050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Canada | West-Canada

Besneeuwde bergtoppen en onherbergzame wildernis

Reisleider Stephan:
‘Smaragdgroene meren, hoge bergtoppen, glinsterende gletsjers en bossen vol wild: deze prachtige cultuurvakantie is een aaneenschakeling van ongerepte en adembenemend mooie natuur. U bezoekt de wereldberoemde parken Jasper en Banff, rijdt over de schitterende Icefields Parkway en ziet Lake Louise.

De betoverende Canadese natuur ervaart u op zijn mooist tijdens de avontuurlijke rit naar de onherbergzame Bella Coola Valley, thuis van grizzlyberen, elanden en wolven, en de ferrytocht die daar op volgt. Via een van de mooiste ferryroutes ter wereld vaart u door de Inside Passage naar Vancouver Island. Misschien ziet u, terwijl het spectaculaire fjordenlandschap van de westkust aan u voorbij glijdt en u geniet van spiegelend water, met sneeuw bedekte bergtoppen en beboste eilandjes, wel een walvis of orka aan het wateroppervlak verschijnen… Uiteraard bezoekt u ook de wereldstad Vancouver, cowtown Calgary en Vancouver Island, waar u de pittoreske kuststad Victoria ziet. Ook verblijft u hier in Port Alberni, waar de visvangst en houtindustrie centraal staan. Vanuit hier kunt u een excursie maken naar Tofino, om op zoek te gaan naar walvissen en zwarte beren. Reist u met mij mee naar het overweldigende westen van Canada?’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleider Stephan maakte met zijn gasten de reis West-Canada en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Stephan tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van West-Canada!

Pluspunten
vluchten Air Canada
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
14x ontbijt en 10x diner
ferrytocht Inside Passage
inclusief entreegelden
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Banff National Park
Icefields Parkway
fjordenlandschap Inside Passage
Jasper National Park
Vancouver en Victoria
Vancouver Island
Calgary
Yoho National Park
Bella Coola Valley
Wells Gray Provincial Park
optionele berenexcursie
optionele walvisexcursie
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Tijdens ons verblijf op Vancouver Island heeft u ruim de tijd om op zoek te gaan naar zwarte beren en walvissen. Stap op de boot en maakt u zich op voor een geweldige belevenis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Canada
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Toronto – Calgary
Korte stadsrondrit en naar Canmore
Banff National Park, Lake Louise en wandeling rondom Emerald Lake in Yoho National Park
Icefields Parkway en naar Hinton
Jasper National Park, Maligne Lake en wandeling Maligne Canyon
Via Mount Robson Provincial Park naar Blue River in British Columbia
De watervallen van Wells Gray Provincial Park en naar Williams Lake
Spectaculaire route naar Bella Coola Valley
Unieke ferrytocht Inside Passage
Het noorden van Vancouver Island, Campbell River, Cathedral Grove en naar Port Alberni
De ongerepte zuidwestkust van Vancouver Island en optionele excursie
Naar Victoria en vrije middag
Verkenning Victoria en stadsrondrit Vancouver
Vrije dag Vancouver
Vlucht Vancouver – Toronto - Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Calgary

We vliegen naar Canada. Na een overstap in Toronto landen we op de luchthaven van Calgary. We worden naar het hotel in deze stad gebracht, waar we de eerste nacht verblijven. (ca. 15 km)

dag 2: Cowtown Calgary

Met een cowboyhoed als stadssymbool, een groots jaarlijks rodeofestival en een bijnaam als cowtown is het niet vreemd dat Calgary ook wel het wilde westen van Canada wordt genoemd. Deze grootste stad van Alberta ademt country. We maken een stadsrondrit en zien onder andere de Calgary Tower. Hierna laten we de stad achter ons om naar een van de bekendste berglandschappen ter wereld af te reizen: de spectaculaire Canadese Rocky Mountains, die op de grens van Alberta en British Columbia liggen. We verblijven twee nachten in Canmore, de toegangspoort tot Banff National Park. (ca. 110 km)

dag 3: Banff National Park

We verkennen Banff National Park, dat midden in de Canadese Rocky Mountains ligt. In dit oudste nationale park van Canada kunnen we beren, elanden en ander wild tegenkomen. Natuurlijk stoppen we bij het bekende Lake Louise, dat ook wel the jewel of the Rockies genoemd wordt. Het meer ligt op 1.575 meter hoogte, is 60 meter diep en is prachtig turquoise gekleurd. Via The Kicking Horse Pass reizen we verder naar het nationale park Yoho. Langs de oevers van Emerald Lake maken we in een bosrijke omgeving een prachtige wandeling rondom het smaragdgroene gletsjermeer. De weerspiegeling van de omringende bergen in het heldere water is magisch. Een schitterende dag in de natuur! (ca. 250 km)

dag 4: Panoramische Icefields Parkway

We rijden over de panoramische Icefields Parkway, een van de mooiste routes van Canada. Deze weg wordt omgeven door majestueuze bergen, glinsterende gletsjers en klaterende watervallen. Onderweg maken we diverse fotostops om het betoverende landschap en de dieren die we mogelijk spotten vast te leggen. Als het weer het toelaat, kunt u een optionele excursie maken: een rit per snocoach over de Athabasca-gletsjer, die deel uitmaakt van de Columbia Icefields (kosten niet inbegrepen). Na ons bezoek aan de krachtige Athabasca Falls reizen we door naar Hinton, waar we twee nachten verblijven. (ca. 390 km)

dag 5: Jasper National Park

We brengen een volle dag door in Jasper National Park, het meest noordelijk nationale park van de Canadese Rocky Mountains. We rijden de Maligne Lake Road, waar de kans groot is dat we wildlife kunnen spotten. We zien de mooie bergmeren Medicine Lake en Maligne Lake, die prachtig genesteld liggen tussen de imposante bergtoppen. In Maligne Lake ligt Spirit Island, dat een van de meest gefotografeerde plekken van het nationale park is. In Maligne Canyon maken we een wandeling langs een spectaculaire, smalle kloof, die via bruggen overgestoken kan worden. Liefhebbers kunnen met de Jasper Skytram naar 2.277 meter gaan, om te genieten van een overweldigend uitzicht over het spectaculaire berglandschap (kosten niet inbegrepen). (ca. 250 km)

dag 6: Mount Robson Provincial Park

Aan Jasper National Park grenst het Mount Robson Provincial Park. Mount Robson is met zijn 3.954 meter de hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains. De woeste bergtoppen zijn met eeuwige sneeuw bedekt en torenen indrukwekkend boven de rest van het landschap uit. We maken een stop bij de Rearguard Falls, die deel uit maken van de Fraser River. Voor de grote koningszalmen is dit het eindstation na hun 1.200 kilometer lange tocht vanaf de kust van de Grote Oceaan, terug naar hun geboorteplaats. In de late zomer zijn hier mogelijk springende zalmen te zien: de watervallen zijn hun laatste horde voor ze paren en sterven. We overnachten in Blue River. (ca. 290 km)

dag 7: Watervallen in Wells Gray Provincial Park

Niet voor niets heeft Wells Gray Provincial Park de bijnaam Waterfall Park. In het gebied zijn naast diepe kloven, kronkelende rivieren en dichte bossen namelijk vooral veel watervallen te bewonderen. Het rustige park is minder bekend dan Jasper en Banff, maar verdient zeker een bezoek! Afhankelijk van de tijd bekijken we een of meerdere watervallen, zoals bijvoorbeeld de smalle, hoge Spahats Falls met de steile kliffen, of de maar liefst 141 meter hoge Helmcken Falls, die de naam heeft de mooiste waterval van het park te zijn. Ons hotel staat in Williams Lake. (ca. 390 km)

dag 8: Spectaculaire route naar Bella Coola Valley

We rijden een spectaculaire route naar Bella Coola, waar we een nacht verblijven. Er zijn weinig plekken ter wereld die onherbergzame wildernis en een afgelegen locatie combineren met een redelijk goede toegankelijkheid zoals de Bella Coola Valley doet. De weg er naar toe is grotendeels geasfalteerd, maar een deel van de route wordt over gravel afgelegd. Dit geeft de rit een avontuurlijk karakter. We passeren het Tweedsmuir Provincial Park, thuis van herten, beren en wolven, en dalen via haarspeldbochten uiteindelijk af naar zeeniveau, waar ons hotel staat. (ca. 450 km)

dag 9: Unieke ferrytocht Inside Passage

Maakt u zich op voor een onvergetelijk avontuur! Vroeg in de ochtend gaan we aan boord van een ferry, die ons meeneemt op een van de mooiste vaarroutes ter wereld. De Inside Passage is een nauwe vaargeul tussen groene, beboste en verlaten eilanden, in een decor van met sneeuw en ijs bedekte bergtoppen. Doordat we in Bella Coola aan boord gaan van de ferry verkennen we tijdens deze reis een onbekender stuk van de route. De ferry baant zich langzaam een weg door het magische fjordenlandschap van de westkust. Onderweg hopen we walvissen, orka’s, dolfijnen en zeearenden te spotten. Aan het eind van de middag komen we aan in Port Hardy op Vancouver Island, waar we overnachten.

dag 10: Campbell River, Cathedral Grove en naar Port Alberni

Via een panoramische route reizen we van het uiterste noorden van Vancouver Island via Campbell River naar Port Alberni, waar we twee nachten verblijven. Campbell River is hét mekka voor sportvissers. Er worden hier soms zalmen van wel 30 kilo gevangen! In het plaatselijke museum horen we meer over de oorspronkelijke bewoners van Vancouver Island. Onderweg passeren we ook MacMillan Provincial Park, ook wel Cathedral Grove genoemd, dat bekend is vanwege de gigantische douglassparren die er voorkomen. We maken een korte wandeling over een makkelijk begaanbaar pad en bewonderen de enorme bomen met een omtrek van soms wel 9 meter! (ca. 380 km)

dag 11: De westkust van Vancouver Island

We verkennen vandaag de ongerepte, ruige zuidwestkust van Vancouver Island. Hier bevindt zich het kleine, maar adembenemende Pacific Rim National Park, bekend vanwege de uitgestrekte stranden, het tot aan de kustlijn rijkende gematigde regenwoud, de verstilde baaien en de unieke wildlife. We maken een mooie wandeling door het regenwoud, waar we omringd worden door eeuwenoude ‘red cedars’, reuzenlevensbomen. Hiernaast brengen we enkele uren door in Tofino. U kunt vandaag een onvergetelijk avontuur beleven door vanuit Tofino op zoek te gaan naar zwarte beren (kosten niet inbegrepen). Stap aan boord voor een onvergetelijk avontuur! Maar ook als u niet voor deze optie kiest, zult u zich uitstekend vermaken in het plaatsje. Maakt u een wandeling naar het mooie witte zandstrand van Tonquin Beach? Gaat u uitgebreid lunchen in een van de vele restaurantjes? Of bezoekt u een van de musea of gallerieën die het plaatsje rijk is?

NB Op welk tijdstip van de dag de beren te spotten zijn, hangt af van het getij. De berenexcursie vindt plaats bij laagtij, wanneer de beren uit het regenwoud tevoorschijn komen om aan de kust naar voedsel te zoeken. En op welk tijdstip dit is, varieert per maand. Doordat het in juli al erg vroeg in de ochtend laagtij is, kan de berenexcursie tijdens de reis met vertrek op 17 juli niet aangeboden worden. Tijdens die reis is er de mogelijkheid walvissen te spotten vanuit Tofino. Tijdens de reizen met vertrek in juni, augustus en september is het wél mogelijk vanuit Tofino beren te spotten. Hoe de precieze invulling van de dag verder is, is afhankelijk van de starttijd van de optionele walvis- of berenexcursie en verschilt dus per vertrekdatum.

dag 12: Naar Victoria

Langs de beroemde stranden van de oostkust rijden we naar Victoria, de hoofdstad van provincie British Columbia, waar we overnachten. Onderweg stoppen we bij de muurschilderingen in Chemainus, die de geschiedenis van de omgeving weergeven. De middag is ter vrije besteding. U kunt een optionele boottocht maken (kosten niet inbegrepen). Tussen juni en september is de kans dat u de indrukwekkende orka spot erg groot, maar natuurlijk is er ook een kans om andere dieren te zien die hier leven, zoals zeeleeuwen, zeearenden en walvissen. (ca. 200 km)

dag 13: Charmant Victoria en stadsrondrit Vancouver

We maken een stadsrondrit door het charmante Victoria. We zien Beacon Hill, Bastion Square en Thunderbird Park, waar bijzondere totempalen staan. Dan nemen we de ferry naar het vasteland en rijden we naar Vancouver, waar we de laatste twee nachten verblijven. Ook hier verkennen we de stad vanuit onze bus en zien we onder andere Harbour Centre, Stanley Park en de stranden van English Bay. Ook komen we door de Chinese wijk en het gezellige Gastown. (ca. 70 km)

dag 14: Vrije dag in het bruisende Vancouver

De dag is ter vrije besteding. U kunt deze mooie stad op eigen gelegenheid verder verkennen. Gaat u naar de Vancouver Art Gallery of neemt u de ferry naar de Lonsday Quay Market? Op deze gezellige overdekte markt kunt u heerlijk lunchen. Andere optie is een bezoek te brengen aan het Capilano Suspension Bridge Park. Hoofdattractie van dit prachtige park is de maar liefst 140 meter lange hangbrug. Overwin uw hoogtevrees en steek op 70 meter hoogte via deze beroemde brug de Capilano River over! Tip: bewonder de stad vanaf grote hoogte vanaf de Vancouver Lookout! Met de lift wordt u naar 170 meter hoogte gebracht, vanwaar u een fenomenaal uitzicht heeft over de stad en zijn omgeving.

dag 15: Vancouver – Toronto - Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Vancouver gebracht voor de terugvlucht via Toronto naar Nederland. (ca. 20 km)

dag 16: Aankomst in Nederland

We landen op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Athabasca-gletsjer
De Athabasca-gletsjer
Een indrukwekkende rit met de Ice Explorer
Duur: circa 1,5 uur
Prijs: circa CA$ 74,- per persoon
Op uw reis naar West-Canada kunt u een rit met een Ice Explorer maken over een deel van de 6 kilometer lange Athabasca-gletsjer. De gletsjer is onderdeel van het Columbia Icefield, dat met 325 km² de grootste ijsmassa is buiten de poolgebieden. Als u bent aangekomen op de gletsjer, kunt u een half uurtje over de ruim 300 meter dikke ijslaag wandelen. Een bijzondere ervaring in een spectaculaire omgeving! Als u niet wilt deelnemen aan deze excursie, dan kunt u in het Icefield Centre blijven. Hier zijn restaurants, een souvenirwinkel en een klein museum te vinden. En u kunt natuurlijk ook genieten van het indrukwekkende uitzicht!
Jasper Skytram
Jasper Skytram
Laat u overweldigen door de natuur van Canada
Duur: circa 1,5 uur
Prijs: circa CA$ 52,- per persoon
In West-Canada kunt u met de Jasper Skytram naar 2.277 meter hoogte gaan om te genieten van een overweldigend uitzicht over het spectaculaire berglandschap. In een kleine 10 minuten reist u per kabelbaan naar de top van Whistler Mountain, vanwaar u uitzicht heeft op zes bergketens, gletsjermeren, rivieren en op het stadje Jasper. Op de berg zijn verschillende wandelpaden. Geniet u in het restaurant van een kopje koffie with a view?
Op zoek naar orka's
Op zoek naar orka's
Bewonder het oceaanleven
Duur: circa 3 uur
Prijs: circa CA$ 115,- per persoon
Op uw vrije middag kunt u de wateren voor de kust van Victoria verkennen. Hier kunt u het rijke oceaanleven bewonderen. Vooral in het zomerseizoen, in de periode van juni tot en met september, is de kans dat u de indrukwekkende orka spot erg groot. Ook heeft u de kans om de andere dieren te zien die hier leven, zoals zeeleeuwen, zeearenden en walvissen.
Zwarte beren in Canada
De zwarte beren van Vancouver Island - juni, augustus en september
Beleef een groots avontuur!
Duur: circa 2-3 uur
Prijs: circa CA$ 130,- per persoon
U dient zich tijdens uw boeking aan te melden voor deze excursie. De betaling vindt ter plekke plaats.
kosten vanaf: € 0 per persoon
U kunt vanuit Tofino op zoek gaan naar zwarte beren. Per boot vaart u vanaf de haven van Tofino langs de ruige westkust van Vancouver Island, door de binnenwateren van Clayoquot Sound, in de hoop deze bijzondere dieren te spotten. De overdekte boot met toilet biedt plaats aan bijna 40 personen en beschikt over grote panoramische ramen, zodat iedereen aan boord goed zicht heeft. De beren komen bij laagtij uit het regenwoud tevoorschijn om aan de kust op zoek te gaan naar voedsel, zoals krabben en kokkels. Natuurlijk hopen we beren, eventueel zelfs met jongen, te zien, maar daarnaast is er een kans om reigers, zeearenden, dolfijnen en zeehonden in hun natuurlijke leefomgeving te treffen. Een geweldig avontuur!

NB 1 Op welk tijdstip van de dag de beren te spotten zijn, hangt af van het getij. De excursie vindt plaats bij laagtij, wanneer de beren uit het regenwoud tevoorschijn komen om aan de kust naar voedsel te zoeken.. En op welk tijdstip dit is, varieert per maand. Doordat het in juli al erg vroeg in de ochtend laagtij is, kan de excursie tijdens de reis met vertrek op 17 juli niet aangeboden worden. Tijdens deze reis is er de mogelijkheid walvissen te spotten vanuit Tofino.
NB 2 Als er minder dan 13 aanmeldingen zijn voor de excursie wordt de boottocht mogelijk uitgevoerd met een open zodiacboot. In dat geval is beschermende kleding inbegrepen.
Excursie walvissen spotten bij Vancouver Island in Canada
Walvissen spotten bij Vancouver Island - juli
Verken de voedselrijke wateren van de westkust
Duur: circa 2-3 uur
Prijs: circa CA$ 120,- per persoon
U dient zich tijdens uw boeking aan te melden voor deze excursie. De betaling vindt ter plekke plaats.
kosten vanaf: € 0 per persoon
Stap aan boord van de MV Lukwa en ga op zoek naar de majestueuze grijze walvissen die tussen maart en oktober in de wateren rondom Tofino voorkomen. Op de boot, die beschikt over binnen- en buitenzitplaatsen en een toilet, is gratis koffie en thee te verkrijgen. In de voedselrijke wateren rondom Flores Island en Long Beach, die deel uitmaken van het Pacific Rim National Park, hopen we niet alleen walvissen te zien, maar ook zeeleeuwen, zeeotters, zeearenden en vele andere vogelsoorten. Een aanrader voor liefhebbers van wildlife!

NB 1 Deze walvisexcursie vanuit Tofino wordt enkel aangeboden tijdens de reis met vertrek in juli, wanneer de berenexcursie niet aangeboden kan worden. Tijdens de andere vertrekdata is er overigens ook een kans om walvissen te spotten tijdens de optionele excursie 'Op zoek naar orka's' die wordt uitgevoerd vanuit Victoria. Deze optionele boottocht wordt alle vertrekdata aangeboden en u kunt zich hiervoor ter plaatse opgeven. Zie de informatie hierboven.
NB 2 Als er te weinig aanmeldingen zijn voor de excursie wordt de boottocht mogelijk uitgevoerd met een kleinere boot, die plaats biedt aan maximaal 12 personen. Deze kleinere boten beschikken over binnenzitplaatsen, een viewing deck (buiten) en een toilet. Koffie en thee wordt voor of na afloop van de boottocht aangeboden.

Vluchtschema
Air Canada

Amsterdam - Toronto11:55 - 13:50 uur
Toronto - Calgary18:55 - 20:54 uur
Vancouver - Toronto11:40 - 19:08 uur
Toronto - Amsterdam20:45 - 10:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Acclaim Hotel Calgary Airport
Hotel Acclaim Calgary Airport - Calgary
Dit comfortabele hotel ligt op ongeveer 5 kilometer van de luchthaven en 20 kilometer van het centrum van Calgary. Het hotel beschikt onder andere over een lift, een restaurant en een wijnbar. Op het Sky Deck bevinden zich bubbelbaden. De kamers zijn voorzien van een tv, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Acclaim Hotel Calgary Airport
Hotel Super 8 Canmore in Canada
Hotel Super 8 Canmore - Canmore
Hotel Super 8 is gunstig gelegen in het centrum van Canmore aan de Bow Valley Trail. Vanaf het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de 'Three Sisters Mountains'. Het rookvrije hotel beschikt over een lift, een fitnessruimte en een bubbelbad. De kamers beschikken over een douche en een toilet en zijn tevens voorzien van gratis wifi.

Bekijk de website van Super 8 Canmore
BCMInn in Hinton
Hotel BCM Inn - Hinton
Het hotel ligt in de schaduw van de Canadese Rockies, op ongeveer een uur rijden van Jasper National Park, en beschikt over een binnenzwembad en een fitnesscentrum. De hotelkamers zijn voorzien van een zitje, een minibar, airconditioning en een badkamer met een föhn, een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van BCMInn
Sandman Inn in Blue River
Hotel Sandman Inn Blue River - Blue River
Ons hotel, dat omgeven wordt door prachtige gletsjermeren en met uitzicht op het adembenemende berglandschap, ligt op loopafstand van het centrum. Het hotel beschikt over een restaurant en gratis wifi. Er is geen lift in het hotel. De ruime hotelkamers zijn voorzien van een flatscreen tv, een zitje en een badkamer met een douche en/of een bad en een föhn.

Bekijk de website van Sandman Inn
Ramada Inn in Williams Lake
Hotel Ramada Inn Williams Lake - Williams Lake
In het hart van de Cariboo regio ligt het Ramada Hotel. Op ongeveer 15 minuten wandelen ligt Lake Williams, dat in het voor- en najaar een paradijs is voor vogelaars. Vlakbij het hotel bevindt zich een pinautomaat. Het hotel heeft een restaurant, een bar en gratis wifi en de kamers zijn voorzien van badkamer met een bad en/of douche en een föhn. Ook zijn er koffie- en theefaciliteiten.

Bekijk de website van Ramada Inn
Bella Coola Valley Inn in Bella Coola
Hotel Bella Coola Valley Inn - Bella Coola
Dit knusse hotel is een van de weinige accommodaties in deze ongerepte regio. Het hotel biedt uitzicht over de omliggende bergen en beschikt over een restaurant en een gezellige pub. Er is geen lift in het hotel aanwezig. De kamers beschikken over airconditioning en koffiefaciliteiten. Ook beschikken de kamers over een badkamer met een douche en/of een bad en toilet.

Bekijk de website van Bella Coola Valley Inn
Kwa'Lilas Hotel in Port Hardy, Canada
Hotel Kwa'Lilas - Port Hardy
Vlak bij het centrum van Port Hardy en de ferry terminal ligt dit sfeervolle hotel. Het beschikt over een pub en een restaurant. In de ruime, modern ingerichte kamers zijn koffiefaciliteiten aanwezig.

Bekijk de website van Kwa'Lilas Hotel
Hospitality Inn in Port Alberni, Canada
Hotel Hospitality Inn - Port Alberni
Het Hospitality Inn ligt in het hart van de stad Port Alberni, nabij verschillende winkels en cafés. Het hotel beschikt over een zwembad, een restaurant, een 24-uursreceptie en een terras. De kamers zijn voorzien van een tv, een koelkast, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. U kunt in het gehele hotel gebruikmaken van gratis wifi.

Bekijk de website van Hospitality Inn
Best Western Plus Carlton Plaza Hotel, Victoria
Hotel Best Western Plus Carlton Plaza - Victoria
Dit prettige hotel ligt in het hart van het historische hart van Victoria. In 'LoJo', het Lower Johnson District, waarin het hotel staat, is altijd wat te beleven! In de nabije omgeving van het hotel zijn dan ook vele restaurantjes, boetieks en marktjes te vinden. Best Western Plus Carlton Plaza Hotel beschikt over een lift, een restaurant, een fitnesscentrum en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een tv, een koelkastje, koffie- en theezetfaciliteiten, een kluisje, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Best Western Plus Carlton Plaza
Hotel Inn at the Quay in New Westminster, Canada
Hotel Inn at the Quay - New Westminster
Hotel Inn at the Quay ligt op ongeveer 30 minuten per sky train vanaf het centrum van Vancouver. Het station bevindt zich op ongeveer 4 minuten loopafstand vanaf het hotel. Vanaf het hotel heeft u een schitterend uitzicht over de Fraser rivier. Het hotel beschikt over een bubbelbad, een sauna, een fitnessruimte en een bekroond restaurant, gelegen aan de promenade. Elke kamer beschikt over gratis wifi en een badkamer met een douche en/of bad en een toilet.

Bekijk de website van Inn at the Quay

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een prachtige reis met veel bossen, meren, bergen, watervallen en gletsjers daarnaast cultuur van de first nations. Vancouver Island met de stad Victoria is een aanrader.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een mooie, interessante reis met prachtige gevarieerde natuur en een uitstekende reisleider. Vooral de berenexcursie vanuit Campbell River was een absoluut hoogtepunt. Echter, de Jasper Skytrain (gewoon een kabelbaan), mag wat ons betreft uit het programma van de reis gehaald worden.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
We hebben het verder heel erg goed getroffen met de zowel de 25 mensen in de groep als de uitstekende reisleider Stephan. Stephan vertelde veel en boeiend over Canada, onder andere over de cultuur, historie en economie. Ik heb nooit geweten waarom er na de Tweede Wereldoorlog zoveel mensen naar Canada, Australië en Nieuw-Zeeland emigreerden bijvoorbeeld! Lees mijn uitgebreide reisverhaal over West-Canada!
Aan de hand van een prima en vakkundige reisleider hebben we een prachtig, klein stukje van dit immense land ontdekt. We hadden al veel verhalen gehoord, en wilden graag eens zien hoe mooi Canada is. Wat een mooie natuur, afgewisseld met verrassende cultuur en architectuur! De erg vriendelijke mensen maakten van deze reis een onvergetelijke ervaring. West-Canada, daar krijg je geen spijt van! Nieuwsgierig? Bekijk mijn fotoalbum!
Beoordeling reis: 8,5
Beoordeling reisleider: 8,5
Goedkoop? Nee, maar de kwaliteits/prijsverhouding is prima!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 25 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 39 deelnemers.

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?