050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Winter fairy tale met een literair tintje!

Reisleider Antoon:
‘Kerst in Groot-Brittannië is sprookjesachtig! De rijkversierde etalages, de kerstversiering in de straten en de twinkelende Christmas lights geven die magische gloed die zo kenmerkend is voor het “echte” Britse kerstgevoel. Tijdens deze heerlijk reis beleeft u deze ultieme kerstsfeer! En waar kunt u dat beter doen dan in het feeërieke stadje Stratford-upon-Avon in die gezellige weken voorafgaande aan Kerstmis?

De geboorteplaats van William Shakespeare laat zich rond kerst van zijn mooiste kant zien. De vakwerkhuisjes van dit charmante stadje zijn prachtig versierd met vrolijk twinkelende lichtjes en de mooiste kerstversiering. Natuurlijk bezoekt u hier het huis van Engelands grootste schrijver, bekijkt u zijn graf in de kerk van de Heilige Drie-eenheid en ziet u Anne Hathaway’s Cottage. Het charmante huisje van Shakespeare’s echtgenote wordt wellicht getooid met een laagje sneeuw…

Ook in de straten van de wereldberoemde universiteitsstad Oxford proeft u de feestelijke kerstsfeer. Dwaal hier ook zeker door de overdekte straatjes van de 18e-eeuwse Covered Market, waar u in gezellige winkeltjes leuke kerstgeschenken vindt. Verder gaan we terug in de tijd als we het sfeervolle Bath bezoeken, een decor waar we ons met weinig moeite de personages van Jane Austen kunnen inbeelden. De sprookjesachtige Cotswolds en een bezoek aan het imponerende Windsor Castle maken deze kerstreis compleet. Gaat u mee op deze sfeervolle belevenis?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
overtocht Calais – Dover en vice versa
middenklassehotels
centraal hotel in Stratford-upon-Avon
5x ontbijt en 3x diner
optionele voorstelling Royal Shakespeare Theatre
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Stratford-upon-Avon en de Cotswolds
Oxford, Bath en Windsor Castle
Shakespeare’s geboortehuis
Christmas Tree Festival in Worcester
Magdalen college in Oxford
The Royal Crescent in Bath
St Edward’s Church in Stow-on-the-Wold
Broadway Tower in de Cotswolds
SRC-reisleider Antoon
SRC-reisleider sinds 2002
Vanuit ons heerlijk centraal gelegen hotel in Stratford-upon-Avon ontdekken we de typische Engelse kerstsfeer in deze sfeervolle geboortestad van William Shakespeare!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Overtocht Calais – Dover
+ lees meer
Magdalen College in universiteitsstad Oxford en naar Stratford-upon-Avon
+ lees meer
Shakespeare’s Stratford, de kathedraal van Worcester en optionele voorstelling in het Royal Shakespeare Theatre
+ lees meer
Rondrit door de Cotswolds en bezoek aan Bath
+ lees meer
Bezoek aan Windsor Castle
+ lees meer
Via Dover en Calais naar huis
+ lees meer
Routekaart Christmas at Shakespeare's
1700 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Royal Shakespeare Theatre in Stratford-upon-Avon, Engeland
Avondje uit in The Royal Shakespeare Theatre
Genieten van Twelfth Night
Minimaal 10 deelnemers
Duur: 2 tot 3 uur
Inclusief: premium seat in de stalls
kosten vanaf: € 55,00 per persoon
In het centrum van Stratford-upon-Avon staat aan de rivier het in 2010 heropende Royal Shakespeare Theatre. Het theater is eigendom van The Royal Shakespeare Company dat zich richt op de werken van dichter en toneelschrijver William Shakespeare. In het theater wordt aan het eind van het jaar altijd een voorstelling uitgevoerd, speciaal toegespitst op de feestelijke decembermaand. Dit jaar is dit Twelfth Night, een romantische komedie die Shakespeare schreef tussen 1599 en 1601. We wandelen naar het theater, dat op ongeveer 900 meter van het hotel ligt, en genieten van een magische avond in een bijzondere setting. Geeft u bij boeking aan of u met de reisleider meegaat?

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Leuke, goed verzorgde reis!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Was de eerste keer en uitstekend bevallen. Komt voor vervolgreizen in aanmerking!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het was weer een plezierige reis. Goede prijs/kwaliteitverhouding.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Fijn dat bij opstapplaats Breda - de Mosten nu een echte halte is met een bankje en abri. Fijne reis, leuke kerstsfeer, fijne groep.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.