050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Winter fairy tale met een literair tintje!

Reisleider Antoon:
‘Kerst in Groot-Brittannië is sprookjesachtig! De rijkversierde etalages, de kerstversiering in de straten en de twinkelende Christmas lights geven die magische gloed die zo kenmerkend is voor het “echte” Britse kerstgevoel. Tijdens deze heerlijk reis beleeft u deze ultieme kerstsfeer! En waar kunt u dat beter doen dan in het feeërieke stadje Stratford-upon-Avon in die gezellige weken voorafgaande aan Kerstmis?

De geboorteplaats van William Shakespeare laat zich rond kerst van zijn mooiste kant zien. De vakwerkhuisjes van dit charmante stadje zijn prachtig versierd met vrolijk twinkelende lichtjes en de mooiste kerstversiering. Natuurlijk bezoekt u hier het huis van Engelands grootste schrijver, bekijkt u zijn graf in de kerk van de Heilige Drie-eenheid en ziet u Anne Hathaway’s Cottage. Het charmante huisje van Shakespeare’s echtgenote wordt wellicht getooid met een laagje sneeuw…

Ook in de straten van de wereldberoemde universiteitsstad Oxford proeft u de feestelijke kerstsfeer. Dwaal hier ook zeker door de overdekte straatjes van de 18e-eeuwse Covered Market, waar u in gezellige winkeltjes leuke kerstgeschenken vindt. Verder gaan we terug in de tijd als we het sfeervolle Bath bezoeken, een decor waar we ons met weinig moeite de personages van Jane Austen kunnen inbeelden. De sprookjesachtige Cotswolds en een bezoek aan het imponerende Windsor Castle maken deze kerstreis compleet. Gaat u mee op deze sfeervolle belevenis?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
overtocht Calais – Dover en vice versa
middenklassehotels
centraal hotel in Stratford-upon-Avon
5x ontbijt en 3x diner
optionele voorstelling Royal Shakespeare Theatre
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Stratford-upon-Avon en de Cotswolds
Oxford, Bath en Windsor Castle
Shakespeare’s geboortehuis
Christmas Tree Festival in Worcester
Magdalen college in Oxford
The Royal Crescent in Bath
St Edward’s Church in Stow-on-the-Wold
Broadway Tower in de Cotswolds
SRC-reisleider Antoon
SRC-reisleider sinds 2002
Vanuit ons heerlijk centraal gelegen hotel in Stratford-upon-Avon ontdekken we de typische Engelse kerstsfeer in deze sfeervolle geboortestad van William Shakespeare!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Overtocht Calais – Dover
Magdalen College in universiteitsstad Oxford en naar Stratford-upon-Avon
Shakespeare’s Stratford, de kathedraal van Worcester en optionele voorstelling in het Royal Shakespeare Theatre
Rondrit door de Cotswolds en bezoek aan Bath
Bezoek aan Windsor Castle
Via Dover en Calais naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Overtocht naar Engeland

Vanuit de verschillende opstapplaatsen rijden we naar het Franse Calais, waar we inschepen voor de ferry naar Dover. Na aankomst in Groot-Brittannië rijden we naar ons hotel voor de komende nacht in Maidstone, waar we gezamenlijk dineren. (ca. 470 km)

dag 2: Universiteitsstad Oxford

In de wereldberoemde universiteitsstad Oxford maken we een stadswandeling door het historische centrum. Het charmante Oxford vormde onder andere het decor voor series als Inspector Morse en Lewis. Ook schrijfster J.K. Rowling liet zich hier inspireren voor haar boekenreeks over Harry Potter. Tijdens de wandeling zien we verschillende gerenommeerde colleges. Een van de meest aansprekende is Magdalen College dat we zullen bezoeken. Ook wandelen we langs de bekende Bridge of Sighs. Deze luchtbrug uit 1914 verbindt twee gebouwen van het Hertford College met elkaar. Na ons bezoek aan Oxford rijden we naar Stratford-upon-Avon, de geboortestad van William Shakespeare, waar ons hotel voor de komende drie nachten staat. We dineren in het hotel. (ca. 280 km)

dag 3: Shakespeare’s Stratford en Worcester

Van het theater tot de 16e-eeuwse gebouwen: Stratford-upon-Avon is ondergedompeld in de historie van haar beroemdste inwoner, William Shakespeare. Vanmorgen volgen wij zijn voetsporen in dit charmante stadje, idyllisch gelegen in het landelijk Warwickshire aan de rivier de Avon. We bezoeken zijn geboortehuis, dat nu een klein museum is en zien zijn graf in de kerk van de Heilige Drie-eenheid. Hierna rijden we richting Worcester. Net buiten Stratford-upon-Avon zien we Anne Hathaway's Cottage. Het schilderachtige huis van de echtgenote van de beroemde schrijver is in de winter gesloten, maar we kunnen het vanaf de weg zien liggen. In het familiehuis van de Hathaway’s maakte een jonge Shakespeare zijn Anne het hof. In de middag bezoeken we in Worcester de imposante 11e-eeuwse kathedraal, waar in december altijd een Christmas Tree Festival georganiseerd wordt. De kathedraal wordt gesierd door vele schitterend versierd en verlichte kerstbomen: een bijzonder sfeervol plaatje! Nadat we zijn teruggekeerd in Stratford-upon-Avon kunt u in de avond een voorstelling bijwonen in het enige echte Royal Shakespeare Theatre (kosten niet inbegrepen). (ca. 80 km)

Tip! In het Royal Shakespeare Theatre wordt ieder jaar aan het eind van het jaar een feestelijke productie uitgevoerd, veelal geschikt voor de hele familie. Dit jaar is dit The Box of Delights, gebaseerd op het geroemde kinderboek van de Britse schrijver John Masefield. Bij boeking kunt u aangeven of u de voorstelling wilt bijwonen. Voor meer informatie: zie het tabblad 'Optionele excursies'.

dag 4: The Cotswolds en Bath

Het Verenigd Koninkrijk is trots op haar landschappelijk schoon en om dit te beschermen wees men in 1949 een aantal regio’s aan als ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Vandaag maken we een rondrit door de Cotswolds, een van deze streken van uitzonderlijke schoonheid. Hier vond de schrijver Tolkien zijn inspiratie voor The Shire, het land van de Hobbits uit zijn wereldberoemde trilogie The Lord of the Rings. Als u de Broadway Tower ziet en St Edward’s Church in Stow-on-the-Wold begrijpt u direct waarom. We vervolgen onze weg naar Bath. Tijdens een stadswandeling maken we kennis met de Georgian architectuur van de stad. The Royal Crescent, dat ook wel een van de mooiste straten van Engeland wordt genoemd, is hier een schitterend voorbeeld van. Ook zien we de prachtige Bath Abbey en het historische koninklijke theater. (ca. 300 km)

dag 5: Windsor Castle

We vervolgen onze weg naar het graafschap Kent, waar ons hotel voor de komende nacht staat. Onderweg brengen we een bezoek aan het beroemde Windsor Castle. Dit is het grootste nog bewoonde kasteel ter wereld en de residentie van de Engelse koning. Het imposante kasteel werd in 1070 als verdedigingsburcht gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar. Op deze avond dineren we in het hotel. (ca. 240 km)

dag 6: Via Calais naar huis

We rijden naar Dover, vanwaar we met de ferry het Kanaal oversteken. Vanuit Calais reizen we terug naar Nederland. (ca. 470 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Royal Shakespeare Theatre in Stratford-upon-Avon, Engeland
Avondje uit in The Royal Shakespeare Theatre
Genieten van The Box of Delights
Minimaal 10 deelnemers
Duur: 2 tot 3 uur
Inclusief: premium seat in de stalls
kosten vanaf: € 55,00 per persoon
In het centrum van Stratford-upon-Avon staat aan de rivier het in 2010 heropende Royal Shakespeare Theatre. Het theater is eigendom van The Royal Shakespeare Company dat zich richt op de werken van dichter en toneelschrijver William Shakespeare. In het theater wordt aan het eind van het jaar altijd een voorstelling uitgevoerd, speciaal toegespitst op de feestelijke decembermaand. Dit jaar is dit The Box of Delights, gebaseerd op het kinderboek uit 1935 van John Masefield. Aan het begin van de avond wandelen we naar het theater, dat op ongeveer 900 meter van het hotel ligt, en genieten van een magische avond vol fantasie en spektakel. Geeft u bij boeking aan of u met de reisleider meegaat?

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Orida hotel Maidstone
Hotel Orida Maidstone - Maidstone
Orida Hotel Maidstone ligt aan de invalsweg van Maidstone, op zo’n 2.500 meter van het centrum. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een lift en een 24-uurs receptie. U kunt gebruik maken van een binnenzwembad, een sauna en een fitnesscentrum. De ruime kamers (29 m²) hebben een kluisje, koffie- en theezetfaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. In het hele hotel is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Orida Hotel Maidstone
Hotel DoubleTree by Hilton Stratford-upon-Avon
Hotel DoubleTree by Hilton Stratford-upon-Avon - Stratford-upon-Avon
In het centrum van Stratford-upon-Avon ligt, op 400 meter lopen van het geboortehuis van Shakespeare, het sfeervolle 4-sterren boetiekhotel Doubletree. Het station van Stratford-upon-Avon is op 500 meter lopen van het hotel. Een directe verbinding brengt u in zo’n twee uur naar London. Het hotel beschikt over een lift, een 24-uurs receptie, een bar en een restaurant. Ook in de directe omgeving van het hotel vindt u diverse horecagelegenheden. In het hotel is gratis wifi beschikbaar. De airconditioned standaard kamers (14 m²) hebben een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel DoubleTree by Hilton Stratford-upon-Avon

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De comfort kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Leuke, goed verzorgde reis!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Was de eerste keer en uitstekend bevallen. Komt voor vervolgreizen in aanmerking!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het was weer een plezierige reis. Goede prijs/kwaliteitverhouding.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Fijn dat bij opstapplaats Breda - de Mosten nu een echte halte is met een bankje en abri. Fijne reis, leuke kerstsfeer, fijne groep.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien