050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De UNESCO-schatkamer van onze oosterburen

Reisleider Bart:
‘We naderen de mijlpaal van 80 jaar vrede in ons deel van Europa en het naoorlogse Duitsland heeft zich leren kennen als een warme, gastvrije buur en bondgenoot. Verbazingwekkend is dat in een land waar zoveel gestreden is er nog zoveel prachtige historische monumenten bewaard zijn gebleven of weer zijn gerestaureerd. Imposante gebedshuizen, schilderachtige binnensteden, ontroerende begraafplaatsen, maar ook industrieel erfgoed en feeërieke landschappen sieren de UNESCO-erfgoedlijst van Duitsland.

Op deze reis bezoeken we een royale selectie van deze parels. Zo bewonderen we het Romeinse verleden van Trier, de lieflijke Altstädte van Bamberg en Regensburg en de jugendstil van Darmstadt. In de “Nibelungenstad” Worms en het schilderachtige Speyer zien we de sporen van het joodse verleden, schril contrasterend met de recentere historie van Nürnberg en toch ook Bayreuth. Natuurlijk bezoeken we in Bayreuth de prachtige concertzalen, maar sluiten we niet de ogen voor de minder mooie kanten van de geschiedenis. Aan het einde van deze erfgoed ontdekkingsreis rijden we door het Mittelrheintal, een stukje Duitsland dat vele Nederlanders al in het geheugen geëtst staat, maar nooit verveelt. UNESCO zette het dan ook volledig terecht op de lijst met beschermde monumenten en landschappen. Compleet anders is de brute schoonheid van het industrieel erfgoed van het Ruhrgebied, die we ervaren bij ons bezoek aan de Zeche Zollverein in Essen, ook wel de mooiste mijn ter wereld genoemd.

Als we al deze indrukwekkende hoogtepunten koppelen aan de Duitse wijn- en biercultuur en de enorme gastvrijheid van onze oosterburen, ontstaat een onweerstaanbaar recept voor een geweldige vakantie. Ik kan dan ook geen reden bedenken niet af te reizen naar de schatkamer van Duitsland. Reist u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in centrale middenklassehotels
9x ontbijt en 6x diner
méér dan 15 UNESCO-sites
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Nürnberg, Trier en Bamberg
Bayreuth, Worms en Koblenz
Zeche Zollverein in Essen
Darmstadt en Regensburg
joods erfgoed in Mainz en Worms
dom van Speyer
concertzalen van Bayreuth
Altstädte van Bamberg en Regensburg
basiliek van Constantijn in Trier
Mathildenhöhe in Darmstadt
het Midden-Rijndal
Albrecht Dürerhaus in Nürnberg
Reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
We kiezen op deze reis wat vaker voor een extra overnachting in dezelfde plaats om uw reiscomfort te vergroten.
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
Reisleider Frans
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Kennismaking met Trier
+ lees meer
Romeins erfgoed en dom in Trier
+ lees meer
Via de dom van Speyer naar Nürnberg
+ lees meer
De beschermde Altstadt van Regensburg
+ lees meer
Het Bayreuth van Wagner met het Markgräfliches Opernhaus en het Bayreuther Festspielhaus
+ lees meer
Kennismaking met Nürnberg
+ lees meer
Via schilderachtig Bamberg naar Darmstadt
+ lees meer
Joods erfgoed in Worms en jugendstil in Darmstadt
+ lees meer
Via het Midden-Rijndal naar Koblenz
+ lees meer
Zeche Zollverein en terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Werelderfgoed in Duitsland
2080 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juli en augustus zijn:

• Zwolle | vertrek 08.00 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Arnhem Centraal | vertrek 09.00 uur Station NS
Sonsbeekzijde bij Internationale Flixbus Stop (Amsterdamseweg)
• Venlo | vertrek 10.15 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in juni zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Venlo | vertrek 10.15 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.