050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Veelgestelde vragen
Met welke luchtvaartmaatschappijen werkt SRC samen?+
Onze vliegreizen worden uitgevoerd door gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. De Europese Unie heeft een zwarte lijst opgesteld van luchtvaartmaatschappijen die niet aan de veiligheidsmaatregelen voldoen. SRC maakt geen gebruik van luchtvaartmaatschappijen die op deze lijst staan. Bij de reisbeschrijving vind u meer informatie over de maatschappij waarmee u vliegt.
Vlieg ik altijd met de maatschappij die bij de reis vermeld staat?+
Meestal is dit wel het geval, maar bij een zogenaamde ‘codesharing’, een samenwerkingsverband van verschillende airlines, vliegt u mogelijk met een partner van deze luchtvaartmaatschappij.
Kan ik een stoelreservering maken bij een vliegreis?+
Dit hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Op de meeste vluchten kunt u stoelen reserveren. Kijk per airline naar de mogelijkheden, meer informatie vindt u hier.
Zijn er kosten verbonden aan een stoelreservering?+
Dit verschilt per maatschappij, maar steeds vaker kost een stoelreservering geld. Kijk hier voor de mogelijkheden en kosten van KLM en hier voor informatie over Transavia.
Hoe lang van te voren kan ik een stoelreservering maken?+
Dit is per maatschappij verschillend. Kijk hier voor de mogelijkheden van KLM en hier voor informatie over Transavia.
Ik heb geboekt voor een groepsreis. Moet ik toch zelf inchecken?+
Ja, zowel op de heen- als terugreis dient u zelf in te checken. Dit kan bij steeds meer maatschappijen ook via internet. Wij adviseren u, indien mogelijk, hier gebruik van te maken. Een enkele keer vraagt een airline van SRC een groepsincheck voor de terugreis. Als dat het geval is, hoort u dit van de reisleider.
Kan ik altijd online inchecken?+
Via internet inchecken is steeds vaker mogelijk, maar bij enkele maatschappijen kan dit helaas alleen nog maar op de luchthaven. Kijk hier voor welke maatschappijen u online kunt inchecken.
Hoe lang van tevoren kan ik online inchecken?+
Vanaf wanneer u online kunt inchecken, is afhankelijk van de maatschappij waarmee u vliegt. Op de website van de luchtvaartmaatschappij vindt u hierover meer informatie.
Kan ik inchecken op de website van SRC?+
Nee, inchecken doet u altijd via de internetpagina van de maatschappij zelf.
Hoe laat moet ik op de luchthaven zijn?+
De vertrektijd staat op uw vervoersvoucher. Als u binnen Europa vliegt, dan adviseren we u om minstens 2 tot 3 uur vóór die vertrektijd aanwezig te zijn bij de incheckbalie. Voor een intercontinentale vlucht is dit uiterlijk 3 uur vóór vertrek. Er zijn luchtvaartmaatschappijen die andere tijdsintervallen gebruiken. Kijk voor meer informatie op de website van de maatschappij waarmee u vliegt.
Kan SRC voor mij vervoer van en naar Schiphol regelen? +
Jazeker, dat kan. Lees hier meer over op het tabblad 'vervoer en verblijf' bij de uitgebreide reisbeschrijving van uw reis.
Wat gebeurt er als ik te laat op de luchthaven dreig te komen of de vlucht mis?+
Dreigt u te laat te komen voor uw vlucht? Bel dan zo snel mogelijk naar SRC op 050 - 3 123 123 (24 uur per dag bereikbaar). We proberen dan een oplossing te vinden. Eventuele kosten die hieruit kunnen voortkomen, zijn voor uw rekening.
Heeft SRC een balie op Schiphol?+
SRC heeft geen balie op Schiphol. Voor noodgevallen zijn we wel 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op 050 - 3 123 123.
Waar ontmoet ik mijn reisleider bij een vliegreis?+
Meestal ontmoet u uw reisleider op de luchthaven in het land van uw vakantiebestemming.
Krijg ik tijdens mijn vlucht iets te eten of drinken?+
Dit varieert per luchtvaartmaatschappij en reisduur. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat u tijdens vluchten van minder dan 4 uur geen maaltijd of snack aangeboden krijgt. Soms kunt u tegen betaling een snack kopen. Of dit voor uw reis ook geldt, kunt u terugvinden bij de omschrijving van uw reis op onze website onder ‘prijzen en boeken’.
Hoeveel ruimbagage mag ik meenemen tijdens een vliegreis?+
Op al onze reizen mag u per persoon één ruimbagagekoffer of -tas meenemen, met een maximumgewicht van 20 kilo. Dit geldt ook als u van de luchtvaartmaatschappij zelf meer bagage mee mag nemen: we moeten ook rekening houden met de bagageruimte in de lokale touringcar.
Zijn de kosten voor ruimbagage tijdens een vliegreis inbegrepen in de reissom?+
Dit verschilt per reis. Steeds vaker wordt door door luchtvaartmaatschappijen een toeslag voor de ruimbagage berekend. Bij de beschrijving van uw reis staat of de ruimbagage bij de reissom is inbegrepen of niet en, indien niet, hoe hoog de kosten zijn en hoe u deze kunt voldoen.
Hoeveel handbagage mag ik meenemen tijdens een vliegreis?+
De voorwaarden voor het gewicht en de afmetingen van de handbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Kijk voor meer informatie op de website van de luchtvaartmaatschappij.
Mijn reis heeft een binnenlandse vlucht. Wanneer krijg ik mijn ticket hiervoor?+
Dit kan per reis verschillen. Meestal krijgt u het ticket op locatie van de reisleider. Als dat het geval is, staat dit vermeld in uw reisbescheiden.
Mijn reis heeft een binnenlandse vlucht. Wat zijn de bagageregels op deze vlucht?+
Als de bagageregels voor uw binnenlandse vlucht afwijken van die van de heen- en terugreis, dan melden wij dat in uw reisbescheiden.