050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8
U bent hier: Home | Oostenrijk | Kerst in Wenen

Sfeervolle kerst in een keizerlijke stad!

Reisleidster Léonie:
‘Kerst in Wenen is een plaatje! Vanaf eind november als deze keizerlijke stad met kerstversiering wordt getooid, ademt zij de sfeer van kerst uit vervlogen tijden. De Weense adventstijd lokt u met zijn geurende vruchten, Lebkuchen, punch en gebraden lekkernijen. De kerstmarkt bij het Rathaus laat uw hart sneller kloppen en de geur van kerstbaksels samen met de klanken van zangkoren en blaaskapellen zorgen voor een sfeervolle kerststemming.

Wenen is daarnaast een stad waar geschiedenis, kunst, architectuur en klassieke muziek centraal staan! De rijke keizerlijke historie van de Habsburgers snuift u op bij de vele prachtige paleizen. U wordt overweldigd door de barok, de stijlperiode die haar hoogtij vierde in de kerken en kloosters. Ook geniet u in deze prachtige stad van de klanken van beroemde componisten als Mozart, Beethoven en natuurlijk Strauss, die bekend is geworden met de typische Weense wals.

De decoratieve jugendstil, die vele Weense gevels siert, en de wonderlijke bouwstijl van Hundertwasser zorgen voor een kleurrijk decor. Deze elementen zijn op een verrassende manier verweven met de hedendaagse tijd, want Wenen is ook zeker trendy te noemen! Het moderne museumkwartier is bijvoorbeeld een zeer populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud en is, net als de rest van de stad, een bezoek meer dan waard! Kortom, Wenen heeft elke cultuurreiziger heel veel te bieden. En in het feestelijke decor van de adventstijd ontdekt u de keizerlijke stad nog mooier!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
5x ontbijt en 4x diner
kerstdiner op 24 december
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart van Wenen
rondleidingen Wiener Staatsoper en Musikverein
Hofburg en Stephansdom
paleizen Belevedere en Schönbrunn
Karlsplatz en Hundertwasserhaus
Wiener secession
sfeervolle kerstmarkten
SRC-reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
In het feestelijke decor van de adventstijd is de keizerlijke stad nog mooier! Ontdekt u met mij in Wenen de mooiste architectuur en de heerlijkste klassieke klanken?
Ontmoet onze beste reisleiders in Oostenrijk
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam - Wenen
Stadsrondrit en rondleiding Wiener Staatsoper
Wandeling door het hart van de stad
Schönbrunn en Wiener Staatsoper
Stad van kunst en muziek
Rondleiding Musikverein en terugvlucht Wenen – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam - Wenen

We vliegen naar Wenen, de stad die van zichzelf al prachtig is maar in deze tijd van het jaar extra schittert met de sfeervolle kerstmarkt en feestelijke verlichting in de straten.

dag 2: Stadsrondrit Wenen en bezoek Wiener Staatsoper

Tijdens een stadsrondrit rijden we over pronkboulevard de Ringstrasse en zien we indrukwekkende gebouwen, zoals het klassieke parlement en het sierlijke stadhuis. We zien ook het Belvedere: twee oogstrelende barokpaleizen te midden van uitgestrekte tuinen en het kleurrijke Hundertwasserhaus. In de middag krijgen we een rondleiding in de schitterende Wiener Staatsoper, waar we onder andere de Gustav Mahlerkamer zien. (ca. 40 km)

dag 3: Het hart van Wenen

Wenen is een stad vol met elegante monumenten en architectonische hoogtepunten. We reizen met het openbaar vervoer naar het hart van Wenen, waar we de Hofburg zien. Vanuit dit grootse keizerlijke paleis heersten de Habsburgers eeuwenlang over hun enorme rijk. Ook bewonderen we de prachtige gotische Stephansdom, die een van de hoogste kerktorens (van bijna 137 meter) ter wereld heeft. Dit symbool van de stad wordt door de inwoners liefkozend ‘der Steffl’ genoemd. In de middag kunt u genieten van de uitgebreide en sfeervolle kerstmarkt bij het raadhuis. 's Avonds genieten we van een kerstdiner. Liefhebbers kunnen deze avond een nachtmis bijwonen.

dag 4: Sprookjesachtig Schönbrunn

Een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad is Schönbrunn. Met de metro reizen we naar het paleis waar de Habsburgers eeuwenlang hun zomers doorbrachten. Het paleis werd door Maria Theresia aan al haar wensen aangepast, en die pracht en praal is in de vele vertrekken nog steeds te bewonderen. Het grote en prachtige park achter het paleis is een heerlijke plek om te wandelen in wellicht wel een winters decor. Rondom het paleis kunt u ook genieten van een sfeervolle kerstmarkt.

dag 5: Stad van kunst en muziek

Met het openbaar vervoer reizen we naar de Karlsplatz. Hier staan schitterende jugendstilbouwwerken, zoals het gebouw van de Wiener secession, het Stadtbahnstation en de paviljoens van Otto Wagner. In de middag kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan een van de Weense musea. Het kunsthistorisch museum is een echte aanrader! Met zijn collectie westerse schilderkunst met werken van meesters als Titiaan en Rubens behoort dit museum tot de wereldtop.In muziekstad Wenen mag een concertbezoek uiteraard niet ontbreken! ’s Avonds kunnen liefhebbers op een schitterende locatie genieten van een diner en een concert (kosten niet inbegrepen, deelname opgeven bij boeking).

dag 6: Musikverein en vlucht Wenen – Amsterdam

In de ochtend krijgen we een rondleiding in de Wiener Musikverein. In het meest bekende concertgebouw van Wenen speelt het Wiener Philharmoniker elk jaar in de Gouden Zaal het Nieuwjaarsconcert op 1 januari. Na ons bezoek heeft u nog wat vrije tijd voor we naar de luchthaven gaan voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Klassiek concert in Wenen
Klassiek concert en kerstdiner
Genieten van prachtige muziek in de sfeervolle Kursalon
Duur: gemiddeld 1½ uur
Minimaal 15 deelnemers
Inclusief transfers en diner in een lokaal restaurant
kosten: € 95,00 per persoon
Wenen: muziekstad bij uitstek! Een bezoek aan een concert kan hier dan ook zeker niet ontbreken. Op tweede kerstdag kunt u genieten van een klassiek concert in de schitterende Kursalon. Hier speelt het orkest 'Alt Wien', een van de meest gerenommeerde orkesten binnen de Weense klassieke muziek. Het orkest wordt vergezeld door verschillende operazangers en balletdansers. Voorafgaand aan het concert is er een diner in een lokaal restaurant.

U dient bij reservering deze excursie bij te boeken.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Wenen14:25 - 16:10 uur
Wenen - Amsterdam16:55 - 18:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Bellevue in Wenen, Oostenrijk
Bellevue - Wenen
Hotel Bellevue is gehuisvest in een schitterend historisch pand uit de 19e eeuw, maar is van alle moderne gemakken voorzien. Het hotel is in 2016 volledig gerenoveerd. Met het openbaar vervoer binnen handbereik reist u in 10 minuten naar het centrum van Wenen.

Bekijk de website van hotel Bellevue

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik vond de reis prima en heb er erg van genoten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mervrouw J. Versluijs
De audio-apparaatjes tijdens de stadswandelingen waren uitstekend. Reisleidster Léonie heeft voor en achter de schermen uitstekend werk verricht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Familie Bakker-MulderReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.