050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Reistips

Reisverzekering

U moet er natuurlijk niet aan denken, maar ook op vakantie kunt u voor onverwachte situaties komen te staan. Een verstuikte enkel, een zonnesteek of diefstal van uw portemonnee met paspoort; het kan u helaas ook tijdens uw vakantie overkomen. Dan is het belangrijk om te weten dat u goed verzekerd bent!

Reistips - reisverzekering
Het is bij SRC verplicht om een reisverzekering af te sluiten

Een reisverzekering verplicht

Als u met SRC Reizen op vakantie gaat, dan is een reisverzekering verplicht. Heeft u dat niet? Geen zorgen, bij ons kunt u eenvoudig tijdens het (online) boekingsproces een reisverzekering, kortlopend of doorlopend, afsluiten. Heeft u uw reis al geboekt? Dan kunt u ons gewoon bellen en alsnog die (kortlopende) reisverzekering afsluiten. Want of u nu wilt of niet: een reisverzekering is bij ons en overigens ook bij andere reisorganisaties verplicht. SRC Reizen heeft een samenwerkingsovereenkomst met Allianz Group. Zij zijn wereldleider in verzekeringen met jarenlang ervaring. Zo weet u zeker dat als u bij ons een verzekering boekt, u goed verzekerd op pad gaat!

Waarom een reisverzekering?

Als u in Nederland op vakantie gaat, dan dekken de verzekeringen die u hier heeft, de kosten bij een eventueel ongeluk, diefstal of doktersbezoek. Voor het buitenland is dat anders: als er bij u bijvoorbeeld wat gestolen wordt, dan dekt de reisverzekering de kosten. Zorg wel dat u in dit geval een kopie van de aangifte krijgt! Of mocht uw koffer zoek raken: zorg er dan voor dat u een kopie van het vermissingsrapport van de luchthaven krijgt. Voor een dokters- of ziekenhuisbezoek geldt dat de medische kosten door uw zorgverzekering worden vergoed volgens Nederlandse standaarden: de eventuele meerkosten bijvoorbeeld voor de vervroegde reis naar Nederland kunt u verhalen op uw reisverzekering.

Het belangrijkste argument voor het afsluiten van een reisverzekering: het geeft u een gerust gevoel dat mocht er iets misgaan, u niet hoeft na te denken over eventuele vervelende financiële gevolgen.

Verzekeringsbewijs meenemen

Vergeet niet om het bewijs van uw reisverzekering meet te nemen. Stel dat er iets gestolen wordt, of u moet om andere redenen laten zien dat u verzekerd bent, dan is een verzekeringspasje of een kopie van het polisblad waarop staat dat u verzekerd bent, noodzakelijk. Het is ook een goed idee om van uw polisblad of reisverzekeringspasje een foto te maken met uw telefoon: zo heeft u het bewijs om handen dat u nodig heeft!