050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Veelgestelde vragen
Kan ik de opstapplaats voor mijn busreis wijzigen?+
Ja, u kunt uw opstapplaats wijzigen, maar niet altijd zonder kosten. Lees hier meer over het wijzigen van uw opstapplaats.
Wat gebeurt er als ik te laat bij de opstaphalte dreig te komen of te laat kom?+
Als u te laat dreigt te komen, belt u zo snel mogelijk naar SRC op 050 - 3 123 123 (24 uur per dag bereikbaar). We proberen dan een oplossing te vinden. De eventuele kosten die hieruit voortkomen, zijn voor uw rekening.
Waar ontmoet ik mijn reisleider bij een busreis?+
U ontmoet uw reisleider in of bij de touringcar bij zijn/haar opstapplaats. Een kleine week voordat u op reis gaat ontvangt u een e-mail met meer informatie over waar u de reisleider gaat ontmoeten.
Waarom heeft SRC zo weinig opstapplaatsen?+
Om de duur van de busreis naar uw vakantiebestemming zo kort mogelijk te houden, hebben we een beperkt aantal opstapplaatsen. Bij veel busreizen is dit de centraal gelegen opstapplaats Amersfoort. Daarnaast is er vaak een tweede opstapplaats in de buurt van de grens. Bij de beschrijving van uw reis ziet u onder het kopje ‘Vervoer en verblijf’ welke opstapplaatsen worden gebruikt. Alle opstapplaatsen liggen in de buurt van een NS-station.
De bus rijdt bijna langs mijn woonplaats. Kan ik onderweg snel in- of uitstappen in plaats van op de standaard opstapplaats?+
Nee, vanwege de strakke planning kan er alleen in- of uitgestapt worden op de officiële opstapplaatsen.
Heb ik een vaste plaats in de touringcar?+
Nee, het is niet mogelijk om een vaste plaats in de touringcar te reserveren of deze tijdens de reis te claimen. Alle plaatsen in onze touringcars zijn comfortabel.
Is er iets te eten of te drinken aan boord van de touringcar?+
Ja, in de touringcar is een kleine barretje met een beperkt assortiment dranken. Koffie en thee kosten € 1,00, frisdrank kost € 1,25, bier € 1,50 en wijn kost € 3,50.
Hoe zijn de maaltijden geregeld op de heen- en terugreis?+
De verzorging onderweg in de touringcar is niet inclusief. U moet zelf voor uw eten en drinken zorgen. De chauffeur stopt om de paar uur bij een wegrestaurant, waar u voor eigen rekening kunt eten en drinken.
Hoeveel bagage mag ik meenemen in de touringcar tijdens een busreis?+
Omdat de bagageruimte in een touringcar beperkt is, mag u per persoon één koffer of tas van maximaal 20 kilo en één stuk handbagage meenemen.
Hoeveel beenruimte heb ik in de touringcar?+
In de comfort class-touringcar is de afstand van de voorkant van de zitting tot de voorkant van de volgende stoel is in deze touringcars minimaal 850 millimeter.
Zijn er op SRC-busreizen één of twee chauffeurs?+
SRC plant haar meeste reizen zo in dat er met één chauffeur voldaan wordt aan de eisen van de wet op rij- en rusttijden. Indien programma of route daar aanleiding toe geven, kan er onderweg een chauffeurswissel plaatsvinden.
Is er wifi in de touringcar?+
Vooralsnog is er op onze busreizen geen wifi. We houden de ontwikkelingen nauw in de gaten, maar momenteel wegen de extra kosten die dit met zich meebrengt nog niet op tegen het voordeel, aangezien het bereik op veel plaatsen nog onstabiel is.
Hebben de touringcars een toilet?+
Ja, alle touringcars zijn uitgerust met een toilet
Hebben de touringcars airconditioning?+
Ja, touringcars op SRC busreizen hebben airconditioning.