050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Rusland

Beste reistijd Rusland

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een reis naar Rusland? Die vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat het antwoord afhangt van uw wensen.

Beste reisperiode

Rusland heeft vooral een landklimaat met koude winters en warme zomers. Hieronder vindt u meer informatie over de beste reistijd voor Rusland per seizoen / periode, waarbij we proberen rekening te houden met zaken als de temperatuur, flora, fauna en de eventuele drukte bij bezienswaardigheden. Deze zaken kunnen namelijk ook van invloed zijn op uw keuze. Elk seizoen heeft zijn charme, waarbij u de voor- en nadelen moet afwegen tegenover uw vakantieplanning.

Het advies van onze reisleiders:

Voorjaar (april, mei en juni)
Aangename temperaturen, prachtige bloesem te zien, een geschikte reisperiode maar tegenwoordig toeristisch ook drukker.

Zomer (juli en augustus)
Dit zijn de warmste maanden met soms vrij hoge dagtemperaturen, vooral in Moskou, in Sint Petersburg is het klimaat vochtiger.

Najaar (september en oktober)
Aangename temperaturen, al kan het al wat frisser worden, geschikte reisperiode, over het algemeen minder druk dan in voorjaar.

Winter (november, december, januari, februari en maart)
Erg koud en minder geschikt voor een vakantie, behalve wanneer u de winterse charme van Moskou of Sint Petersburg wilt ontdekken.

Tip: Witte Nachten in Sint Petersburg
Rond de langste dag (21 juni) viert Sint Petersburg de Witte Nachten. Het wordt ’s nachts vrijwel niet donker en de Sint Petersburgers trekken er, na de lange, koude en donkere winter, massaal op uit om te genieten van het sprookjesachtige licht. Langs de rivier de Neva flaneren de mensen de hele nacht door en er worden tal van evenementen georganiseerd. Het is zomer en Sint Petersburg bruist!