050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Rijke motieven, mythische wezens en een lijnenspel vol beweging

Reisleider Johan:
‘Pasteltinten, rijke bloem- en bladmotieven, mythische wezens en een lijnenspel vol beweging typeren het werk van de Britse ontwerper William Morris. Talloze tekenboeken, behangpatronen en stoffen zijn nog altijd geïnspireerd op zijn werk. William Morris kon nooit vermoed hebben dat zijn ontwerpen ruim 100 jaar na dato nog zo populair zouden zijn.

Morris, oorspronkelijk als architect opgeleid, was een van de drijvende krachten van de Arts & Crafts-beweging. Deze beweging ontstond vanuit een romantisch socialisme: de industriële revolutie had de middeleeuwse ambachtskunst verdreven. Onder het motto, de kunstenaar moet ambachtsman worden en de ambachtsman kunstenaar, werd gemechaniseerde productie afgewezen en de herleving van het ambacht gepromoot. Deze tegenreactie werd Arts & Crafts (kunst en ambacht) genoemd. Belangrijke kenmerken in de nieuwe stijl waren het eenvoudige ontwerp en simpele, lineaire vormen geïnspireerd op planten, dieren, mythische wezens en beweging.

Tijdens deze unieke kunstreis dompelt u zich onder in de Arts & Crafts-beweging én in het leven van de belangrijkste kunstenaars William Morris en John Ruskin. Onze kennismaking met deze kunststijl start tijdens deze nieuwe busreis in het fantastisch gelegen Standen House in East Grinstead, waar de tuinarchitect zich liet inspireren door de Arts & Crafts-beweging. In Londen bewondert u in het beroemde V&A Museum toegepaste kunst, bezoekt u het iconische Red House, het woonhuis van William Morris, én de William Morris Gallery. In het elegante marktstadje Chipping Campden ziet u de werkplaats van het Guild of Handicrafts, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. In de Cotswolds bezoekt u het landhuis Rodmarton Manor, het ultieme voorbeeld van de Arts en Crafts-stijl én natuurlijk Kelmscott Manor; het iconische buitenhuis van William Morris. Via de heidevelden van het Peak District komt u in het mooie Lake District. Hier ziet u in Blackwell House nog veel van het oorspronkelijke Arts & Crafts meubilair. Kortom, deze prachtige kunstreis laat u het mooiste van Engeland en van de Arts & Crafts zien. Gaat u met mij mee?’

   Deze reis is ook beschikbaar als 7-daagse vliegreis   Bekijk vliegreisPluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
overtocht Calais – Dover
ferryovertocht Newcastle – IJmuiden
middenklassehotels
9x ontbijt en 8x diner
boottocht Coniston Water
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Standen House and Garden en Sion Hill Hall
Victoria & Albert Museum in Londen
William Morris Gallery
Peak District & Lake District
Kelmscott Manor en Rodmarton Manor
Silversmiths Guild of Handicrafts
Red House in Bexleyheath
Court Barn Museum en Blackwell House
Ruskins Brantwood House
Coniston Water in het Lake District
Cirencester en kuurstadje Harrogate
Mount Grace Priory en York
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Deze prachtige kunstreis laat u het mooiste van Engeland en van de Arts & Crafts zien!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Naar Groot-Brittannië; overtocht Calais – Dover en naar East Grinstead
+ lees meer
Standen House and Garden en bezoek aan Red House in de Londense wijk Bexleyheath
+ lees meer
William Morris Gallery, Victoria & Albert Museum en naar Reading
+ lees meer
Rodmarton Manor, Court Barn Museum en Silversmiths Guild of Handicrafts
+ lees meer
Charmante stadje Cirencester en Kelmscott Manor
+ lees meer
Via Bakewell in het Peak District naar het kuurstadje Harrogate
+ lees meer
Steam Yacht Gondola, Brantwood House en het Blackwell House
+ lees meer
Mount Grace Priory en middeleeuws York
+ lees meer
Sion Hill Hall en ferry naar IJmuiden
+ lees meer
Terug in Nederland
+ lees meer
Routekaart Arts & Crafts in Engeland - busreis
1985 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:

• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten
Let op: op de terugreis worden Driebergen-Zeist en Breda als uitstapplaatsen niet aangedaan! U kunt in plaats daarvan op station Amsterdam Sloterdijk of Zwolle uitstappen.

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Nachtferry
Tijdens de overtocht Newcastle – IJmuiden verblijft u in een 2-persoonsbuitenhut met een benedenbed en een badkamer met een douche en een toilet. Als u alleen reist, verblijft u in een 2-persoonshut voor alleen gebruik.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Arts & Crafts is een unieke reis vanwege het bijzondere thema en de begeleiding erbij door een deskundige, enthousiaste en ervaren reisleider.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Boven verwachting geslaagde reis. Zeer inspirerend. Domitilla zorgt daarbij door haar deskundigheid voor een onvergetelijke ervaring.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Als je echt iets over de Arts and Crafts beweging wilt weten en de voorbeelden daarvan, dus de landhuizen, wilt bezoeken, ga dan mee.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 9
Voor mij is de reis een negen waard. Op het vervoer en de chauffeur geen enkele aanmerking; voelde vertrouwd en veilig. De hotels waren prima met als uitblinker The Majestic Hotel in Harrogate.
Een prachtige reis langs de grondlegging van de toegepaste kunsten in de 19e eeuw. Prachtige resultaten gezien als gevolg van de herwaardering van het handwerk, ambacht en vakmanschap. Ook de veelzijdigheid was indrukwekkend.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 9
Ik wil alleen even melden dat ik het zeer waardeerde dat onze reisleider zich zo goed had voorbereid op alles wat we gingen zien. Dit heeft veel toegevoegde waarde. Fijne en zeer interessante reis. Goede afwisseling per dag. Wel een tip voor de invulling van dag 5: geen wandeling inplannen. Onderweg even tijd voor een kopje koffie (eventueel in een wegrestaurant), wat (meer) tijd in het leuke plaatsje Bakewell, en tijdig naar het mooie plaatsje Harrogate. Boottochtje met Steam Yacht Gondola op dag 6 was een leuke ervaring.
beoordeling reisleider: 9
beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.