050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Koningen, kastelen, Vikingen en detectives

Reisleidster Adriënne:
‘Scandinavië in het algemeen en Denemarken in het bijzonder, kunnen zich de laatste jaren in een toenemende belangstelling verheugen. Als reisleider weet ik natuurlijk allang waarom dat is en graag nodig ik u uit dit met mij te ervaren. In de Deense hoofdstad Kopenhagen alleen al ligt op de cultuurliefhebber een schat aan monumenten te wachten. Gelegen op een strategische plaats aan het nauwe Sont vervulde de stad een belangrijke rol in de geschiedenis. Ik neem u mee langs kastelen en koopmanshuizen die door Nederlandse bouwmeesters ontworpen werden. Natuurlijk wandelen we door het leuke havenkwartier Nyhavn en zien we de kleine zeemeermin van Hans Christian Andersen.

In Roskilde zien we de koninklijke graven in de robuuste domkerk en komen we oog in oog met de stille getuigen uit het roemruchte Vikingverleden. Noordelijker aan het Sont bezoeken we Kronborg, het decor waar Shakespeare zijn Hamlet situeerde en natuurlijk steken we ook de beroemde Øresundbrug over voor een bezoek aan Zweden, waar we genieten van de architectuur in Malmö en het gemoedelijke Ystad van Wallander. En naast de historische hoogtepunten heeft Kopenhagen u nog veel meer te bieden. Heerlijke wandelgebieden, sfeervolle restaurantjes, gezellige cafés en natuurlijk, midden in de stad, het beroemde pretpark Tivoli. U zult zeker genieten van deze fotogenieke stad die met de prachtige groene daken zo uit een sprookje van Andersen lijkt te komen. Gaat u met me mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in een goed middenklassehotel
centraal gelegen hotel in Kopenhagen
5x ontbijt en 3x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kopenhagen en Roskilde
kasteel Frederiksborg in Hillerød
kasteel Kronborg in Helsingør
Malmö en Ystad
Vikingschipmuseum in Roskilde
UNESCO-kathedraal in Roskilde
paleis Christiansborg
kloostermuseum van Ystad
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
Vanuit Kopenhagen ontdekken we verschillende belangrijke plekken rond de Sont, zowel in Denemarken als in Zweden!
Ontmoet onze beste reisleiders in Denemarken
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019
SRC-reisleider Tekke
Reisleider sinds 2024

Reisprogramma

Naar Kopenhagen
+ lees meer
Kennismaking met København
+ lees meer
Kasteel Fredriksborg in Hillerød en Hamlet in kasteel Kronborg in Helsingør
+ lees meer
Dom en Vikingeskibshallen in Roskilde en vrije middag
+ lees meer
Ystad en Malmö in Zweden
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Zomer rond de Sont
1915 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in augustus zijn:

• Driebergen-Zeist | vertrek 07.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Flixbus voor Werkmanbrug

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Zwolle | vertrek 08.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Flixbus voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.