U bent hier: Home | Algemene informatie

Algemene voorwaarden

Met ingang van 1 april 2016 hanteert SRC Reizen in aanvulling op de hieronder vermelde ANVR-consumentenvoorwaarden aanvullende voorwaarden voor boekingen, annuleringen en betalingen. U vindt deze voorwaarden hieronder of download hiernaast de SRC-voorwaarden in PDF.

Prijsinformatie | reserveren

Hieronder vindt u meer informatie over de algemene voorwaarden die betrekking hebben op uw reis, prijsinformatie en de wijze waarop u uw reis kunt reserveren.

ANVR

SRC Reizen is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR is de overkoepelende organisatie voor de reisbranche. De branchevereniging, dus. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Als een reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR, weet u dat er duidelijke rechten en plichten zijn voor u en voor de reisorganisatie waarmee u op reis gaat: de ANVR-reisvoorwaarden en de ANVR-boekingsvoorwaarden. De reisvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-brochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. Hierin staan ook de boekingsvoorwaarden van de ANVR, en andere belangrijke informatie.
ANVR-Informatiebrochure 2017
ANVR-consumentenvoorwaarden

Stichting Garantiefonds Reisgelden

SRC Reizen B.V. (KvK nr. 58888705) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren op de website van het SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Calamiteitenfonds en Geschillencommissie reizen

Ook verplicht de ANVR dat de reisorganisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De Geschillencommissie is een onafhankelijke commissie waar u terecht kunt als u een conflict heeft met een reisorganisatie. Moet u uw reis onderbreken door een natuurramp of politieke onrust? Dan komt het Calamiteitenfonds u financieel tegemoet. Onze reizen vallen onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat:

• u (een deel van) uw reissom terugkrijgt als we de reis door een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
• u de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt als we door een calamiteit de reis moeten aanpassen of als we u vervroegd moeten repatriëren. De Calamiteitencommissie bepaalt of een situatie wordt gezien als een calamiteit. U betaalt € 2,50 (per groepje van maximaal 9 personen dat tegelijkertijd boekt) voor het Calamiteitenfonds. De volledige garantieregeling vindt u op de site van het Calamiteitenfonds.

SRC-prijsgarantie

Vroege boekers hebben bij SRC Reizen altijd gegarandeerd de laagste prijs. U krijgt van ons de garantie dat de op uw bevestiging vermelde reissom niet meer verhoogd zal worden. U wordt dus gegarandeerd niet geconfronteerd met vluchttoeslagen of brandstoftoeslagen, nadat uw reis door ons is bevestigd. Onze kwaliteitsreizen zijn scherp geprijsd, daarom geven wij in het algemeen geen kortingen. Maar mochten wij voor een bepaalde vertrekdatum toch een inkoopvoordeel hebben, en een korting kunnen geven, dan geldt deze korting ook voor iedereen die reeds geboekt heeft. Kortom, als u eenmaal geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan: dat is de SRC-prijsgarantie!

Geen reserveringskosten!

Om u een heldere en eerlijke prijs te geven, betaalt u bij SRC Reizen geen reserveringskosten boven op de reissom. De enige extra kosten die u nog op de factuur bovenop de reissom ziet staan is de verplichte bijdrage voor het Calamiteitenfonds (€ 2,50).

Inclusief en exclusief

Bij de reisbeschrijvingen op onze website vindt u onder de kopjes ‘inclusief’ en ‘exclusief’ welke kosten wel en niet inbegrepen zijn bij de reissom. Per reis kan dit verschillen, bijvoorbeeld voor eventuele gidsen of de kosten voor ruimbagage in het vliegtuig. Voor zover bekend geven we een indicatie van de bedragen. Met het overzicht kunt u voor uzelf een inschatting maken of er nog bijkomende kosten zijn.

Entreegelden

Het verschilt per reis of de entreegelden inbegrepen of niet inbegrepen zijn. Per reis staat duidelijk aangegeven of de entreegelden inbegrepen zijn of niet. Zijn de entreegelden niet inbegrepen dan vindt u bij de reis onder het kopje 'exclusief' het bedrag waar u rekening mee moet houden.

Maaltijden

Per reis ziet u op de website ook welke maaltijden inclusief zijn. Of een diner wel of niet inbegrepen is in de reissom, hangt af van veel factoren. Bij het samenstellen van de reis worden deze factoren allemaal afgewogen. Zo kiezen we er meestal voor om aan het einde van een lange reisdag het diner inclusief aan te bieden. Maar in sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer er in de buurt van uw hotel verschillende restaurants te vinden zijn, geven we u liever de vrijheid te geven zelf een keuze te maken.

Kosteloos omboeken tot 60 dagen voor vertrek

Wanneer u een groepsreis van SRC boekt, kunt u tot 60 dagen voor het vertrek van uw vakantie kosteloos omboeken naar een andere datum en zelfs naar een andere reis.

Let op: in uitzonderlijke gevallen kunnen individuele afwijkende boekingswensen er toe leiden dat dit omboekingsrecht komt te vervallen. Als dit het geval is, wordt dit vóór afsluiting van de boeking duidelijk met u gecommuniceerd.

Belastingen en heffingen

De vanafprijs is de prijs inclusief belastingen en heffingen. De luchthavenbelastingen en heffingen zijn alle opgelegde lasten door onder andere de overheid en de luchtvaartmaatschappij bij een vliegreis. Hieronder vallen ook de veiligheidstoeslagen, Passenger Service Charges, brandstofheffingen en milieuheffingen. Dit kunnen flinke bedragen zijn. Het totaal van de verschuldigde heffingen verschilt per reis en kan in de loop van het seizoen veranderen. Dit betekent dat de reissom tijdens het jaar kan wijzigen.

Toeslag bij verblijf in een 1-persoonskamer

De vanafprijs is de reissom per persoon voor een 2-persoonskamer die door twee personen wordt gebruikt. Er worden vaak extra kosten in rekening gebracht wanneer u verblijft in een 1-persoonskamer. De reissom bij verblijf in een 1-persoonskamer vindt u terug bij de uitgebreide reisbeschrijving op het tabblad ‘data en prijzen’. Het betalen van een 1-persoonskamertoeslag geeft geen recht op het alleengebruik van een 2-persoonskamer. Bij een aantal reizen verblijft u als alleenreizende wel in een 2-persoonskamer voor alleengebruik, dit staat dan op de website vermeld bij ‘data en prijzen', onder het kopje 'inclusief'.

2-persoonkamer extra bed

Wanneer u tijdens de reis met drie personen op één kamer wilt verblijven, is dit op de meeste reizen mogelijk. Wij hebben deze kamers echter meestal niet op voorraad, maar kunnen deze wel bij onze partners aanvragen. Meestal gaat het niet om volwaardige 3-persoonskamers maar om 2-persoonskamers met een extra bed.

Korting reis zonder vluchten

U kunt de meeste van onze vliegreizen boeken zonder de bijbehorende heen- en/of terugvlucht. Wij brengen hiervoor een bedrag in mindering op uw reservering. U kunt dit ‘landarrangement’ alleen telefonisch boeken. Als u de reis zonder vlucht(en) boekt, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de transfer van en naar de luchthaven en de aansluiting bij de groep. Vraag bij uw telefonische boeking naar de consequenties die dit voor u heeft.

Preferenties en essenties

Bij uw boeking kunt u ons vragen rekening te houden met een bepaalde wens, zoals een dieet. Dit heet een ‘preferentie’. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met deze wens, maar kunnen niet garanderen dat dat altijd gebeurt. U kunt dus geen rechten ontlenen aan een preferentie. Wilt u zeker weten dat er rekening met uw situatie wordt gehouden? Geef dan een ‘essentie’ door. Een essentie wordt door ons schriftelijk bevestigd. Per essentie brengen we € 27,- in rekening. Een hotelier of een andere dienstverlener kan u extra kosten in rekening brengen voor een essentie. Deze kosten worden alleen na overleg met u doorberekend. De mogelijkheid om preferenties en essenties door te geven, verschilt per reis. Bij sommige reizen zijn de mogelijkheden beperkt. Daarnaast gelden preferenties niet voor overnachtingshotels (hotels waar u ’s avond laat aankomt en maar een nacht en ochtend blijft). Het is verder niet mogelijk om een essentie voor vluchten aan te vragen. We nemen ook geen preferenties aan voor medisch noodzakelijke diëten. Hiervoor kunt u alleen een essentie aanvragen. Voor plaatsen in de bus kunnen geen essenties en preferenties aangevraagd worden. U kunt alleen telefonisch essenties en preferenties doorgeven. Als u online boekt, kunt u achteraf telefonisch contact opnemen om uw wensen door te geven.

Boeking op aanvraag

Het kan gebeuren dat een reis(onderdeel) niet meer boekbaar is doordat de voorraad die we hebben ingekocht is volgeboekt of onze optie daarop bij de leverancier is verlopen. Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat we niet het volledige aantal vliegtuigstoelen of hotelkamers van te voren kunnen vastleggen. De luchtvaartmaatschappijen en de hotels houden een groot deel van de voorraad liever in eigen beheer. Wanneer wij op een gegeven moment door onze voorraad heen zijn, maar de maximale groepsgrootte is nog niet bereikt, proberen wij op dat moment nog de extra vliegtuigstoelen of hotelkamers in te kopen. Het hangt van de voorraad van de leverancier af of het nog mogelijk is en of het voor dezelfde prijs kan. Het kan ook zijn dat u aanvullende wensen heeft die niet standaard in ons pakket zitten. In die gevallen moeten we een dienstverlener, bijvoorbeeld een vliegtuigmaatschappij, om een akkoord vragen voor deze reservering. Dat heet een ‘boeking op aanvraag’. Het is mogelijk dat een leverancier een toeslag berekent, bijvoorbeeld bij een vlucht. In dat geval overleggen we eerst met u. Zodra de leverancier een akkoord geeft, zetten we de boeking op aanvraag om in een definitieve boeking. Een boeking op aanvraag is niet vrijblijvend: u kunt deze boeking niet kosteloos annuleren. Tevens vervalt bij een boeking op aanvraag het herroepingsrecht (ANVR-Reisvoorwaarden artikel 1.3). We informeren u zo snel mogelijk of we de reis kunnen bevestigen of niet. Als we uw aanvraag niet kunnen bevestigen, dan zijn daar voor u geen kosten aan verbonden.

Persoonlijke gegevens

Bij het boeken van uw reis moet u alle persoonlijke gegevens van uzelf en uw medereiziger(s) doorgeven die voor de uitvoering van belang kunnen zijn (artikel 3 ANVR-Reisvoorwaarden). De naam op het ticket, bijvoorbeeld, moet gelijk zijn aan de naam op het paspoort. Controleer daarom uw bevestiging goed en laat het ons direct weten als de naam onjuist is. Gehuwden met een Nederlands paspoort moeten hun geboortenaam opgeven. Daarnaast moet u kenmerken opgeven die invloed kunnen hebben op de uitvoering van de reis, zoals een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Goede geestelijke en lichamelijk conditie

Voor deelname aan onze reizen is het noodzakelijk dat u over een goede geestelijke en lichamelijke conditie beschikt en dat u zelfstandig kunt reizen dan wel een begeleider meeneemt. Mensen die twijfelen of zij over voldoende conditie beschikken om deel te kunnen nemen aan een bepaalde reis raden wij aan om daarover telefonisch contact met ons op te nemen. Een persoonlijk beperking behoeft geen bezwaar te zijn om deel te nemen aan onze reizen, mits u samen met iemand reist die de noodzakelijke extra zorg op zich kan nemen. Onze reisleiders staan u met advies ter zijde, maar hebben in het algemeen geen tijd om individuele gasten persoonlijke zorg te verlenen. Hoewel uiteraard ieder individu telt, heeft het groepsbelang hoge prioriteit op onze groepsreizen. Als tijdens de reis blijkt dat de lichamelijke en/of verstandelijke beperking van een reiziger een goede uitvoering van de reis voor het reisgezelschap of de medewerkers van SRC onevenredig bemoeilijkt of onmogelijk maakt, dan behouden we ons het recht voor deze reiziger van (verdere) deelname uit te sluiten (artikel 11 ANVR-Reisvoorwaarden). Meer hierover leest u in artikel 3 en 11 van de ANVR-Reisvoorwaarden. Wij raden u aan om voor u boekt onze algemene voorwaarden goed te lezen.

Annuleren

Als u een reis boekt, is deze boeking definitief. Dat geldt ook voor een boeking op aanvraag. Als u zelf de reis annuleert, gelden er annuleringsvoorwaarden. Dit betekent dat de annulering niet kosteloos is. De annuleringsvoorwaarden die SRC hanteert, zijn als volgt:

Indien een reisovereenkomst wordt geannuleerd door de hoofdboeker, zijn voor iedere reiziger in de overeenkomst, naast eventueel verschuldigde verzekeringspremies, de volgende bedragen verschuldigd:

• Bij annulering tot 42 dagen voor vertrek: de aanbetaling;
• Bij annulering vanaf de 42e dag (inclusief) tot de 28e dag voor vertrek: 35% van de reissom;
• Bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 21e dag voor vertrek: 40% van de reissom;
• Bij annulering vanaf de 21e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 50% van de reissom;
• Bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de 5e dag voor vertrek: 75% van de reissom;
• Bij annulering vanaf de 5e dag (inclusief) tot en met de dag van vertrek: de volledige reissom.
Indien door een (deel)annulering extra kosten ontstaan, bijvoorbeeld door het alsnog moeten doorberekenen van een 1-persoonskamertoeslag, dan worden deze kosten met u verrekend.

Annuleren kan alleen door de hoofdboeker en alleen tijdens kantooruren van maandag t/m zaterdag. Neem hiervoor contact op met afdeling Informatie en Reserveringen op het telefoonnummer 050 - 3 123 123. Een goede annuleringsverzekering dekt in veel gevallen de kosten van annuleren. U kunt zo’n verzekering bij SRC Reizen afsluiten. SRC werkt samen met Unigarant Verzekeringen. Neem hiervoor contact op met onze afdeling Informatie & Reserveringen of kijk onder 'verzekeringen'.

Let op: Indien bij een individuele reis of een reis op maat een reisovereenkomst wordt geannuleerd door de hoofdboeker, zijn voor iedere reiziger in de overeenkomst, naast eventueel verschuldigde verzekeringspremies, 100% kosten voor het vliegticket verschuldigd. Voor het restant van de reissom geldt bovenstaande tabel, tenzij anders vermeld.
Ook bij een culturele groepsreis kunnen afwijkende annuleringsvoorwaarden van toepassing zijn. Dit is het geval indien u een afwijkende heen en/of terugreis heeft omdat u uw SRC-groepsreis heeft verlengd, of indien u een vliegticket geboekt heeft in een hogere comfort klasse (bv. comfort of business class). In dat geval zijn bij annulering 100% kosten voor het vliegticket verschuldigd. Voor het restant van de reissom geldt bovenstaande tabel, tenzij anders vermeld. Dit wordt ook voor afsluiting van de boeking duidelijk met u gecommuniceerd en staat ook op uw bevestiging en (indien van toepassing) in uw offerte vermeld.

In-de-plaatsstelling

Als u zelf niet meer op reis kunt of wilt gaan, kunt u, onder bepaalde voorwaarden, iemand anders in uw plaats laten reizen. Dat heet een ‘in-de-plaatsstelling’. U betaalt in dat geval geen annuleringskosten, maar wel € 27, - wijzigingskosten. Wilt u gebruikmaken van deze mogelijkheid? Neem dan contact op met onze reisadviseurs.

Wijzigingskosten

Als u een wijziging in uw reservering wilt aanbrengen, neemt u dan contact met ons op. Wij kijken of de wijziging te realiseren is en of dit extra kosten met zich meebrengt. Daarnaast brengen wij een bedrag van € 27,- aan administratiekosten in rekening. Een wijziging van de vertrekdatum of een vermindering van het aantal personen wordt beschouwd als een (deel-)annulering.

Deelnemersaantal

Voor al onze groepsreizen geldt een minimum- en maximumaantal deelnemers. Bij elke reis vermelden we op het tabblad ‘data en prijzen’, onder het kopje ‘vertrekinformatie’ het aantal deelnemers dat nodig is om het vertrek te garanderen en de uiterlijke termijn waarop wij u dat laten weten. Slechts een enkele keer moeten wij de door u geboekte reis annuleren wegens te weinig belangstelling. De kans dat u dat overkomt, is dus klein. Wij zullen in dat geval zo snel mogelijk persoonlijk contact met u opnemen om u een aantal alternatieven aan te bieden. Als u geen alternatieve reis of vertrekdatum kiest, storten we de reeds betaalde reissom terug.

Vertrekgarantie

Bij elke groepsreis kunt u per vertrekdatum zien of een vertrekdatum gegarandeerd is. Deze vertrekdata hebben dan hun minimumaantal deelnemers reeds bereikt, of het zijn vertrekdata waarvan wij uit ervaring weten dat ze altijd goed lopen. In het laatste geval vertrekken de reizen ook als het minimumaantal deelnemers niet gehaald wordt. In dat geval reist u in een kleiner gezelschap, en kan het voorkomen dat u reist in een mini- of midi-bus. Bij grote uitzondering kan het voorkomen dat er voor een reis met vertrekgarantie slechts enkele boekingen zijn, of dat er sprake is van omstandigheden in de regio waardoor de reis niet adequaat kan worden uitgevoerd. In dat geval zullen wij uiterlijk 57 dagen voor vertrek persoonlijk contact met u opnemen om te overleggen over een passende oplossing.

Reis- en annuleringsverzekering

Tijdens een reis kunt u in onverwachte situaties terechtkomen, die onvoorziene en grote (financiële) gevolgen kunnen hebben. Als u onvoldoende verzekerd bent, brengt dat niet alleen risico’s mee, maar zorgt dat soms ook voor ernstige gevolgen voor de hulpverlening en vergoedingen. Daarnaast accepteert SRC Reizen geen aansprakelijkheid voor kosten die middels een afgesloten verzekering gedekt hadden kunnen worden (zie ook ANVR-Reisvoorwaarden artikel 7.4). Daarom raden we u ten sterkste aan om een reisverzekering af te sluiten. SRC Reizen werkt samen met Unigarant Verzekeringen. U kunt een kortlopende reisverzekering via SRC afsluiten bij uw (online) boeking. Heeft u al een reisverzekering? Dan moet u bij uw boeking de naam van uw verzekeringsmaatschappij en uw polisnummer doorgeven. U kunt via SRC ook een doorlopende reisverzekering afsluiten. We adviseren u om daarnaast een annuleringsverzekering af te sluiten. Wilt u meer informatie over deze onderwerpen? Neem dan contact op met onze reisadviseurs, of kijk onder 'verzekeringen'.

Betaling van de reissom

Als u een reis boekt, dan ontvangt u binnen een dag na boeking op uw e-mailadres de factuur van uw geboekte reis en de eventuele afgesloten verzekeringen. U moet de aanbetaling (minimaal 15 procent van de totaalsom) die op de factuur staat binnen 10 dagen na de factuurdatum betalen. Het restantbedrag moet u uiterlijk zes weken voor uw vertrek aan ons overmaken. Boekt u een reis die binnen zes weken vertrekt? Dan moet u het totaalbedrag in een keer overmaken.

Let op: In het geval van een individuele reis of een reis op maat en in zéér uitzonderlijk geval ook bij een cultuurvakantie, kunnen afwijkende betalingsvoorwaarden van toepassing zijn. Als dit het geval is, wordt dit vóór afsluiting van de boeking duidelijk met u gecommuniceerd en staat dit ook op uw bevestiging en (indien van toepassing) in uw offerte vermeld.

Op deze factuur staan uw persoonsgegevens en die van uw eventuele medereizigers. Controleer bij een vliegreis deze gegevens goed en geef eventuele onjuistheden door. Deze gegevens komen namelijk ook op het ticket te staan. Als u uw ticket heeft ontvangen, is een wijziging namelijk geen aanpassing van uw gegevens meer, maar een wijziging van de reisovereenkomst. Hieraan zijn kosten verbonden.

Grensdocumenten en visa

Voor een reis naar het buitenland heeft u grensdocumenten en soms ook een visum nodig. Welke documenten vereist zijn, kunt u hieronder per land bekijken. Denkt u hierbij ook aan eventuele doorreislanden! Wij attenderen u erop dat de hieronder vermelde gegevens uitsluitend gelden voor Nederlanders. In de praktijk is gebleken dat de informatie betreffende grensdocumenten sterk aan veranderingen onderhevig is. Bovendien kunnen er aanvullende eisen zijn, bijvoorbeeld als u met minderjarige kinderen reist. Wij adviseren u dan ook om voor de meest actuele informatie op de website van de ANVR te kijken.

Kopie identiteitsbewijs

Het is handig om tijdens uw vakantie kopieën bij u te hebben van uw identiteitsbewijs. Niet alleen komt dit van pas bij eventueel verlies van uw documenten, er wordt ook vaak naar gevraagd bij hotels. Er wordt aangeraden om uw paspoort niet af te geven tijdens een reis. Soms wordt ook aanbevolen om geen kopieën af te geven. Zo’n weigering kan in sommige landen echter vervelende gevolgen voor u hebben. Om problemen te voorkomen kunt u van tevoren zelf kopieën maken en de maatregelen nemen die de overheid adviseert. Hier vindt u meer informatie en adviezen van de overheid ter voorkoming van identiteitsfraude.

Visum

Voor een aantal bestemmingen heeft u een visum nodig, dat SRC Reizen voor u (wanneer u de Nederlandse nationaliteit heeft) in samenwerking met VisumPro kan verzorgen. In het boekingsproces kunt u het visum bijboeken. Wij adviseren u het visum via SRC Reizen te laten regelen; dit is het meest praktisch en veelal uiteindelijk ook de voordeligste oplossing. Uiteraard bent u niet verplicht het visum door SRC te laten verzorgen: u kunt dat ook zelf doen. Vraag bij uw telefonische boeking naar de consequenties die het zelf regelen van het visum kan hebben.

Wanneer u uw visum via SRC Reizen regelt, ontvangt u informatie over het visum. In veel gevallen kunt u via de website van VisumPro uw visumaanvraag heel eenvoudig regelen: u hoeft slechts enkele gegevens op te sturen, waaronder uw paspoort, en VisumPro verzorgt de rest van uw aanvraag. Het invullen van ingewikkelde aanvraagformulieren behoort hiermee tot het verleden.

Wanneer u kort voor vertrek nog een reis naar een bestemming boekt waar een visum voor nodig is, kan het zijn dat wij dit via onze groepsprocedure niet meer kunnen regelen. Soms is het dan mogelijk om via een individuele (spoed)procedure toch nog een visum te verkrijgen. Uw telefonisch reisadviseur kan u hierover meer informatie geven.

Albanië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst met één lege visumpagina. Tevens heeft u een bewijs van voldoende financiële middelen nodig.

Argentinië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst met één lege visumpagina.

Australië

Paspoort, geldig tot 6 maanden geldig na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Australië een visum nodig. Voor uw vertrek moet u zich online registeren via ETA (Electronic Travel Authorization). Via de knop 'apply now' dient u een account aan te maken, waarna u het elektronisch visum (eVisitor-visum) kunt aanvragen. Het aanvragen van het eVisitor-visum is kosteloos en het visum is 12 maanden geldig vanaf de datum van uitgifte.

België

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Bhutan

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum voor u regelen. Hiervoor hebben wij echter wel een kopie van uw paspoort nodig. Wij verzoeken u daarom zo spoedig mogelijk na boeking een kopie van uw paspoort aan ons op te sturen. Dat kan per e-mail naar info@srcreizen.nl of per post naar:
SRC Reizen
T.a.v. Afdeling PMA
Antwoordnummer 1530
9700 VE Groningen

Als u de cultuurvakantie Festivals in Bhutan of de individuele reis Bhutan maakt, dan reist u via India en heeft u ook hiervoor een visum nodig. Bij deze reizen is het echter niet mogelijk dat SRC Reizen in samenwerking met VisumPro uw visum regelt. De reden is dat u zowel op de heenreis als op de terugreis via India reist en op de terugreis de grens over land passeert. Hiervoor is een ander soort visum nodig en dit mag GEEN e-visum zijn. Het visum komt in uw paspoort te staan. Het visum komt in uw paspoort te staan. Dit visum kost circa € 155,- en hiervoor geldt een uitgebreide procedure en strikte eisen. Reizigers jonger dan 70 jaar dienen namelijk hun biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezichtsscan) af te laten nemen bij een Visa Application Centre van VFS Global. Bent u ouder dan 70 jaar, dan bent u niet verplicht om biometrische data af te geven. Wij raden u aan om het visum te laten verzorgen door VisumPro. U kunt VisumPro bereiken via 070 - 764 07 07 of per e-mail via info@visumpro.nl. Wilt u toch zelf uw visum regelen, dan kunt u dat vanaf 5 weken voor vertrek doen.

Bosnië-Herzegovina

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf, en uw paspoort moet een lege visumpagina bevatten.

Botswana

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Vanaf 1 oktober 2016 moeten ouders die met minderjarige kinderen naar Botswana reizen in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind(eren). Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er nog meer aanvullende maatregelen.

Bulgarije

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Cambodja

paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Cambodja een visum nodig, dat u bij aankomst in Cambodja koopt. Hiervoor heeft u een pasfoto en twee kopieën van uw paspoort nodig. Dit visum kost circa US$ 34,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in dollars, als u vanuit Vietnam Cambodja binnenkomt. Voor het visum van Cambodja dient u minimaal drie lege pagina’s in uw paspoort te hebben. Als u dit niet heeft, kost het visum US$ 10,- meer.

Canada

Paspoort, geldig tot minstens 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Canada ook een visum nodig. Voor uw vertrek moet u zich online via ETA (Electronic Travel Authorization) registeren. Deze registratie kost circa CA$ 7,-, en moet online met een creditcard betaald worden. Het visum is digitaal gelinkt aan uw paspoort en is vijf jaar geldig of tot uw paspoort is verlopen.

Chili

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

China

Paspoort, geldig tot 7 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar China een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 166,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 5 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

Per 7 augustus 2017 moeten alle toeristen die gepensioneerd zijn of geen werk hebben bij hun visumaanvraag een recent bankafschrift toevoegen met een positief saldo van minimaal €3.000, -.
Voor werkzame personen geldt dat bij de visumaanvraag een werkgeversverklaring moet worden toegevoegd, die aan de volgende eisen voldoet en de volgende zaken bevat:
• Op briefpapier van werkgever, met alle NAW-gegevens;
• Datum indiensttreding
• Functie
• Brutosalaris
• Reden van bezoek aan China: toerist (Mr/Mrs ……… will visit China for touristic purposes)

Als u beschikt over een zogeheten en/of rekening bij uw bank en uw achternaam niet op het bankafschrift staat, dan dient u een bewijs te overleggen waaruit blijkt dat de rekening van uw beiden is. Dit bewijs moet schriftelijk door uw bank geleverd worden.

Colombia

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf.

Costa Rica

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij de grensovergang in Panama en in Costa Rica het volgende laten zien:
1. Uw paspoort, dat bij vertrek uit Costa Rica nog minimaal 6 maanden geldig is.
2. Een bewijs dat u Costa Rica ook weer binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.

Cuba

Paspoort, geldig gedurende het gehele verblijf (inclusief de vertrekdatum). Daarnaast heeft u voor Cuba een visum nodig. Het visum kost circa € 23,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U ontvangt het visum bij uw reisbescheiden circa 10 dagen voor vertrek. Dit visum is een groene kaart die u moet invullen volgens de instructies die u hierbij ontvangt. Denk erom dat u alles correct invult. Corrigeren met Tippex of andere correctiepennen is niet toegestaan!

Ziektekostenverzekering verplicht voor Cuba
Met ingang van 1 mei 2010 is het verplicht dat reizigers die naar Cuba reizen beschikken over een geldige ziektekostenverzekering. Wanneer geen geldige ziektekostenverzekering kan worden aangetoond bij aankomst op de luchthaven dan is men verplicht om deze lokaal op Cuba aan te schaffen. Belangrijk om te weten is dat een Amerikaanse ziektekostenverzekering op Cuba niet wordt geaccepteerd. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw eigen verzekeraar voor het verkrijgen van een Engelstalige verklaring. In deze verklaring dient te worden opgenomen welke medische kosten tijdens de vakantie in Cuba zijn gedekt, het polisnummer, de naam van de reiziger(s) en de naam van de verzekeraar. Neemt u de originele verklaring mee naar Cuba; door de autoriteiten kan hierom worden verzocht. Wij raden u aan om dit zo snel mogelijk te regelen, zodat u als reiziger probleemloos naar en in Cuba kunt reizen. Voor het niet in bezit hebben van geldige reisdocumenten, waaronder deze verklaring, wordt geen verantwoordelijkheid gedragen door de reisonderneming.

Cyprus

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Denemarken

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Duitsland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Ecuador

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Estland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Finland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Frankrijk

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Georgië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Gibraltar

Paspoort, geldig tot na verblijf.

Griekenland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Groot-Brittannië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Guatemala

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Guatemala het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.

Honduras

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Honduras het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Voldoende financiële middelen per persoon in contanten.

Hongarije

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Ierland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

IJsland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

India

Paspoort, geldig tot 3 maanden na verblijf en tot 6 maanden na aanvraag visum. Voor India heeft u ook een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. De kosten voor dit visum, circa € 89,-, zijn niet bij de reissom inbegrepen.

Als u de cultuurvakantie Festivals in Bhutan of de individuele reis Bhutan maakt, dan reist u via India. In dit geval is het echter niet mogelijk om via SRC Reizen in samenwerking met VisumPro uw visum te regelen. Voor verdere uitleg verwijzen wij naar de informatie bij "Bhutan" boven aan deze pagina.

Indonesië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Indonesië voor een aantal bestemmingen een visum nodig, dat u bij aankomst in Indonesië koopt. Dit visum kost circa US$ 35,- en is niet bij de reissom inbegrepen. U betaalt het visum in euro’s. Indien u naar of vanaf de volgende internationale luchthavens reist, hoeft u bij aankomst géén visum aan te schaffen: Jakarta, Bali, Medan, Batam en Surabaya.

Iran

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Ook mogen er in uw paspoort geen stempels staan waaruit blijkt dat u in Israël bent geweest, dus ook geen stempels van een grenspost tussen Jordanië en Israël. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Iran een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 89,- en is niet bij de reissom inbegrepen.
Let op! u dient uiterlijk 5 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.
Let op! Als u naar Iran reist, dan is de toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen verscherpt. Kijk onder “Verenigde Staten” voor meer informatie over de verscherpte toestemmingsprocedure.

Italië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Japan

Paspoort met minimaal één lege visumpagina, geldig tot na verblijf.

Jordanië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Kaapverdië

Paspoort, geldig tot tenminste 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar de Kaapverdische Eilanden een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met het lokale agentschap voor u regelen. Om het visum en de binnenlandse vluchten voor u te kunnen verzorgen, hebben wij uw paspoortgegevens nodig. Circa 10 dagen na uw boeking ontvangt u automatisch een formulier per e-mail, waarop u de benodigde paspoortgegevens kunt invullen en terugsturen.

Kenia

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Kenia een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 88,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

Kirgizië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Kroatië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Letland

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Litouwen

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Macedonië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Madagaskar

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Madagaskar een visum nodig. Dit visum kunt u aanschaffen op de luchthaven van Madagaskar voor ca. $ 37 per persoon.

Maleisië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Maleisië het volgende laten zien:
1. Een bewijs dat u Maleisië ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Minimaal US$ 500,- per persoon in contanten

Malta

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Marokko

Paspoort, geldig tot na verblijf.

Mexico

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Mexico kunnen aantonen dat u het land ook weer verlaat.

Moldavië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Moldavië ten minste één lege visumpagina in uw paspoort hebben en een bewijs van een retourvlucht kunnen overleggen.

Mongolië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na uitreis uit Mongolië. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Mongolië een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum kost circa € 124,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 5 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

Montenegro

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Myanmar

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Birma een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 89,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: bij uw aanvraag dient u een kopie van uw paspoort en een scan van uw pasfoto mee te sturen.

Namibië

Paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek uit het land.

Nicaragua

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Nieuw-Zeeland

Paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf.

Noorwegen

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Oezbekistan

Paspoort, geldig tot 3 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Oezbekistan een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum kost circa € 144,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 5 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

Oman

Paspoort, zonder stempels van Israël, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Oman een visum nodig. Voor vertrek dient u zich tijdig online te registreren. Via de knop ‘apply for unsponsored visa’ kunt u het toeristenvisum, nadat u een account heeft aangemaakt, aanvragen. Een officiële kleurenpasfoto en een kleurenkopie van uw paspoort zijn vereist bij het aanvragen van het e-visum. Het toeristenvisum is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen en u dient het e-visum binnen zes maanden nadat u het e-visum verkregen heeft te gebruiken. Het toeristenvisum kost omgerekend circa € 42,- per persoon en is niet bij de reissom inbegrepen. De kosten van het e-visum dienen voldaan te worden per creditcard. Voor meer informatie en de aanvullende voorwaarden kunt u bij stap twee van de aanvraag klikken op 'here' onder het kopje description van 26B Tourist Visit Visa.

Oostenrijk

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Panama

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Wanneer u de grensovergang tussen Costa Rica en Panama passeert gelden bij de grensovergang aanvullende voorwaarden:
1. Een bewijs dat u Panama binnen 90 dagen verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. De Panamese douaniers kunnen vragen om een bewijs dat u over US$ 500,- beschikt. Daarom is het raadzaam om US$ 500,- te kunnen overleggen. Andere mogelijke opties zijn:

• zorg ervoor dat u het bedrag in euro’s bij zich heeft. Dan hoeft u in elk geval geen extra dollars te wisselen tegen een ongunstige wisselkoers;
• print een overzicht van uw creditcard uit (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft;
• maak met uw smartphone een screenshot van uw creditcardoverzicht (van diezelfde week), zodat men kan zien dat u nog voldoende bestedingsruimte heeft.

Peru

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Peru het volgende kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt.
3. Documenten die de doel van uw reis kunnen aantonen.

Polen

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Portugal

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Roemenië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Rusland

Paspoort, geldig tot 6 maanden na vervaldatum visum. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Rusland een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum kost circa € 104,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 5 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

Servië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Singapore

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst. Daarnaast moet u bij aankomst in Singapore het volgende kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u over voldoende financiële middelen beschikt.

Slovenië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Slowakije

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Spanje

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Sri Lanka

Paspoort, geldig tot 6 maanden na verblijf. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Sri Lanka een visum nodig. U moet dit visum van te voren online kopen. De betaling gaat per creditcard (MasterCard, VISA, American Express). Dit visum kost circa US$ 35,- en is niet bij de reissom inbegrepen.

Om het visum aan te vragen neemt u de volgende stappen:
1. Ga naar www.eta.gov.lk/slvisa
2. U krijgt eerst een melding over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘ok’
3. Selecteer ‘English’ aan de linkerzijde van de pagina.
4. Klik halverwege het scherm op ‘Apply’
5. Er opent zich een nieuw scherm met uitleg over het visum. Indien u hiermee akkoord gaat drukt u op ‘I Agree’
6. Links op het scherm ziet u ‘Tourist ETA’ staan. Klik hieronder op ‘Apply for an Individual’

Hierna komt u in het aanvraagformulier. Dit dient u volgens paspoort en naar waarheid in te vullen.
Bij ‘address of stay’ kunt u invullen:
Sunway Holiday
25 Kimbullapitiyaroad
Negombo

Wij raden u aan een print screen te maken van uw aanvraag en deze mee te nemen op reis. Deze kunt u bij aankomst tonen, samen met uw paspoort.

Suriname

Paspoort, minstens 6 maanden geldig na inreis. Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, is het aanschaffen van een visum in uw paspoort niet nodig. Wel dient u voor vertrek op Schiphol een toeristenkaart aan te schaffen bij een speciaal daarvoor bestemde balie. De kosten hiervoor zijn circa € 30,- en zijn niet bij de reissom inbegrepen. De toeristenkaart wordt alleen verschaft op vertoon van een geldig e-ticket, en u kunt deze slechts voor 1 reis gebruiken. Voor deze toeristenkaart hoeft u geen visumformulier in te vullen en heeft u geen pasfoto nodig. De toeristenkaartbalies kunt u vinden in Vertrekhal 3 ter hoogte van incheckbalie 28 tot 31 aan de raamzijde. Deze balies zijn geopend gedurende de inchecktijden van KLM en SLM vluchten naar Suriname.

Tanzania

Paspoort, minstens 6 maanden geldig op de datum van visumafgifte. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Tanzania een visum nodig. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 90,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 5 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

Thailand

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Tsjechië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Tunesië

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

Turkije

Paspoort of identiteitskaart geldig tot ten minste 6 maanden na aankomst. Daarnaast heeft u voor uw reis naar Turkije een visum nodig. Vanaf 1 november 2014 is het niet meer mogelijk ter plaatse een visum te kopen, maar moet u van te voren online een visum aanschaffen. Dit kan op twee manieren. U kunt via www.evisa.gov.tr een E-visum kopen. U heeft hiervoor wel een creditcard nodig. De kosten hiervoor zijn US$ 20,- (circa € 15,-).

Betaalt u liever niet met een creditcard, en wilt u ook uw visum op een Nederlandstalige website aanschaffen? Dat kan. Voor € 24,50 kunt u via www.visa4turkey.nl/src eenvoudig online een visum kopen.

Reizigers van SRC ontvangen bij de reisbescheiden de op dat moment bij ons bekende actuele informatie over het Turkse visum. Wij raden u aan om te reizen met een paspoort of identiteitskaart dat bij terugkomst nog 6 maanden geldig is.

Uruguay

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Verenigde Arabische Emiraten

Paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek. Daarnaast dient u bij aankomst het volgende te kunnen overhandigen:
1. Een bewijs dat u het land ook weer verlaat. Dit kunt u met het originele vliegticket laten zien.
2. Een bewijs dat u voldoende financiële middelen heeft.

Verenigde Staten

Paspoort, geldig tot na verblijf. Indien u de Nederlandse nationaliteit heeft, dan is een visum voor deze bestemming niet nodig. De Amerikaanse autoriteiten willen echter wel dat u zich voorafgaand aan uw reis registreert als bezoeker van het land door middel van het zogenaamde ESTA-systeem (Electronic System for Travel Authorisation). De via ESTA ontvangen toestemming om naar de Verenigde Staten te mogen reizen, geldt in beginsel voor 2 jaar (er bestaan uitzonderingen). De toestemming volgt in de meeste gevallen vrijwel onmiddellijk nadat de aanvraag is verzonden. De Amerikaanse autoriteiten adviseren echter om de toestemming in ieder geval 72 uur voorafgaande aan de reis aan te vragen (in sommige gevallen kan de ESTA-check langer duren). Bij een eventuele afwijzing door ESTA dient de reiziger een visum aan te vragen bij het Amerikaanse Consulaat Generaal (CG) in Amsterdam. Daarom adviseren wij u uw registratie ruim voor vertrek te regelen.

U kunt zich registreren via de website van ESTA. Deze registratie kost circa US$ 14,- en is niet bij de reissom inbegrepen. De betaling van de registratie moet plaatsvinden per creditcard (uitsluitend MasterCard, VISA, American Express of Discover). Alle verplichte velden dienen te worden ingevuld, deze zijn aangeduid met een rood sterretje. Bij contactpersoon in U.S.A. dient u het volgende in te vullen:
America Bound
Mainstreet 506
El Segundo (California)
Tel. 001-3103226250

Let op! Voor een bepaalde groep mensen is de procedure voor het verkrijgen van toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen moeilijker geworden. Het gaat om:

• reizigers met de Nederlandse nationaliteit die na 1 maart 2011 hebben gereisd naar, of nog verblijven in, de landen Iran, Irak, Soedan of Syrië;
• reizigers die naast de Nederlandse nationaliteit ook nog de Iraanse, Iraakse, Soedanese of Syrische nationaliteit hebben.

Als u onder een van deze groepen reizigers valt, kunt u nog steeds naar de Verenigde Staten reizen, maar niet door middel van de eenvoudige ESTA-registratie. U dient een visum aan te vragen via de consulaire vertegenwoordiging van de Verenigde Staten in Amsterdam. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site van de ambassade. Houdt u er rekening mee, dat het aanvragen van het visum meer tijd in beslag neemt dan de ESTA-registratie. (Het komt er op neer dat men online een DS-160-formulier moet invullen en dat men vervolgens na ongeveer 2 weken wordt uitgenodigd voor een gesprek op de ambassade.) Daarom raden wij u aan deze procedure ruim voor uw reis in gang te zetten. Voor reizigers die in een van de bovengenoemde categorieën vallen en die nog een geldige ESTA hadden, geldt dat de ESTA is ingetrokken.

Vietnam

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Het visum kost circa € 84,- en is niet bij de reissom inbegrepen. Let op: u dient uiterlijk 5 weken voor uw vertrek uw paspoort op te sturen naar VisumPro.

Wit-Rusland

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aanvraag visum. SRC Reizen kan dit visum in samenwerking met VisumPro voor u regelen. Dit visum is niet bij de reissom inbegrepen.

Zimbabwe

Paspoort, geldig tot 6 maanden na aankomst.

Zuid-Afrika

Paspoort, geldig tot 1 maand na verblijf. Ouders die met minderjarige kinderen naar Zuid-Afrika reizen moeten in het bezit zijn van de officiële geboorteakte van hun kind(eren). Reist u alleen met uw minderjarige kind, of reist u met een minderjarig kleinkind, dan gelden er nog meer aanvullende maatregelen. Kijk voor meer informatie op zuidafrika.nl.

Zweden

Paspoort of identiteitskaart, geldig tot na verblijf.

De reis | het reisprogramma

Hieronder vindt u informatie over uw reis, de reisbescheiden, vertrekinformatie en extra mogelijkheden tijdens en na uw reis.

irina-chat2017_282x285.jpg
Irina van Dijk
Reisadviseur
Als u vragen heeft over een reis dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten via de 'Reishulp' kan ook. We helpen u graag!

Reisbescheiden

U ontvangt uw reisbescheiden uiterlijk tien dagen voor uw vertrek. U ontvangt dan uw accommodatievoucher(s), uw vliegticket en vluchtinformatie (vliegreis), uw vervoersvoucher (busreis), bijlagen met aanvullende informatie en eventueel een overzicht van de facultatieve extra’s. De precieze samenstelling van de reisbescheiden is afhankelijk van uw reis. Controleer of de naam op de vluchtinformatie en op het ticket overeenkomen met de naam in uw paspoort. Bij gehuwden met een Nederlands paspoort moet de geboortenaam worden vermeld. Vanwege strenge veiligheidseisen en verzekeringsbepalingen moeten de namen in deze documenten met elkaar overeenkomen. Als dit niet het geval is, kunt u op de luchthaven worden geweigerd. SRC is niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die hieruit voortvloeien.

Op de vervoersvoucher voor de busreizen staan de vertrektijd, vertrekplaats en opstaplocatie. Ook staat er wat u moet doen als u onverhoopt te laat dreigt te komen. In de accommodatievoucher staan onder andere de telefoonnummers van de hotels waar u tijdens uw vakantie verblijft en de eventuele gewijzigde gegevens van uw reis. In de extra bijlagen staat belangrijke aanvullende informatie over uw reis. Lees deze informatie goed door voordat u op reis gaat.

Heeft u zeven dagen voor vertrek nog geen reisbescheiden ontvangen? Neem dan direct contact op met SRC Reizen. We sturen de reisbescheiden altijd in enkelvoud naar de hoofdboeker. Wilt u een extra exemplaar? Neem ook dan contact met ons op.

Deelnemerslijsten

Hoewel we weten dat een groot deel van onze klanten dit op prijs stelt, verstrekken wij geen deelnemerslijsten. De Wet bescherming persoonsgegevens verbiedt ons dit soort gegevens te verstrekken aan derden. Deelnemers kunnen uiteraard wel op eigen initiatief een deelnemerslijst samenstellen tijdens de reis.

Vertragingen

Door drukte op de weg en werkzaamheden of problemen in het treinverkeer kunt u op weg naar de luchthaven vertraging oplopen. Probeer hier zoveel mogelijk rekening mee te houden. Dreigt u te laat te komen? Bel dan zo snel mogelijk het telefoonnummer dat in uw reisbescheiden staat. Er wordt dan geprobeerd een oplossing te vinden. De eventuele kosten die hieruit volgen zijn voor uw rekening. Ook in het luchtruim kunnen vertragingen ontstaan. Het is dan ook mogelijk dat u bij terugkomst in Nederland geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer, omdat u erg laat of vroeg aankomt.

Programma-invulling

Op deze website vindt u bij de reizen op het tabblad ‘programma & route’ het icoon ‘programma-invulling’. Met dit balkje kunt u in een oogopslag zien hoeveel ruimte er binnen het excursieprogramma is om uw eigen keuzes te maken. Het percentage in dit balkje geeft weer in hoeverre het excursieprogramma van de reis van te voren al is bepaald.

Wanneer de invulling 100% is, betekent dit dat u dagelijks een goedgevuld excursieprogramma kunt verwachten, zoals u dat ook in de uitgebreide reisbeschrijving op het tabblad ‘programma en route’ terugvindt. Uiteraard betekent dit niet dat u alles van vroeg tot laat samen met de groep doet. Tijdens elke reis, ook de reizen met veel programma-invulling, is er voldoende ruimte voor een rustige lunch of om zelf een bezienswaardigheid te ontdekken. Bij reizen waar het balkje voor 80% gevuld is, is er gedurende het excursieprogramma meer ruimte om uw eigen plan te trekken. Daar waar u bijvoorbeeld 40% ziet staan, betekent dit dat het gezamenlijke programma beperkt is en dat er veel ruimte is voor eigen invulling. Tijdens de reis kunt u met tips van de reisleider zelf uw keuzes maken. Vaak worden er in de vrije periodes optionele excursies aangeboden, waar u desgewenst aan kunt deelnemen.

Reisduur

De reisduur wordt in hele dagen vermeld. De dagen van vertrek en aankomst worden daarbij meegeteld, ongeacht de vertrek- en aankomsttijden.

Wijzigingen voorbehouden

Bij alle reisbeschrijvingen staat de regel: ‘Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.’. We hebben het reisprogramma zorgvuldig uitgestippeld en georganiseerd. Toch kan het een enkele keer, om verschillende redenen, noodzakelijk zijn om een wijziging aan te brengen in het programma. Op nationale, internationale, regionale en religieuze feestdagen kunnen de programmaonderdelen in een andere volgorde worden uitgevoerd. Het kan ook gebeuren dat een onderdeel van het programma vervalt. We hopen dat u hiervoor begrip heeft als dit gebeurt.

Demonstraties van ambachten

Soms bevat het excursieprogramma een demonstratie van traditionele ambachten. Zo ontdekt u de geheimen van eeuwenoud handwerk als leerlooien, glasblazen en tapijten knopen. Tijdens deze demonstraties kunt u ook souvenirs kopen. Helaas blijkt dat in een aantal landen, zoals Turkije, Marokko en China, het commerciële doel van de demonstratie soms ten koste gaat van het traditionele karakter. Opdringerige verkooptechnieken kunnen het informatieve karakter overschaduwen, waardoor de presentatie het karakter van een verkoopdemonstratie krijgt. Uiteraard proberen we, in nauw overleg met onze lokale agent, de traditionele aard van de demonstratie te bewaken en erop toe te zien dat de verkooptechnieken niet te opdringerig worden. U bent uiteraard niet verplicht om een demonstratie bij te wonen of een souvenir aan te schaffen.

Optionele excursies

In onze reisprogramma’s is een goed evenwicht aangebracht tussen rust en activiteit. Wilt u meer doen dan op het programma staat? We organiseren bij meerdere reizen extra excursies en/of avondprogramma’s tegen een vergoeding. Deze optionele excursies staan beschreven bij de uitgebreide reisbeschrijvingen op het tabblad ‘extra’s’ met informatie over de prijzen, de duur en het minimumaantal deelnemers. SRC is niet verantwoordelijk voor optionele excursies die niet hier staan.

Fooien

Bij de meeste reizen zijn de fooien niet inbegrepen omdat de fooien geheel vrijblijvend zijn: u bepaalt zelf of u die geeft of niet. In verschillende landen zijn veel mensen die werkzaam zijn in het toerisme wel afhankelijk van fooien. Uw reisleider zal u over de lokale gebruiken informeren. Soms zal hij of zij voorstellen om een gezamenlijke fooienpot in te stellen.

Verlengingen

U kunt sommige groepsreizen individueel verlengen. Indien van toepassing, vindt u hierover informatie op het tabblad ‘verlenging’ van de uitgebreide reisbeschrijving. De vluchttijden van uw terugvlucht kunnen bij een verlenging afwijken van het vluchtschema van de groepsreis dat op de website staat. Bij een verlenging is er in de meeste gevallen geen reisleider of host(ess) aanwezig. U kunt in geval van nood 24 uur per dag contact met ons opnemen op het telefoonnummer 0031 (0)50 – 3 123 123.

Vluchtverlenging en stopover

U kunt bij de meeste vliegreizen op individuele basis een vluchtverlenging aanvragen. Ook kunt u bij een aantal reizen de heen- dan wel de terugvlucht onderbreken op de plaats van de tussenstop. Deze zogenaamde ‘stopover’ moet u aanvragen. Voor een vluchtverlenging of een stopover brengen we u € 35,- per persoon in rekening, plus de eventuele extra kosten die worden berekend door de luchtvaartmaatschappij. Tijdens deze verlenging of stopover bent u, tenzij anders is overeengekomen, zelf verantwoordelijk voor uw accommodatie, de transfers en de eventuele aansluiting bij de groep.

Verlenging op maat

Heeft u andere wensen dan de verlengingen en stopovers die we aanbieden? Neem dan contact met ons op. Het is namelijk vaak mogelijk om op individuele basis een afwijkende verlenging aan te vragen. We kunnen de vluchten, het verblijf en de eventuele transfers voor u regelen. Voor een afwijkende verlenging brengen we u € 35,- per persoon in rekening, plus de kosten voor de extra reisonderdelen. Tijdens deze verlenging bent u zelf verantwoordelijk voor de eventuele aansluiting bij de groep.

Reisadviezen ministerie van Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen voor verschillende bestemmingen. Als reizen naar bepaalde bestemmingen wordt ontraden, dan passen we het programma van de reizen naar deze bestemming aan, of dan annuleren we deze reizen. Het ministerie geeft ook algemene reisadviezen. Kijk voor de adviezen op rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen, of op de website van de ANVR, onder ‘Bestemming’ of download de app.
iTunes
Google Play

Verzekeringen

Wij adviseren u om altijd goed verzekerd op reis te gaan. U kunt kiezen voor een reis- en/of een annuleringsverzekering. Zo gaat u zonder zorgen op vakantie.

marjolein-chat2017_282x285.jpg
Marjolein Baas
Reisadviseur
Als u vragen heeft over een kortlopende of een doorlopende reisverzekering, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten via de 'Reishulp' kan ook. We helpen u graag!

Reis- en annuleringsverzekering van Unigarant

SRC werkt samen met Unigarant Verzekeringen, 100% dochter ANWB. Unigarant is specialist in verzekeringen voor reis en recreatie. Unigarant heeft een zeer compleet assortiment reis- en annuleringsverzekeringen, afgestemd op de behoeften van de moderne reiziger. Voordelen van de verzekeringen van Unigarant zijn:

• Hulpverlening van de ANWB Alarmcentrale
• Kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd
• Af te stemmen op uw persoonlijke situatie
• Unigarant bezit het Keurmerk Klantgericht verzekeren
• Ruime voorwaarden en coulante schadebehandeling
• Klanten waarderen de schadeafhandeling van Unigarant met een 8,4

Reisverzekering

Op vakantie, weekend weg, een dagtocht? Welk uitstapje of reis u ook gaat maken, met de Unigarant reisverzekering gaat u altijd onbezorgd op pad. Bovendien krijgt u de beste hulp voor onderweg. U stelt de verzekering zelf samen, u kiest voor datgene dat het beste aansluit bij uw situatie. De reisverzekeringen van Unigarant kennen een uitgebreide basisdekking. Deze kunt u naar wens aanvullen.

Premie

• Kortlopende reisverzekering Europa Uitgebreid € 2,46
• Kortlopende reisverzekering Wereld € 3,49
De genoemde premie is per persoon per dag. Wij berekenen per boeking € 4,00 poliskosten plus 21% assurantiebelasting over de poliskosten (€ 0,84). Bekijk de voorwaarden voor de kortlopende reisverzekering.

Europa is inclusief Madeira, Canarische Eilanden, Azoren en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Annuleringsverzekering

Op sommige situaties kunt u zich niet voorbereiden, bijvoorbeeld ziekte, werkloosheid of overlijden. Onverwachtse gebeurtenissen waardoor u plotseling niet meer op vakantie kunt. De annuleringsverzekering van Unigarant biedt u zekerheid als uw vakantie onverwachts niet door kan gaan of als u uw vakantie moet afbreken. Ook worden kosten van vertragingen van acht uur of langer vergoed.

Premie

• Reis Garant Plan Annuleringsverzekering 6.5% van de totale reissom + 21% ass.bel. over de premie
Wij berekenen per boeking € 4,00 poliskosten plus 21% assurantiebelasting over de poliskosten (€ 0,84). Bekijk de algemene voorwaarden voor de annuleringsverzekering.

Kortlopend of doorlopend?

Gaat u één keer per jaar op vakantie? Dan is de kortlopende reisverzekering de perfecte keus. Gaat u ook wel eens een weekendje weg of vaker op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering een goede oplossing. Bij meer dan 20 dagen per jaar is de doorlopende reisverzekering al goedkoper. Ook bij een dagje weg bent u verzekerd.

En is de totale reissom van de vakanties, weekendjes weg, maar ook dagtrips en concerten in een jaar hoger dan € 750,-? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering al gauw goedkoper.

Meer informatie en afsluiten verzekeringen

Bent u geïnteresseerd in een van de verzekeringen van Unigarant en heeft u nog vragen of wilt u een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten? Neem dan contact op met onze reisadviseurs op 050 – 3 123 123. De kortlopende reis- en/of annuleringsverzekering kunt u afsluiten bij het (online) boeken van een reis.

Preventietips

Unigarant heeft een aantal preventietips voor een onbezorgde vakantie voor u op een rijtje gezet! Bekijk alle tips hier.

Opmerkingen en klachten

We doen er alles aan om onze reizen naar uw volle tevredenheid uit te voeren. Mochten we daar een keer toch niet helemaal in slagen, dan vindt u hieronder informatie over hoe u in dat geval moet handelen.

Als er iets misgaat tijdens de reis

We doen er alles aan om onze reizen naar volle tevredenheid uit te voeren. Mochten we daar onverhoopt niet (helemaal) in slagen en u constateert tijdens de reis een fout of onvolkomenheid, dan kunt u daarvan meteen melding maken. Doe dit bij de verantwoordelijke dienstverlener, zoals de chauffeur, de reisleider, de hotelier of een andere plaatselijke vertegenwoordiger van SRC. Vaak kan uw ongemak dan direct worden verholpen. Wordt uw klacht ter plekke niet naar tevredenheid opgelost? Neem dan contact op met ons op het telefoonnummer +31(0)50 – 3 123 123. We kunnen op dit nummer geen sms-berichten of whats app-berichten ontvangen.

Kan uw klacht onverhoopt niet ter plaatse opgelost worden, vraag dan uw reisleider om een korte schriftelijke verklaring waaruit blijkt dat de klacht ter plekke kenbaar is gemaakt, maar niet opgelost kon worden. Stuur SRC vervolgens tijdens of na de reis (in ieder geval binnen een maand) een e-mail (cs@srcreizen.nl) of brief met uw klacht en toelichting hierop en (een kopie van) deze reisleidersverklaring als bijlage. Als u foto’s heeft die betrekking hebben op de klacht, stellen we het op prijs deze ook te ontvangen.

Behalve per post of e-mail kunt u uw klacht ook digitaal insturen via dit formulier. SRC neemt alle klachten in behandeling die verzonden zijn binnen een maand na terugkomst. U krijgt altijd een reactie van ons. We nemen geen groepsklachten in behandeling, tenzij alle deelnemers de klacht ondertekend hebben. Hetzelfde geldt voor klachten die op het enquêteformulier staan.

U krijgt van ons altijd een reactie op uw opmerking of klacht.

Enquête

Uw mening telt! Wij horen graag van u wat u van uw vakantie met SRC Reizen vond. Uw ervaringen en oordeel zijn voor ons van groot belang. Met uw informatie kunnen wij de kwaliteit van onze reizen voortdurend in de gaten houden en verbeteren. Wij stellen het daarom erg op prijs wanneer u de moeite neemt om onze online reisenquête in te vullen. U ontvangt de SRC-reisenquête per e-mail enkele dagen na thuiskomst.

In de online enquête kunt u aangeven wat u van uw reis vond. Wilt u deze beoordeling toelichten? Of heeft u ideeën over of aanbevelingen voor de reis, hotels en/of excursies? Stuur dan een e-mail naar cs@srcreizen.nl of gebruik het formulier toelichting op uw reis. Wij nemen uw bevindingen mee in de evaluatie van uw reis.

Niet helemaal tevreden
Bent u niet helemaal tevreden over uw vakantie? Laat het ons dan weten. Gebruik hiervoor het formulier opmerkingen en klachten. Met dit formulier kunt u bijlagen, zoals foto's, meesturen.

U kunt uw klacht en/of opmerking ook per e-mail sturen naar cs@srcreizen.nl, of per post naar:
SRC Reizen
t.a.v. Cliëntenservice
Antwoordnummer 1530
9701 BR Groningen

U krijgt van ons altijd een reactie op uw opmerking of klacht. Let op: we nemen geen groepsklachten in behandeling, tenzij alle deelnemers de klacht ondertekend hebben.

Alles over uw vliegreis

Hieronder vindt u algemene informatie over uw vliegreis met SRC. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

inge-chat2017_282x285.jpg
Inge Schraa
Reisadviseur
Als u vragen heeft over een de eventuele vluchttoeslag of de toeslag voor de ruimbagage, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten via de 'Reishulp' kan ook. We helpen u graag!

Uw vliegreis

Onze vliegreizen vertrekken vanaf Schiphol. Voor de individuele reizen wordt er ook gebruik gemaakt van andere luchthavens als Rotterdam of Düsseldorf. Op de pagina van de reis vindt u op het tabblad 'vervoer & verblijf' het logo van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. Bij een ‘codesharing’, een samenwerkingsverband, vliegt u mogelijk met een partner van deze luchtvaartmaatschappij. Mocht de luchtvaartmaatschappij na uw boeking wijzigen, dan laten we u dat zo snel mogelijk weten. Onze vliegreizen worden uitgevoerd door gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. De Europese Unie heeft een lijst opgesteld van luchtvaartmaatschappijen die niet aan de veiligheidsvoorwaarden voldoen. SRC maakt geen gebruik van de luchtvaartmaatschappijen op deze lijst.

Belastingen en heffingen

De reissom is de prijs inclusief luchthavenbelastingen, veiligheidstoeslagen, Passenger Service Charges, brandstofheffingen en milieuheffingen. In de vanafprijs zijn de kosten van de heffingen opgenomen die op het moment van publicatie bekend waren. Het totaal van de verschuldigde heffingen verschilt per reis en kan in de loop van het seizoen veranderen. Dit betekent dat de reissom gedurende het jaar kan wijzigen (zie ook ANVR-Reisvoorwaarden artikel 5.3).

Verhogingen vervoerkosten

Het kan voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen gedurende het jaar hun tarieven eenzijdig wijzigen, bijvoorbeeld door het opleggen van een brandstoftoeslag vanwege een stijging van de kerosineprijzen. Als de vervoerskosten door een luchtvaartmaatschappij verhoogd worden, kunnen ook de reissommen aangepast worden. Deze aanpassing geldt niet voor reeds gemaakte boekingen (zie ook ANVR-Reisvoorwaarden artikel 5.3).

KLM en Transavia

Vliegt u met KLM of Transavia, en wilt u meer weten over bijvoorbeeld de mogelijkheid om online in te checken, het bagagebeleid, de mogelijkheid tot stoelreservering bij beide luchtvaartmaatschappijen, of wilt u meer lezen over maaltijden à la carte bij KLM? Kijk dan op de pagina's van KLM of Transavia.

Vluchtschema’s

SRC maakt gebruik van lijn- en chartervluchten. Lijnvluchten worden volgens een vaste dienstregeling uitgevoerd. Voor deze vliegreizen vindt u de vluchttijden zoals die op dat moment bij ons bekend zijn, bij de uitgebreide reisbeschrijving op onze website. Houdt u er rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen de vluchtschema’s tot kort voor vertrek (drastisch) kunnen wijzigen. De vluchtschema’s van chartervluchten worden pas kort voor vertrek opgesteld door de luchtvaartmaatschappij. U ontvangt de definitieve vluchttijden bij uw reisbescheiden. Tot die tijd zijn de tijden sterk onder voorbehoud. De aangegeven tijden in vluchtschema’s en reisbescheiden zijn altijd lokale tijden. Er is hierin dus rekening gehouden met het eventuele tijdsverschil op uw vakantiebestemming. Houdt u er rekening mee dat de vertrek- en/of aankomsttijd heel vroeg in de ochtend of laat in de avond kan/kunnen zijn, waardoor er mogelijk geen aansluitend openbaar vervoer van of naar uw woonplaats is.

Retourticket

Als u een retourticket via ons heeft aangeschaft, dan kan uw hele vlucht geannuleerd worden als u de heenreis niet maakt. U heeft dan geen recht op restitutie.

Inchecktijd vlucht

Op schiphol.nl kunt u informatie vinden over actuele vluchttijden en eventuele vertragingen van vluchten vanaf en naar Schiphol. Wij zijn niet aansprakelijk voor deze berichtgeving. Mochten we kort voor vertrek worden geïnformeerd over een vertraging van drie uur of meer, dan doen we ons uiterste best om u dit tijdig te melden. Het is dan mogelijk dat we u op de avond voor vertrek nog laat bellen.
Vliegt u binnen Europa? Dan adviseren we u om ongeveer 2 tot 3 uur vóór vertrek aanwezig te zijn bij de incheckbalie van uw vlucht op de luchthaven. Ook wanneer u al online bent ingecheckt! Bij grote drukte op Schiphol (in de mei-, herfst- en zomervakantie) wordt soms geadviseerd reizigers om 3 uur van tevoren u te melden. We adviseren u om bij een intercontinentale vlucht in ieder geval 3 uur vóór vertrek aanwezig te zijn bij de incheckbalie. De juiste vertrektijd vindt u op uw e-ticket. Houd ook de monitors op de luchthaven in de gaten. Hierop staat de laatste informatie over uw vlucht.

Online inchecken

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u online inchecken. Indien er een mogelijkheid is om online in te checken, dan adviseren wij u daar gebruik van te maken. Zo kunt u rustig thuis inchecken en bespaart u tijd op de luchthaven. Als de check-in via internet niet lukt of als u geen gelegenheid heeft om online in te checken, dan kunt u op de luchthaven inchecken bij de incheckbalie(s) of de self-service-incheckpunten in de vertrekhal. Bij groepsreizen is het helaas niet altijd mogelijk om online in te checken.

Bij de volgende luchtvaartmaatschappijen kunt u met uw SRC ticket/reservering online inchecken: Transavia.com, KLM, Finnair, Royal Air Maroc, SAS Scandinavian airlines, Tap Air Portugal, Air Baltic, Air Canada, Air Europa, China Southern, Croatia Airlines en Turkish Airlines. Vliegt u met Transavia? Dan kunt u het beste via deze link inchecken. U betaalt dan namelijk een lager tarief als u ruimbagage bijboekt. Vliegt u met een andere luchtvaartmaatschappij dan kunt u niet online inchecken en dient u dus op de luchthaven in te checken. We raden u in dat geval aan tijdig naar de luchthaven af te reizen.

Vanaf wanneer u online kunt inchecken, is afhankelijk van de maatschappij waarmee u vliegt. Op de website van de luchtvaartmaatschappij vindt u hierover meer informatie en kunt u ook online inchecken. Reist u met Delta Airlines, dan kunt u online inchecken via de website van KLM.

Annulering, vertraging of instapweigering

Er is een Europese wet die de rechten van vliegtuigpassagiers regelt (EU-verordening 261/2004). Hierin staat waar u als reiziger recht op heeft als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is, of als u niet aan boord mag, bijvoorbeeld bij een overboeking. De uitvoering van deze verordening is een zaak tussen passagiers en luchtvaartmaatschappijen. U vindt meer informatie op de website van de EU onder ‘rechten van passagiers’. De EU-verordening geldt voor alle vluchten die vertrekken vanaf een EU-luchthaven en voor vluchten naar een EU-luchthaven die uitgevoerd worden door een EU-luchtvaartmaatschappij.

Tickets en vluchtinformatie

Luchtvaartmaatschappijen gebruiken elektronische ticketsystemen. U ontvangt van ons een e-ticket met daarop uw naamgegevens, het ticketnummer en vluchtgegevens. Controleert u of de naam op het e-ticket overeenkomt met de naam in uw paspoort. Bij gehuwden met een Nederlands paspoort moet de geboortenaam worden vermeld. Vanwege strenge veiligheidseisen en verzekeringsbepalingen moeten de namen in deze documenten overeenkomen. Als dit niet het geval is, kunt u op de luchthaven worden geweigerd. SRC is dan niet aansprakelijk voor de eventuele kosten die hieruit voortvloeien. Bij het inchecken legitimeert u zich met uw paspoort of identiteitskaart en ontvangt u uw instapkaart/boarding pass.

Als u reist met Transavia, dan ontvangt u een vervoersvoucher bij uw reisbescheiden. Dit voucher is geprint op SRC-papier. Voor dit voucher geldt ook dat uw naam moet overeenkomen de naam in uw paspoort of op uw identiteitskaart.

Bagage en toeslag ruimbagage

Kijk voor de regels over ruimbagage op de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Daarnaast mag u in het vliegtuig als handbagage een tas meenemen met een maximumomvang en maximumgewicht. Kijk ook hiervoor op website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Voor alle vliegtuigpassagiers binnen de Europese Unie gelden verscherpte eisen voor de (hand)bagage. U blijft de hele reis zelf verantwoordelijk voor uw bagage.

Let op:
Bij bepaalde luchtvaartmaatschappijen mag u een koffer van meer dan 20 kilo meenemen, op onze groepsreizen geldt echter de restrictie dat uw koffer niet zwaarder mag zijn dan 20 kilo, vanwege de beperkte ruimte in de touringcar en de arbeidsomstandigheden van de chauffeurs.

Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen zijn de kosten voor het meenemen van ruimbagage niet meer standaard in de ticketprijs opgenomen. Wilt u ruimbagage meenemen, dan kan daarvoor een toeslag worden berekend. Hoe hoog die toeslag is, verschilt per luchtvaartmaatschappij en kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Bij de reisbeschrijving van uw reis staat of de ruimbagage bij de reissom is inbegrepen of niet.

Beschadiging of vermissing van bagage

Bij het inchecken op de luchthaven wordt uw koffer voorzien van een label en ontvangt u een bagagereçu. Mist u bagage of haalt u uw bagage beschadigd van de band? Neemt u dan meteen contact op met een employé van de luchtvaartmaatschappij op de luchthaven. Hij/zij is verplicht in dergelijke gevallen een zogenaamd PIR-rapport op te maken. Dit rapport heeft u nodig bij een eventuele verzekeringsclaim. U kunt geen beschadigde of vermiste bagage melden als de douane bent gepasseerd! Neemt u waardevolle goederen mee, zoals professionele foto- of filmapparatuur? Dan raden wij u aan een im-/exportformulier te halen bij de douane. Zo voorkomt u dat de goederen bij terugkeer worden beschouwd als belastingvrij of in het buitenland gekocht.

Maaltijden tijdens de vlucht

Tijdens vluchten worden niet altijd standaard gratis maaltijden en drankjes geserveerd. U kunt deze dan meestal wel aan boord kopen. Bij sommige vluchten krijgt u, afhankelijk van de reisduur, een snack of een maaltijd aangeboden. Over het algemeen kunt u ervan uitgaan dat u tijdens vluchten van minder dan 4 uur geen maaltijd of snack aangeboden krijgt. Bij KLM kunt u tegen betaling ook een à la carte-maaltijd reserveren. Dit kan op een aantal intercontinentale economy class-vluchten met vertrek vanaf Schiphol. Voor meer informatie over de verzorging aan boord verwijzen wij u naar de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

Stoelreserveringen

Op de meeste vluchten kunt u – vaak tegen een meerprijs – stoelen reserveren. Bij online inchecken kunt u of kosteloos een stoel reserveren of er wordt u één toegewezen. Wilt u deze wijzigen dan is dit vaak tegen een meerprijs.

Via de eigen websites van KLM, Icelandair en Air Baltic kunt u met uw ticket-/reserveringsnummer stoelen reserveren.
Voor TAP Air Portugal, Air Europa, Royal Jordanian en United Airlines is dit ook mogelijk, maar pas vanaf 24 uur voor vertrek.
De stoelen voor een vlucht van Transavia kunt u vanaf 3 weken voor vertrek reserveren via deze link.

Op de websites vindt u ook de bijbehorende tarieven van de diverse stoelen, bij de meeste luchtvaartmaatschappijen heeft u een keuze aan stoelen (bijv. extra beenruimte).

Voor de overige luchtvaartmaatschappijen waar SRC Reizen mee vliegt, is een stoelreservering niet mogelijk. Wel kunt u een preferentie doorgeven tijdens uw boeking. Wij zullen deze dan aan de betreffende maatschappij doorgeven, maar kunnen helaas niet garanderen dat aan u wens wordt voldaan.

Uw vliegreis met KLM

Hieronder vindt u meer informatie over uw vliegreis met KLM, onder andere ook over de toeslag voor ruimbagage en de extra mogelijkheden qua comfort en maaltijden.

helga-chat2017_282x285.jpg
Helga Stapela
Reisadviseur
Als u vragen heeft over een uw vliegreis met KLM, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten via de 'Reishulp' kan ook. We helpen u graag!

Uw vliegreis met KLM

Als reiziger ervaart u vele voordelen van het vliegen met KLM, zoals de aantrekkelijke vluchttijden, het eenvoudige selfservice incheck-systeem, de korte inchecktijden, de ruime en comfortabele zitplaatsen, smakelijke maaltijden en het vriendelijke cabinepersoneel natuurlijk niet te vergeten. U ziet: KLM is de beste garantie voor een heerlijk ontspannen start van uw SRC-vakantie.

KLM-toeslag op koffers

KLM berekent voor een aantal bestemmingen een toeslag voor ruimbagage. Deze koffertoeslag is niet berekend in de reissommen van reizen van SRC. Mocht u ruimbagage mee willen nemen op uw reis, houdt u dan rekening met deze extra kosten die u bij het inchecken betaalt. Als de toeslag van toepassing is op uw reis, vindt u dit terug onder het kopje ‘niet inbegrepen’ bij de reisbeschrijving van uw reis.

Wat zijn de kosten en hoe werkt het?

Het gaat om een bedrag van € 25,- per koffer per enkele reis als reizigers online inchecken. Bij incheck van bagage op Schiphol berekent KLM een bedrag van € 35,- per koffer per enkele reis. U betaalt de koffertoeslag rechtstreeks aan KLM. De betaling vindt pas bij het inchecken plaats, hetzij online, dan wel op Schiphol. U kunt vanaf drie weken voor vertrek uw bagage bij KLM bijboeken.

Voor welke vluchten geldt een toeslag op bagage?

Het gaat om vluchten binnen Europa, voor zover deze geen deel uitmaken van een intercontinentale vlucht. De koffertoeslag geldt niet voor Europese vluchten naar Rusland, Georgië en Wit-Rusland.

Kunnen reizigers de toeslag vermijden?

Voor deelnemers aan Flying Blue Ivory geldt dat ze korting krijgen op de tarieven voor bagagetoeslag; eventueel kunnen zij de toeslag voldoen met betaling van Flying Blue Miles. Meer informatie op www.klm.com.

Bijboeken ruimbagage via SRC Reizen

De meest voordelige manier om ruimbagage bij te boeken, is direct via KLM. Het is echter mogelijk dat SRC Reizen het bijboeken van de ruimbagage bij KLM voor u verzorgt. Hiervoor geldt dan per persoon het tarief van € 25,- per enkele reis en € 10,- servicekosten. U boekt uw ruimbagage altijd voor een retourvlucht. De totale kosten voor het bijboeken van ruimbagage van KLM bij SRC Reizen zijn daarmee € 60,- per persoon. Als SRC Reizen de ruimbagage voor u bijboekt, is het niet mogelijk om uw eventuele Flying Blue-korting te gebruiken. Ook krijgt u dan geen Flying Blue-punten toegewezen.

Mogelijkheid tot stoelkeuze

Het kiezen van een standaardstoel bij KLM is kosteloos tijdens het inchecken (vanaf 30 uur voor vertrek). Mocht u verzekerd willen zijn van een bepaalde stoel of een stoel naast uw reisgenoot, dan adviseren wij u niet te wachten tot het moment van (online) inchecken. U kunt dan via KLM, in ‘mijn reis’, tegen betaling een reservering maken.

Voor vluchten binnen het Europese continent, geldt dat u de standaard Economy stoelen, stoelen met extra beenruimte of in de Economy Comfort zone (alleen bepaalde routes) kunt reserveren. Voor intercontinentale vluchten, kunt u tegen betaling standaard Economy stoelen, stoelen met meer beenruimte, een voorkeursstoel of een stoel in de Economy Comfort zone boeken. De stoel(en) van uw keuze kunt u reserveren op KLM, in ‘mijn reis’. Hiervoor heeft u uw boekingscode nodig. Deze kunt u bij SRC opvragen. Ook voor meer informatie, voorwaarden en tarieven verwijzen wij u naar KLM.

Online inchecken

Voor de meeste vluchten kunt u vanaf 30 uur voor vertrek (vanaf 24 uur voor vluchten van en naar de Verenigde Staten) online inchecken via KLM. U hoeft hiervoor alleen uw e-ticketnummer of boekingscode en vluchtnummer op KLM in te voeren. Vanaf huis kunt u zelf uw stoel(en) uitkiezen. Op de luchthaven geeft u uw bagage af bij de speciale afgiftepunten, waarna deze voor u wordt ingecheckt.

Als de check-in via internet niet lukt of wanneer u niet in de gelegenheid bent om via internet een check-in te maken, dan kunt u uiteraard op de luchthaven inchecken bij de betreffende incheckbalie(s) of self-service incheckpunten in de vertrekhal. Heeft u wel de mogelijkheid van tevoren online in te checken, dan adviseren wij u daar gebruik van te maken.

Maaltijden à la carte bij KLM

KLM biedt de mogelijkheid om tegen betaling à la carte een maaltijd te reserveren voor uw reis. Dit geldt voor een aantal intercontinentale Economy Class vluchten met vertrek vanaf Schiphol. U kunt kiezen uit verschillende menu’s, bijvoorbeeld oosters of Italiaans; de prijzen variëren van € 12,- tot € 15,-. U kunt de maaltijden tot 48 uur voor vertrek reserveren via KLM. Hier vindt u tevens meer informatie over de à la carte maaltijden, de voorwaarden en de betaling. Voor het reserveren heeft u uw ticketnummer nodig, deze kunnen wij u pas verstrekken nadat de tickets geprint zijn, ongeveer drie weken voor vertrek.

Gratis KLM Busservice

Bent u woonachtig in de omgeving van Nijmegen, Arnhem, Eindhoven of Maastricht? Dan biedt KLM haar reizigers gratis vervoer aan naar de luchthaven Schiphol en weer terug. U reist met de KLM Busservice in een comfortabele touringcar inclusief koffie, thee en/of water. Heeft deze touringcar onverhoopt vertraging? Dan boekt KLM u kosteloos om naar een volgende vlucht. Uw chauffeur heeft rechtstreeks contact met KLM op Schiphol. Zie voor meer informatie en voorwaarden de website van KLM.

Uw vliegreis met Transavia

Bij vluchten met Transavia is het meenemen van ruimbagage niet bij de reissom inbegrepen. Deze kunt u zelf tegen betaling van een toeslag online van tevoren bijboeken. Ook kunt u voor vertrek op de website van Transavia al een stoelreservering maken en inchecken. Op deze pagina vindt u meer informatie over al deze onderwerpen.

natasja-chat2017_282x285.jpg
Natasja Milliard
Reisadviseur
Als u vragen heeft over uw vliegreis met Transavia, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten via de 'Reishulp' kan ook. We helpen u graag!

Bagage

Voor zowel groepsreizen als individuele reizen is in de ticketprijs één stuks handbagage à 10 kg inbegrepen. Mocht u ruimbagage mee willen nemen, dan kunt u deze tegen een meerprijs boeken.

Groepsreizen

De tarieven die hiervoor gelden zijn:
• 15 kg ruimbagage: € 10,- per persoon per enkele reis
• 20 kg ruimbagage: € 15,- per persoon per enkele reis
Als u op de luchthaven ruimbagage bijboekt, dan is de prijs aanzienlijk hoger.

U kunt uw ruimbagage bijboeken vanaf circa drie weken tot kort voor vertrek. Gebruik daarvoor uw reserveringsnummer. Hiermee kunt u inloggen op deze speciale website. Als u via de eigen website van Transavia boekt, gelden andere (hogere) tarieven. Boek uw ruimbagage vóórdat u (online) bent ingecheckt. Na het inchecken kunt u niets meer veranderen aan uw vlucht.

Bijboeken ruimbagage via SRC Reizen

De meest voordelige manier om ruimbagage bij te boeken, is direct via de speciale website van Transavia (zie bovenstaande alinea). Het is echter mogelijk dat SRC Reizen het bijboeken van de ruimbagage bij Transavia voor u verzorgt. Hiervoor geldt dan per persoon het tarief van € 15,- per enkele reis en € 10,- servicekosten. U boekt uw ruimbagage met een maximum van 20 kg bij de meeste reizen voor een retourvlucht. De totale kosten voor het bijboeken van ruimbagage van Transavia bij SRC Reizen zijn voor een retourvlucht € 40,- per persoon. Heel soms komt het voor dat alleen de heen- of de terugvlucht door Transavia wordt uitgevoerd. In dat geval kunt u voor deze enkele reis de ruimbagage bijboeken. De totale kosten bedragen hiervoor € 25,- per persoon.

Individuele reizen

De tarieven die hiervoor gelden zijn:
• 15 kg ruimbagage: € 13,- tot € 22,- p.p. per enkele reis online* | € 30,- p.p. per enkele reis op de luchthaven
• 20 kg ruimbagage: € 16,- tot € 27,- p.p. per enkele reis online* | € 40,- p.p. per enkele reis op de luchthaven
• 25 kg ruimbagage: € 21,- tot € 32,- p.p. per enkele reis online* | € 50,- p.p. per enkele reis op de luchthaven
• 30 kg ruimbagage: € 31,- tot € 42,- p.p. per enkele reis online* | € 70,- p.p. per enkele reis op de luchthaven
• 40 kg ruimbagage: € 41,- tot € 52,- p.p. per enkele reis online* | € 90,- p.p. per enkele reis op de luchthaven
• 50 kg ruimbagage: € 71,- tot € 82,- p.p. per enkele reis online* | € 150,- p.p. per enkele reis op de luchthaven
* Tarief is afhankelijk van uw route.

Bij het boeken van uw individuele reis kunt u aangeven of en hoeveel ruimbagage u mee wilt nemen, wij regelen dit dan voor u. Ook kunt u het zelf regelen via de website van Transavia. Gebruik daarvoor uw boekingsnummer.

Online inchecken

U kunt bij Transavia voor zowel uw groepsreis als uw individuele reis vanaf 30 uur of 24 uur tot 4 uur vertrek online inchecken. Wij raden u aan om, als dat mogelijk is, gebruik te maken van deze service. Uiteraard kunt u altijd inchecken bij de check-in-balie of de check-in-automaten op de luchthaven. U kunt online inchecken als u vertrekt vanaf een van deze luchthavens.

Gebruik onderstaande links om in te checken:
Inchecken voor groepsreizigers
Inchecken voor individuele reizigers
Let op! Tijdens het online incheck-proces krijgt u een stoel toegewezen. Wilt u een vaste plaats of een stoel met extra beenruimte reserveren, kijkt u dan hieronder bij ‘Stoelreserveringen’.

Stoelreserveringen

Voor alle Transavia-vluchten van groepsreizen en individuele reizen is het mogelijk, tegen betaling, een stoelreservering te maken.

De tarieven die hiervoor gelden zijn (onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijswijzigingen van Transavia):
• Standaardstoel, vóór online check-in: € 4,- per enkele reis.
• Stoel op rij 2 t/m 7, zodat u snel het vliegtuig kunt verlaten: € 6,- per enkele reis.
• Extra beenruimte, een stoel bij de nooduitgang: € 10,- per enkele reis.
• Rij 1, als eerste uitstappen: € 15,- per enkele reis.
• Kiest u een stoel tijdens het online check-in proces: gratis.
Stoelreserveringen kunnen vanaf drie weken tot uiterlijk 48 uur voor vertrek gemaakt worden. De kosten hiervoor betaalt u rechtstreeks aan Transavia. U kunt betalen via PayPal, Ideal of creditcard.

Voor een stoelreservering heeft u uw reserveringsnummer nodig. Dit nummer vindt u op uw reserveringsbevestiging en in de vluchtinformatie. Indien u voor zowel de heen- als de terugreis een stoelreservering wilt maken, dient u dit tegelijk te reserveren. Wijziging of annulering van uw stoelreservering is niet mogelijk. Let op! Het reserveren van een stoel is geen check-in!

Gebruik onderstaande links om uw stoel te reserveren:
Inchecken voor groepsreizigers
Inchecken voor individuele reizigers
Op beide websites vindt u meer informatie over de voorwaarden van stoelreserveringen.

Alles over uw busreis

Hieronder vindt u meer informatie over uw busreis en de touringcars die wij in zetten op onze busreizen met vertrek vanuit Nederland.

mathilda-chat2017_282x285.jpg
Mathilda Gordon
Reisadviseur
Als u vragen heeft over uw busreis, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten via de 'Reishulp' kan ook. We helpen u graag!

Uw busreis

Bij busreizen die vanuit Nederland vertrekken, gebruiken we moderne touringcars met veel extra’s. Onze moderne touringcars, die een veilige en comfortabele busreis garanderen, voldoen aan alle eisen van de ANVR-busclassificatie en van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Het grootste deel van onze busreizen wordt uitgevoerd in een comfort class-touringcar. Een aantal van onze cultuurvakanties wordt uitgevoerd in een first class-touringcar met maximaal 32 stoelen.

Comfort class-touringcar

Het grootste deel van de busreizen wordt uitgevoerd in een comfort class-touringcar. Deze touringcar biedt meer beenruimte dan een standaard touringcar. De afstand van de voorkant van de zitting tot de voorkant van de volgende stoel is in deze touringcars minimaal 850 millimeter. In deze touringcars is plaats voor ongeveer 46 stoelen, waarbij er 4 stoelen op een rij staan.

De faciliteiten van de comfort class-touringcar:
• variërend aantal zitplaatsen
• royale beenruimte
• toilet
• geluidsinstallatie en DVD-speler
• koelkast
• koffiefaciliteiten
• veiligheidsgordels op elke zitplaats
• airconditioning

First class-touringcar

Een deel van onze busreizen wordt uitgevoerd met een first class-touringcar. In deze touringcars is comfort gegarandeerd door een ruime 2 om 1 opstelling. Hierdoor wordt er meer zit- en beenruimte gecreëerd. De stoelen in deze touringcar zijn breder en comfortabeler, waardoor er niet vier stoelen op een rij staan (behalve op de achterste rij), maar slechts drie! En er zitten minder stoelen, maximaal 32, in een even grote touringcar. Daardoor is er meer ruimte voor u.

Naast de faciliteiten van de comfort class-touringcar biedt de first class-touringcar extra:
• maximaal 32 zitplaatsen
• 2 om 1 opstelling met extra royale beenruimte
• businessclass lederen fauteuils

Opstapplaatsen

Om de duur van busreis naar uw vakantiebestemming zo kort mogelijk te houden, hebben we een beperkt aantal opstapplaatsen. Hier kunt u ook weer uitstappen. Bij veel busreizen is dit de centraal gelegen opstapplaats Amersfoort. Daarnaast is er, afhankelijk van de eindbestemming van de reis, een tweede opstapplaats in de buurt van de grensovergang. Bij uw reis vindt u onder het kopje ‘Vervoer en verblijf’ welke route wordt gebruikt. Alle opstapplaatsen liggen in de buurt van een NS-station.

Wijziging opstapplaats

Het kan een enkele keer voorkomen dat we besluiten de door u gekozen opstap- of uitstapplaats om organisatorische redenen niet aan te doen. Wij bieden u in dat geval een alternatief aan. Wilt u zelf de door u opgegeven opstapplaats wijzigen? Dat kan tot vijf werkdagen voor vertrek kosteloos, daarna brengen wij een bedrag van € 15,- aan administratiekosten in rekening.

Bagage in de touringcar

Omdat de bagageruimte in een touringcar beperkt is, mag u per persoon één koffer of tas van maximaal 20 kilo en één stuks handbagage meenemen. Vul de kofferlabels duidelijk en volledig in en bevestig ze aan uw bagage. U blijft de hele reis zelf verantwoordelijk voor uw bagage.

Plaatsen in de touringcar

Sommige mensen hebben een voorkeur voor een bepaalde plaats in de touringcar. Het is echter niet mogelijk om een vaste plaats in de touringcar te reserveren. Alle plaatsen in onze touringcars zijn comfortabel.

ANVR-busclassificatie

Kwaliteit betekent ook duidelijkheid. Bij busreizen is het belangrijk in wat voor soort touringcar u reist. Daarom heeft de ANVR een busclassificatie ingevoerd waaraan alle ANVR-leden zich moeten houden. De ingezette touringcar voldoet minimaal aan de volgende eisen:
• De touringcar is voorzien van dubbele beglazing, een toilet, bar en koffiezetapparaat, twee passagiersdeuren aan de rechterzijde, luchtvering, stereogeluidsinstallatie en airconditioning.
• De stoelen in de touringcar moeten verstelbaar zijn tot een hoek van ten minste 35 graden en er moeten voetsteunen zijn aangebracht.
• De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
• De touringcar en/of chauffeur hebben een telefoon voor noodgevallen.

Keurmerk Touringcarbedrijf

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR-bustouroperators, dus ook SRC Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met een keurmerk. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Deze erkende touringcarbedrijven worden ieder jaar gecertificeerd op veiligheidsaspecten, en als daar aanleiding toe is kan het Keurmerk Touringcarbedrijf ook worden ingetrokken. U kunt zelf controleren of het touringcarbedrijf is erkend met een actueel keurmerk. Bij de entreedeur van uw touringcar is de keurmerk-sticker met vermelding van het geldende jaartal aangebracht.

Als u bij SRC Reizen in een Nederlandse touringcar stapt, dan mag u het volgende verwachten:
• Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge regels van het Keurmerk Touringcarbedrijf.
• Elk jaar wordt het touringcarbedrijf daarop gecertificeerd.
• Uw chauffeur bezit alle vereiste diploma’s, heeft ruime ervaring en wordt iedere vijf jaar onderworpen aan een Rijvaardigheids-analyse door CCV-CBR.
• De regels voor rij- en rusttijden worden door de chauffeur strikt nageleefd.
• De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
• Het comfort van de touringcar is van het hoogste niveau volgens de ANVR-busclassificatie.
• Mocht er onverhoopt iets misgaan: uw keurmerkbedrijf is adequaat verzekerd.

Meer informatie vindt u op de site van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.

Rij- en rusttijden

Tijdens onze reizen worden de wettelijke voorschriften voor rij- en rusttijden strikt nageleefd. Uiteraard houdt SRC Reizen daar rekening mee bij de samenstelling van onze reisprogramma’s.

Duurzaamheid

Hieronder vindt u meer informatie over het duurzaamheidsbeleid van SRC Reizen en de volledige CO₂-compensatie door SRC per 1 januari 2018.

Duurzaam toerisme

Al ruim 30 jaar laat SRC u kennismaken met al het moois dat onze aarde te bieden heeft. We willen dat zeker nog minstens 30 jaar blijven doen! Daarom voldoen we aan de eisen op het gebied van duurzaam toerisme die aan ANVR-organisaties gesteld worden. We hebben een milieuprogramma, waarin we ons milieubeleid in de bedrijfsvoering beschrijven. Dit beleid ziet u onder andere terug in het feit dat we zoveel mogelijk ‘digitaal’ communiceren, of anders FSC-gecertificeerd papier gebruiken. Daarnaast hebben we een speciaal opgeleide milieucoördinator in dienst, en geven we tips voor duurzaam reizen aan onze reizigers, voor en tijdens hun vakantie.

Olifantvriendelijke reisorganisatie

SRC Reizen organiseert alleen excursies die uitgevoerd worden met respect voor mens, milieu en dier. Zo zult u bij ons geen olifantenritjes tegenkomen. Deze ritjes lijken misschien onschuldig maar in de praktijk blijkt dat achter de schermen de dieren niet altijd goed behandeld worden. Samen met de stichting World Animal Protection screenen wij ons aanbod op diervriendelijkheid en selecteren wij alleen integere, diervriendelijke aanbieders.

Bestrijding kinderprostitutie

SRC steunt de ANVR en ECPAT-NL actief bij de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden.

Volledige CO₂-compensatie door SRC Reizen per 1 januari 2018

In een gezamenlijk initiatief met collega touroperators en onze brancheorganisatie het ANVR, heeft SRC Reizen besloten de CO₂-uitstoot van alle passagiers op al onze reizen te compenseren. Hiervoor is het een samenwerking aangegaan met South Pole, wereldwijde marktleider in het ontwikkelen van uitstoot reductieprojecten.

South Pole

South Pole ontwikkelt projecten die klimaatverandering tegengaan, de lokale bevolking ondersteunen en de natuur beschermen. South Pole is in 2007 als spin-off van de technische universiteit in Zürich (ETH) door vijf studenten opgericht, en er werken nu 200 klimaatexperts wereldwijd aan het ontwikkelen van projecten en aan vele andere activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels heeft South Pole meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld. De meeste projecten zijn gecertificeerd met de Gold Standard en bevinden zich in ontwikkelingslanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht.

Geen hogere reissom

De compensatie door SRC Reizen leidt niet tot een hogere verkoopprijs van de reizen, maar wordt bekostigd uit andere maatschappelijk verantwoorde besparingen zoals het niet meer verzenden van papieren facturen en reisbescheiden.

De hoeveelheid te compenseren CO₂-uitstoot wordt vastgesteld aan de hand van zogeheten CARMACAL berekeningen. Dit is een standaard die door de reisbranche is ontwikkeld om CO₂-uitstoot van vervoer, verblijf en vermaak te berekenen. Alle deelnemende organisaties werken met dezelfde rekenmethode.

De door de initiatiefnemers gekozen projecten waarin de CO₂-compensatie gestalte krijgt, voldoen aan de aan de 100% gold standaard. Dit keurmerk is mede ontwikkeld door het Wereld Natuur Fonds. Behalve dat er natuurlijk sprake moet zijn van een concrete CO₂ compensatie door een project, vereist deze standaard ook deelname van lokale partijen.

De projecten waar SRC Reizen de CO₂-compensatie gaat realiseren zijn:

Zonne-energie in Thailand (Siam Solar Energy)

Thailand is een van de grootste energieverbruikers in Zuidoost-Azië en de een-na-grootste olie-importeur in deze regio. Fossiele brandstoffen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 80% van de energieopwekking in Thailand. Duurzaam opgewekte energie is dus van essentieel belang om klimaatverandering tegen te gaan en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

De zonnepanelen van het Siam project in Thailand wekken per jaar gemiddeld 148.477 MWh groene stroom op waardoor schadelijke CO₂-uitstoot vermeden wordt. In de provincies Saraburi and Kanchanaburi in het hart van Thailand waar men voornamelijk van de landbouw leeft, zijn op tien verschillende plekken zonneparken gebouwd met een totaal vermogen van 104,7 megawatt. Omdat in dit gebied de zonne-intensiteit een van de hoogste van heel Thailand is, wordt er op een efficiënte manier veel schone elektriciteit opgewekt.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
• Het zonne-energieproject voorziet bijna 65.000 mensen in hun energiebehoefte
• Honderd nieuwe banen gecreëerd
• Jaarlijks wordt 148.477 MWh groene stroom opgewekt waardoor minder fossiele brandstof verbrand hoeft te worden
• 37 werknemers krijgen technische training
• Verbeterde lokale infrastructuur
• 80.487 ton CO₂ per jaar vermeden dankzij de zonnepanelen

Schone kookovens in Ghana (Toyola cookstove project)

In Ghana wordt per hoofd van de bevolking het meeste houtskool van heel West-Afrika gebruikt. De houtskool die wordt gebruikt om te koken draagt niet alleen bij aan de uitstoot van CO₂, maar ook aan luchtvervuiling binnenshuis. Daarnaast veroorzaakt de houtkap voor de productie van houtskool ontbossing en woestijnvorming. De snelheid waarmee de ontbossing van het regenwoud in Ghana plaatsvindt, is een van de hoogste ter wereld.

De Toyola kookovens zijn zuiniger en schoner dankzij een metalen voering, waardoor ze bijdragen aan een gezondere leefomgeving en minder houtkap. Dankzij het ondersteunen van dit project kunnen de efficiënter brandende kookovens lokaal geproduceerd en tegen een lagere prijs verkocht worden. Hierdoor hebben ook armere families de mogelijkheid om een schone kookoven aan te schaffen. Omdat de huishoudens geld besparen vanwege de verminderde uitgaven aan houtskool, verdienen ze hun geïnvesteerde geld vaak al binnen zes maanden terug. Bekijk de video om een beeld te krijgen van dit project.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
• Gemiddeld geven huishoudens 50% minder geld uit aan houtskool sinds ze de Toyola kookoven gebruiken en kunnen zo meer geld sparen
• Betere luchtkwaliteit en minder luchtwegeninfecties een oogproblemen bij vrouwen en kinderen door 80% reductie van rookontwikkeling tijdens het koken
• Meer tijd voor vrouwen voor hun eigen ontwikkeling omdat er op de schone kookovens sneller gekookt kan worden
• 300 lokale banen gecreëerd voor de productie, distributie en verkoop van de kookovens, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van de lokale economie en werkgelegenheid
• Minder ontbossing dankzij de verminderde vraag naar houtskool
• Hergebruik van metaalresten die overblijven bij bouwprojecten
• Ruim 200.000 ton CO₂-uitstoot per jaar vermeden dankzij het gebruik van de schone kookovens

Windkracht in Taiwan (Guanyin wind project)

Taiwan is bijna volledig afhankelijk van geïmporteerde fossiele brandstof, die voor ongeveer 98% van de energievoorziening in het land verantwoordelijk zijn. Daarom is er een grote behoefte aan schone energie die lokaal geproduceerd wordt.

Het Guanyin wind project aan de noordwestkust van Taiwan wekt op een duurzame manier schone energie op, waardoor er minder brandstoffen geïmporteerd en verbrand hoeven te worden. Het project bestaat uit 19 moderne windturbines met een totaal vermogen van 43,7 MW en levert groene stroom aan meer dan 30.000 huishoudens.

Bijdrage aan duurzame ontwikkeling:
• 142.000 MWh schone stroom per jaar
• 13 nieuwe permanente banen gecreëerd
• Bijna honderd tijdelijke banen gecreëerd tijdens de bouw van het windmolenpark
• Ondersteuning van milieuactiviteiten zoals het opruimen van stranden
• 50 kinderen profiteren van speciale schoolprojecten en er worden beurzen aan studenten uitgereikt
• Overdracht ven kennis naar de lokale bevolking
• Er hoeven minder fossiele brandstoffen te worden geïmporteerd, die meestal per tankerschip worden aangeleverd wat met de nodige risico’s gepaard gaat
• Gemiddeld 110.293 ton CO₂-uitstoot per jaar vermeden voor het vervangen van fossiele energie door schone windenergie