U bent hier: Home | Finland | Zomer in Finland

Lange dagen vol schoonheid

Reisleidster Léonie Wisse-de Waal:
‘Finse zomers zijn kort, maar de dagen waarop de zon niet of nauwelijks ondergaat zijn lang. De zomer is dus het perfecte seizoen om te genieten van al het moois wat Finland u op deze lange dagen te bieden heeft. Tijdens deze nieuwe cultuurvakantie wordt het adembenemende Finse landschap van kristalheldere meren, wilde rivieren en heldergroene bossen zover het oog reikt, afgewisseld met mooie steden als Helsinki en het authentieke Nurmes.

In Rovaniemi, Fins Lapland, leert u meer over de huskyhonden en de rendieren die onmisbaar zijn voor de oorspronkelijke bevolking: de Samen. In het zuiden van het land maken we kennis met Karelië, de historische regio die bekend is vanwege de vele meren en typische bouwstijl. In het Bombahuis, gebouwd in traditionele stijl, proeft u de Karelische keuken. Ook varen we over het Saimaa-kanaal naar het Russische Vyborg aan de Finse Golf, dat u visumvrij kunt bezoeken. Dit schitterende art nouveaustadje wordt gedomineerd door een indrukwekkende burcht.

Uiteraard mag het bruisende Helsinki niet ontbreken. Een stadsrondrit voert u langs de hoogtepunten van de stad, maar er is ook gelegenheid om zelf Helsinki te verkennen. Neem zeker plaats op een van de gezellige terrassen, waar u makkelijk kennismaakt met de vriendelijke Finse bevolking, die na een donkere winter volop genieten van de lange zomerdagen. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan het indrukwekkende Ateneum kunstmuseum. Geniet u tijdens deze bijzondere reis van de zomer in Finland?’

Pluspunten
vluchten Finnair
ruimbagage
middenklassehotels
7x ontbijt, 1x lunch en 2x diner
optioneel dinerpakket dag 3 t/m 7
cruise naar Russisch Vyborg
havenbelasting Vyborg
entreegeld husky- en rendierboerderij
entreegeld Santa Claus Village
entreegeld kasteel Olavinlinna
entreegeld Karelisch Bombahuis
lokale gids Karelisch Bombahuis
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Ateneum kunstmuseum in Helsinki
Karelisch Bombahuis bij Nurmes
Vyborg in Rusland
Porvoo en Lappeenranta
kasteel Olavinlinna
Santa Claus Village
rendier- en huskyboerderij
rotskerk en Finlandiahuis in Helsinki
Reisleidster Léonie Wisse-De Waal
SRC-reisleidster sinds 2002
Favoriete plek: Het Bombahuis bij Nurmes
De zomer is het perfecte seizoen om te genieten van al het moois wat Finland u op deze lange dagen te bieden heeft!
Ontmoet onze beste reisleiders in Finland
Reisleidster Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001
Reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006

De reis in het kort

Vlucht via Helsinki naar Rovaniemi
Bezoek rendier- en huskyboerderij, kerstman en naar Nurmes.
Rondleiding en lunch in Karelisch huis en Orthodox kerkmuseum, naar Kuopio
Kasteel Olavinlinna en naar Lappeenranta
Cruise over het Saimaa-kanaal naar Russische Vyborg
Stadswandeling Porvoo en naar Helsinki
Stadsrondrit en vrije middag Helsinki
Ateneum kunstmuseum en terugvlucht Helsinki – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rovaniemi

Via Helsinki vliegen we naar Rovaniemi in het noorden van Finland. In deze stad, die vrijwel op de poolcirkel ligt, staat ons hotel voor de komende nacht. (ca. 10 km).

dag 2: Santa Claus Village en naar Nurmes

In de ochtend bezoeken we een rendier- en een huskyboerderij, waar we meer leren over deze dieren en hoe onmisbaar ze zijn voor de oorspronkelijke bewoners van Lapland: de Samen. Een bezoek aan de beroemdste inwoner van dit gebied mag natuurlijk niet ontbreken. We gaan naar Santa Claus Village waar we de kerstman kunnen ontmoeten. Stuurt u alvast een kerstkaart naar huis? We maken een lange, maar mooie rit naar het traditionele Karelische dorpje Nurmes, waar we overnachten. Onderweg glijdt een schitterend landschap van kristalheldere meren, knusse dorpjes en bomen in alle mogelijke groentinten aan ons voorbij. (ca. 430 km)

dag 3: Karelisch Bombahuis en stadswandeling Nurmes

We maken een wandeling door het oude Nurmes, dat gesticht is door tsaar Alexander II van Rusland. Aan het knusse marktplein van de stad zien we de authentieke houten huizen uit de 19e eeuw. Even buiten Nurmes bezoeken we in een nagebouwd Karelisch dorp het imposante Bombahuis: het grootste blokhuis van Scandinavië. Hier genieten we van een typisch Karelische lunch. In Kuopio bezoeken we, indien de tijd het toelaat, het orthodoxe kerk museum. We overnachten in Kuopio. (ca. 130 km)

dag 4: Kasteel Olavinlinna en naar Lappeenranta

Het imposante 15e-eeuwse kasteel Olavinlinna heeft een fantastische ligging tussen verschillende meren en werd gebouwd om het grensgebied met Rusland te controleren. Tijdens een rondleiding leren we meer over de strategische ligging van het kasteel en de verschillende bouwstijlen. We rijden door naar het knusse Lappeenranta, waar we de komende twee nachten verblijven. De hoofdstad van Zuid-Karelië ligt schitterend aan de oevers van het Samai-meer. We maken een korte stadswandeling door Lappeenranta, waarvan de meeste gebouwen uit de Russische tijd dateren. (ca. 320 km)

dag 5: Cruise naar Vyborg in Rusland

Via het Saimaa-kanaal en het gelijknamige meer varen we naar het romantische Vyborg. Dit Russische stadje aan de Finse Golf wordt gedomineerd door een indrukwekkend middeleeuws kasteel. In Vyborg kunt u genieten van wat vrije tijd. Wandelt u over de kinderkopjes langs de prachtige art nouveaugebouwen, bezoekt u de levendige markthal voor wat souvenirs of brengt u een bezoek aan de burcht? Aan het einde van de middag varen we terug naar Lappeenranta, waar we in de avond aankomen.

dag 6: Porvoo en naar Helsinki

Porvoo is een van de oudste steden aan de Finse zuidkust en ligt schilderachtig aan de Porvoo-rivier. Tijdens een wandeling door het historische stadshart zien we een van de oudste Finse kathedralen: sommige delen dateren uit de 11e eeuw. De stad heeft vele houten gebouwen waarvan de iconische rode pakhuizen aan de kade de bekendste zijn. In de middag laten we het idyllische Porvoo achter ons en vertrekken we naar het bruisende Helsinki voor de laatste twee overnachtingen. (ca. 180 km)

dag 7: Stadsrondrit Helsinki en vrije middag

Een stadsrondrit door het bruisende Helsinki voert ons langs de hoogtepunten van de stad. We zien onder andere de majestueuze kathedraal op het kolossale Senaatsplein, het belangrijkste plein van Helsinki, het moderne Finlandiahuis van Aalto en de rotskerk. De wereldberoemde rotskerk is ontworpen door de gebroeders Timo en Tuomo Suomalainen. De kerk is gebouwd in een rotsheuvel, waarbij het indrukwekkende koepeldak van glas en koper is gemaakt. De middag is ter vrije besteding. Maakt u een wandeling in het heerlijke stadspark Esplanade? Dit park is een oase van rust in het drukke stadshart van Helsinki! Een bezoek aan het nationaal museum is ook een aanrader, hier krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van Finland. U kunt ook een optionele excursie maken naar het imposante fort van Suomenlinna (kosten niet inbegrepen). Of strijkt u neer op een van de vele terrassen?

dag 8: Ateneum kunstmuseum en Helsinki – Amsterdam

We wandelen naar het Ateneum kunstmuseum, waar we de grootste collectie 19e-eeuwse kunst van Finland bewonderen. Hier zijn Finse en internationale meesterwerken te zien van onder andere Edvard Munch en Le Corbusier. In de middag vliegen we terug naar Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Suomenlinna, Finland
Fort Suomenlinna
Fins UNESCO-Werelderfgoed
Duur: gemiddeld 1,5 uur
Prijs bij:
11-20 personen: € 32,-
21-34 personen: € 23,- per persoon
In 1748 begonnen de Zweden aan de bouw van Suomenlinna, een vesting op zes eilanden voor de kust van Helsinki. De vesting staat nu op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en wordt nog bewoond door 900 mensen. Een gids neemt u deze middag mee op een tour door de enorme vesting en laat u kennismaken met de geschiedenis van Finland. Daarnaast brengt u een bezoek aan de Ehrensvärd museum, waar u schilderijen, meubilair, wapens en miniaturen uit de 18e eeuw kunt bewonderen.

Vluchtschema
finnair.png

Amsterdam - Helsinki11:55 - 15:15 uur
Helsinki - Rovaniemi16:25 - 17:45 uur
Helsinki - Amsterdam16:15 - 17:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U overnacht in middenklassehotels. De meeste hotels beschikken over een lift, een bar en wifi, dat soms gratis beschikbaar is. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Sokos Vaakuna Rovaniemi, Finland
Hotel Sokos Vaakuna Rovaniemi - Rovaniemi
Deze accommodatie ligt in de binnenstad van Rovaniemi, op 150 meter afstand van de rivier de Kemijoki. Elke kamer heeft een klassiek interieur en beschikt over een minibar, een waterkoker en een koffiezetapparaat. Verder is elke kamer uitgerust met een kabel-tv en betaalzenders. In het gehele hotel is gratis wifi en u heeft gratis toegang tot de sauna.

Bekijk de website van Sokos Vaakuna Rovaniemi
Hotel Sokos Bomba, Finland
Hotel Sokos Bomba - Nurmes
Deze accommodatie ligt aan het Pielinen-meer op 2,5 kilometer afstand van het centrum van Nurmes. Het hotel biedt verschillende sportactiviteiten en heeft gratis wifi.

Bekijk de website van Sokos Bomba
Hotel Puijonsarvi, Finland
Hotel Sokos Puijonsarvi - Kuopio
Deze accommodatie ligt naast een park en op 10 minuten lopen van het strand. Het hotel heeft twee restaurants en u heeft gratis toegang tot de sauna en de fitnessruimte. Er is een groot terras en er is een mogelijk om fietsen te huren. U kunt gratis gebruik maken van wifi.

Bekijk de website van Sokos Puijonsarvi
Hotel Scandic Patria, Finland
Hotel Scandic Patria - Lappeenranta
Deze accommodatie ligt op 1 kilometer van het fort van Lappeenranta en het Zuid-Karelisch museum en op 500 meter van de oever van het Saimaa-meer. Het hotel bevindt zich in het winkelcentrum IsoKristiina en wordt omgeven door winkels, restaurants en cafés. Het hotel biedt gratis toegang tot het fitnesscentrum en de saunafaciliteiten. De kamers zijn voorzien van gratis wifi, airconditioning en thee- en koffiefaciliteiten.

Bekijk de website van Scandia Patria
Hotel Sokos Helsinki, Finland
Hotel Sokos Helsinki - Helsinki
Deze accommodatie ligt op twee minuten loopafstand van de kathedraal van Helsinki, het Senaatsplein en het Ateneum Museum voor Finse Kunst. De winkelcentra Galleria Esplanad en Kluuvi vindt u om de hoek. Het centraal station van Helsinki ligt op 400 meter van het hotel. Het zomerterras van het hotel is een populaire plek voor een kopje koffie en drankjes. In de gehele accommodatie is gratis wifi beschikbaar en u kunt gebruik maken van de sauna.

Bekijk de website van Sokos Helsinki

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!