050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Volg ‘De Zonnebloemschilder’ naar het zuiden

Reisleidster Wendy:
'Toen Vincent van Gogh in 1888 naar Arles verhuisde, werd hij getroffen door het bijzondere licht en de kleuren van het landschap. In de zomer stonden de zonnebloemen volop in bloei. De schilder raakte zo geïnspireerd door dit beeld, dat hij de gele bloemen op het doek vast begon te leggen. Hij schilderde verschillende stillevens, ook met uitgebloeide zonnebloemen. Het was zijn vriend, de schilder Paul Gauguin, die Van Gogh zijn bijnaam "De Zonnebloemschilder" gaf. Tijdens zijn bezoek aan Vincent in Arles portretteerde hij Van Gogh dan ook schilderend aan zijn zonnebloemen.

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Vincent verbleef op dat moment nog in de arme mijnstreek van de Borinage in België en dit is dan ook de plek waar deze kunstreis start. Volg Vincent op zijn zoektocht naar zijn kunstenaarsbestaan vanaf de Borinage en vervolgens naar Parijs, waar hij zich in 1886 bij zijn broer Theo in Montmartre voegde. Het was in Parijs waar hij belangrijke andere kunstenaars ontdekte zoals Monet, Gauguin en Pissarro. Wandel door de Franse hoofdstad en bezoek het prachtige Musée d’Orsay, waar u de bijzondere Van Gogh-collectie van Dr. Gachet kunt ontdekken alsook de werken van Vincents vrienden en tijdgenoten.

Net als de kunstenaar reist u vervolgens naar de Provence, het land van het fraaie licht, het aangename weer en de zonnebloemen. In Arles en omgeving ziet u verschillende plaatsen die hem inspireerden zoals het wereldberoemde Caféterras bij Nacht (Place du Forum) en De Brug van Langlois. Ook bezoekt u Saint-Rémy-de-Provence en het hospitaal Saint-Paul-de-Mausole, waar Vincent zich in 1889 vrijwillig een jaar liet opnemen. Ondanks zijn ziekte schilderde hij in Saint-Rémy vele meesterwerken, waaronder Amandelbloesem en Irissen. Ten slotte reist u in de voetsporen van de schilder terug naar het noorden. In Auvers-sur-Oise, nabij Parijs. In de laatste 70 dagen van zijn leven werkte Vincent met een uitzonderlijk hoge productiviteit. Het allerlaatste schilderij dat hij vervaardigde waren Boomwortels. Dankzij een bijzondere ontdekking in 2020 kunnen wij u meenemen naar de plaats waar deze echte boomwortels 133 jaar na dato nog altijd te vinden zijn. Een exclusief bezoek aan deze bijzondere tuin kan niet ontbreken! De reis eindigt op de begraafplaats van Auvers bij de graven van Vincent en Theo. Een bijzonder slot van een prachtige Van Gogh-onderdompeling. Mag ik u meenemen?’

  Dit is een reis van SRC Reizen en Van Gogh Europe
De kunst van Vincent van Gogh is onlosmakelijk verbonden met de vele plekken in Europa waar hij heeft gewoond en gewerkt. Veel van de landschappen en plaatsen die hem inspireerden zijn tot op de dag van vandaag te bezoeken: van zijn geboorteplaats Zundert in het zuiden van Nederland, tot aan de psychiatrische instelling waar hij een jaar verbleef in Saint-Rémy-de-Provence en de prachtige korenvelden van het Franse Auvers-sur-Oise. Van Gogh Europe maakt het mogelijk om in de voetsporen van deze wereldberoemde kunstenaar te treden en zelf zijn kunst, erfgoed en levensverhaal te gaan ontdekken. Binnen dit netwerk hebben zich 10 musea en 12 erfgoedlocaties uit Nederland, België, Engeland en Frankrijk verenigd, waaronder het Van Gogh Museum Amsterdam, Musée d’Orsay in Parijs en het Van Gogh House London. Met de ingang van het bijzondere Van Gogh-jaar in 2023 slaan Van Gogh Europe en SRC Reizen de handen ineen om u de kans te bieden de reis die Vincent van Gogh door Europa maakte te volgen. Lees meer

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede toeristenklassehotels
7x ontbijt en 4x diner
privébezoek boomwortels in Auvers-sur-Oise
rondleiding met gids in hospitaal Saint-Rémy
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Arles en Saint-Rémy-de-Provence
Parijs en Auvers-sur-Oise
Mons, Petit-Wasmes en Cuesmes
Musée d’Orsay en Montmartre in Parijs
Fondation Vincent van Gogh Arles
Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy
boomwortels in Auvers-sur-Oise
graf Vincent en Theo in Auvers-sur-Oise
Abbay de Montmajour in de Provence
Maison Van Gogh in Cuesmes
LUMA Foundation in Arles
SRC-reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
Ons privébezoek aan de boomwortels van Van Gogh in Auvers-sur-Oise maakt deze kunstreis nog unieker!
Ontmoet onze beste reisleiders in België
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Vanuit Amersfoort en Breda naar Belgisch Borinage, overnachting in Mons
+ lees meer
Naar Parijs met stadsrondrit langs highlights en bezoek aan Musée d’Orsay
+ lees meer
Montmartre, bruisend centrum van de kunst, en het Louvre
+ lees meer
Naar Avignon in de Provence
+ lees meer
Stadswandeling in Arles, Fondation Vincent van Gogh Arles en LUMA Arles
+ lees meer
Saint-Rémy-de-Provence, Saint-Paul-de-Mausole en Abbay de Montmajour
+ lees meer
Terug naar noorden
+ lees meer
Uitgebreide verkenning van Auvers-sur-Oise en terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Van Gogh in België en Frankrijk
2650 KM

Opstapplaats

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Je moet natuurlijk enige interesse in de persoon en het werk van Vincent van Gogh hebben. Kennis is niet echt nodig: de reisleidster (m/v) en de plaatselijke gidsen vullen dat graag aan. Door het uitstekende programma, spannende bezoeken aan onverwacht mooie en interessante locaties (de oude mijn in de Borinage, bijvoorbeeld, bij Auvers, het fort Montmajour en de tuin met de boomwortels), komt het werk van Van Gogh heel dichtbij. Tot slot: leer Vincent kennen, een groot schilder en een bijzonder mens!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Deze prachtige reis heeft mijn verwachtingen overtroffen! Perfect georganiseerd. Heel veel kennis opgedaan. Leuke groep, fantastische reisleidster en dito chauffeur.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De Provence in september is prachtig met de druivenvelden, de cipressen en de lavendel. Ook Auvers-sur-Oise, ten noorden van Parijs, is een sprookje. Het duiken in de wereld van Van Gogh was bij tijden ontroerend. Wel vind ik dat Van Gogh een merk is geworden, een verdienmodel voor velen. Ik denk niet dat hijzelf daar blij mee zou zijn geweest. Parijs was natuurlijk ook onvermijdelijk, maar bijna niet te doen vanwege de drukte.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.