050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Verzekeringen

Wij adviseren u om altijd goed verzekerd op reis te gaan. U kunt kiezen voor een reis- en/of een annuleringsverzekering. Zo gaat u zonder zorgen op vakantie.

Marc
Marc
Reisadviseur
Als u vragen heeft over een kortlopende of een doorlopende reisverzekering, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Reis- en annuleringsverzekering van Allianz

Bij SRC Reizen kunt u een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten via de Allianz Group. Zij zijn wereldleider in verzekeringen met jarenlang ervaring.

Voordelen van de verzekeringen van Allianz zijn:
• Een eigen alarmcentrale met vestigingen in meerdere landen. Waardoor ze op een snelle en professionele wijze u kunnen bijstaan, mocht u in een situatie terecht komen waarbij dit nodig is.
• Advies over inentingen is inbegrepen.
• U heeft een buitenlanddekking? Met een reisverzekering van Allianz koopt u uw eigen risico van maximaal € 385,- af.
• Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.
• Af te stemmen op uw persoonlijke situatie.
• Allianz bezit het Keurmerk Klantgericht verzekeren.
• Ruime voorwaarden en coulante schadebehandeling.
• Klanten waarderen de schadeafhandeling van Allianz met een 8.1.

Reisverzekering

Graag willen wij u wijzen op het belang van een reisverzekering. Wij raden u aan niet zonder deze op reis te gaan. Uw kosten kunnen erg oplopen wanneer u onverwachts gebruik moet maken van medische verzorging. Het voordeel van het afsluiten van de reisverzekering via SRC Reizen, is dat u bij annulering van uw reis, de betaalde premie retour krijgt.

Reisverzekering en het coronavirus

Een reisverzekering aangepast aan uw reisplannen was niet alleen vóór de coronaperiode belangrijk, juist ook nu behoedt een reisverzekering u voor hoge kosten door onvoorziene omstandigheden tijdens uw reis. Naast de medische kosten bij een diagnose met COVID-19 tijdens uw reis, biedt onze partner Allianz Global Assistance een extra dekking wanneer u met een pakketreis op vakantie gaat binnen de EU. Indien u tijdens zo'n reis verplicht in quarantaine moet, in de door de (lokale) overheid specifiek genoemde accommodaties, worden uw extra reis- en verblijfskosten vergoed met een bedrag van € 100,- per persoon per dag (afhankelijk van de dekking) met een maximum van € 1.000,- per persoon. Mocht u op de terugreis vanwege een positieve (PCR-)test niet op de vlucht toegelaten worden, dan worden extra verblijfskosten en een latere terugvlucht vergoed. Zie voor details de website van Allianz.

Premie

• Kortlopende reisverzekering Europa combinatie B € 1,85
(Europa is inclusief Madeira, Canarische Eilanden, Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.)
• Kortlopende reisverzekering Wereld inclusief USA/Canada € 3,40

De genoemde premie is per persoon per dag. Allianz berekend daarbij € 4,50 poliskosten per boeking plus assurantiebelasting over de poliskosten en een deel van de premie. Bekijk de voorwaarden voor de kortlopende reisverzekering en de verzekeringskaart van de kortlopende reisverzekering.

Annuleringsverzekering

Op sommige situaties kunt u zich niet voorbereiden, bijvoorbeeld ziekte, werkloosheid of overlijden. Onverwachtse gebeurtenissen waardoor u plotseling niet meer op vakantie kunt. De annuleringsverzekering van Allianz biedt u zekerheid wanneer uw vakantie onverwachts niet door kan gaan of als u uw vakantie moet afbreken.

Gaat u samen op reis? Dan raden wij aan dat alle deelnemers een annuleringsverzekering afsluiten. In dat geval bent u – met een verwijzing in de boeking – ook naar elkaar toe verzekerd.

Annuleringsverzekering en het coronavirus

Een vakantie is vaak iets waar u naar toe leeft, dus wanneer u deze moet annuleren is dat erg vervelend. Helemaal wanneer er hoge annuleringskosten worden berekend. Een annuleringsverzekering behoedt u hiervoor, ook als u moet annuleren door corona-gerelateerde omstandigheden. Wanneer u een positieve (PCR-)test kunt tonen van uzelf of een tweedegraads familielid (bijvoorbeeld als u hierdoor in quarantaine moet) kunt u kosteloos annuleren voor vertrek. Krijgt u tijdens uw reis de diagnose COVID-19? Dan krijgt u niet-gebruikte vakantie dagen vergoed. Zie voor details de website van Allianz.

Premie

• Dubbel Zeker Annuleringsverzekering 6,5% van de totale reissom exclusief € 4,50 poliskosten.
Over dit totaal bedrag wordt 21% assurantiebelasting berekend.
Bekijk de algemene voorwaarden en de verzekeringskaart voor de annuleringsverzekering.

Kortlopend of doorlopend?

Gaat u één keer per jaar op vakantie? Dan is de kortlopende reisverzekering de perfecte keus. Gaat u ook wel eens een weekendje weg of vaker op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering waarschijnlijk een voordeliger alternatief.

En is de totale reissom van de vakanties, weekendjes weg, maar ook dagtrips en concerten in een jaar hoger dan € 700,-? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering al gauw goedkoper.

Meer informatie en afsluiten verzekeringen

Bent u geïnteresseerd in een van de verzekeringen van Allianz, heeft u nog vragen of wilt u een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten? Neem dan contact op met onze reisadviseurs op 050 – 3 123 123. Zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.