bieden uitzicht over zee. Alle kamers zijn voorzien van een balkon, airconditioning, verwarming, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. De standaard kamers hebben uitzicht op het zwembad of de bergen. Tegen een toeslag kunt u een kamer met uitzicht op zee boeken.

Bekijk de website van Precise Resort Tenerife

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reis naar Tenerife was heerlijk. Relaxed vakantie vieren op een mooi eiland. Onder begeleidding van reisleider Ronald, in samenwerking met de lokale gids Elisabeth, heb ik veel moois van het eiland gezien, prachtige wandelingen gemaakt door koloniale binnensteden en genoten van de natuur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Met een afwisselend programma en toch een relaxte week een verrijkte blik op Tenerife gekregen!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reisleider: een boeiende verteller, met veel kennis van zaken. Betrokken met de mensen, zeker als er een probleem opgelost moest worden. Er was een goede afwisseling van cultuur en natuur. Alleen cultuur zou toch voor ons te vermoeiend geweest zijn! Het hotel was erg groot, maar het personeel was vriendelijk. De leiding in de eetzaal herkende je al gauw als lid van de groep van Joen. Joen die ook uitbundig werd begroet door het personeel! De Spaanse gids was innemend. Het was zoeken voor Joen wat haar aandeel kon zijn in de excursie. Hij gaf haar regelmatig een kans om ook interessante feiten te vertellen. Ze sprak wel snel, zodat voor ons toch veel van haar verhaal verloren ging. Ik begrijp dat een Spaanse gids verplicht aanwezig moet zijn, terwijl je dat eigenlijk niet nodig vindt. Er was een grote verscheidenheid aan voedsel bij de maaltijden. Dat was leuk; je bedacht elke dag waar je op dat moment zin in had!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Tenerife is een prachtig eiland met een overvloed aan natuur. Cultureel is Tenerife wat minder spannend maar dat is geen groot gemis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 7
Goede combi tussen fascinerende natuur en een vleugje cultuur met mooi weer op korte vliegafstand. Aangenaam maar niet echt verrassend wat betreft de cultuur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?