050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

In het voetspoor van conquistadores, Moren en christelijke koningen

Reisleidster Qurina:
‘Extremadura is het onbekende pareltje van Spanje. Deze Zuid-Spaanse streek, tegen de grens van Portugal aan, is nog ongerept maar zowel de geschiedenis, de cultuur en natuur zijn hier groots! De dunbevolkte regio behoorde echter tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw tot de armste van Spanje. Mede hierdoor is de sfeer in Extremadura nog authentiek Spaans en dat gaat u op deze nieuwe cultuurvakantie ervaren!

Juist vanwege de armoede trokken tussen de 15e en 17e eeuw veel ‘conquistadores’, veroveraars, zoals Hernán Cortés en Francisco Pizarro, naar Latijns-Amerika. Deze soldaten, ontdekkingsreizigers en avonturiers, die vaak tot de verarmde adel behoorden, brachten een groot deel van Latijns-Amerika onder Spaans bewind. In Extremadura zijn overal de sporen uit deze tijd, die hier grote rijkdom bracht, goed terug te zien. Zo wandelt u door het schitterende klooster van Guadalupe, bekijkt u het grote standbeeld van Pizarro, de veroveraar van het Incarijk, in het middeleeuwse Trujillo en vergaapt u zich aan de rijkversierde paleizen in Cáceres.

Maar al voor de beruchte Spaanse veroveraars stond Extremadura midden in de geschiedenis: u bewondert Romeinse tempels in Mérida, ziet een Moors fort in Badajoz, bezoekt het klooster van Karel V in Yuste en wandelt door kleine stadjes die afwisselend Spaans en Portugees waren. En al deze fraaie middeleeuwse stedenpracht ligt in een groots natuurlijk decor met prachtige ongerepte natuurgebieden en vele stuwmeren. Extremadura is Spanje in pure eenvoud: ontdek het zelf!’

Pluspunten
rechtstreekse heenvlucht KLM
rechtstreekse terugvlucht Transavia
goede middenklassehotels
overnachting in een parador in Zafra
8x ontbijt en 5x diner
reservering kathedraal in Sevilla
reservering Real Alcázar in Sevilla
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Plasencia, Truijllo en Cáceres
Monasterio de San Jerónimo de Yuste
Real Monasterio de Guadalupe
Romeinse tempel van Diane in Mérida
Zafra, Olivenza en Badajoz
Aracena en Sevilla
kathedraal en Real Alcázar in Sevilla
SRc-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Heeft u de bekende highlights van Spanje al gezien? Dan is het ongerepte Extremadura absoluut een aanrader. U zult verrast worden door de grootse cultuur!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Amsterdam – Madrid en naar Plasencia
Middeleeuws Plasencia en Karel V in het klooster van Yuste
Guadalupe, de veroveraars van Truijllo en naar Cáceres
Kennismaking met Cáceres
Romeins verleden in Mérida en naar Badajoz
Badajoz, Olivenza en Zafra
Zafra, Aracena en naar Sevilla
Kennismaking met Sevilla en bezoek kathedraal en Real Alcázar
Terugvlucht Sevilla - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Madrid en naar Plasencia

Met een rechtstreekse vlucht van de KLM vliegen we naar Madrid, waar we worden ontvangen door de reisleider die ons tijdens deze reis zal begeleiden. We verlaten direct de Spaanse hoofdstad en rijden naar ons hotel in het Plasencia, waar we de komende twee nachten verblijven. We dineren op deze avond in het hotel. (ca. 260 km)

dag 2: Plasencia en Yuste

Na het ontbijt wandelen we door het monumentale Plasencia. Deze middeleeuwse stad, gelegen op een heuveltop, werd door koning Koning Alfons VIII gesticht in 1189 onder de naam "Ut Deo Placet" (Moge het God behagen). We zien de oude stadsmuren met 68 torens en 6 poorten en het aquaduct met vele bogen. Ook bewonderen we de kathedraal van Plasencia die door de tijd heen gedeeltelijk afgebroken en vernieuwd werd, waardoor er nu veel verschillende stijlen van romaans en gotisch tot renaissance te zien zijn. In de middag begeven we ons naar het wereldberoemde klooster van Yuste, waar keizer Karel V (koning Karel I in Spanje) de laatste fase van zijn leven doorbracht en in 1558 stierf. Na het bezoek aan het Monasterio de San Jerónimo de Yuste rijden we naar de vlak bij gelegen Parador de Jarandilla de la Vera, een kasteelpaleis waar keizer Karel V jaarlijks enkele maanden verbleef. Aan het eind van de middag rijden we terug naar ons hotel in Plasencia. U kunt op deze avond op eigen gelegenheid een hapje eten in het gezellige Plasencia. (ca. 105 km)

dag 3: Guadalupe en de veroveraars van Truijllo

We rijden naar Guadalupe waar in het midden van het stadje het beroemde Real Monasterio De Santa Maria de Guadalupe staat, dat een rijk bewerkte voorgevel heeft. De oorsprong van het klooster gaat terug tot in de late 13e eeuw, toen een herder uit Cáceres op de oever van de rivier de Guadalupe een beeld van de Heilige Maagd ontdekte. Het beeld was waarschijnlijk ooit verborgen om het te behoeden voor de Moorse indringers. Op de plaats van de vondst werd een kapel en later een klooster gebouwd, gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Het klooster is rijk aan associaties met de Nieuwe Wereld, want de Maagd van Guadalupe is de patroonheilige van Mexico. Het was hier dat Christoffel Columbus, na de ontdekking van Amerika, God dankte voor zijn succes. Na een bezoek aan Guadalupe reizen we naar Trujillo. Trujillo is een oude stad die jarenlang is bevochten door de Romeinen, Visigothen, Moren en christenen. Allen hebben hun stempel gedrukt op de geschiedenis van Trujillo. De stad heeft zijn rijkdom te danken aan de conquistadores, de veroveraars van de Nieuwe Wereld. Francisco de Pizarro, de 16e-eeuwse veroveraar van Peru en ontdekker van het legendarische Incarijk, werd hier geboren. Op het Plaza Mayor bewonderen we zijn ruiterstandbeeld. Rondom het plein staan ook vele rijkversierde paleizen en in de bovenstad kunt u het geboortehuis van Pizarro bezoeken. Aan het einde van de middag rijden we naar Cáceres, waar ons hotel voor de komende twee nachten staat. (ca. 250 km)

dag 4: Paleizen in Cáceres

In Cáceres spreken de stenen. Overal in het middeleeuwse centrum zien we op paleizen de rijkversierde blazoenen van de adellijke families die er hebben gewoond. De meeste paleizen werden gebouwd tijdens de Spaanse Gouden Eeuw, wat op het bisschoppelijk paleis wordt gesymboliseerd door twee medaillons die de Oude en Nieuwe Wereld representeren. De rijkdom van de stad is vergaard door de handel in de tijd van de Zilverroute en natuurlijk de trofeeën die door de conquistadores zijn meegebracht uit Zuid-Amerika. Wandelend door het middeleeuwse centrum bewonderen we de adellijke paleizen en de gotische kathedraal uit de Spaanse Gouden Eeuw. Naast de vele historische gebouwen wemelt het in de binnenstad van ooievaars die hier nestelen, reden waarom de binnenstad zelfs als beschermd vogelgebied is aangemerkt. De middag is ter vrije besteding. Op het langgerekte Plaza Mayor vindt u volop terrassen en restaurantjes waar het goed toeven is. Zoekt u alvast een leuk restaurantje uit voor vanavond?

dag 5: Romeins verleden in Mérida

We rijden naar Mérida. Deze stad is in de Romeinse tijd gesticht onder de naam Emerita Augusta. Het was één van de belangrijkste steden van het oude Romeinse Rijk en het herbergt niet voor niets één van de grootste verzamelingen Romeinse gebouwen en schatten. Vroeger was het een vakantieoord voor de Romeinse keizers. Overal in de stad komen we dan ook de sporen tegen van het rijke Romeinse verleden, zoals de brug, de triomfboog van Trajanus, de tempel van Diana en het amfitheater. Dat Mérida ook een sfeervolle Spaanse provinciestad is ervaren we op het gezellige Plaza de España. We overnachten in Badajoz op slechts zes kilometer van de Portugese grens. We dineren in het hotel. (ca. 140 km)

dag 6: Moren, Portugezen en Romeinen

Badajoz is gesticht in 875 door Ibn Marwan tijdens de periode van de Moorse overheersing. Het 12e-eeuwse fort La Alcazaba speelde een belangrijke rol bij de verdediging van Badajoz. Het Moorse fort met zijn toegangspoorten en toren is goed bewaard gebleven en herinnert aan het stormachtige verleden van de stad. We maken een wandeling over de oude verdedigingsmuren en zien ook de kathedraal uit 1238, die met zijn enorme muren lijkt op een fort. Vervolgens rijden we naar het Portugese stadje in Spanje, Olivenza. Hier horen we meer over de roerige strijd tussen Moren en christenen, tussen Portugezen en Spanjaarden. In 1297 werd Olivenza Portugees en dat bleef het voor meer dan vijfhonderd jaar. Uiteindelijk werd het stadje veroverd door de Spanjaarden, maar de Portugese invloeden zijn nog altijd terug te vinden: de Santa Maria Magdalena-kerk is fraai versierd met typisch Portugese tegels. We eindigen de dag in Zafra, een oude Romeinse nederzetting waar de zilverroute dwars door heen liep. We overnachten in een 15e-eeuws kasteel met een adellijke geschiedenis. Het diner wordt op deze avond in onze parador geserveerd. (ca. 105 km)

dag 7: Zafra en het karakteristieke Aracena

We starten de ochtend in Zafra. Dat deze stad niet alleen in handen is geweest van de Romeinen, maar ook van de christenen en Moren, kunnen we op verschillende plaats terugzien tijdens de stadswandeling. De inwoners van Zafra noemen hun stadje ook wel ‘klein Sevilla’, vanwege de prachtige patio’s, witte huizen en sinaasappelbomen. Vervolgens verlaten we de Spaanse regio Extremadura en rijden in zuidelijke richting naar Andalusië. Onderweg stoppen we in Aracena, een fraai wit stadje dat prachtig afsteekt tegenover de groene landerijen en bergen die haar omringen. Net als Olivenza was Aracena eerst in handen van de Moren, vervolgens zwaaide Portugal er de scepter en uiteindelijk nam Spanje het over. We verkennen het stadje en zien de restanten van het hooggelegen 13e-eeuwse kasteel dat ooit waakte over deze streek. Daarna rijden we naar de hoofdstad van Andalusië. We starten onze kennismaking met Sevilla in het Parque María Luisa. Hier bewonderen we het Plaza de España, een van de mooiste pleinen van Sevilla. Ook zien we de oude tabaksfabriek die het decor vormde voor de opera Carmen. We verblijven de laatste twee nachten van onze reis in Sevilla. Het diner wordt op deze avond in het hotel geserveerd. (ca. 200 km)

dag 8: Zwerven door zwierig Sevilla

Op deze ochtend vervolgen we onze kennismaking met de meest Spaanse stad van Spanje tijdens een wandeling door het oude middeleeuwse centrum, de Barrio de Santa Cruz. Hier waant u zich in een romantisch doolhof van straatjes en steegjes met witgekalkte huizen. De intieme pleintjes zijn gevuld met gezellige terrasjes die door schaduwrijke bomen worden omringd. Natuurlijk krijgt u de gelegenheid om hier de heerlijke Spaanse sfeer zelf te proeven! Onze wandeling eindigt bij de kathedraal, waar Columbus ligt begraven. We bezoeken het godshuis en zien de bijbehorende klokkentoren: de Giralda. Tot slot nemen we een kijkje in het prachtige koninklijke mudéjar-paleis Real Alcázar, een van de hoogtepunten van deze reis die u niet mag missen! De rest van de middag is ter vrije besteding. Op deze avond kunt u op eigen gelegenheid in het sfeervolle Sevilla een hapje gaan eten. Uw reisleider kan u uiteraard helpen met tips. (ca. 10 km)

dag 9: Sevilla – Amsterdam

U heeft de hele dag nog om op eigen gelegenheid Sevilla te ontdekken. In de namiddag worden we naar de luchthaven van Sevilla gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid09:30 - 12:05 uur
Sevilla - Amsterdam20:30 - 23:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Exe Alfonso VIII in Plasencia, Spanje
Hotel Exe Alfonso VIII - Plasencia
Hotel Exe Alfonso VIII ligt vlak naast het centrale plein in de charmante stad Plasencia. Het hotel is voorzien van een bar en een gedeelde lounge. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De kamers hebben airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een bad en een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Exe Alfonso VIII
Hotel Exe Agora Cáceres in Spanje
Hotel Exe Ágora - Cáceres
Dit hotel ligt op 5 minuten lopen van het centrum van Cáceres, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het hotel biedt gratis wifi, 24-uursreceptie en een lift. Tijdens de zomermaanden is het restaurant geopend. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Exe Agora Cáceres
Hotel Mercure Rio Badajoz
Hotel Mercure Rio Badajoz - Badajoz
Hotel Mercure Rio Badajoz ligt aan de oever van de rivier de Guadiana, net buiten het historische centrum van Badajoz. Het hotel beschikt over gratis privéparkeergelegenheid, gratis wifi, een lift, een buitenzwembad, een terras, een tuin, een restaurant en een bar. Alle kamers beschikken over airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Mercure Rio Badajoz
Hotel Parador de Zafra
Hotel Parador de Zafra - Zafra
Hotel Parador de Zafra is gevestigd in een 15e-eeuws kasteel met een adellijke geschiedenis. Parador de Zafra ligt in het historische centrum van Zafra, op loopafstand van winkels, bars en restaurants. Het hotel beschikt over een mooie binnenplaats, een restaurant, een bar, een seizoensgebonden zwembad te midden van mooie tuinen, gratis wifi en een lift. De kamers beschikken over airconditioning, een minibar, een tv en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Parador de Zafra
Hotel Exe Sevilla Palmera in Spanje
Hotel Exe Sevilla Palmera - Sevilla
Dit moderne stadshotel ligt in de wijk Nuevo Porvenir in Sevilla, op 500 meter afstand van de avenue Avenida de la Palmera. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een fitnessruimte. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluis, een minibar en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Exe Sevilla Palmera
Hotel Virgen de Los Reyes - Sevilla


Bekijk de website van

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?