050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Rusland

Reisinformatie Rusland

Gouden koepels, houten kerken, overdadige paleizen, eenvoudige boerenhuizen en wereldsteden vol kunstschatten: dat is Rusland. Dit immense land van tsaren, Kozakken en eindeloze toendra’s kent vele uitersten. Het bruisende Moskou, waar het indrukwekkende Kremlin en het Rode Plein al eeuwen het oude centrum sieren, is een stad vol historie en cultuur die meegaat met de stroom van de moderne tijd. Terwijl in het wonderschone Sint Petersburg de verhalen over de tsaren weer tot leven komen. In deze stad van Peter de Grote vertellen de prachtige paleizen en de wereldberoemde Hermitage de bewogen geschiedenis van dit belangrijke wetenschappelijke en culturele centrum.

Deze twee voormalige Russische hoofdsteden zijn elkaars tegenpolen. Inwoners van Sint Petersburg vinden bijvoorbeeld dat ze eigenlijk nog in de tsaristische hoofdstad wonen, het echte culturele hart. Moskovieten zien Sint Petersburgers daarentegen niet als Russen maar als reserve-Europeanen. De steden verschillen enorm, wat een verkenning van Moskou en Sint Petersburg heel aantrekkelijk maakt. Binnen vier en een half uur reist u comfortabel met de Sapsan, de hogesnelheidstrein, van hartje Moskou naar hartje Sint Petersburg.

Maar wanneer u kiest voor de ‘langzame’ route met de touringcar bewondert u naast deze grootste steden ook de Gouden en Zilveren Ring. Hier ziet u het eenvoudige en rustige Russische landleven met karakteristieke houten huisjes, prachtige kerken en adembenemend mooie kloosters. Zoals u zich kunt voorstellen: het aantal bezienswaardigheden in Rusland is ongekend divers, dus welke route u ook kiest: u zult overdonderd zijn door de grootsheid van Rusland!

Als u al deze indrukwekkende Russische bezienswaardigheden wilt bewonderen, dan is het natuurlijk handig als u weet wat de beste reistijd voor Rusland is. Onze reisleiders kunnen u er alles over vertellen. Dus laat u inspireren, en wie weet brengt u binnenkort een bezoek aan machtig mooi Rusland!