050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Van magische fjorden tot eeuwige sneeuw in de Rockies

Reisleider Stephan:
‘Smaragdgroene meren, hoge bergtoppen, glinsterende gletsjers en bossen vol wild: deze prachtige groene cultuurvakantie is een aaneenschakeling van ongerepte en adembenemend mooie natuur. U bezoekt de wereldberoemde parken Jasper en Banff, rijdt over de schitterende Icefields Parkway, bewondert het turquoise Lake Louise en wandelt langs Emerald Lake in Yoho National Park. Tijdens uw verblijf op Vancouver Island en in de Canadese Rockies ervaart u de betoverende Canadese natuur op zijn mooist!

Via een van de mooiste ferryroutes ter wereld vaart u door de Inside Passage van Vancouver Island naar het Canadese vasteland. Misschien ziet u, terwijl het spectaculaire fjordenlandschap van de westkust aan u voorbij glijdt en u geniet van spiegelend water, met sneeuw bedekte bergtoppen en beboste eilandjes, wel een walvis of orka aan het wateroppervlak verschijnen… Breathtaking!

Uiteraard bezoekt u ook de wereldstad Vancouver, cowtown Calgary en de pittoreske kuststad Victoria op Vancouver Islands. Ook verblijft u hier in Port Alberni, waar de visvangst en houtindustrie centraal staan. Vanuit hier verkennen we het Pacific Rim National Park en gaan we naar Tofino, waar u op zoek kunt gaan naar zwarte beren. Zo geweldig! Reist u met mij mee naar het overweldigende westen van Canada? Ik kan het u zeker aanraden!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
middenklassehotels
14x ontbijt en 8x diner
ferrytocht Inside Passage
optionele berenexcursie
optionele walvisexcursie
kofferservice
inclusief entreegelden
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Banff National Park en Jasper National Park
Icefields Parkway en Yoho National Park
fjordenlandschap Inside Passage
Calgary, Vancouver en Victoria
Vancouver Island
Pacific Rim National Park
Campbell River Museum
K’san Historical Village
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Tijdens ons verblijf op Vancouver Island heeft u ruim de tijd om op zoek te gaan naar zwarte beren en walvissen. Stap op de boot en maakt u zich op voor een geweldige belevenis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Canada
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Vancouver
+ lees meer
Stadsrondrit Vancouver en vrije middag
+ lees meer
Naar Vancouver Island en Victoria
+ lees meer
Stadsrondrit Victoria en optionele boottocht
+ lees meer
De muurschilderingen van Chemainus, wandeling Cathedral Grove en naar Port Alberni
+ lees meer
Verkenning van de westkust van Vancouver Island met wandeling door het regenwoud van Pacific Rim National Park, Tofino en optionele berenexcursie
+ lees meer
Campbell River, Telegraph Cove en naar het uiterste noorden
+ lees meer
Unieke ferrytocht door de Inside Passage
+ lees meer
Kitwanga en bezoek aan Ksan Historical Village
+ lees meer
Rit over de Yellowhead Highway via Houston, Burns Lake en Fort St. James naar Prince George
+ lees meer
Via McBride en Mount Robson National Park naar Jasper
+ lees meer
Verkenning Jasper National Park met wandeling door Maligne Canyon, Medicine Lake en optionele boottocht over Maligne Lake naar Spirit Island of Jasper Skytram
+ lees meer
Panoramische Icefields Parkway en de Athabasca Falls
+ lees meer
Lake Louise in Banff National Park en Emerald Lake in Yoho
+ lees meer
Cowtown Calgary en terugvlucht Calagary – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart West-Canada
2855 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Op zoek naar orka's
Op zoek naar orka's
Bewonder het oceaanleven
Duur: circa 3 uur
Prijs: € 90,- per persoon
Deze excursie boekt en betaalt u tijdens uw (online) boeking. U kunt deze excursie niet ter plaatse bijboeken.

kosten vanaf: € 0 per persoon
Op uw vrije middag kunt u de wateren voor de kust van Victoria verkennen. Hier kunt u het rijke oceaanleven bewonderen. Vooral in het zomerseizoen, in de periode van juni tot en met september, is de kans dat u de indrukwekkende orka spot erg groot. Ook heeft u de kans om de andere dieren te zien die hier leven, zoals zeeleeuwen, zeearenden en walvissen.
Zwarte beren in Canada
De zwarte beren van Vancouver Island
Beleef een groots avontuur!
Duur: circa 2-3 uur
Prijs: € 110,- per persoon
Deze excursie boekt en betaalt u tijdens uw (online) boeking. U kunt deze excursie niet ter plaatse bijboeken.

kosten vanaf: € 0 per persoon
U kunt vanuit Tofino op zoek gaan naar zwarte beren. Per open zodiacboot vaart u vanaf de haven van Tofino langs de ruige westkust van Vancouver Island, door de kalme binnenwateren van Clayoquot Sound, in de hoop deze bijzondere dieren te spotten. De beren komen bij laagtij uit het regenwoud tevoorschijn om aan de kust op zoek te gaan naar voedsel, zoals krabben en kokkels. Natuurlijk hopen we beren, eventueel zelfs met jongen, te zien, maar daarnaast is er een kans om reigers, zeearenden, dolfijnen en zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving te treffen. Een geweldig avontuur!

NB 1 Op welk tijdstip van de dag de beren te spotten zijn, hangt af van het getij. De excursie vindt plaats bij laagtij, wanneer de beren uit het regenwoud tevoorschijn komen om aan de kust naar voedsel te zoeken.
Jasper Skytram
Jasper Skytram
Laat u overweldigen door de natuur van Canada
Duur: circa 1,5 uur
Prijs: € 39,- per persoon
Deze excursie boekt en betaalt u tijdens uw (online) boeking. U kunt deze excursie niet ter plaatse bijboeken.

kosten vanaf: € 0 per persoon
In West-Canada kunt u met de Jasper Skytram naar 2.277 meter hoogte gaan om te genieten van een overweldigend uitzicht over het spectaculaire berglandschap. In een kleine 10 minuten reist u per kabelbaan naar de top van Whistler Mountain, vanwaar u uitzicht heeft op zes bergketens, gletsjermeren, rivieren en op het stadje Jasper. Op de berg zijn verschillende wandelpaden. Geniet u in het restaurant van een kopje koffie with a view?
Maligne Lake Spirit Island Canada
Maligne Lake Cruise
Droom weg op het diepblauwe water
Duur: ca. 1,5 uur
Prijs: € 58,- per persoon
Deze excursie boekt en betaalt u tijdens uw (online) boeking. U kunt deze excursie niet ter plaatse bijboeken.

kosten vanaf: € 0 per persoon
Maligne Lake is een van de meest betoverende plekken in Jasper National Park. Het meer ligt prachtig genesteld tussen de imposante bergtoppen, glinsterende gletsjers en in het meer ligt Spirit Island, dat een van de meest gefotografeerde plekken van het nationale park is. Tijdens een anderhalf uur durende tocht geniet u van de schitterende omgeving. De heilige grond van Spirit Island mag niet worden betreden, maar er wordt natuurlijk de tijd genomen om de mooiste plaatjes te schieten van deze spirituele plek.
Athabasca-gletsjer
Columbia Icefield Explorer
Een indrukwekkende rit met de Ice Explorer
Duur: circa 1,5 uur
Prijs: € 54,- per persoon
Deze excursie boekt en betaalt u tijdens uw (online) boeking. U kunt deze excursie niet ter plaatse bijboeken.

kosten vanaf: € 0 per persoon
Op uw reis door West-Canada kunt u een rit met een Ice Explorer maken over een deel van de 6 kilometer lange Athabasca-gletsjer. De gletsjer is onderdeel van het Columbia Icefield, dat met 325 km² de grootste ijsmassa is buiten de poolgebieden. Als u bent aangekomen op de gletsjer, kunt u een half uurtje over de ruim 300 meter dikke ijslaag wandelen. Een bijzondere ervaring in een spectaculaire omgeving! Als u niet wilt deelnemen aan deze excursie, dan kunt u in het Icefield Centre blijven. Hier zijn restaurants, een souvenirwinkel en een klein museum te vinden. En u kunt natuurlijk ook genieten van het indrukwekkende uitzicht!

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Vancouver15:20 - 15:55 uur
Calgary - Amsterdam15:15 - 07:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een prachtige reis met veel bossen, meren, bergen, watervallen en gletsjers daarnaast cultuur van de first nations. Vancouver Island met de stad Victoria is een aanrader.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een mooie, interessante reis met prachtige gevarieerde natuur en een uitstekende reisleider. Vooral de berenexcursie vanuit Campbell River was een absoluut hoogtepunt. Echter, de Jasper Skytrain (gewoon een kabelbaan), mag wat ons betreft uit het programma van de reis gehaald worden.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
We hebben het verder heel erg goed getroffen met de zowel de 25 mensen in de groep als de uitstekende reisleider Stephan. Stephan vertelde veel en boeiend over Canada, onder andere over de cultuur, historie en economie. Ik heb nooit geweten waarom er na de Tweede Wereldoorlog zoveel mensen naar Canada, Australië en Nieuw-Zeeland emigreerden bijvoorbeeld! Lees mijn uitgebreide reisverhaal over West-Canada!
Aan de hand van een prima en vakkundige reisleider hebben we een prachtig, klein stukje van dit immense land ontdekt. We hadden al veel verhalen gehoord, en wilden graag eens zien hoe mooi Canada is. Wat een mooie natuur, afgewisseld met verrassende cultuur en architectuur! De erg vriendelijke mensen maakten van deze reis een onvergetelijke ervaring. West-Canada, daar krijg je geen spijt van! Nieuwsgierig? Bekijk mijn fotoalbum!
Beoordeling reis: 8,5
Beoordeling reisleider: 8,5
Goedkoop? Nee, maar de kwaliteits/prijsverhouding is prima!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Groepsgrootte
Minimaal 20 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.