050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Costa Rica

Bezienwaardigheden Costa Rica

Sarapiquí, Panama en Costa rIca
Laaglandregenwoud Sarapiquí
In Panama en Costa Rica liggen het nevelwoud Chiriquí en het laaglandregenwoud Sarapiquí, twee soorten tropisch regenwoud. Het verschil tussen beide wouden zit hem in de hoogte en ligging. Het laaglandregenwoud bevindt zich op een hoogte tot 1.200 meter. Bij een warm klimaat van tussen 25 en 30 graden groeien de hoogste bomen, met een lengte van bijna 90 meter. Door menselijke activiteiten als houtkap en landbouw is het laaglandregenwoud het meest bedreigde regenwoud.
Chiriquí, Panama en Costa rIca
Nevelwoud Chiriquí
Het nevelwoud ligt op een hoogte van 2.500 tot 4.000 meter tegen een berghelling aan, waardoor het hier veel koeler is dan in een laaglandregenwoud. De bomen in een nevelwoud zijn daardoor niet hoger dan tien meter. Het nevelwoud dankt zijn naam aan de veelvoorkomende nevelen, die ontstaan doordat warme lucht uit lager gelegen gebieden tegen de steile berghelling botst en gaat stijgen. Het vocht in de lucht condenseert bij het stijgen in fijne druppeltjes: het woud hult zich zo in nevel. Als u het nevelwoud in Panama bezoekt, dan kunt u genieten van de unieke flora. Door de hoge vochtigheidsgraad zijn boomstammen en -takken behangen met dikke pakken mos, sappig groene varens en prachtige bromelia’s en orchideeën!
Volcán Irazú, Costa Rica
Parque Nacional Volcán Irazú
Dit park is vernoemd naar de beroemde Irazúvulkaan. Dit is de grootste en hoogste (3432 meter boven zeeniveau) actieve vulkaan van Costa Rica. Eén van de kraters op de top heeft een kratermeer met een opmerkelijke gifgroene kleur, die fel afsteekt tegen de verschillende grijstinten van het onwerkelijke maanlandschap. Maar dat is niet alles: in de bossen van dit park leven onder andere gordeldieren, vossen, uilen en kolibries.
Tortuguero, Costa Rica
Parque Nacional Tortuguero
Het Parque Nacional Tortuguero ligt in een prachtig, afgelegen junglegebied dat alleen per poot of vliegtuig bereikbaar is. Dit park is vooral bekend vanwege de verschillende soorten zeldzame zeeschildpadden die hier op de stranden hun eieren leggen. Het regenwoud, de stranden, moerassen en lagunes zijn van grote schoonheid en er leven vele diersoorten zoals kaaimannen, rivierotters, apen, luiaards, leguanen en aardbeigifkikkers, en prachtige vogels zoals toekans en ara’s.
Monteverde, Costa Rica
Monteverde
In Monteverde loopt u met uw hoofd in de wolken! De hoogte en het tropische klimaat zorgen voor prachtige nevelwouden. De grond is net zo vochtig als de lucht. Mos en lianen groeien om de hoge bomen, en varens tussen hun wortels. Kikkers en andere reptielen floreren in deze extreem groene omgeving, maar zij niet alleen: dit gebied heeft een buitengewone biodiversiteit!
Arenal-vulkan, Costa Rica
Arenal
Vooral ’s nachts zijn de uitbarstingen van de Arenal spectaculair! Het vruchtbare gebied rond deze vulkaan is rijk aan planten, dieren, rivieren en watervallen. Door de vulkanische activiteit zijn hier veel warmwaterbronnen. Een warm bad in een idyllisch, tropisch decor, met apen die rondslingeren en kleurrijke vlinders die over het ‘badwater’ fladderen: een bijzondere ervaring!
Playa Carillo, Costa RIca
Playa Carillo
Dit is een van de mooiste stranden van Costa Rica. De baai is bijna ‘Caribisch’: een wit zandstrand met kokospalmen en helder, turquoise water. Dit is een paradijs voor duikers, met prachtige koraalriffen en een kalme zee vol leven.
Toekan in Costa Rica
Beschermd natuurgebied
Costa Rica heeft bossen in alle mogelijke schakeringen groen: van mangrovebossen en laaglandjungle tot nevelwouden en eikenbossen in het hoogland. U vindt hier rommelende vulkanen, borrelende heetwaterbronnen, ruige bergen, eindeloze witte en zwarte (!) palmstranden en groene valleien. Geen wonder dat Costa Ricanen erg hun best doen om deze ‘tuin van Midden-Amerika’ met zijn inwoners te behouden. Bijna dertig procent van de totale landoppervlakte is beschermd gebied, een unicum in de wereld. Er zijn dertig nationale parken, acht biologische reservaten en vele ‘wildlife refuges’. Doordat bezoekers entree betalen om de nationale parken te bezoeken, leveren ze hun bijdrage aan de bescherming van al dit natuurschoon.