050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Veelgestelde vragen
Welke grensdocumenten en visa heb ik nodig voor mijn reis?+
Met een Nederlandse nationaliteit heeft u voor een reis naar het buitenland altijd een paspoort of identiteitskaart nodig, en soms ook een visum. Kijk voor de benodigde reisdocumenten per land in ons overzicht van reisdocumenten. Let daarbij ook op welke documenten u nodig heeft voor eventuele doorreislanden. Informatie over grensdocumenten en visa is sterk aan verandering onderhevig. Kijk daarom ook op de site van de ANVR, onder ‘Reisinformatie over uw bestemming’.
Ik heb niet de Nederlandse nationaliteit. Gelden voor mij andere regels?+
Ja, als u een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse, of een tweede nationaliteit naast de Nederlandse, kunnen voor u andere regels gelden. Neem voor meer informatie contact op met de ambassade of het consulaat van het land waar u naartoe gaat.
Kan ik een benodigd visum via SRC regelen?+
Als u de Nederlandse nationaliteit heeft kan SRC in veel gevallen het visum voor u regelen. Tijdens de boeking, zowel telefonisch als online, kunt u dit aangeven als u daar gebruik van wilt maken. Lees hier meer over een visumaanvraag via SRC.
Als u een andere nationaliteit heeft dan de Nederlandse, of een tweede nationaliteit naast de Nederlandse, kunnen voor u andere regels gelden. Neem voor meer informatie contact op met de ambassade of het consulaat van het land waar u naartoe gaat.
Ben ik verplicht een benodigd visum via SRC te regelen?+
Nee, u mag zelf uw visum regelen. In alle gevallen blijft u zelf eindverantwoordelijk voor de geldigheid van uw reisdocumenten.
Moet ik tijdens mijn reis mijn paspoort ook afgeven in de hotels?+
Ja, in veel gevallen wordt, om de hotelincheck en -registratie te vergemakkelijken, gevraagd om uw paspoort.
Mag ik weigeren mijn paspoort af te geven in een hotel?+
Natuurlijk, uw paspoort is uw eigendom en verantwoordelijkheid. De gevolgen van het niet afgeven zijn vaak dat u later dan de groep in kunt checken, meer formulieren zelf moet invullen en hier dus meer tijd mee kwijt bent. Bent u bezorgd over het afgeven van uw paspoort? Lees informatie van de overheid over het voorkomen van identiteitsfraude.