Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Kortingsbonnen voor musea
Download hier uw kortingsbon voor verschillende musea Meer info
Zikavirus
Lees hier informatie met betrekking tot de uitbraak van het zikavirus. Meer info

Algemene voorwaarden


ANVR

SRC Reizen is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR is de overkoepelende organisatie voor de reisbranche. De branchevereniging, dus. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Als een reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR, weet u dat er duidelijke rechten en plichten zijn voor u en voor de reisorganisatie waarmee u op reis gaat: de ANVR-reisvoorwaarden en de ANVR-boekingsvoorwaarden. De reisvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-brochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. Hierin staan ook de boekingsvoorwaarden van de ANVR, en andere belangrijke informatie.
ANVR-Informatiebrochure 2015
ANVR Reisvoorwaarden

Stichting Garantiefonds Reisgelden

SRC Reizen B.V. (KvK nr. 58888705) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.
Kijk op voor meer informatie.

Calamiteitenfonds en Geschillencommissie reizen

Ook verplicht de ANVR dat de reisorganisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De Geschillencommissie is een onafhankelijke commissie waar u terecht kunt als u een conflict heeft met een reisorganisatie. Moet u uw reis onderbreken door een natuurramp of politieke onrust? Dan komt het Calamiteitenfonds u financieel tegemoet. Onze reizen vallen onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat:
• u (een deel van) uw reissom terugkrijgt als we de reis door een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
• u de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt als we door een calamiteit de reis moeten aanpassen of als we u vervroegd moeten repatriëren. De Calamiteitencommissie bepaalt of een situatie wordt gezien als een calamiteit. U betaalt € 2,50 (per groepje van maximaal 9 personen dat tegelijkertijd boekt) voor het Calamiteitenfonds. De volledige garantieregeling vindt u op de site van het Calamiteitenfonds.

Duurzaam toerisme

Al ruim 30 jaar laat SRC u kennismaken met al het moois dat onze aarde te bieden heeft. We willen dat zeker nog minstens 30 jaar blijven doen! We realiseren ons dat reizen een negatieve invloed heeft op het klimaat. Om ons steentje bij te dragen, compenseren we de CO2-uitstoot van vliegreizen van ons kantoorpersoneel en de reisleiders, en de kilometers die de touringcars rijden.

Daarnaast voldoen we aan de eisen op het gebied van duurzaam toerisme die aan ANVR-organisaties gesteld worden. We hebben een milieuprogramma, waarin we ons milieubeleid in de bedrijfsvoering beschrijven. Dit beleid ziet u onder andere terug in het feit dat we zoveel mogelijk ‘digitaal’ communiceren, of anders FSC-gecertificeerd papier gebruiken. Daarnaast hebben we een speciaal opgeleide milieucoördinator in dienst, en geven we tips voor duurzaam reizen aan onze reizigers, voor en tijdens hun vakantie.

De natuur, het landschap en de lokale cultuur zijn essentiële onderdelen van onze reizen. Omdat we willen dat nog veel generaties daar van kunnen genieten, willen we iets terugdoen voor onze aarde. Daarom heeft SRC de stichting SWAMA opgericht, een afkorting die staat voor ‘Samen Werken aan een Mooiere Aarde’. Deze stichting ondersteunt elk jaar een goed doel. SRC draagt € 2,- af aan SWAMA voor elke reiziger die met SRC op vakantie gaat. Elke euro die de stichting ontvangt, gaat rechtstreeks naar ons goede doel.

Bestrijding kinderprostitutie

SRC steunt de ANVR en ECPAT-NL actief bij de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden.