050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kerstreizen Duitsland

Proef de echte kerstsfeer in Duitsland

Kerstmis in Duitsland is hét feest van het jaar. Al vier weken voor Eerste Kerstdag, in de adventsweken, worden er overal in Duitsland kerstmarkten of Weinachtsmarkten opgericht waar u de mooiste kerstdecoraties vindt, de heerlijkste zoetigheden kunt kopen en de lekkerste glühwein kunt drinken. En anders dan bij ons is 24 december een veel belangrijker feestdag dan Eerste Kerstdag. Op deze ‘Heiligabend’ worden de cadeautjes die onder de kerstboom liggen, uitgedeeld, en bestaat het kerstmaal traditioneel gezien uit een goed gebraden gans. Op onze kerstreizen naar Duitsland ontdekt u dat onze oosterburen van kerst een prachtig en gemütlich feest maken: viert u het ook mee?

Kerstmarkten in Duitsland

Op onze kerstreizen naar Duitsland bezoekt u de typische kerstmarkten. Hier vindt u alles waar Duitsland beroemd om is: prachtige kerstdecoraties als fraai versierde kerststerren, notenkrakers en prachtige glazen kerstballen, heerlijke zoetigheden als gesuikerde amandelen, Lebkuchen en kerststol met amandelspijs, lekkere glühwein om het op de koude winterdag weer heerlijk warm te krijgen en heerlijke brat- en currywurst: voor de inwendige mens wordt in Duitsland altijd goed gezorgd!

Op onze kerstreizen naar Duitsland ervaart u hoe mooi en traditierijk de kerstmarkten zijn. Heeft u nog wat ruimte in uw huis of in uw kerstboom voor wat typische Duitse kerstdecoraties? Zo kunt u overal de meest prachtige kerststerren kopen. Deze zestienpuntige ster, die zijn oorsprong in het Erstgebergte vindt, is van origine rood, geel of wit, maar is tegenwoordig in allerhande kleuren én met verlichting te koop. Een ander typisch Duitse kerstdecoratie is het notenkrakertje, een bedenksel van timmerman Füchtner, ook woonachtig in het Erstgebergte. Hij maakte aan het einde van de 19e eeuw een houten poppetje in de vorm van een Pruisisch soldaatje: een satire op de heersende klasse. Nog altijd maakt deze familie duizenden Nußknackers per jaar. Als u een kerstreis naar Duitsland maakt, dan nemen onze reisleiders u mee naar de mooiste kerstmarkten waar u de mooiste kerstdecoraties vindt!

Heerlijk eten in Duitsland

Naast prachtige kerstdecoraties kunt u op de kerstmarkten ook genieten van de heerlijkste zoetigheden, die soms een traditie hebben die honderden jaren teruggaat. Een van die tradities die u op een kerstreis naar Duitsland tegenkomt, is de kerststol. Dit kerstbrood is ontstaan in Dresden, maar is inmiddels kunt u dit heerlijke kerstbrood overal in Duitsland vinden. Rond 1450 is het recept ontstaan, waarbij er per tien kilo meel minstens drie kilo boter en zes kilo gedroogde vruchten worden gebruikt. Oorspronkelijk stelt de stol een christelijk tafereel voor: het kerstkind gewikkeld in doeken. De paus heeft aan het recept z’n goedkeuring aan gegeven. Omdat het maken ervan in de vastentijd plaatsvond, mocht er eigenlijk geen boter gebruikt worden. Met olie is de stol echter niet te eten… Met het pauselijk decreet konden de bakkers in Dresden voortaan altijd de heerlijkste kerststol maken. En dat moet u op uw kerstreis in Duitsland zeker proeven!

Tijdens de Duitse feestdagen wordt er heerlijk gegeten en gedronken! Naast authentieke lekkernijen als kerststol, gesuikerde amandelen en bratwurst die u op de kerstmarkt kunt kopen, wordt er bij de Duitsers thuis en in de restaurants heerlijk gegeten. Traditionele gerechten die u op de Duitse menukaart kunt vinden zijn op kerstavond bijvoorbeeld aardappelsalade met braadworst, bockworst of Weense worstjes. Ook wordt er nog steeds op kerstavond karper gegeten, omdat het immers nog steeds vastentijd is en men dan geen vlees eet. Bij de karper, vaak gepaneerd en in stukjes geserveerd, wordt komkommersalade, citroen, remouladesaus met gekookte aardappelen. Op Eerste kerstdag kunt u gebraden gans met rode kool, aardappels of knoedel, een bal van aardappeldeeg op uw bord aantreffen. Een heerlijke afsluiter van een feestdag!

De voordelen van een kerstreis naar Duitsland met SRC Reizen

Een kerstreis naar Duitsland met SRC Reizen is perfect wanneer u een vakantieland op een andere manier wil leren kennen én u zich wil verdiepen in de manier waarop andere landen en culturen kerst vieren. Wat precies de voordelen zijn van onze kerstreizen? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet!

1. Een gevarieerd cultureel reisprogramma, waarbij er extra aandacht is voor bezienswaardigheden die alleen rond kerst te zien zijn, zoals de gezellige kerstmarkten in Duitsland.
2. Begeleiding door een deskundige SRC-reisleider
3. Wanneer u met de kerstdagen in het buitenland bent, verzorgt SRC Reizen een kerstdiner op een mooie locatie
4. Kleine groepen, variërend van 15 tot 34 deelnemers
5. Veel inclusief in de reissom: een kerstreis biedt u meer dan alleen de busreis en het verblijf ter plaatse.
6. U kunt tot 60 dagen voor vertrek onbezorgd en kosteloos omboeken naar een andere reis.

Een kerstreis van SRC staat dus garant voor een unieke en zeer gevarieerde reis waarbij u de voorbereidingen rondom kerst meemaakt of zelf kerst in het buitenland viert!

Boek een kerstreis naar Duitsland bij SRC Reizen

De voordelen van onze kerstreizen naar Duitsland spreken voor zich, maar er zijn meer redenen om uw vakantie aan SRC Reizen toe te vertrouwen. Al 40 jaar zijn wij gespecialiseerd in het samenstellen van culturele reizen. Zo’n 25 ervaren medewerkers met passie voor hun vak, voor reizen én voor hun gasten werken elke dag hard om uw vakantie te laten slagen! Die inzet wordt beloond door onze reizigers. We krijgen veel complimenten en onze gasten keren regelmatig terug voor een volgende reis. Deze tevredenheid is weer te geven in sterren. Op de onafhankelijke beoordelingssite Trustpilot krijgen we mooie beoordelingen van onze reizigers: gemiddeld 4,5 van de 5 sterren. Als onafhankelijke Groningse touroperator zijn we uiteraard ook aangesloten bij de twee belangrijkste organisaties die de rechten van de reizigers behartigen, de SGR en de ANVR.

Kortom, bij SRC Reizen is uw vakantie naar Duitsland in vertrouwde handen. Dus wacht niet langer en boek een kerstreis naar Duitsland bij SRC Reizen. U zult niet teleurgesteld worden! Maakt u deze winter een kerstreis naar Duitsland om te genieten van de warme kerstmarkten en gezellige kersttradities? Laat u verrassen door de diversiteit van onze kerstreizen naar Duitsland. U ziet méér tijdens uw vakantie met SRC!