050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Lieflijke schoonheid en cultuur van Zuid-Duitsland

Reisleidster Wendy:
‘Bent u op zoek naar gemoedelijkheid, een ontspannen sfeer en bijzondere kunst? Dan moet u echt met mij mee op deze cultuurvakantie naar het zuiden van Duitsland! Hier bewondert u namelijk de mooiste stadjes en steden, waar het rijke culturele verleden van afspat.

Op uw tocht door het fraaie Zuid-Duitse land bezoekt u het middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber en Landsberg am Lech, waarvan het net lijkt alsof ze rechtstreeks uit een sprookjesboek zijn gekomen. De schilderachtige stadjes liggen op de eeuwenoude handelsroute die nu de Romantische Straße heet en die naam is volkomen terecht. De gezellige pleintjes van kinderkopjes en de kleurrijke vakwerkhuizen zijn echt schitterend en doen ieders hart smelten. Maar u gaat ook naar steden als Ulm, Heidelberg en het hippe München, de hoofdstad van Beieren, waar traditie en moderniteit hand in hand gaan.

Bent u een kunstliefhebber? Ook dan kunt u op deze reis uw hart ophalen. Zo bezoekt u in München de Alte Pinakothek met de mooiste kunst van de 14e tot de 18e eeuw. En in het beroemde Lenbachhaus pikken we die chronologische kunstdraad weer op, met als hoogtepunt de collectie van de Blaue Reiter van het museum. Daarnaast ontdekt u welke andere grote kunstenaars in Zuid-Duitsland hun sporen hebben achtergelaten. Zo bewondert u het werk van Tilman Riemenschneider, een uitzonderlijk houtsnijkunstenaar uit de vroege renaissance die bekendstaat om zijn prachtige expressieve stijl. En met uw bezoek aan de Residenz in Würzburg maakt u kennis met de gebroeders Zimmermann, dé meesters van de rococokunst. Kortom, deze reis laat u het mooiste van Zuid-Duitsland zien. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in middenklassehotels
7x ontbijt en 5x diner
vrije middag in München
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Würzburg en München
Ulm en Heidelberg
Rothenburg ob der Tauber
Landsberg am Lech en Augsburg
Münster in Ulm
Königstuhl en Schloss Heidelberg
Alte Pinakothek in München
Lenbachhaus in München
Residenz in Würzburg
SRC-reisleider Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
Deze reis is een heerlijke combinatie van pittoreske stadjes en prachtige kunst in de Beierse hoofdstad München.
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Kennismaking met de barokstad Würzburg
+ lees meer
Residenz Würzburg en Rothenburg aan de Romantische Straße
+ lees meer
Stadswandeling München en Alte Pinakothek
+ lees meer
Lenbachhaus en vrije middag in München
+ lees meer
Via Landsberg am Lech en Augsburg naar Ulm
+ lees meer
Donaustad Ulm en naar Heidelberg
+ lees meer
Königstuhl en slotruïne in Heidelberg
+ lees meer
Via het Rijndal terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart München en de Romantische Straße
1740 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
• Zwolle | vertrek 08.00 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Arnhem Centraal | vertrek 09.30 uur Station NS
Sonsbeekzijde bij Internationale Flixbus Stop (Amsterdamseweg)

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.