050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
Reisbescheiden+
U ontvangt uw digitale reisbescheiden uiterlijk tien dagen voor uw vertrek per e-mail en via uw persoonlijke SRC-reispagina. U ontvangt dan uw accommodatievoucher(s), uw vliegticket en vluchtinformatie (vliegreis), uw vervoersvoucher (busreis), bijlagen met aanvullende informatie en eventueel een overzicht van de optionele extra’s. De precieze samenstelling van de reisbescheiden is afhankelijk van uw reis. Controleer of de naam op de vluchtinformatie en op het ticket overeenkomen met de naam in uw paspoort. Bij gehuwden met een Nederlands paspoort moet de geboortenaam worden vermeld. Vanwege strenge veiligheidseisen en verzekeringsbepalingen moeten de namen in deze documenten met elkaar overeenkomen. Als dit niet het geval is, kunt u op de luchthaven worden geweigerd. SRC is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die hieruit voortvloeien.

Op de vervoersvoucher voor de busreizen staan de vertrektijd, vertrekplaats en opstaplocatie. Ook staat er wat u moet doen als u onverhoopt te laat dreigt te komen. In de accommodatievoucher staan onder andere de telefoonnummers van de hotels waar u tijdens uw vakantie verblijft en de eventuele gewijzigde gegevens van uw reis. In de extra bijlagen staat belangrijke aanvullende informatie over uw reis. Lees deze informatie goed door voordat u op reis gaat.

Heeft u zeven dagen voor vertrek nog geen reisbescheiden ontvangen? Neem dan direct contact op met SRC Reizen. We sturen de reisbescheiden per e-mail uitsluitend naar de hoofdboeker. Wilt u deze ook op een ander e-mailadres ontvangen? Neem ook dan contact met ons op.
Deelnemerslijsten+
Hoewel we weten dat een groot deel van onze klanten dit op prijs stelt, verstrekken wij geen deelnemerslijsten. De Wet bescherming persoonsgegevens verbiedt ons dit soort gegevens te verstrekken aan derden. Deelnemers kunnen uiteraard wel op eigen initiatief een deelnemerslijst samenstellen tijdens de reis.
Vertragingen+
Door drukte op de weg en werkzaamheden of problemen in het treinverkeer kunt u op weg naar de luchthaven vertraging oplopen. Probeer hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Dreigt u te laat te komen? Bel dan zo snel mogelijk het telefoonnummer dat in uw reisbescheiden staat. Er wordt dan geprobeerd een oplossing te vinden. De eventuele kosten die hieruit volgen zijn voor uw rekening. Ook in het luchtruim kunnen vertragingen ontstaan. Het is dan ook mogelijk dat u bij terugkomst in Nederland geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, omdat u erg laat of vroeg aankomt.
Programma-invulling+
Op deze website vindt u bij de reizen op het tabblad ‘programma & route’ het icoon ‘programma-invulling’. Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald.

Wanneer de invulling 100% is, betekent dit dat u dagelijks een goedgevuld excursieprogramma kunt verwachten, zoals u dat ook in de uitgebreide reisbeschrijving op het tabblad ‘programma en route’ terugvindt. Uiteraard betekent dit niet dat u alles van vroeg tot laat samen met de groep doet. Tijdens elke reis, ook de reizen met veel programma-invulling, is er voldoende ruimte voor een rustige lunch of om zelf een bezienswaardigheid te ontdekken. Bij reizen waar het balkje voor 80% gevuld is, is er gedurende het excursieprogramma meer ruimte om uw eigen plan te trekken. Daar waar u bijvoorbeeld 40% ziet staan, betekent dit dat het gezamenlijke programma beperkt is en dat er veel ruimte is voor eigen invulling. Tijdens de reis kunt u met tips van de reisleider zelf uw keuzes maken. Vaak worden er in de vrije periodes optionele excursies aangeboden, waar u desgewenst aan kunt deelnemen.
Reisduur+
De reisduur wordt in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden.
Wijzigingen voorbehouden+
Bij alle reisbeschrijvingen staat de regel: ‘Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.’. We hebben het reisprogramma zorgvuldig uitgestippeld en georganiseerd. Toch kan het een enkele keer, om verschillende redenen, noodzakelijk zijn om een wijziging aan te brengen in het programma. Op nationale, internationale, regionale en religieuze feestdagen kunnen de programmaonderdelen in een andere volgorde worden uitgevoerd. Het kan ook gebeuren dat een onderdeel van het programma vervalt. We hopen dat u hiervoor begrip heeft als dit gebeurt.
Demonstraties van ambachten+
Soms bevat het excursieprogramma een demonstratie van traditionele ambachten. Zo ontdekt u de geheimen van eeuwenoud handwerk als leerlooien, glasblazen en tapijten knopen. Tijdens deze demonstraties kunt u ook souvenirs kopen. Helaas blijkt dat in een aantal landen, zoals Turkije, Marokko en China, het commerciële doel van de demonstratie soms ten koste gaat van het traditionele karakter. Opdringerige verkooptechnieken kunnen het informatieve karakter overschaduwen, waardoor de presentatie het karakter van een verkoopdemonstratie krijgt. Uiteraard proberen we, in nauw overleg met onze lokale agent, de traditionele aard van de demonstratie te bewaken en erop toe te zien dat de verkooptechnieken niet te opdringerig worden. U bent uiteraard niet verplicht om een demonstratie bij te wonen of een souvenir aan te schaffen.
Optionele excursies+
In onze reisprogramma’s is een goed evenwicht aangebracht tussen rust en activiteit. Wilt u meer doen dan op het programma staat? We organiseren bij meerdere reizen extra excursies en/of avondprogramma’s tegen een vergoeding. Deze optionele excursies staan beschreven bij de uitgebreide reisbeschrijvingen op het tabblad ‘Optionele excursies’ met informatie over de prijzen, de duur en het minimumaantal deelnemers. SRC is niet verantwoordelijk voor optionele excursies die niet hier genoemd worden.
Fooien+
Bij de meeste reizen zijn de fooien niet inbegrepen omdat de fooien geheel vrijblijvend zijn: u bepaalt zelf of u die geeft of niet. In verschillende landen zijn veel mensen die werkzaam zijn in het toerisme wel afhankelijk van fooien. Uw reisleider zal u over de lokale gebruiken informeren. Soms zal hij of zij voorstellen om een gezamenlijke fooienpot in te stellen.
Verlengingen+
U kunt sommige groepsreizen individueel verlengen. Indien van toepassing, vindt u hierover informatie op het tabblad ‘verlenging’ van de uitgebreide reisbeschrijving. De vluchttijden van uw terugvlucht kunnen bij een verlenging afwijken van het vluchtschema van de groepsreis dat op de website staat. Bij een verlenging is er in de meeste gevallen geen reisleider of host(ess) aanwezig. U kunt in geval van nood 24 uur per dag contact met ons opnemen op het telefoonnummer 0031 (0)50 – 3 123 123.
Vluchtverlenging en stopover+
U kunt bij de meeste vliegreizen op individuele basis een vluchtverlenging aanvragen. Ook kunt u bij een aantal reizen de heen- dan wel de terugvlucht onderbreken op de plaats van de tussenstop. Deze zogenaamde ‘stopover’ moet u aanvragen. Voor een vluchtverlenging of een stopover brengen we u € 35,- per persoon in rekening, plus de eventuele extra kosten die worden berekend door de luchtvaartmaatschappij. Tijdens deze verlenging of stopover bent u, tenzij anders is overeengekomen, zelf verantwoordelijk voor uw accommodatie, de transfers en de eventuele aansluiting bij de groep.
Verlenging op maat+
Heeft u andere wensen dan de verlengingen en stopovers die we aanbieden? Neem dan contact met ons op. Het is namelijk vaak mogelijk om op individuele basis een afwijkende verlenging aan te vragen. We kunnen de vluchten, het verblijf en de eventuele transfers voor u regelen. Voor een afwijkende verlenging brengen we u € 35,- per persoon in rekening, plus de kosten voor de extra reisonderdelen. Tijdens deze verlenging bent u zelf verantwoordelijk voor de eventuele aansluiting bij de groep.
Reisadviezen ministerie van Buitenlandse Zaken+
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen voor verschillende bestemmingen. Als reizen naar bepaalde bestemmingen wordt ontraden, dan passen we het programma van de reizen naar deze bestemming aan, of dan annuleren we deze reizen. Het ministerie geeft ook algemene reisadviezen. Kijk voor de adviezen op nederlandwereldwijd.nl/reisadvies of op de website van de ANVR, onder Reisinformatie per bestemming.