050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Finland | Zomer in Finland

Het gelukkigste land ter wereld

Reisleider Jaap:
‘De afgelopen zes jaar bezet Finland elke keer de koppositie op de lijst van het zogenaamde world happiness report en dat begrijp ik maar al te goed. Maar om nu precies uit te leggen waar dat aan ligt, is lastiger. Is het de ruimte? Het groen in combinatie met het water van de meer dan 168.000 meren? De lange dagen in een zomer die verrassend zwoel kan zijn? Of toch het genot van de sauna? Het zullen al die dingen samen zijn die van Finland zo’n fantastisch land maken en natuurlijk liften wij graag een tijdje mee op het geluk van haar inwoners.

Ik kijk er enorm naar uit om u op deze reis mee te nemen langs de heerlijke natuur, maar ook langs de monumenten van het Fins industrieel erfgoed en het Finse design, want ook op dat gebied gooit het land hoge ogen. Zo zullen we in Forssa een bezoek brengen aan het textielmuseum, gevestigd in een oude fabriek en genieten we in Tampere van het schitterend opgeknapte industrieel erfgoed van het Finlayson-complex. Het prachtige wereldberoemde glas van Iittala, mag natuurlijk niet ontbreken. In het stadje waar dit designmerk haar naam aan ontleende, bezoeken we het museum én de Iittala-outlet. Denkt u er aan dat het bagageruim van onze touringcar beperkt is!

Een cruise over een van de meren mag natuurlijk niet ontbreken op ons programma, zelfs al komen met de heen- en terugtocht over de Baltische Zee ruim aan onze nautische mijlen. Op verschillende plekken tijdens onze rondreis kruisen we het pad van ontwerper en architect Alvar Aalto en een bezoek aan geboortehuis van Sibelius maakt duidelijk dat Finland ook een echt muziekland is. Begint het bij u ook al te kriebelen? Bij mij wel, en ik zou het echt geweldig vinden het heerlijke Finland met u te verkennen. Reist u deze zomer met mij mee?'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
ferryovertocht Travemünde – Helsinki en vice versa
centrale middenklassehotels in Finland
buitenhutten met raam aan boord ferry
11x ontbijt, 7x diner en 2x lunch
inclusief merencruise
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Helsinki, Tampere en Iittala
Hämeenlinna en Jyväskylä
textielmuseum in Forssa
geboortehuis Sibelius
kasteel van Häme
designmuseum Iittala
Sara Hilden Museum in Tampere
industrieel erfgoed Finlayson
UNESCO-kerk Petäjävesi
Alvar Aalto-museum in Jyväskylä
Tempelkerk in Helsinki
SRC-reisleider Jaap
SRC-reisleider sinds 2019
Finland heeft een grote reputatie als het aankomt op natuur, design en industrieel erfgoed én dat gaat u op deze reis ontdekken!
Ontmoet onze beste reisleiders in Finland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019
Reisleider Frans
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Naar Noord-Duitsland en aan boord van de ferry
+ lees meer
Op de Oostzee
+ lees meer
Aankomst in Helsinki en via textielmuseum in Forssa naar Hämeenlinna
+ lees meer
Kasteel van Häme en geboortehuis Sibelius in Hämeenlinna
+ lees meer
Fins design in Iittala en naar Tampere
+ lees meer
Voormalige textielwijk Finlayson en eigentijdse kunst in het Sara Hildén Museum
+ lees meer
Kerk in Petäjävesi, Alvar Aalto in Jyväskylä en merencruise
+ lees meer
Aalto-museum en naar Helsinki
+ lees meer
Kennismaking met Helsinki
+ lees meer
Vrije ochtend in Helsinki en aan boord
+ lees meer
Over de Baltische Zee naar Travemünde in Duitsland
+ lees meer
Terug naar huis
+ lees meer
Routekaart Zomer in Finland
1880 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in augustus zijn:

• Driebergen-Zeist | vertrek 07.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Flixbus voor Werkmanbrug

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juni zijn:

• Zwolle | vertrek 08.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Flixbus voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Ferry
Tijdens de overtocht Travemünde – Helsinki en terug verblijft u in een 2-persoonsbuitenhut met raam, die is uitgerust met een badkamer met een douche en een toilet. Als u alleen reist, verblijft u in een 2-persoonsbuitenhut voor alleengebruik.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.