050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Reistips

Reisvaccinaties

U gaat straks genieten van een heerlijke welverdiende vakantie! Maar heeft u voor uw reis ook vaccinaties nodig? Wanneer u op vakantie gaat naar tropische verre oorden in Azië, Afrika of Latijns-Amerika is het wellicht logisch dat er inentingen en andere voorzorgsmaatregelen als malariapillen worden aanbevolen. Maar wist u dat er ook binnen Europa landen zijn waar een verhoogd risico op ziektes is? Daarom is het belangrijk om u voor uw vakantie te informeren.

Reistips - reisvaccinaties
Voor sommige landen worden er vaccinaties en andere voorzorgsmaatregelen aanbevolen

Zijn vaccinaties voor mijn reis nodig?

In sommige vakantielanden bestaat er een verhoogd risico op (subtropische) ziektes, daarom worden er bij reizen naar sommige bestemmingen voorzorgsmaatregelen en inentingen aanbevolen. Wilt u een compleet overzicht van de gebieden waarvoor beschermende maatregelen als vaccinaties nodig zijn? Kijk dan op gezondopreis.nl of lcr.nl. Wanneer deze voorzorgsmaatregelen geadviseerd worden kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts of de GGD. Zij kunnen u adviseren over de inentingen en andere beschermingsmaatregelen die voor uw vakantie nodig zijn. U kunt het beste tijdig informeren naar de benodigde reisvaccinaties, zodat u zes tot acht weken voor de start van uw reis een afspraak kunt maken bij een vaccinatiebureau.

Kort voor vertrek

Heeft u een last minute geboekt? Of komt u er kort voor vertrek achter dat voor uw reisbestemming reisvaccinaties nodig zijn? Geen probleem, u kunt op de dag van vertrek op Schiphol in Vertrekhal 2 terecht bij Travel Clinic Schiphol voor persoonlijk reisadvies en vaccinaties. Ook last minute, maar maak dan wel een afspraak! Kijk voor meer informatie op de website van KLM Health Services.

Tijdens de reis

Tijdens uw vakantie kunt u zich wellicht ineens afvragen of het aanhalen van een aapje nu wel zo verstandig is, of dat het ook alweer zat met het eten van ijsjes. En wat u moet doen om muggensteken te voorkomen. De GGD heeft allerlei handige reistips op hun website voor u op een rijtje gezet. Tevens hebben zij voor Android en iOS een gratis app 'GGD reist mee' die u tijdens uw vakantie kunt raadplegen.