Volg ons via Pinterest Volg ons via youtube Volg ons via Google+ SRC-Blog Website Aanmelden nieuwsbrief
Nieuws
Drukte op Amsterdam Airport Schiphol
Vanwege extra drukte op Schiphol verwachten we de komende weken langere wachttijden! Kom op tijd! Meer info

Algemene voorwaardenSRC-voorwaarden

Met ingang van 1 april 2016 hanteert SRC Reizen in aanvulling op de hieronder vermelde ANVR-consumentenvoorwaarden aanvullende voorwaarden voor boekingen, annuleringen en betalingen. U vindt deze voorwaarden op de pagina hieronder en op de pagina's Prijsinformatie en Reserveren in het zijmenu. Of download de SRC-voorwaarden in PDF.

ANVR

SRC Reizen is aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR). De ANVR is de overkoepelende organisatie voor de reisbranche. De branchevereniging, dus. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en van de informatie daarover. Als een reisorganisatie is aangesloten bij de ANVR, weet u dat er duidelijke rechten en plichten zijn voor u en voor de reisorganisatie waarmee u op reis gaat: de ANVR-reisvoorwaarden en de ANVR-boekingsvoorwaarden. De reisvoorwaarden zijn opgenomen in de ANVR-brochure ‘Alles wat je moet weten als je op reis gaat’. Hierin staan ook de boekingsvoorwaarden van de ANVR, en andere belangrijke informatie.
ANVR-Informatiebrochure 2016
ANVR-consumentenvoorwaarden
Naar boven

Stichting Garantiefonds Reisgelden

SRC Reizen B.V. (KvK nr. 58888705) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.
Naar boven

Calamiteitenfonds en Geschillencommissie reizen

Ook verplicht de ANVR dat de reisorganisatie is aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. De Geschillencommissie is een onafhankelijke commissie waar u terecht kunt als u een conflict heeft met een reisorganisatie. Moet u uw reis onderbreken door een natuurramp of politieke onrust? Dan komt het Calamiteitenfonds u financieel tegemoet. Onze reizen vallen onder de garantieregeling van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat:
• u (een deel van) uw reissom terugkrijgt als we de reis door een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren
• u de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt als we door een calamiteit de reis moeten aanpassen of als we u vervroegd moeten repatriëren. De Calamiteitencommissie bepaalt of een situatie wordt gezien als een calamiteit. U betaalt € 2,50 (per groepje van maximaal 9 personen dat tegelijkertijd boekt) voor het Calamiteitenfonds. De volledige garantieregeling vindt u op de site van het Calamiteitenfonds.
Naar boven

Duurzaam toerisme

Al ruim 30 jaar laat SRC u kennismaken met al het moois dat onze aarde te bieden heeft. We willen dat zeker nog minstens 30 jaar blijven doen! Daarom voldoen we aan de eisen op het gebied van duurzaam toerisme die aan ANVR-organisaties gesteld worden. We hebben een milieuprogramma, waarin we ons milieubeleid in de bedrijfsvoering beschrijven. Dit beleid ziet u onder andere terug in het feit dat we zoveel mogelijk ‘digitaal’ communiceren, of anders FSC-gecertificeerd papier gebruiken. Daarnaast hebben we een speciaal opgeleide milieucoördinator in dienst, en geven we tips voor duurzaam reizen aan onze reizigers, voor en tijdens hun vakantie.

De natuur, het landschap en de lokale cultuur zijn essentiële onderdelen van onze reizen. Omdat we willen dat nog veel generaties daar van kunnen genieten, willen we iets terugdoen voor onze aarde. Daarom hebben we de stichting SWAMA opgericht, een afkorting die staat voor ‘Samen Werken aan een Mooiere Aarde’. Deze stichting steunt elk jaar een goed doel. U helpt ons met steunen, ook al merkt u daar zelf niets van. SRC geeft namelijk voor elke reiziger die met ons op vakantie gaat een bijdrage aan het goede doel. Het afgelopen jaar was ons goede doel Zulu Aid, een Nederlandse stichting die zich exclusief inzet voor het Hillcrest Aids Centre in Zuid-Afrika. In 2014 en 2015 steunde SRC dit goede doel met vele duizenden euro’s. Ook in 2016 blijft stichting SWAMA dit goede doel steunen. Elke euro die de stichting ontvangt, gaat rechtstreeks naar ons goede doel. Daarnaast kunnen nieuwe projecten op uw en onze steun rekenen.
Naar boven

Bestrijding kinderprostitutie

SRC steunt de ANVR en ECPAT-NL actief bij de bestrijding van kinderprostitutie in vakantielanden.
Naar boven