050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Reistips
Zijn vaccinaties voor mijn reis nodig?+
In sommige vakantielanden bestaat er een verhoogd risico op (subtropische) ziektes, daarom worden er bij reizen naar sommige bestemmingen voorzorgsmaatregelen en inentingen aanbevolen. Wilt u een compleet overzicht van de gebieden waarvoor beschermende maatregelen als vaccinaties nodig zijn? Kijk dan op gezondopreis.nl of lcr.nl. Wanneer deze voorzorgsmaatregelen geadviseerd worden kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts of de GGD. Zij kunnen u adviseren over de inentingen en andere beschermingsmaatregelen die voor uw vakantie nodig zijn. U kunt het beste tijdig informeren naar de benodigde reisvaccinaties, zodat u zes tot acht weken voor de start van uw reis een afspraak kunt maken bij een vaccinatiebureau.
Kort voor vertrek+
Heeft u een last minute geboekt? Of komt u er kort voor vertrek achter dat voor uw reisbestemming reisvaccinaties nodig zijn? Geen probleem, u kunt op de dag van vertrek op Schiphol in Vertrekhal 2 terecht bij Travel Clinic Schiphol voor persoonlijk reisadvies en vaccinaties. Ook last minute, maar maak dan wel een afspraak! Kijk voor meer informatie op de website van KLM Health Services.
Tijdens de reis+
Tijdens uw vakantie kunt u zich wellicht ineens afvragen of het aanhalen van een aapje nu wel zo verstandig is, of dat het ook alweer zat met het eten van ijsjes. En wat u moet doen om muggensteken te voorkomen. De GGD heeft allerlei handige reistips op hun website voor u op een rijtje gezet. Tevens hebben zij voor Android en iOS een gratis app 'GGD reist mee' die u tijdens uw vakantie kunt raadplegen.