050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Christmas lights in Edinburgh en Glasgow

Reisleidster Myriam:
‘Bij kerst in Groot-Brittannië denken de meeste mensen alleen aan Londen. Onterecht, ook in de Schotse steden worden de voorbereidingen op het mooiste feest van het jaar groots aangepakt! De steden zijn sprankelend verlicht en de gevels worden uitbundig versierd. Op verschillende plekken zijn kerstmarkten en iedereen bereidt zich voor op kerst en Hogmanay, het Schotse nieuwjaarsfeest. Deze magische dagen voor kerst zijn belangrijk voor de Schotten en dat is aan alles te merken.

Op deze nieuwe kerstreis neem ik u mee naar Glasgow en Edinburgh om deze magische kerstsfeer te beleven! Glasgow is de grootste stad van Schotland en met alle versieringen een erg leuke stad om in de winter te verkennen. U ontdekt alle kanten van het veelzijdige Glasgow tijdens een stadsrondrit en een bezoek een de vermaarde Kelvingrove Art Gallery. Natuurlijk maakt u kennis met het middeleeuwse Edinburgh: de Schotse hoofdstad is al even feestelijk versierd. Uiteraard mag een bezoek aan een kerstmarkt niet ontbreken! De kerstmarkt in East Princess Street Gardens is werkelijk onvergetelijk. En een ritje in het reuzenrad biedt een fantastisch uitzicht over de prachtig verlichte stad.

Maar niet alleen Edinburgh en Glasgow komen aan bod: vanuit ons sfeervolle, luxe hotel op het Schotse platteland ontdekt u de schitterende Highlands. Zo bewondert u tijdens een ‘scenic route’ de schoonheid van Loch Lomond, dat zich tot een van de mooiste meren van Schotland mag rekenen. Ook bij het majestueuze Stirling Castle en het strategisch gelegen, middeleeuwse Doune Castle geniet u van de woeste Schotse natuur, wie weet wel getooid met een laagje sneeuw! In Scone Palace, het prachtige kroningspaleis van onder anderen Macbeth en Robert the Bruce, voelt u de grandeur van lang vervlogen tijden. Kortom, tijdens deze kerstreis proeft u de Schotse kerstsfeer én geniet u van het betoverende landschap! Beleeft u samen met mij de mooiste tijd van het jaar in Schotland?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed middenklassehotel
4x ontbijt en 4x diner
vrije tijd in Edinburgh en Glasgow
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
kerstmarkten in Edinburgh en Glasgow
Stirling Castle en Loch Lomond
Scone Palace en Doune Castle
Discovery in Dundee en St Andrews
Dunblane Cathedral en de Kelpies
Old en New Town Edinburgh
Royal Mile en Edinburgh Castle
Kelvingrove Art Gallery in Glasgow
SRC-Reisleidster Myriam
SRC-reisleidster sinds 2000
Vanuit het sfeervolle Dunkeld House Hotel verkennen we de zowel de Highlands als de steden Glasgow en Edinburgh.
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-Reisleidster Myriam
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Edinburgh, bezoek aan Stirling Castle en scenic route langs Loch Lomond
+ lees meer
Sprankelende kerstsfeer in historisch Edinburgh
+ lees meer
Bezoek aan Scone Palace, St Andrews en de Discovery in Dundee
+ lees meer
Glasgow met Kelvingrove Art Gallery, stadsrondrit en vrije tijd voor kerstinkopen
+ lees meer
Dunblane Cathedral, Doune Castle, Helixpark met de Kelpies en terugvlucht Edinburg – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kerstsfeer in Schotland
980 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Edinburgh08:10 - 08:35 uur
Edinburgh - Amsterdam17:00 - 19:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.