050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oostenrijk | Kerst in Wenen

Sfeervolle kerst in een keizerlijke stad!

Reisleidster Edith:
‘Kerst in Wenen is een plaatje! Vanaf eind november, als deze keizerlijke stad met kerstversiering wordt getooid, ademt zij de sfeer van kerst uit vervlogen tijden. De Weense adventstijd lokt u met geurende vruchten, Lebkuchen, punch en gebraden lekkernijen. De kerstmarkt bij het Rathaus laat uw hart sneller kloppen en de geur van kerstbaksels samen met de klanken van zangkoren en blaaskapellen zorgen voor een sfeervolle kerststemming.

Wenen is daarnaast een stad waar geschiedenis, kunst, architectuur en klassieke muziek centraal staan! De rijke keizerlijke historie van de Habsburgers snuift u op bij de vele prachtige paleizen. U wordt overweldigd door de barok, de stijlperiode die hoogtij vierde in de kerken en kloosters. Ook geniet u in deze prachtige stad van de klanken van beroemde componisten als Mozart, Beethoven en natuurlijk Strauss, die bekend is geworden met de typische Weense wals.

De decoratieve jugendstil, die vele Weense gevels siert, en de wonderlijke bouwstijl van Hundertwasser zorgen voor een kleurrijk decor. Deze elementen zijn op een verrassende manier verweven met de hedendaagse tijd, want Wenen is ook zeker trendy te noemen! Het moderne museumkwartier is bijvoorbeeld een zeer populaire ontmoetingsplaats voor jong en oud en is, net als de rest van de stad, een bezoek meer dan waard! Kortom, Wenen heeft elke cultuurreiziger heel veel te bieden. En in het feestelijke decor van de adventstijd ontdekt u de keizerlijke stad nog mooier!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
4x ontbijt en 4x diner
feestelijk diner in hotel en concert in Palais Auersperg op kerstavond
rondleiding Musikverein
e-book 70 tips voor Wenen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart Wenen
Hofburg en Stephansdom
paleizen Belvedere en Schönbrunn
Karlsplatz en Hundertwasserhaus
Musikverein
Wiener secession
sfeervolle kerstmarkten
SRC-reisleidster Edith
SRC-reisleidster sinds 2006
In het feestelijke decor van de adventstijd is de keizerlijke stad nog mooier! Ontdekt u met mij in Wenen de mooiste architectuur en de heerlijkste klassieke klanken?
Ontmoet onze beste reisleiders in Oostenrijk
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Edith
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Stadsrondrit Wenen
+ lees meer
Wandeling door het hart van de stad en concert in Palais Auersperg
+ lees meer
Eerste kerstdag: sprookjesachtig Schönbrunn en vrije middag voor museumbezoek
+ lees meer
Stad van kunst en Jugendstil: Belvedere en Wiener secession
+ lees meer
Musikverein en terugvlucht Wenen – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kerst in Wenen
60 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Wenen14:25 - 16:10 uur
Wenen - Amsterdam16:55 - 18:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Ik vond de reis prima en heb er erg van genoten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De audio-apparaatjes tijdens de stadswandelingen waren uitstekend. Reisleidster Léonie heeft voor en achter de schermen uitstekend werk verricht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Ik heb voor de eerste keer gereisd met SRC. Heb SRC ervaren als een zeer professionele reisorganisatie met een heel interessant programma en goede reisleider. Anita van Rozendaal
beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.