050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Een haan, een kakkertje en heel veel kunst

Reisleidster Qurina:
‘In de aanloop naar de kerstdagen kleuren de Spaanse steden met sfeervolle kerstversiering, feestelijke verlichting en fraai versierde kerstetalages. Miljoenen lichtjes versieren de straten en op de beroemde Plaza de España in Madrid staat een gigantische kerstboom. En daarnaast ziet u overal prachtige ‘beléns’, kerststallen. In de Catalaanse kerststal ontdekt u naast het Kindeke Jezus ook de befaamde caganer. Een beetje buiten de stal zit dit ‘kakkertje’ gehurkt en met de broek op de enkels. Met zijn uitwerpselen maakt het kleine mannetje de grond weer vruchtbaar.

Op de kerstmarkt van Barcelona, de Fira de Santa Llúcia, die op het plein voor de gotische kathedraal wordt gehouden, ziet u ze in rijen opgesteld, hele pelotons kakkertjes. De meeste caganers zijn afgebeeld in de traditionele kleding: een witte trui, zwarte broek op de enkels, pijp in de mond en een rode baratina, de Catalaanse muts, op het hoofd. Maar ook het elftal van FC Barcelona, de paus en sinds enkele jaren ook vrouwelijke kakstertjes zijn gesignaleerd met de broek op de knieën. Een mooier kerstsouvenir kunt u eigenlijk niet mee naar huis nemen! Of kiest u juist voor de traditionele Spaanse kerstlekkernijen? Want navidad wordt gevierd met talloze zoete specialiteiten als turrón en mazapán: niet te versmaden!

Deze nieuwe kerstreis neemt u mee naar de twee mooiste steden van Spanje: Barcelona en Madrid. Hier geniet u van de Spaanse kerstsfeer, maar heeft u ook alle tijd om de beroemde kunst en musea te ontdekken. Zo bewondert u het nog onvoltooide meesterwerk van Gaudi, La Sagrada Família en bezoekt u het beroemdste museum van Spanje: het Prado. Maar ook minder bekende highlights als het Mercat del Born in Barcelona en het Casa Museo del Greco in Toledo staan op het programma. Daarnaast geniet u in verschillende lokale restaurants van de Spaanse keuken en kunt u op kerstavond de bijzondere nachtmis bijwonen. La Misa del Gallo is genoemd naar de ‘gallo’, de haan die de geboorte van Christus aankondigt. Kortom, deze heerlijke kerstreis combineert het beste van Spanje: kersttradities, lekker eten en de mooiste kunst. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede centrale toeristenklassehotels
hogesnelheidstrein Barcelona – Madrid
2 nachten in Barcelona
3 nachten in Madrid
5x ontbijt en 5x diner
kerstdiner op 25 december
entree Thyssen-Bornemisza en Prado
gids in het Thyssen-Bornemisza
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Barrio Gótico en kathedraal Barcelona
Thyssen-Bornemisza en Museo del Prado
Sagrada Família en Eixample
UNESCO-stad Toledo met kathedraal
Mercat del Born en Palau de la Musica
Palacio Real en Plaza Mayor Madrid
Casa Museo del Greco in Toledo
Fira de Santa Llúcia in Barcelona
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Vanuit twee centraal gelegen hotels ontdekt u de mooiste kunst in Barcelona en Madrid en geniet u van de Spaanse kerstsfeer!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Barcelona, wandeling Barrio Gótico met Fira de Santa Llúcia en bezoek Mercat del Born en Palau de la Musica
+ lees meer
Bezoek aan de Sagrada Família en wandeling langs bijzondere modernistische gebouwen in de wijk Eixample, in de avond kerstdiner in een lokaal restaurant
+ lees meer
Hogesnelheidstrein Barcelona – Madrid, bezoek aan Koninklijk Paleis en wandeling door het Madrid van de Habsburgers
+ lees meer
Bezoek aan Thyssen-Bornemisza, stadswandeling en vrije tijd
+ lees meer
UNESCO-stad Toledo met bezoek Casa Museo del Greco en kathedraal
+ lees meer
Het Prado, vrije tijd en terugvlucht Madrid – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kerst en kunst in Barcelona en Madrid
840 KM

Vluchtschema
KLM

Madrid - Amsterdam20:25 - 23:00 uur
Amsterdam - Barcelona08:20 - 10:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.