050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Een kerstsprookje in de Elbphilharmonie

Reisleider Stephan:
‘Stoere pakhuizen die op de Werelderfgoedlijst staan, verrassende hedendaagse architectuur, talloze musea en een bruisende wereldhaven: de Hanzestad Hamburg heeft in elk jaargetijde genoeg te bieden voor een korte cultuurtrip. Maar tijdens die bijzondere dagen aan het einde van het jaar doet de stad er nog een schepje bovenop. Fonkelende kerstverlichting in de straten, gezellige kerstmarkten en een extra sfeervol programma in de concerthuizen kleuren de donkere decemberdagen. En u kunt hier volop van genieten tijdens deze heerlijk luxueuze kerstreis!

De verwennerij start al met de keuze van het hotel: The Westin ligt in de Elbphilharmonie, de wereldberoemde concertzaal die de trots van de stad is geworden. Vanuit uw luxe hotelkamer kijkt u uit over de stad en het water. In het hotel wordt u vier avonden verwend met heerlijke diners, waarbij het kerstdiner op Heiligenabend natuurlijk de blikvanger is. Voorafgegaan door een ontvangst met pianomuziek en champagne belooft dit een uitermate feestelijke kerstavond te worden. Natuurlijk genieten we in de Elbphilharmonie ook van de uitstekende akoestiek. Op de eerste avond woont u in de grote zaal de voorstelling ‘Ein Wintermärchen’ bij vol kerstliederen en kerstverhalen: een sfeervolle start van deze kerstreis.

Daarnaast verkent u uitgebreid Hamburg zelf. Tijdens een havenrondvaart ontdekt u meer over deze grootste haven van Duitsland en tijdens de stadswandeling door de UNESCO-wijken Speicherstadt en Kontorhausviertel vertel ik u alles over deze 19e- en begin 20e-eeuwse stadsuitbreiding. Bijzondere kunst wacht op u in de diverse musea van Hamburg die ook op het programma staan. Tot slot woont u de Staatsoper Hamburg een matineevoorstelling van de Notenkraker bij. De choreografie van John Neumeier en de muziek van Peter Tsjaikovski neemt u mee in een betoverend verhaal dat zich deels rond de kerstboom afspeelt. Kortom, deze heerlijke kerstreis is een opeenstapeling van kunst, architectuur, muziek én heel veel kerstsfeer! Mag ik u verwelkomen in Hamburg?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
luxe hotel in de Elbphilharmonie
4x ontbijt en 4x diner
kerstdiner 24 december inclusief drankjes
ontvangst met champagne en muziek op 24 december
plaatsbewijs Ein Wintermärchen Elbphilharmonie
plaatsbewijs De Notenkraker Staatsoper Hamburg
havenrondvaart Hamburg
entreegeld Bucerius Kunst Forum
entreegeld Speicherstadtmuseum
entreegeld Kunsthalle Hamburg
entreegeld Ernst Barlach Haus
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
eventuele overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Ein Wintermärchen in de Elbphilharmonie
De Notenkraker in de Staatsoper Hamburg
UNESCO-wijk Speicherstadt
UNESCO-wijk Kontorhausviertel
HafenCity en havenrondvaart
Bucerius Kunst Forum en Kunsthalle Hamburg
Speicherstadtmuseum en Ernst Barlach Haus
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Dit is een heerlijk luxueuze kerstreis boordevol kunst, architectuur en twee muziekvoorstellingen. Vanuit het luxe The Westin Hotel dat gevestigd is in de wereldberoemde Elbphilharmonie verkennen we deze bruisende Hanzestad!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleidster Suzanne
Reisleidster sinds 2004

Reisprogramma

Naar Hanzestad Hamburg en een kerstvoorstelling in de Elbphilharmonie
+ lees meer
Havenrondvaart, bezoek Bucerius Kunst Forum en feestelijk ontvangst en diner op deze kerstavond
+ lees meer
Stadswandeling door de UNESCO-wijken Speicherstadt en Kontorhausviertel, bezoek Speicherstadtmuseum en vrije middag
+ lees meer
Kunsthalle Hamburg en matineevoorstelling van de Notenkraker in de Staatsoper Hamburg
+ lees meer
Elfriede Lohse- Wächtler in het Ernst Barlach Haus en naar huis
+ lees meer
Routekaart Kerst, kunst en muziek in Hamburg
900 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
• Zwolle | vertrek 08.30 uur Station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Flixbus voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.