050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Reistips
Wees op tijd aanwezig op Schiphol+
Deze tip heeft u vast eerder gehoord, maar het blijft een van de belangrijkste adviezen. Reist u binnen Europa? Zorg dan dat u twee uur voor het vertrek van uw vlucht aanwezig bent op de luchthaven. Wanneer u een intercontinentale vlucht maakt, wordt er geadviseerd om drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. In de mei- en de zomervakantie moet u rekenen op extra drukte op Schiphol, het is dan verstandig om nog een uur bij de adviestijd op te tellen: drie uur voor vluchten binnen Europa en vier uur voor intercontinentale vluchten.
Thuis inchecken+
Om uw wachttijd in de rijen op de luchthaven te beperken kunt u het beste online inchecken. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen kunt u 24 uur van tevoren inchecken, denk eraan dat u uw boardingpas in dit geval zelf moet uitprinten. Het is ook mogelijk om uw boardingpas vanaf uw mobiel te laten scannen. Ook steeds meer vliegtuigmaatschappijen automatiseren het inchecken van ruimbagage. U kunt dan ook zelf uw bagage ‘droppen’ bij een zogenaamde bagage drop off. Volg de instructies op het apparaat goed op, print het bagagelabel en bevestig deze op de juiste manier aan uw bagage. Uw koffer wordt nu automatisch naar het juiste vliegtuig gestuurd. Zo kunt u ook de rij voor het afgeven van bagage vermijden!
Inchecken op Schiphol+
Natuurlijk kunt u ook inchecken op Schiphol. Dit kunt u op twee manieren doen: aan de balie of bij een selfservice kiosk. Bij de check-in balie print de baliemedewerker uw boardingspas en checkt ook meteen uw bagage in. Op de schermen in de vertrekhal ziet u bij welke balies u kunt inchecken. Toch liever zelf inchecken? Voer dan uw paspoortgegevens en boekingsnummer in bij een selfservice kiosk om in te checken en uw boardingspas te printen. De blauwe kiosken zijn van KLM/Skyteam, de gele kiosken voor andere vliegmaatschappijen. Lever u bagage af bij de bagage drop off en u kunt meteen doorlopen naar de security check.

Op onze websitepagina Alles over uw vliegreis vindt u meer informatie over diverse aspecten van uw vliegreis, hier kunt u ook controleren of u bij uw vliegmaatschappij online in kunt checken.
Snel door de security check+
Om snel door de security check te komen, is het belangrijk om uw handbagage volgens de regels in te pakken. Tijdens de check wordt uw handbagage en kleding gecontroleerd op verboden voorwerpen. Wanneer u onderstaande stappenplan volgt, bent u voor u het weet aan de andere kant van de douane:

1. Reist u alleen met handbagage? Haal het zakje met vloeistoffen van maximaal 1 liter alvast uit uw koffer, zodat u deze meteen in de bak kunt leggen.
2. Haal uw elektronica, zoals laptops, tablets en oplaadsnoeren uit uw koffer en leg ze apart en onbedekt in de bak.
3. Zorg ervoor dat al uw zakken leeg zijn.
4. Trek uw jas of colbert uit en ook uw schoenen als deze hoger zijn dan uw enkel.
5. Volg de aanwijzingen van de security medewerker goed op.

Het enige wat u nu hoeft te doen is met uw handen omhoog door de securityscanner stappen. Als de scanner nog voorwerpen detecteert, wordt u na de scan gefouilleerd. Na de check kunt u uw spullen weer inpakken en uw weg vervolgen naar de gate.
Plattegrond Schiphol+
Om snel uw te vinden naar de juiste vertrekhal op Schiphol kunt u van tevoren de plattegrond van Schiphol bekijken of uitprinten.