050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

In het voetspoor van conquistadores, Moren en christelijke koningen

Reisleidster Qurina:
‘Extremadura is het onbekende pareltje van Spanje. Deze Zuid-Spaanse streek, tegen de grens van Portugal aan, is nog ongerept maar zowel de geschiedenis, de cultuur en natuur zijn hier groots! De dunbevolkte regio behoorde echter tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw tot de armste van Spanje. Mede hierdoor is de sfeer in Extremadura nog authentiek Spaans en dat gaat u op deze nieuwe cultuurvakantie ervaren!

Juist vanwege de armoede trokken tussen de 15e en 17e eeuw veel ‘conquistadores’, veroveraars, zoals Hernán Cortés en Francisco Pizarro, naar Latijns-Amerika. Deze soldaten, ontdekkingsreizigers en avonturiers, die vaak tot de verarmde adel behoorden, brachten een groot deel van Latijns-Amerika onder Spaans bewind. In Extremadura zijn overal de sporen uit deze tijd, die hier grote rijkdom bracht, goed terug te zien. Zo wandelt u door het schitterende klooster van Guadalupe, bekijkt u het grote standbeeld van Pizarro, de veroveraar van het Incarijk, in het middeleeuwse Trujillo en vergaapt u zich aan de rijkversierde paleizen in Cáceres.

Maar al voor de beruchte Spaanse veroveraars stond Extremadura midden in de geschiedenis: u bewondert Romeinse tempels in Mérida, ziet een Moors fort in Badajoz, bezoekt het klooster van Karel V in Yuste en wandelt door kleine stadjes die afwisselend Spaans en Portugees waren. En al deze fraaie middeleeuwse stedenpracht ligt in een groots natuurlijk decor met prachtige ongerepte natuurgebieden en vele stuwmeren. Extremadura is Spanje in pure eenvoud: ontdek het zelf!’

Pluspunten
rechtstreekse heenvlucht KLM
rechtstreekse terugvlucht Transavia
goede middenklassehotels
overnachting in een parador in Zafra
8x ontbijt en 5x diner
reservering kathedraal in Sevilla
reservering Real Alcázar in Sevilla
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Plasencia, Truijllo en Cáceres
Monasterio de San Jerónimo de Yuste
Real Monasterio de Guadalupe
Romeinse tempel van Diane in Mérida
Zafra, Olivenza en Badajoz
Aracena en Sevilla
kathedraal en Real Alcázar in Sevilla
SRc-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Heeft u de bekende highlights van Spanje al gezien? Dan is het ongerepte Extremadura absoluut een aanrader. U zult verrast worden door de grootse cultuur!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

Reisprogramma

Amsterdam – Madrid en naar Plasencia
+ lees meer
Middeleeuws Plasencia en Karel V in het klooster van Yuste
+ lees meer
Guadalupe, de veroveraars van Truijllo en naar Cáceres
+ lees meer
Kennismaking met Cáceres
+ lees meer
Romeins verleden in Mérida en naar Badajoz
+ lees meer
Badajoz, Olivenza en Zafra
+ lees meer
Zafra, Aracena en naar Sevilla
+ lees meer
Kennismaking met Sevilla en bezoek kathedraal en Real Alcázar
+ lees meer
Terugvlucht Sevilla - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart onbekend Extremadura, Spanje
1080 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid09:30 - 12:05 uur
Sevilla - Amsterdam20:30 - 23:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.