050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oostenrijk | Kerst in Wenen

Sfeervolle kerst in een keizerlijke stad!

Reisleidster Edith:
‘Kerst in Wenen is een plaatje! Vanaf eind november, als deze keizerlijke stad met kerstversiering wordt getooid, ademt zij de sfeer van kerst uit vervlogen tijden. De Weense adventstijd lokt u met geurende vruchten, Lebkuchen, punch en gebraden lekkernijen. De kerstmarkt bij het Rathaus laat uw hart sneller kloppen en de geur van kerstbaksels samen met de klanken van zangkoren en blaaskapellen zorgen voor een sfeervolle kerststemming.

Wenen is daarnaast een stad waar geschiedenis, kunst, architectuur en klassieke muziek centraal staan! De rijke keizerlijke historie van de Habsburgers snuift u op bij de vele prachtige paleizen. U wordt overweldigd door de barok, de stijlperiode die hoogtij vierde in de kerken en kloosters. Ook geniet u in deze prachtige stad van de klanken van beroemde componisten als Mozart, Beethoven en natuurlijk Strauss, die bekend is geworden met de typische Weense wals.

De decoratieve jugendstil, die vele Weense gevels siert, en de wonderlijke bouwstijl van Hundertwasser zorgen voor een kleurrijk decor. Deze elementen zijn op een verrassende manier verweven met de hedendaagse tijd, want Wenen is ook zeker trendy te noemen! Het moderne museumkwartier is bijvoorbeeld een zeer populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud en is, net als de rest van de stad, een bezoek meer dan waard! Kortom, Wenen heeft elke cultuurreiziger heel veel te bieden. En in het feestelijke decor van de adventstijd ontdekt u de keizerlijke stad nog mooier!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
4x ontbijt en 4x diner
concert en diner in Palais Auersperg op kerstavond
rondleiding Musikverein
e-book 70 tips voor Wenen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart Wenen
Hofburg en Stephansdom
paleizen Belvedere en Schönbrunn
Karlsplatz en Hundertwasserhaus
Musikverein
Wiener secession
sfeervolle kerstmarkten
SRC-reisleidster Edith
SRC-reisleidster sinds 2006
In het feestelijke decor van de adventstijd is de keizerlijke stad nog mooier! Ontdekt u met mij in Wenen de mooiste architectuur en de heerlijkste klassieke klanken?
Ontmoet onze beste reisleiders in Oostenrijk
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Edith
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Stadsrondrit Wenen
Wandeling door het hart van de stad en concert in Palais Auersperg
Eerste kerstdag: sprookjesachtig Schönbrunn en vrije middag voor museumbezoek
Stad van kunst en Jugendstil: Belvedere en Wiener secession
Musikverein en terugvlucht Wenen – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Stadsrondrit Wenen

We vliegen naar Wenen. De Oostenrijkse hoofdstad is van zichzelf al prachtig, maar in deze tijd van het jaar schittert Wenen extra met de sfeervolle kerstmarkten en de feestelijke verlichting in de straten. Tijdens een stadsrondrit rijden we over de pronkboulevard Ringstrasse en zien we indrukwekkende gebouwen, zoals het klassieke parlement en het sierlijke stadhuis. Ook zien we het kleurrijke Hundertwasserhaus. Hierna worden we naar ons sfeervolle hotel vlak bij Schönbrunn gebracht, waar we vier nachten verblijven. (ca. 40 km)

dag 2: Het hart van Wenen

Wenen is een stad vol met elegante monumenten en architectonische hoogtepunten. We reizen met het openbaar vervoer naar het hart van Wenen, waar we de Hofburg zien. Vanuit dit grootse keizerlijke paleis heersten de Habsburgers eeuwenlang over hun enorme rijk. Ook bewonderen we de prachtige gotische Stephansdom, die een van de hoogste kerktorens (van bijna 137 meter) ter wereld heeft. Dit symbool van de stad wordt door de inwoners liefkozend ‘der Steffl’ genoemd. In de middag bent u vrij en kunt u genieten van de uitgebreide en sfeervolle Christkindlmarkt op de Rathausplatz; een van de grootste en mooiste van Europa. In een muziekstad als Wenen kunnen we kerstavond eigenlijk maar op één manier doorbrengen. In het barokpaleis Auersperg genieten we, na een feestelijk diner in ons hotel, van een sfeervol concert. Liefhebbers kunnen later op de avond nog een nachtmis bijwonen.

NB
De dresscode voor het diner en het concert is ‘festive elegant’. Feestelijke (avond)kleding is gewenst.

dag 3: Sprookjesachtig Schönbrunn

Een van de meest populaire bezienswaardigheden van de stad is Schloss Schönbrunn. We wandelen vanuit ons hotel in ongeveer een kwartier naar het paleis, waar de Habsburgers eeuwenlang hun zomers doorbrachten. Het werd door Maria Theresia aan al haar wensen aangepast en die pracht en praal is in de vele vertrekken nog steeds te bewonderen. Het grote en prachtige park achter het paleis is een heerlijke plek om te wandelen in wellicht wel een winters decor. Rondom het paleis kunt u ook genieten van een sfeervolle kerstmarkt. In de middag kunt u een bezoek brengen aan een van de Weense musea, die veelal geopend zijn op deze eerste kerstdag. Gaat u met de reisleider mee naar het kunsthistorisch museum? Met zijn collectie westerse schilderkunst met werken van meesters als Titiaan en Rubens behoort dit museum tot de wereldtop en een audiotour hier is dan ook een aanrader!

dag 4: Stad van kunst en jugendstil

Met het openbaar vervoer reizen we naar het Belvedere: twee oogstrelende barokpaleizen te midden van uitgestrekte tuinen. Het Belvedere huisvest een schitterende kunstcollectie: 'De Kus' van Gustav Klimt is een van de vele hoogtepunten die we hier zien. We vervolgen onze weg naar Karlsplatz, waar we de imposante barokke Karlskirche bekijken. Ook staan hier schitterende jugendstilbouwwerken, zoals het gebouw van de Wiener secession, het Stadtbahnstation en de paviljoens van Otto Wagner.

dag 5: Musikverein en vlucht Wenen – Amsterdam

In de ochtend reizen we per openbaar vervoer naar het Karlsplatz en bezoeken we de Wiener Musikverein, waar we een rondleiding krijgen. In het meest bekende concertgebouw van Wenen speelt het Wiener Philharmoniker elk jaar in de Gouden Zaal op 1 januari het Nieuwjaarsconcert. Na dit bezoek heeft u nog wat vrije tijd in de stad voor we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland gaan. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Wenen14:25 - 16:10 uur
Wenen - Amsterdam16:55 - 18:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Austria Trend Parkhotel Schönbrunn in Wenen, Oostenrijk
Hotel Parkhotel Schönbrunn - Wenen
Het statige Austria Trend Parkhotel Schönbrunn is gevestigd in het voormalig gastenverblijf van keizer Franz Jozef. Ook vandaag de dag is de allure van weleer hier nog merkbaar! Metrostation Hietzing ligt op 50 meter van het hotel, vanaf hier reist u gemakkelijk naar de binnenstad van Wenen. Op 900 meter afstand van het hotel ligt paleis Schönbrunn. Ook hier is een metrostation met verbindingen naar de binnenstad. Het hotel beschikt over een lift, gratis wifi, een restaurant en een bar, waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. De stijlvolle hotelkamers zijn voorzien van een badkamer met een douche en/of een bad.

Bekijk de website van Austria Trend Parkhotel Schönbrunn

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik vond de reis prima en heb er erg van genoten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De audio-apparaatjes tijdens de stadswandelingen waren uitstekend. Reisleidster Léonie heeft voor en achter de schermen uitstekend werk verricht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Ik heb voor de eerste keer gereisd met SRC. Heb SRC ervaren als een zeer professionele reisorganisatie met een heel interessant programma en goede reisleider. Anita van Rozendaal
beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien